|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 4:52 pm Předmět: |
|
|
Dost taky dela genetika, pokud ma nekdo z rodiny sklony k zavislostem/alkoholismu je dost mozne ze to clovek zdedi. I kdyz treba ja mam taky sklony k zavislostem, coz mne diagnostikoval i psycholog, ale z rodiny to u nas nikdo nemel (pocitam nejblizzsi, zahrnujici rodice a prarodice). Ale je to zacarovany kruh, u me to zacalo tezkou zavislosti na PC hrach jako teenager, pak sem se z toho dostal paradoxne tim ze jsem spadl do drogove zavislosti napred na THX a pak Pervitinu. Mam stesti ze mam silnou vuli takze vzdy kdyz sem se rozhodl prestat tak to byl sice tvrdy boj ale dostal sem se z toho. Hned kdyz sem zkoncil s pernikem sem zacal silne chlastat, ale protoze sem uz se nekolikrat predtim z podobnych sracek dostal, s chlastem bylo zkoncit nejjednodussi, i kdyz obcas si pivo dam. Nyni se nemuzu zbavit zavislosti na nikotinu, sice nevykourim moc cigaret, ale je to po perniku nejtezzsi boj. No zatim ne boj, protoze prestat nechcu, ale snazim se to drzet na 'unosnem' minimu. Zavisly se clovek muze stat na bars cem, i to posilovani mne pred par lety zamotalu hlavu, nyni je ma nejtezzsi zavislost internet, treba proto jsem si do bytu nenainstaloval pripojeni a chodim s notasem na mista kde je free wi-fi, jinak bych u toho byl porad.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
yura
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:11 pm Předmět: |
|
|
To je co tezka zavyslost na PC hrach? Myslis prijdu dom ze skoly, hodim batoh do rohu, sednu k pc a parim, pak ho vypnu pozde vecer a lehnu do postele a chrapu. Patek, sobota samozrejme přes noc v hernach lanparty...? Myslim, ze timhle si proslo plno decek.  Není to urcite to nejlepší co muze ten mladej clovek delat, ale zase urcite lepsi parit v herne s kamosema hry a zrat u toho pizzu. Nez sedet nekde v parku s jehlou v ruce. No ty jsi asi stihl uplne všechno. Někdo ma proste talent no.  Jinak to ze zacnes chlastat maneco s genetikou snad nemyslis vazne? Tommy napocitej do sta nez něco napises.. Cigan co bude vyrůstat v getu s ostatnima ciganama bude kriminalnik co nikdy nebude pracovat. Ale dej toho 2leteho cigana do nejeke rodiny, kde bude dobře vychovavanej, mezi vzdelanyma lidma, bude cestovat, studovat, tak z nej vyroste dobrej clovek. To same nejaka americka rodina všichni morbidne obezni od vnoucat po prarodice, všichni to "mají v genech", jen synek co narukoval do armády a nemůže se valet na gaucu s baglem chipsu ma vysportovanou postavu. Taky divny co..
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:15 pm Předmět: |
|
|
nemáš pravdu, prostě sklony k tomu ten člověk má. samozřejmě ale záleží na stylu života.....a pokud se dostane např. do problémů, tak je riziko, že sáhne, ať už po alkoholu nebo po jiné droze.
stejně jako máš daný množství tukových buněk, když vedeš aktivní život, tak tolik nenarostou, ale běda, jak povolíš......
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:46 pm Předmět: |
|
|
Tomu ze k necemu ma nekdo sklony proste moc neverim. Je pravda, ze kdyz se podivas na chlapa s min testosteronem, s hypothyreozou, s vyssi hladinou estrogenu a oproti tomu chlap s vysokym testosteronem, nizkym estrogenem. Perfektne slapajici Stitnici, tak vetsinou vidis rozdil, jeden nevyraznej, tucnejsi postava, nedupne si, vetsinou horsi vzdelani, horsi prace, neklade na sebe takove naroky, nemysli mu to tolik. Druhej prubojnej, atleticka postava, vyssi IQ, jde si za karierou. Takhle orpavdu muzou hormony a to jak byla geneticky vybavena matka a otec ovlivnovat vyvoj a hlavne chovani cloveka, ale i ten kterymu do startu moc priroda nenadelila ma furt svou hlavu a muze se rozhodovat. Neco jinyho je, jestli uz ma dotycnej nejakou prokazatelnou poruchu, nejaky tezky deprese, nebo nejaky jiny zavazny zmeny, ktery ho ovladaji. To ale asi neni pripad tady zacinajiciho alkoholika a nebo Tommyho nebo?
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 7:06 pm Předmět: |
|
|
však neznáme jeho rodinu....
jen jsem chtěla říct, že i ta genetika má vliv
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 7:20 pm Předmět: |
|
|
Yura, ja sem o tom ason neco cetl a jelikoz sem chodil leta k psychologovi tak o tom neco vim primo z konzultaci s psychology. To ne ze tomu neveris, ale tak to proste je. Je to primo psychiatricka diagnoza, nechce se mne o tom hledat, tak jen kratky uryvek z jednoho clanku:
Děti, které se později stávají pravidelnými narkomany nebo jsou závislé na alkoholu a nikotinu, mají pro své závislosti genetické předpoklady.
Genetika hraje údajně větší roli než modely v domácnostech. Genetika hraje rovněž roli při rozhodování o míře závislosti, druhu a síle drogy, kterou si budoucí konzument zvolí. Genetické analýzy také potvrzují nepřímé sklony po rodičích. Větší vliv mají geny prarodičů a dokonce až praprarodičů.
A rozdil mezi lidma kteri hraji denne na PC a lidma (treba jako ja) kteri ty problemy se zavislosti maji je, ze ta zavislost ma nekolik fazi, clovek tomu postupne propada. Citi ze to vyrazne negativne ovlivnuje vnimani reality, pocit z hrani her a virtualni prostredi mu dava daleko vic nez skutecny zivot, ktery ho postupem casu zacina nudit a je to oproti virtualnimu jako jedna velka deprese. Kdyz sem na tom byl nejhur tak, sem potaji hraval v noci a posleze chodil i za skolu, protoze kdyz nasi byli doma tak sem hrat nemohl, taky jsem chodival hravat do heren jak rikas na LAN party, ale s tim rozdilem ze jsem ukradl penize abych mohl hravat, pokud sem na to nemel, dusledek byly spatne znamky a problemy ve skole. Nekdo muze uplne uniknout od konicku nebo veci, ketre ho driv naplnovaly. V podstate to ma podobny prubeh jako zavislost treba na drogach.
Naposledy upravil 70mMyW!53 dne čt únor 20, 2014 7:29 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 7:24 pm Předmět: |
|
|
Možná je to také o tvé vlastní vůli,je to jen ve tvé hlavě.Zkrátka s tím sekni ze dne na den,stanov si plán např. krátké procházky,poté lehký běh do přírody a uvidíš jak ti bude krásně,změň návyky...
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 7:59 am Předmět: |
|
|
| vejdy napsal: | | Možná je to také o tvé vlastní vůli,je to jen ve tvé hlavě.Zkrátka s tím sekni ze dne na den,stanov si plán např. krátké procházky,poté lehký běh do přírody a uvidíš jak ti bude krásně,změň návyky... |
Přesně tak, vše je to v hlavě. Podle mě je nejlepší s tím prostě seknout ze dne na den. Snižovat dávky, to podle mě nepomůže - to je jak s kouřením, prostě ze dne na den, ale je to jen můj názor :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
medwed

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 8:31 am Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | vejdy napsal: | | Možná je to také o tvé vlastní vůli,je to jen ve tvé hlavě.Zkrátka s tím sekni ze dne na den,stanov si plán např. krátké procházky,poté lehký běh do přírody a uvidíš jak ti bude krásně,změň návyky... |
Přesně tak, vše je to v hlavě. Podle mě je nejlepší s tím prostě seknout ze dne na den. Snižovat dávky, to podle mě nepomůže - to je jak s kouřením, prostě ze dne na den, ale je to jen můj názor :-) |
Naprosty souhlas proste bud na to mam a udelam to rovnou nebo na to nemam a budu tisickrat hledat duvody proc zacnu az zitra atd... je to jak se vsim
ot: Ty blaho to nemyslite vazne, nepopiram ze geny muzou mit nejaky vliv ze do toho nekdo snadneji spadne, ale prestat, nebo zacit delat veci lepe v ramci moznosti cloveka je jen a pouze o jeho osobni vuli a nake vymluvy na genetiku jsou uplne mimo (a pokud naky vliv ma tak to sice ma ten clovek tezsi ale preci to neznamena ze se tim bude omlouvat)
Proste logika uzivatelu ronnie: Nemam postavu jakou bych si predstavoval - genetika, Sem slaby jak mucha - genetika, Mam tendence chlastat - genetika...
Doporucuju vsem temhle genetikum: http://www.csfd.cz/film/11993-gattaca/ _________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 8:40 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Proste logika uzivatelu ronnie: Nemam postavu jakou bych si predstavoval - genetika, Sem slaby jak mucha - genetika, Mam tendence chlastat - genetika... |
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 9:48 am Předmět: |
|
|
bud skoncis s chlastem, nebo chlast skonci s tebou, pri tve mire piti.. nevim co tu resite, x stranek k nicemu..
e: a to s tou genetikou naprosto sedi _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 12:15 pm Předmět: |
|
|
Udělal jsem rozhodnutí nepít tvrdej. To se zatím daří, no, je to teda jen 2 dny zatím. Otázka s tím cca litrem co je doma. Zbytečně to láká, takže dopít a začít pak nebo vylejt.
Nepít nic, tj. abstinovat, není mým cílem. To jako od zdi ke zdi, aspoň teda můj názor.
(Rozhodně ale nechci tímto srovnávat abstinenty s alkoholiky (ve smyslu, že jsou divní); abstinovat mi divné nepřijde, ale není to můj životní styl).
Pokud buydu mít problém s pivem a vínem, budu to řešit dál, na úrvní těchto typů nápojů.
Teď teda budu výrazně omezovat i tyto nápoje, ale kvůli dietě.
Možná je chyba, že to vyznělo, že se denně ožírám do němoty a jsem ve stavu do léčebny. Tak to zase jako není. Piju víc než se mi líbí, na druhou stranu většina lidí v hospodě by řekla, že v zásadě střídmě.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: pá únor 21, 2014 1:14 pm Předmět: |
|
|
Heh tak proc si vubec zakladal tenhle topik? Když podle ozralu v hospode piješ stridme? No omlouváš si to chlastani pekne, jako pravej alkac teda musim rict. Clovek co nemá problém s chlastem o chlastu vybec nepremysli a nezaklada na netu topiky o chlastu. Jinak to s tou flaskou "takze dopit a zacit pak" heh. Alkac jako prase.  Dle mého jestli nejsi schopen s tim seknout ted a hledas cesticky jak si dat a zaroven se furt ujišťovat, ze je vse ok. Tak az to vygraduje v horsi zavyslost a zacne te to ve veetsi mire ovládat budes v pr... a uz s tim sam dobrovolne rozhodne neprestanes...
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: pá únor 21, 2014 6:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|