Pomoc se stravou

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pomoc se stravou  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Pomoc se stravou
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
19losos94

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 9:18 am    Předmět: Pomoc se stravou Odpovědět s citátem

Čus.
Chtel bych se zeptat na jednu vec. Co se tyče stravy tak ji beru fakt vazne, mozna az moc. Nedam do sebe zadny nesmysly a vycitam si vsechno co do sebe dam mimo jidelaku. To by mozna bylo jeste OK. Jenze cas od casu se neudrzim a neco spatne si dam, jen to nikdy neostane pri jednim ci dvou jidlach a vyzeru se.
Nevite mi nejako poradit jak omezit spatne chute nebo neco co mi pomuze. :)
Mozna je to smesne ale fakt me to trapi.
Dík.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davesix

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lepící páska
Air_force_one

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:10 am    Předmět: Re: Pomoc se stravou Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:
Čus.
Chtel bych se zeptat na jednu vec. Co se tyče stravy tak ji beru fakt vazne, mozna az moc. Nedam do sebe zadny nesmysly a vycitam si vsechno co do sebe dam mimo jidelaku. To by mozna bylo jeste OK. Jenze cas od casu se neudrzim a neco spatne si dam, jen to nikdy neostane pri jednim ci dvou jidlach a vyzeru se.
Dík.

Měl jsem stejný problém. To držíš nějakou dietu teď, nebo jak? Já jsem to taky striktně dodržoval, ale měl jsem často absťáky a pak jsem třeba sežral vše co jsem viděl (opravdu prasečí dny).
Pak jsem si trochu předělal jídelníček a zjistil jsem, že jsem měl nedostatečný příjem + tam něco chybělo (zdravé tuky, málo sacharidů apod). Teď jsem spokojenej, najím se dobře, jídlo si udělám nutričně kvalitní, ale zároveň chutné (nechci se trápit) a tyhle prasečí dny mě přešly. Jasně, že jednou za čas si povolím a dopřeju si, ale už to není tak jako dříve. Tak si zkus poupravit jídelníček a třeba se tohoto problému zbavíš :-)
Spam

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A co se tak strašného stalo když sis jednou za čas dal něco špatného?
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tenhle absťák znamená, že s Tvým stravováním není něco v pořádku, něco Ti tam chybí.
DevillHP

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám po každém obědu i večeři hroznou chuť na cokoliv sladke. Většinou to řeším pár plátky šunky nebo žvýkačkou. Myslíte že to může znamenat taky nedostatek něčeho. Po snidani to nemívam.
Docela mě to štve protože mam pote výčitky, že i kdyz mam velke jidlo a pote neco snim tak že to půjde do tuku. I přes enormni množství aerobky. Teď prakticky jen aerobku mam. Cca hodina a půl denne, 3x týdně dvojfaz.
DevillHP

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám po každém obědu i večeři hroznou chuť na cokoliv sladke. Většinou to řeším pár plátky šunky nebo žvýkačkou. Myslíte že to může znamenat taky nedostatek něčeho. Po snidani to nemívam.
Docela mě to štve protože mam pote výčitky, že i kdyz mam velke jidlo a pote neco snim tak že to půjde do tuku. I přes enormni množství aerobky. Teď prakticky jen aerobku mam. Cca hodina a půl denne, 3x týdně dvojfaz.
Spam

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:

To že máš po jídle chuť na sladké, tak za to může inzulín.
Riku

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A čím je způsobeno to, že na sladké nemám chuť nikdy?

Jinak jako nejlepší mi přijde nic takového co jíst nechceš - nekupovat. Pak člověk nejde do špajzu a nenahrabe si tam čokolády a tak, když to tam prostě není :D
DevillHP

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale je divné ze to mam i po kuře+rýže+zelenina. Chápu kdyby to melo vysoke GI , ale takto. Skoro nic jineho nez toto nejim. Parkrat týdně vajicka s rýží nebo losos s rýží. Teď sice střídám basmati a bulgur ale ten by mel mit ještě nižší.
Jak tedy snížit ten inzulín. Prijmat vice tuků a méně sachru?
19losos94

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 8:15 pm    Předmět: Re: Pomoc se stravou Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:
19losos94 napsal:
Čus.
Dík.

Měl jsem stejný problém. To držíš nějakou dietu teď, nebo jak? Já jsem to taky striktně dodržoval, ale měl jsem často absťáky a pak jsem třeba sežral vše co jsem viděl (opravdu prasečí dny).
Pak jsem si trochu předělal jídelníček a zjistil jsem, že jsem měl nedostatečný příjem + tam něco chybělo (zdravé tuky, málo sacharidů apod). Teď jsem spokojenej, najím se dobře, jídlo si udělám nutričně kvalitní, ale zároveň chutné (nechci se trápit) a tyhle prasečí dny mě přešly. Jasně, že jednou za čas si povolím a dopřeju si, ale už to není tak jako dříve. Tak si zkus poupravit jídelníček a třeba se tohoto problému zbavíš :-)

Momentálne ne. Jen jako endomorf si stravu hlídam porad. Sacharidu mam tak 3-4g na kilo, z toho minimum jednoduchých sacharidu..az na dva ci tri lzicky džemu bez cukru nebo nejaké ovoce. Zdrave tuky dávam ve forme orechu nebo oliv. oleje.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mrkni na FB na stránku kulturistikatečkacom, zrovna dnes dávali jednodušší tabulku když máš na něco chut, tak čím to je....
DevillHP

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jsem si tak přečetl, tak je vlastně dobře mít vysokou citlivost na inzulín, protože to znamená, že dokážu lépe využívat tuk jako zdroj energie a sacharidy ze stravy jdou do svalů.
Využití tuku, jako zdroj energie, je pro mně jako vytrvalce primární.
Chápu to správne??
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.Fox napsal:
Mrkni na FB na stránku kulturistikatečkacom, zrovna dnes dávali jednodušší tabulku když máš na něco chut, tak čím to je....

Opravdu relevantní informace v té tabulce.

Ještě tam měli napsat, že když děcko olizuje zdi, že potřebuje vápník.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Co jsem si tak přečetl, tak je vlastně dobře mít vysokou citlivost na inzulín, protože to znamená, že dokážu lépe využívat tuk jako zdroj energie a sacharidy ze stravy jdou do svalů.
Využití tuku, jako zdroj energie, je pro mně jako vytrvalce primární.
Chápu to správne??

Využívat energii z tuků pro vytrvalce je velmi důležité, ale s tím inzulinem to až tak nesouvisí. Spíš jde o to, kde máš aerobní práh a kam až jsi ty tuky schopný pálit.
Ale jinak máš pravdu s tím, že živiny jdou lépe do svalů

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pomoc se stravou Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: