Co změnit? Co očekávat?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co změnit? Co očekávat?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Co změnit? Co očekávat?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stanhenkl

PříspěvekZaslal: po únor 24, 2014 7:25 pm    Předmět: Co změnit? Co očekávat? Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,
nikde jsem nic podobného nenašel a jelikož každý máme jinou genetickou výbavu, tak by mě zajímalo, jestli je tady někdo podobný jako já. Respektive jestli se někdo vypracovával jako já? A jakých výsledků dosáhl.
Teď něco o mě. Je mi 31let. Váha 89kg, výška 178cm. Somatotyp - mezomorf až endomorf.
Před 4-mi měsíci jsem se rozhodl, že už něco se sebou musím dělat. Tou dobou mi rafička na váze ukazovala 110kg. Vysoký krevní tlak (žeru léky), bolest kloubů.
Tak jsem se pustil do války sám se sebou. Pročetl jsem spoustu informací a sestavil si tréninkový plán a jídelníček. Trénink je rozdělen 3x týdně. Pondělí, středa, pátek. Samozřejmě když okolnosti nedovolují, tak musím třeba středu vynechat a odcvičím si to ve čtvrtek.Vypadá takto:

Pondělí:
Nohy: výpony, dřepy.
Ramena: předpažování
upažování
přítahy činky k bradě
arnoldovy tlaky
Středa:
Záda: veslování s jednoručkou s oporou o lavici
veslování s olympijskou tyčí
mrtvé tahy
shyby (3xmax)
přitahování velké činky v předklonu
krčení ramen s kotouči
zvedání ramen s velkou činkou
Biceps: EZ na scottově lavici (občas vyměním za jednoručky)
EZ ve stoje
Kladivové zdvihy

Pátek:
Prsa: benchpress
tlaky na šikmé lavici hlavou nahoru s jednoručkami
tlaky na rovné lavici s jednoručkami
pullover
Triceps: kliky na bradlech (3xmax)
kickback
tlaky s jednoručkou za hlavou

Jinak vše jedu ve čtyřech sériích (kromě shybů a kliků na bradlech) po 8-10 opakováních.
U těžkých mrtvých tahů a dřepů odjedu 2 série po 8-mi opakováních a zbývající 2 série odjedu s maximální možnou vahou po 3 opakováních.

Tolik k mému tréninku (klidně se nebojte napsat k němu kritiku- rád ji přijmu).

Za cíl jsem si dal shodit pneumatiku kolem břicha a tuk celkově a nabrat svalovou hmotu. Samozřejmě vím, že se tyto dvě věci navzájem vylučují. Ale po čtyřech měsících vážím 89kg s tím, že pneumatika zmizla, celkově jsem ztratil tuk po celém těle. Samozřejmě ne všechen. Pořád ho ještě zbývá dost. Nějaké svaly mi narostly (okolí tvrdí že dost). Jak to tak bývá já to tak necítím a snažím se na sobě dřít.

Co se týká výživy, tak samozřejmě suplementuju. Můj denní jídelníček vypadá asi takto:

5:00 snídaně:
60g ovesné kaše + 35g proteinu, 1 banán, 1 tableta BCAA, někdy vejce.

7:45 svačina:
35g protejnu s mlékem 250ml, 1kus ovoce.

10:30 oběd:
150g kuřecí prsa + rýže, někdy místo rýže zelenina. Střídám s rybou cca 150g + těstoviny.

13:30 svačina:
185g tuňákový salát, 1 kus jablko, někdy čistě tuňák ve vlastní šťávě.

16:00 večeře:
proteinový puding, nebo kuřecí šunka, 1 kus paprika nebo 3 kusy rajčete.

19:00 svačina:
35g proteinu s mlékem 250ml,

Celkově to vycháchí cca na: 220g bílkovin
400g sacharidů
25g-50g tuků
2300-2500 Kcal

V tréninkovém dni přidávám 3 tablety BCAA před tréninkem a 3 tablety po tréninku. Během každého dne si cvaknu tablety ostea (na klouby). Kreatin cykluji po měsíci. Měsíc beru, měsíc neberu.

K tomu všemu jsem přidal 1 hodinu 2x týdně squoshe, někdy mi místo toho vyjde plavání. A teď nově po tréninku si dávám asi 100 přeskoků přeš švihadlo. Do dvou dnů by mi měl dojít boxovací pytel, tak to budu asi střídat se švihadlem. Místo švihadla 20 minut boxování s proměnlivou intenzitou a tempem.

Teď se konečně můžu dostak k té otázce. Je tady někdo mezi Vámi s podobným "příběhem"? Zajímalo by mě, jakých se dá dosáhnout výsledků tímto tempem? Jestli pokračovat v tomto stylu tréninku, nebo ho změnit? Fullbody sem zkoušel, ale moc se mi nezamluvá (jen tak pro info). Chtěl bych shodit ještě nějaký tuk a vytvarovat lépe tělo.

Dle pročtených témat soudím, že se zde najdou i nějací rýpalové, ale budu rád za každou připomínku, nebo ochotu mi nějak poradit co změnit. Předem Vám děkuji.

Stan
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Irminsul

PříspěvekZaslal: po únor 24, 2014 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,mohu se zeptat jaký máš důvod zrovna u kliků na bradlech a shybů jen to do maxima?
Jestli chceš zvýšit počet shybů a kliků na bradlech,tak nejsi na správné cestě...
stanhenkl

PříspěvekZaslal: po únor 24, 2014 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Irminsul napsal:
Ahoj,mohu se zeptat jaký máš důvod zrovna u kliků na bradlech a shybů jen to do maxima?
Jestli chceš zvýšit počet shybů a kliků na bradlech,tak nejsi na správné cestě...

Vůbec žádný důvod. U spousty tréninků to bylo takhle popsané. Nejde mi o zvýšení počtu.

U mě znamená maxim jen 5 opakování pro každý s těchto dvou cviků. Mám ubrat
jachym

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 5:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Obávám se, že tvoje otázka zůstane nezodpovězena... i kdyby totiž někdo jedl a cvičil stejně, stejně může mít uplně jiný výsledky, každej sme jinej a těch proměnných... od váhy, denní aktivity, metabolizmu, genů atd. je tolik, že ti nikdo neodpoví... prostě uvidíš...

Rychle na stránku:

Přejdi na: