bezlepkova dieta

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bezlepkova dieta  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> bezlepkova dieta
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martys88

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 12:17 pm    Předmět: bezlepkova dieta Odpovědět s citátem

Zdravim.moje kamaradka chce zhubnout ale ma to celkem tezke.ma totiz bezlepkovou dietu.je alergicka na fruktozu takze nemuze zadne ovoce temer.jen kdyz ho trosku zaji necim.ani zeleninu jen tepelne upravenou.nemuze laktozu a hovezi maso inak snad muze vse co si pamatuju ale i tak celkem velky problem ji sestavit jidelnicek.meri 170cm a vazi 66kg.vajicka muze.diky za rady.

Uvazoval sem o nejakem vegan proteinu nebo muze i obycejny?
Jde ji o to ze neji cely den.a potrebuje neco do sebe rychle pokazde hodit.prace ji to moc neusnadnuje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

protein muze i syrovatkovej, akorat si najit nejakej bez laktozy a bezlepkovej (to je vetsina, ale radsi se presvedcit)

jinak nevidim, kde je problem.. bezlepkovejch potravin je dost
yura

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kureci, kruti, ryby, vajíčka, rejze, brambory, jahly, pohanka, zelenina, ořechy, semínka atd.. atd.. Bezlepkova dieta je idealni i pro lidi co nemaji alergii na lepek. Same zdrave potraviny, na kterých se ji bude hubnout jedna basen.. Proteinak vidim jako velkou zbytecnost.
Martys88

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Orechy nemuze.jen kesu. Jinak prave ze v diete se zaklada hodne na ovoci a zelenine coz nemuze.tak cim to nahradit? Jinak jak sem rekl ma blbou praci takze kolikrat neji 8 hodin.dela v mcdonaldu a nestiha se najist takze sem uvazoval o proteinu jako svacinku nebo nasla jeste nutridrink ale je to drahe 200 ml za 45kc.
yura

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martys88 napsal:
Orechy nemuze.jen kesu. Jinak prave ze v diete se zaklada hodne na ovoci a zelenine coz nemuze.tak cim to nahradit? Jinak jak sem rekl ma blbou praci takze kolikrat neji 8 hodin.dela v mcdonaldu a nestiha se najist takze sem uvazoval o proteinu jako svacinku nebo nasla jeste nutridrink ale je to drahe 200 ml za 45kc.

Tos slysel kde, ze je dieta zalozena na ovoci, které je plne cukru?
Martys88

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak v ovoci je dost cukru ale to je cukr ktery se neulozi protoze ho hned spalis protoze to sou tak male davky kalorii za den ze to telo vyuzije cele a nestaci ulozit.zatim sem nestudoval dietu do detailu ale pokud si dobre pamatuju tak tim ovocem a zeleninou se udrzuje clovek aby neco jedl po malych davkach a zbytek aby telo bralo z tukovych zasob.jakoze jist malo aby se nereklo.
Poman

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martys88 napsal:
Tak v ovoci je dost cukru ale to je cukr ktery se neulozi protoze ho hned spalis protoze to sou tak male davky kalorii za den ze to telo vyuzije cele a nestaci ulozit.zatim sem nestudoval dietu do detailu ale pokud si dobre pamatuju tak tim ovocem a zeleninou se udrzuje clovek aby neco jedl po malych davkach a zbytek aby telo bralo z tukovych zasob.jakoze jist malo aby se nereklo.

ale fujky
yura

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Martys88 napsal:

ale fujky

WTF
Martys88

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dobre tak se pletu,tak me poucte misto toho abyste napsali jen wtf ci fujky,to mi nic nerekne ani neda,jak rikam zatim sem ji nestudoval do detailu.ale vsude sem videl kdo mel dietu ze nahradil komplexni sacharidy jakoze prilohy zeleninou
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 9:26 am    Předmět: Re: bezlepkova dieta Odpovědět s citátem

Martys88 napsal:
Zdravim.moje kamaradka chce zhubnout ale ma to celkem tezke.ma totiz bezlepkovou dietu.je alergicka na fruktozu takze nemuze zadne ovoce temer.jen kdyz ho trosku zaji necim.ani zeleninu jen tepelne upravenou.nemuze laktozu a hovezi maso inak snad muze vse co si pamatuju ale i tak celkem velky problem ji sestavit jidelnicek.meri 170cm a vazi 66kg.vajicka muze.diky za rady.

Jde ji o to ze neji cely den.a potrebuje neco do sebe rychle pokazde hodit.prace ji to moc neusnadnuje.

Pošli mi na ronnie@ronnie.cz poštovní adresu, pošlu Ti nějaké vzorky proteinu, co může vyzkoušet. Ono syrovátkový protein vždycky maličko laktózy mít bude, kvalitní CFM WPC kolem 4 %, kvalitní CFM WPI kolem 2 %. Teď jsem se v poslední době několikrát setkal s tím, že jeden konkrétní alergici na laktózu (a to i takoví, kteří vyzkoušeli s neúspěchem řadu jiných produktů) snášeli velmi dobře, pošlu Ti, vyzkoušíte, uvidíte.

Jinak ovoce do diety ne (a pokud ano, tak výjimečně a jen v nějakou rozumnou denní dobu), ale zelenina (=hodně zeleniny) určitě ano.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Martys88

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2014 9:06 am    Předmět: Re: bezlepkova dieta Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Martys88 napsal:

Pošli mi na ronnie@ronnie.cz poštovní adresu, pošlu Ti nějaké vzorky proteinu, co může vyzkoušet. Ono syrovátkový protein vždycky maličko laktózy mít bude, kvalitní CFM WPC kolem 4 %, kvalitní CFM WPI kolem 2 %. Teď jsem se v poslední době několikrát setkal s tím, že jeden konkrétní alergici na laktózu (a to i takoví, kteří vyzkoušeli s neúspěchem řadu jiných produktů) snášeli velmi dobře, pošlu Ti, vyzkoušíte, uvidíte.

Jinak ovoce do diety ne (a pokud ano, tak výjimečně a jen v nějakou rozumnou denní dobu), ale zelenina (=hodně zeleniny) určitě ano.

Dekuji moc za ochotu
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá únor 23, 2018 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím vás, přítelkyně zjistila někde, že lepek je zlo a chce najet na bezlepkovou stravu defacto. Pro mě za mě je mi to šumák, nicméně není možný, že si tím vytvoří intoleranci na lepek? Chce teď zkusit 30 dní a pak případně pokračovat.
KrystofK

PříspěvekZaslal: pá únor 23, 2018 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Zdravím vás, přítelkyně zjistila někde, že lepek je zlo a chce najet na bezlepkovou stravu defacto. Pro mě za mě je mi to šumák, nicméně není možný, že si tím vytvoří intoleranci na lepek? Chce teď zkusit 30 dní a pak případně pokračovat.

Bud vklidu, pokad neni celiak nebo alergik tak na bezlepkove nema sanci vydrzet. Nedokazem to mnohdy vydrzet ani my celiaci, takze si umele intoleranci nevytvori; maximalne v hlave.
Tajne ji davej strouhanku do jidla kdyztak.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá únor 23, 2018 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ona je tvrdohlavá :D Specificky se jedná o program whole30 co chce jet...
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá únor 23, 2018 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Whole30 v tomhle obdobi jet je docela kravina...

Predevsim kvuli bidne kvalite potravin, potazmo zeleniny. Bude do sebe cpat nutricne mrtve veci ktere cestuji v kamionu evropou buhvi kde, buhvi jak dlouho, osetrene buhvi cim. Naprosto to popira myslenku toho jist zdrave. V nasich podminkach ma cenu najet na tehle program az kdyz zacnou farmarske trhy, kde muzes koupit cerstvou zeleninu, cerstve boruvky, maliny apod. Je to financne dost narocne. Cena vajec je dnes nekde uplne jinde, nemluve o cene bio masa. Pokud chce jist kurata v akci z Alberta, tak nemusi o Whole30 ani premyslet. O tom, jak je to narocne vydrzet psat ani nebudu....

U holek se stava, ze si pri Whole30 rozhodi menstruaci.

Take je potreba suplementovat nejaky slusnejsi multivitamin.

Pravidla dlani pro urcovani porci je podle me nesmysl a radeji doporucuji si prvni tyden-dva pocitat makra.

Pocitej s tim, ze s ni bude pocas Whole30 k nevydrzeni a bude ji hrabat. Vic, nez je bezne.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - bezlepkova dieta Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: