Změna životního stylu - hubnutí

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Změna životního stylu - hubnutí  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Změna životního stylu - hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bacovsky

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 9:50 pm    Předmět: Změna životního stylu - hubnutí Odpovědět s citátem

Dobrý den, prosím o konstruktivní názory na můj přístup k hubnutí :)
Je to můj první příspěvek do fora, tak to snad napíšu správně :)
Takže pro začátek, jsem muž, je mi 24 let, měřím 187 cm a vážím 90 kg (90 jsem navážil nedávno na začátku hubnutí, 92,4 jsem navážil krátce po silvestru, bohužel na váze která už nefunguje) (Míry - 101 cm přes prsa, 97 cm přes břicho, 108 cm přes zadek, 61 cm přes stehno) , tahle váha je samozřejmě na těle už dost poznat, po několika připomínkách od svého mladšího sourozence jsem si řekl že bych s tím měl začít něco dělat. Jak už to tak bývá, tohle neni můj první pokus, dříve jsem to už párkrát zkusil, ale vždycky jsem toho zase nechal. S kamarádem jsme začali chodit do fitka, on jede aby nabral svaly a já zase abych zhubnul. Co se týká životosprávy, tak jsem přestal pít alkohol a začal jíst pravidelně, snažím se abych mezi jídlem neměl pauzu větší než 3 hodiny. V rámci sportu jsem začal běhat ve fitku na pásu. Řídím se podle tepové frekvence, konkrétně 135 tepů za minutu, běžecký pás podle toho sám upravuje rychlost. Chodím běhat 5x týdně, o víkendu si nechávám prostor, aby si tělo odpočinulo. První týden jsem běhal 40 minut, 2. týden jsem běhal 50 minut, a tenhle týden běhám 60 minut, dobu běhu si chci zvednout tímhle způsobem až na 70 nebo 80 minut. Dočetl jsem se tady ve foru, že samotný běh neni úplně dokonalý na hubnutí, tak od tohohle týdne si hodlám přidat před běháním chvilku posilování, zatím jsem vymyslel 3 serie, kdy každá bude mít 10x kliky, 10x sedy lehy a 15x zdvihy jednoruček ve stoje, oběma rukama zároven, váha 4,5 kg. Tenhle týden jsem si to poslední 2 dny zkusil a opravdu mi to dalo zabrat :D Holt jsem si tělo nechal hodně zpustnout.

Jídelníček tenhle týden
Pondělí
8:40- chleba s máslem, 10:15- jablko, 11:40- kousek pečené krůty, 12:50 steak z panenky, opečený brambor, tatarka, 15:20- jablko, 19:10- vinná klobása, chleba, 21:40 jablko
Úterý
9:10- chleba se šunkou, 11:00- jablko, 12:10- chleba se šunkou, 13:30- jablko, 15:00- vepřový plátek, pečené brambory, 18:20- jablko, 19:30 míchaná vajíčka, chleba s máslem
Středa
9:10- chleba se šunkou, 11:00 jablko, 12:00- guláš s rýží, 14:00- jablko, 15:30- chleba se sýrem, paprika, 19:00- kuřecí stehno, těstoviny, 20:50- jahodový tvaroh
Čtvrtek
8:10- malinový tvaroh, 9:20- dvě housky s paprikáčem, 11:10- jablko, 12:40- kuře, těstoviny, 15:30- jablko, 19:00- míchaná vajíčka, chleba s máslem, 2 housky s máslem, paprika, 21:30- jablko
Pátek
8:30- pribináček, jablko, 10:00- jablko, 12:00- holandský řízek, bramborová kaše, 14:00- hruška, půl housky se šunkou, 18:00 chleba, jitrnice, kousek uzeného, 20:00- sekaná, kousek chleba
Sobota
8:00- dvě celozrné housky se šunkou, 10:00- jablko, 12:00- sekaná, bramorová kaše, 15:00- jablko, 18:00- sekaná, celozrná houska, malý kousek chleba, 21:20- jablko
Neděle
9:00- chleba s šunkou, 10:30- jablko, 11:30- vepřový plátek se šunkou a sýrem, bramborová kaše, 14:00- jablko, 17:00- sekaná, bramborová kaše. 19:10- jablko

K tomu všemu jsem začal brát spalovač tuků hydroxycut advanced a samozřejmě hodně piju čistou vodu.
Trošku jsem se rozepsal :D
Chtěl bych se zeptat jestli nedělám něco extra špatně ? :) Všude jsem četl jak je pravidelné jídlo důležité, ovšem v den cvičení se snažím nejíst tak 1 a půl hodiny před cvičením a půl hodiny až hodinu podle hlavu po cvičení. Tím tam mám třeba 4 hodiny mezeru, je to v pořádku ? :) Samozřejmě vím že některá jídla nejsou dokonalá, ale já nevěřím že bych dokázal udržet režim, kdy bych měl nějakou přísnou dietu. Takže jsem zvolit takový rozumný režim. Nepřejídat se, jíst často, mít menší porce a začíst víc jíst ovoce.
Co se týče cíle, tak bych se chtěl do konce června dostat na váhu mezi 82 až 84 kg. Samozřejmě nevím jestli jsem si nedal cíl moc vysoko :D
V rámci hubnutí jsem si začal psát co kdy jím a před tréninkem se pokaždé vyfotím. Vývoj budu srovnávat až začátkem nového měsíce, abych pořád nesledoval každou malou změnu :D
Předem všem děkuju za rady :)

Naposledy upravil Bacovsky dne po březen 31, 2014 9:19 am, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samej chleba s máslem, housky se salámem, jitrnice, sekaná. To opravdu není ideální jídelníček na hubnutí.
jari

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

peetthemaster napsal:
Samej chleba s máslem, housky se salámem, jitrnice, sekaná. To opravdu není ideální jídelníček na hubnutí.

k tomu ještě vinná klobása a tatarka

troll?
ygg

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
peetthemaster napsal:

k tomu ještě vinná klobása a tatarka

troll?

Ale no tak...tatarku tam má jednou, tu klobásu taky, zase to tak nedramatizovat. Prostě nezná, neví, ale snaží se. Fakt je, že ideál to není, a mám pocit, že by trocha samostudia na téma trénink pro začátečníky a výživa neuškodila, info je všude dost, i tady na R. Ale proč z něj dělat rovnou vola, že.
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě tady chybí v jídelníčku zelenina a celkově tomu chybí pestrost. Zkus něco přečíst a ještě to přepracovat.

Tatarka jednou týdně v rozumné porci není problém ani v redukčním jídelníčku.
Irminsul

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.Jez to co běhá a roste a plave.Základ všeho jsou masa,zelenina,rýže,ryby a ořechy.Když chceš redukovat zkus vynechat pečiva a místo nich ráno si dej třeba 5 vajíček.Nehledej v tom žádnou vědu.Než bych začal držet nějakou dietu zkusil bych jen jíst zdravě.
Bacovsky

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju za odpovědi :D Já jsem nějak tušil že moje stravování neni ideální :D Asi budu mluvit za víc lidí když řeknu že protlačit takovou změnu v jídelníčku bude náročné. Bydlím ještě s mamkou a ta razí teorii že chlapa má být kus. Jak ti tak vidím, tak si s ní budu muset promluvit. Co se týče toho stravování, v některých forech jsem četl že chleba s máslem nevadí, totéž kvalitní uzeniny, a jinde že to mám zcela vyloučit ze svého jídelníčku. Bude vyhovující když chleba s máslem třeba nahradím celozrným pečivem se sýrem ? potažmo šunkou ? :) Něco jsem si už o stravování přečetl a musím říct že toho je fakt hodně :) Zatím přemýšlím jak takové změny protlačit do svého života. Jinak ve 3. týdnu treninku už jsou na těle vidět změny. Mám výrazně zpevněné nohy, především lýtka a vnější strana stehen, předpokládám že i zadek doznal změn, ale tam si nevidím :D Na břiše je vidět úbytek v oblasti žalůdku, ale to může být tím že se už nepřežírám a žalůdek se mi zmenčuje, pneumatika okolo pasu mi příjde stejná. Ze včerejšího cvičení před běháním jsem jasně cítil, že nejslabší část mého těla je břicho, při cvikách jsem to hodně cítil, v poslední serii jsem cítil břicho i při klikách a to značně. Jinak k tomu stravování, zkusme se na to podívat z mého pohledu. Jsem naprosto obyčejný kluk, studuju na vysoké a připravuju se na státnice, to znamená jediné, jako tisíce dalších na czu jsem neměl čas na snídani, většinou ani na oběd, takže první co jsem udělal když jsem přišel domů bylo že jsem vyluxoval lednici, k tomu samozřejmě patří přežírání k večeři a naprosto žádné svačiny. Obvykle jsem měl za den tak 2 - 3 jídla a intervaly mezi jídly byly opravdu velké. O víkendech jsem samozřejmě šel s kamarádama ven, nejsem pivař, ale pár kousky jsem si dal a do toho tvrdý alkohol. Tohle a žádný sport vedlo k tomu že jsem pomalu ale jistě nabíral váhu. Vy jste už hodně pokročilí, tak vám to nepříjde, ale tenhle jídelníček pro mě znamená opravdu velký krok dopředu. Začít snídat, svačit, jíst pravidelně, kontrolovat aby nebyly moc velké intervaly mezi jídly, přestat se přejídat, začít jíst ovoce (předtím jsem měl tak 2 kousky ovoce do měsíce), přestat pít alkohol to pro mě neni jen tak, potřebuju si k tomu vytvořit návyk, aby to pro mě bylo normální a nemusel si to připomínat. V jídelníčku mám naprosto nevhodná jídla a vím to, ale taky vím že kdybych rázem přešel na super zdravý jídelníček, tak bych to vydržel tak 2 týdny. A já potřebuju vydržet měsíce :) Měním celý svůj životní styl, a to nejde jen tak mávnutím rukou.

Naposledy upravil Bacovsky dne út březen 11, 2014 10:17 am, celkově upraveno 4 krát
Spam

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bacovsky napsal:
Děkuju za odpovědi :D Já jsem nějak tušil že moje stravování neni ideální :D Asi budu mluvit za víc lidí když řeknu že protlačit takovou změnu v jídelníčku bude náročné. Bydlím ještě s mamkou a ta razí teorii že chlapa má být kus . Jak ti tak vidím, tak si s ní budu muset promluvit. Co se týče toho stravování

Kus ano, ale ne kus sádla.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 4:44 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Achjo, tady je spousta věcí, co by se dala vytknout...hubnutí postav na bílkovinách a zdravých tucích, takže maso, vajíčka, šunka, sýry, ořechy, ze sacharidů si vem hlavně ty pomalý jako vločky, rýže, brambory, pak můžeš dát nějaký kaše jako pohanka nebo ovesná na snídani, samozřejmě to nesmí být sladký jak něco...na svačinu si můžeš dát buď ten sýry nebo šunku, když už pečivo tak aspoň tmavý, banán nebo jablko, a pokud by ses chtěl rozšoupnout nějakou musli tyčkou, tak já teď dost rád jím Nuts od Nutrendu, má to relativně málo monosacharidů a dost tuků a bílkovin. Vím, že na moc zeleniny nejsou třeba peníze, taky jsem student, tak aspoň v příloze k tomu hlavnímu jídlu. Nemusíš na to přecházet nějak drasticky, tohle je spíš taková cílová podoba, ke které by to mělo směřovat, hlavně vynechávej postupně ty nezdravý věci a zkus je nahrazovat těmahle, není to ani tak dieta, takže bys neměl nijak extra strádat, o to nejde :) Prostě zdravej životní styl, sportuj a půjde to dolů. K tomu posilování, ty 3 série, co jsi napsal, tě nijak moc nevytrhnou, zkus si aspoň dát tak půl hodinu cvičení, klidně s vlastní vahou ze začátku nebo na strojích a můžeš pomalu zapojovat činky. Když nebudeš vědět, jak se něco dělá, zeptej se trenéra ve fitku nebo někoho, kdo tomu ROZUMÍ, je to lepší, než vymýšlet nějaký pacviky. Snad ti to pomohlo.
Bacovsky

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 6:38 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Achjo, tady je spousta věcí, co by se dala vytknout...hubnutí postav na bílkovinách a zdravých tucích, takže maso, vajíčka, šunka, sýry, ořechy, ze sacharidů si vem hlavně ty pomalý jako vločky, rýže, brambory, pak můžeš dát nějaký kaše jako pohanka nebo ovesná na snídani, samozřejmě to nesmí být sladký jak něco...na svačinu si můžeš dát buď ten sýry nebo šunku, když už pečivo tak aspoň tmavý, banán nebo jablko, a pokud by ses chtěl rozšoupnout nějakou musli tyčkou, tak já teď dost rád jím Nuts od Nutrendu, má to relativně málo monosacharidů a dost tuků a bílkovin. Vím, že na moc zeleniny nejsou třeba peníze, taky jsem student, tak aspoň v příloze k tomu hlavnímu jídlu. Nemusíš na to přecházet nějak drasticky, tohle je spíš taková cílová podoba, ke které by to mělo směřovat, hlavně vynechávej postupně ty nezdravý věci a zkus je nahrazovat těmahle, není to ani tak dieta, takže bys neměl nijak extra strádat, o to nejde :) Prostě zdravej životní styl, sportuj a půjde to dolů. K tomu posilování, ty 3 série, co jsi napsal, tě nijak moc nevytrhnou, zkus si aspoň dát tak půl hodinu cvičení, klidně s vlastní vahou ze začátku nebo na strojích a můžeš pomalu zapojovat činky. Když nebudeš vědět, jak se něco dělá, zeptej se trenéra ve fitku nebo někoho, kdo tomu ROZUMÍ, je to lepší, než vymýšlet nějaký pacviky. Snad ti to pomohlo.

Děkuju za odpověd, dal jsi mi hodně námětu k zamyšlení . Pomalu na tom jídelníčku pracuju, zatím jsem ve fázi kdy jsem neodhadnu spotřebu :D Ráno jsem si koupil celozrné bagetky který mi vystačili na snídani (2 ks bagetky plus šunka) a na oběd (2ks bagetky plus míchaná vejce ze 3 vajec) Ted večer ovšem zdravé pečivo došlo, tak jsem zas zkončil u obyčejného chlebu. Vidím to tak že si budu kupovat celý tmavý chleba, aby mi to chvíli vydrželo. Tyhle bagetky jsou hned pryč. Chtěl bych se zeptat, jsou vajíčka nějak omezená ? Jako že by se jich nemělo jíst moc a tak ? Co se týče zeleniny, tak té jím opravdu málo, mám v plánu brát papriku k snídani a nebo když budu mít pečivo. Co se týče sladkého, tak to ted nejím vůbec. U toho cvičení, dnes jsem do každé serie přidal cvičení zad na stroji. Co jsem pozorovat, tak mi zatím to cvičení zabere tak 10-12 minut. Hodlám cvičení rozšiřovat za 2 týdny o shyby, příští týdne hodlám zvýšit počty opakování v serii a vyměnit činky za těžší.
cipinek

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chleba vůbec jíst nemusíš, já jsem teď nasadil speciální dietu, jím kukuřici, avokádo, zeleninu, fazole, BeBe dobré ráno, ryby s brambory a těstoviny se špenátem nebo s mákem, má to úžasné výsledky, normálně jsem měl včera tak betonovou erekci a ten orgasmus, panebože to bylo něco, to už jsem dlouho nezažil
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 7:31 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Bacovsky napsal:
Maerlyn0 napsal:
Achjo, tady je spousta věcí, co by se dala vytknout...hubnutí postav na bílkovinách a zdravých...

Děkuju za odpověd, dal jsi mi hodně námětu k zamyšlení . Pomalu na tom jídelníčku pracuju, zatím jsem ve fázi kdy jsem neodhadnu spotřebu :D Ráno jsem si koupil celozrné bagetky který mi vystačili na snídani (2 ks bagetky plus šunka) a na oběd (2ks bagetky plus míchaná vejce ze 3 vajec) Ted večer ovšem zdravé pečivo došlo, tak jsem zas zkončil u obyčejného chlebu. Vidím to tak že si budu kupovat celý tmavý chleba, aby mi to chvíli vydrželo. Tyhle bagetky jsou hned pryč. Chtěl bych se zeptat, jsou vajíčka nějak omezená ? Jako že by se jich nemělo jíst moc a tak ? Co se týče zeleniny, tak té jím opravdu málo, mám v plánu brát papriku k snídani a nebo když budu mít pečivo. Co se týče sladkého, tak to ted nejím vůbec. U toho cvičení, dnes jsem do každé serie přidal cvičení zad na stroji. Co jsem pozorovat, tak mi zatím to cvičení zabere tak 10-12 minut. Hodlám cvičení rozšiřovat za 2 týdny o shyby, příští týdne hodlám zvýšit počty opakování v serii a vyměnit činky za těžší.

Já myslím, že to s tím chlebem zase nemusíš tak hrotit, když si ho občas dáš, svět se nezboří. Já to dělám tak, že kupuju normálně tmavej krájenej chleba, většinou tak půlku, čímž právě odpadne ta starost s kupováním pečiva (taky to většinou neodhadnu). Vajíčka omezená nejsou, těch můžeš sníst kolik chceš, já na tom mám v podstatě postavenej jídelníček :D. S tím cvičením klidně pomalu, hlavně aby tě to bavilo a neznechutilo se ti to, stejně tak s tou úpravou stravy. Když to budeš postupně nějak upravovat, tak se ty výsledky prostě dostaví, nemusíš mít stravu nějakejch profíků nebo to brát do krajnosti. Jinak s tou zeleninou, snaž se kdy to půjde (u mě to taky není žádná sláva) a doporučil bych ti koupit si nějakej multivitamín, vím, že se k tomu možná někdo staví všelijak, ale já se pak rozhodně cítím o trochu líp a jsem o něco málo míň nemocnej. Jinak nic dalšího kupovat nepotřebuješ. Klidně se ptej, kdybys ještě něco potřeboval :)
Bacovsky

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 10:04 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Bacovsky napsal:
Maerlyn0 napsal:
Achjo, tady je spousta věcí, co by se dala vytknout...hubnutí postav na bílkovinách a zdravých...

Já myslím, že to s tím chlebem zase nemusíš tak hrotit, když si ho občas dáš, svět se nezboří. Já to dělám tak, že kupuju normálně tmavej krájenej chleba, většinou tak půlku, čímž právě odpadne ta starost s kupováním pečiva (taky to většinou neodhadnu). Vajíčka omezená nejsou, těch můžeš sníst kolik chceš, já na tom mám v podstatě postavenej jídelníček :D. S tím cvičením klidně pomalu, hlavně aby tě to bavilo a neznechutilo se ti to, stejně tak s tou úpravou stravy. Když to budeš postupně nějak upravovat, tak se ty výsledky prostě dostaví, nemusíš mít stravu nějakejch profíků nebo to brát do krajnosti. Jinak s tou zeleninou, snaž se kdy to půjde (u mě to taky není žádná sláva) a doporučil bych ti koupit si nějakej multivitamín, vím, že se k tomu možná někdo staví všelijak, ale já se pak rozhodně cítím o trochu líp a jsem o něco málo míň nemocnej. Jinak nic dalšího kupovat nepotřebuješ. Klidně se ptej, kdybys ještě něco potřeboval :)

Opravdu děkuju za rady, vážím si toho. To s tím chlebem mě docela zaměstnávalo, protože to je velmi častou součást snídaně a nebo svačiny , stejně jako jablka. Aha , tak to jsem potřeboval vědět, u vajec jsem si nebyl vůbec jistý a některé články si protiřečily. Já na to jdu pomalu, hlavně na ten jídelníček. Jak jsem dlouho v jídle neměl žádnou pravidelnost a nebo řád, tak si musím pořád připomínat že mám jíst i když nemám hlad. To s tím multivitamínem je dobrý nápad, to mě nenapadlo. Co se týče toho cvičení, to běhání 60 minut je pro mě v pohodě, větší obtíže mi dělá to cvičení před tím , hlavně břišní svaly jsou hodně cítit když dělám sedy-lehy, a potom i při klikách. Příští týden běhání zvednu na 70 minut, věřím že to je tak akorát, když běhám 5x týdně a už to na tom nechám.
Bacovsky

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2014 9:33 am    Předmět: Re Odpovědět s citátem

Rozhodl jsem se že tady zveřejním své první výsledky svého úsilí v hubnutí. V pátek jsem dokončil 5. týden a přeměřil vývoj. Váha se mi snížila z 90 Kg na 86,5 Kg, tedy úbytek 3,5 Kg. Míry se mi změnily - preš prsa 99 cm (-2), přes břicho 94 cm (-3), přes zadek 105 cm (-3) a přes stehno 59 cm (-2). Obecně jsem myslel že vzhledem k úbytku váhy bude redukce víc vidět na centimetrech, ale to je možná tím , že jsem nikdy nesledoval vývoj cm na těle. Co se týče změn na těle , tak se mi zase zvýraznily svaly na nohou, je vidět rýsování svalů na ramenou + triceps. Břicho mám štíhlejší a pneumatika okolo pasu mi příjde znatelně menší. Kalhoty mi začaly být hodně volné a bez rozepnutí jsem si je dokázal stáhnout dolů . Co se týče jídla tak ke snídani jim už jen musly 60 g (původně 100 g, pak 80 až na 60 g) Musly jím obvykle ještě ke svačině (30g) a někdy pozdě večer (20g) abych neměl hlad. Alkohol pořád nepiju , včera jsem měl po dlouhé době 2 buchty (mamka pekla). Obědy a podobná velká jídla mám pořád stejně nedietní Možná to je jen můj pocit, ale příjde mi že mi to hodně pomáhá. Jednak mám samozřejmě chut na pořádně nezdravé jídlo, tělo si z toho vezme co potřebuje a já sleduju velikost porce, respektive že sice jím rychle, ale menší porce a pak se snažím nechodim uždibovat do lednice ( to zatím vychází) Dosavadní výsledky mě rozhodně motivují a v hubnutí pokračuju. Když to vezmu kolem a kolem tak jsem moc nevěřil (ale rozhodně chtěl) že se po tom měsíci dostanu na 3,5 Kg , přál jsem si alespoň 2 Kg V sobotu jsem měl po dlouhé době pizzu, snědl jsem ji sám , ale dalo to zabrat , nějak jsem si obvyknul na tolik jídla najednou. Co se týče kalorií , tak jsem to pak vytančil , kamarád slavil narozky
Grimley

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2014 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídáš müsli a neumíš to napsat, nebo snídáš mušli a neumíš to napsat ?:))

Jinak gratulaci k úspěchu a pěkně pokračuj ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Změna životního stylu - hubnutí Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: