Jídelníček a bazální metabolismus

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček a bazální metabolismus
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mick994

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ... Vypusťte Drapera
Myslím že tenhle topic se ještě rozjede
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blikk

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trochu odbočím... když jsme u toho bazálního metabolizmu. Není mi jasná jedna věc. Tak jsem nad tím přemýšlel, celkový výdej se hodně řídí BMR a ten váhou. Čili jsem si tak říkal, proč by měli obézní lidi vlastně držet dietu? Jasně, pokud se přežírají od nevidim do nevidim ok, ale teoreticky by přece měli mít vyšší výdej než stejně vysocí s normální váhou, čili dejme tomu při nějakém "normálním" příjmu, kdy by nijak neomezovali kalorie a nedrželi ty různé redukční diety, by měli hubnout a postupně jak by se jim váha snižovala, by se hubnutí zpomalovalo, až by se dostali na udržovací váhu a při tom normálním příjmu už by to nebylo na hubnutí a váhu si drželi. Možná jsem to popsal nesrozumitelně, ale prostě pokud by jedli to co by měli jíst na svou výšku k udržení váhy, měli by přece přirozeně zhubnout, tak proč se omezuje kalorický příjem?
Kadd

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to co jsi napsal je omezení kalorického příjmu, jí furt, začne jíst normálně.

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...

Naposledy upravil Kadd dne čt březen 06, 2014 6:02 pm, celkově upraveno 1 krát
yura

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Trochu odbočím... když jsme u toho bazálního metabolizmu. Není mi jasná jedna věc. Tak jsem nad tím přemýšlel, celkový výdej se hodně řídí BMR a ten váhou. Čili jsem si tak říkal, proč by měli obézní lidi vlastně držet dietu? Jasně, pokud se přežírají od nevidim do nevidim ok, ale teoreticky by přece měli mít vyšší výdej než stejně vysocí s normální váhou, čili dejme tomu při nějakém "normálním" příjmu, kdy by nijak neomezovali kalorie a nedrželi ty různé redukční diety, by měli hubnout a postupně jak by se jim váha snižovala, by se hubnutí zpomalovalo, až by se dostali na udržovací váhu a při tom normálním příjmu už by to nebylo na hubnutí a váhu si drželi. Možná jsem to popsal nesrozumitelně, ale prostě pokud by jedli to co by měli jíst na svou výšku k udržení váhy, měli by přece přirozeně zhubnout, tak proč se omezuje kalorický příjem?

Srandovni jak nekteri ještě furt veri, ze kalorie jsou kalorie. Jestlize vemu 2 totozne osoby a jedne necham stravu se kterou se k te obezni postave dostal tj. proste klasicka strava plna cukru, mouky, chemie a sracek. a te druhé dam stejnou porci kalorii ale v podobe masa, zeleniny a nejakych tech kvalitních tuku (ořechy, oliv. olej...) Co myslis ze se stane za par mesicu, ze budou vypadat furt stejne, když mají na den stejne kcal? Garantuju ti ze ne..
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP : Nic ve zlém, ale kde máš proboha nějaké svaly? Chápu, že ne každý chce být kulturista, ale tohle není ani sportovní postava, to je normální hubenej (podvyživenej) kluk. To břicho na první fotce, fakt nádhera.
Tohle je prostě anorexie, dám Ti radu, mrdni se hlavou o futro, aby ses probral, já chápu, že jsou lidi co mají rádi pohyb, ale tak k tomu adekvátně aspoň jez a snaž se vybudovat nějaké svaly.
yura

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
DevillHP : Nic ve zlém, ale kde máš proboha nějaké svaly? Chápu, že ne každý chce být kulturista, ale tohle není ani sportovní postava, to je normální hubenej (podvyživenej) kluk. To břicho na první fotce, fakt nádhera.
Tohle je prostě anorexie, dám Ti radu, mrdni se hlavou o futro, aby ses probral, já chápu, že jsou lidi co mají rádi pohyb, ale tak k tomu adekvátně aspoň jez a snaž se vybudovat nějaké svaly.

Tak pise ze zavodi v behu. Takze postava v pohode.. Videl si nekdy vysleceneho maratonce nebo zavodniho cyklistu-vrchaře? Proti tem je tenhle borec narvanej jak prase..
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kouknu na fotku a hned jsem si vzpomněl na:

Maratonci tak prostě vypadají no, každému, co jeho jest.
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me by zajimalo , jestli opravdu zavodis nebo to pouzivas jen jako argument na tvoji anorexii a s tim spojenou nutnost enormniho fyzickeho vydeje?
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, tak šlo nějak mimo mě, že závodí v běhu, ale stejně, kdo chce kam, pomůže si sám. :)
Když může fotbalista vypadat takto, tak co by běžec nemohl vypadat trochu k světu. Pokud to dělá na nějaké fakt úrovni, tak to chápu, ale pokud to dělá for fun, nebo nějaký okresy za diplom, tak proto moc pochopení nemám, ale každého věc.
DevillHP

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere, ano opravdu závodím. Minulý rok: LH24, Horská výzva, Krakonošova stovka, Hostýnská Osma, Slezský Maraton, Beskydská Sedmička, 5BV, LysaCup.
Tento rok zatím LysáCupy, LH24 a další budou.
Nevím, ale opravdu mi nepřijde, že bych byl anorektik, přeci jen moc svalů nemám, ale až tak. Jinak jíst začínám dost a větší porce.
Rozhodně si nemyslím, že stejné kalorie jsou z čokolády a z kuřete s rýží. Snažím se jíst zdravě, ale doteď asi málo.
DevillHP

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2014 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych měl dotaz, zítra a v neděli plánuji zařadit uplné volno. Měl jsem ho i dnes. Bude mít nějaký smysl zvýšit brutálně sachry a snížit tuky, abych se dostal např. na 4000kcal.
Už to asi potřebuji, protože mě lehce škube ve stehnech a citím v nich celkovou únavu, pomuže to zvýšení a naplnění glykogenu nebo to bude kontraproduktivnj?
haino

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 12:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mne to smysl nema.Kdyz 4tis,tak v treninkovy den.
jachym

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 5:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hlavně to chce pravidelně mít tréninky a pravidelně mít volný dny a jíst pořádně furt, ty to pořád tak podáváš jako provizorium
Cratach

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Aha, tak šlo nějak mimo mě, že závodí v běhu, ale stejně, kdo chce kam, pomůže si sám. :)
Když může fotbalista vypadat takto, tak co by běžec nemohl vypadat trochu k světu. Pokud to dělá na nějaké fakt úrovni, tak to chápu, ale pokud to dělá for fun, nebo nějaký okresy za diplom, tak proto moc pochopení nemám, ale každého věc.

Tak tohle uz je dost atypickej priklad :) podobne jako napr. otcuv kamarad z detstvi, kterej ve 20 behal maratony a presto ma na fotkach z mladi silnejsi postavu (prej mel 90+ kg na cca 180cm ... druha vec je, ze jako novorozenec mel pres 6 kg a ted ma asi kolem 180 kg :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Taky jsem anorektik, s rozdílem ze se snazim jist vic (3500-4000kcal) a aerobku nedelam vubec....:D

Btw.: taky mivam po obede hlad (hodinu) ...kdyz si nic nedam, tak to zmizi...kdyz se nazeru tak (logicky) taky zmizi....ale ...neni zbytecne zrat hodinu po obede? (Obcas sem to tak praktikoval, ted spis ne)

Taky jsem "anorektik". Nedávno jsem snídal Marlenku-celou. Já mám zase opačný problém. Srazit kalorie ke třem tisícům:o)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: