|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
joker707
|
Zaslal: po březen 10, 2014 4:29 pm Předmět: Jak zhubnout? |
|
|
Ahoj, jsem v tomhle nový a chci zhubnout! Je mi 21, 181 cm a 94 kg. Mým cílem je 80-83 kg. Chystám se chodit do fitka cca 4-5x týdně (běžecký pás, posilování). Jelikož jsem v tom nový, tak nevím co posilovat, ale chci se zaměřit celkově na všechno :D. Důležitější je ale pro mě zhubnout a až potom posilování. Rozvrhnul bych to tak, že bych 30 minut běhal potom 1 hodinu posiloval a na závěr zase 30 minut běhal.
Pokud jde o jídelníček, tak jsem se snažil nějak ho sestavit.
snídaně :jablko, banán, ovocný čaj, 4x chlebíček rýžový se sójou, pár cherry rajčat, 2 plátky eidamu 30%, půlka salátové okurky, 4 kolečka kuřecí šunky
svačina : půlka salátové okurky, bílý jogurt 2,4 % tuku k tomu 50g ovesných vloček
oběd : 200-250g kuřecích stehen, 1x rajče, 100g salátové okurky, 150g rýže
svačina : ten samý jogurt, banán, 2x rýžový chlebíček se sójou
večeře :100g cherry rajčata, 150g rýže, 200-250g kuřecích stehen.
Nějak jsem se snažil, tak mě neukamenujte, jen Vás žádám o rady, budu rád za každou, klidně udělejte nový jídelníček i tréninkový plán, cokoliv. Jakékoliv info dodám.
Díky za odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mick994

|
Zaslal: po březen 10, 2014 5:36 pm Předmět: |
|
|
Tak za mě:
No, jako hodinu běhat a hodinu cvičit to ... to je masakr. Někdy všeho moc škodí, spíše když chceš řadit to kardio, tak dejme tomu že ho radši dej na konec, a jen 30 minut ne hned hodinu.
I 5x týdně je dost, ze začátku spíš jeď pomalu nebo s velkými ambicemi brzo skončíš dřív než začneš.
No k jídlu, no nevím nevím ale zdá se mi že těch bílkovin tam moc teda nemáš, a o nějakém tuku ani nemluvě.
Radši si přečti aspon tak tucet článků a pak to bude lepší. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po březen 10, 2014 8:50 pm Předmět: Re: Jak zhubnout? |
|
|
| joker707 napsal: | Ahoj, jsem v tomhle nový a chci zhubnout! Je mi 21, 181 cm a 94 kg. Mým cílem je 80-83 kg. Chystám se chodit do fitka cca 4-5x týdně (běžecký pás, posilování). Jelikož jsem v tom nový, tak nevím co posilovat, ale chci se zaměřit celkově na všechno :D. Důležitější je ale pro mě zhubnout a až potom posilování. Rozvrhnul bych to tak, že bych 30 minut běhal potom 1 hodinu posiloval a na závěr zase 30 minut běhal.
snídaně :jablko, banán, ovocný čaj, 4x chlebíček rýžový se sójou, pár cherry rajčat, 2 plátky eidamu 30%, půlka salátové okurky, 4 kolečka kuřecí šunky
svačina : půlka salátové okurky, bílý jogurt 2,4 % tuku k tomu 50g ovesných vloček
Nějak jsem se snažil, tak mě neukamenujte, jen Vás žádám o rady, budu rád za každou, klidně udělejte nový jídelníček i tréninkový plán, cokoliv. Jakékoliv info dodám.
Díky za odpověď. |
Proč si všichni myslí že musí jíst kuřecí s rýží? Je to nějaká zázračná kombinace která způsobí nárůst svalů, úbytek tuků, zvýšení IQ, naučí mě španělsky a odnaučí mě používat jedovatou ironii?
Polož si také otázku jak dlouho vydržíš se takhle stravovat. Polystyren se sojou je pro masochisty (z meho pohledu. Možná ti to chutná)
Jednostranný pohyb je nesmysl. 5x posilka s rotopedem ti sice pomůže, ale jen těžko budeš mít disciplínu u toho vydržet. Dej si posilku třikrát týdně a najdi si k tomu nějaký jiný sport. Třeba fotbal. A nebo pokud tě kolektivní sporty nebaví, třeba kickbox. Kickbox je na hubnutí absolutně ideální sport. Co jsem tak slyšel (bohužel ho kvůli zdravotním omezením dělat nemohu), tak tam polovina lidí chodí kvůli kickboxu, polovina kvůli hubnutí.
Až půjdeš do fitka, vezmi si na 5 - 10 lekcí trenéra. Pokud jsi tam dříve nechodil, bez trenéra se tam budeš plácat jak ryba na suchu, budeš cvičit špatné cviky s mizernou technikou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po březen 10, 2014 8:54 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Tak za mě:
No, jako hodinu běhat a hodinu cvičit to ... to je masakr. Někdy všeho moc škodí, spíše když chceš řadit to kardio, tak dejme tomu že ho radši dej na konec, a jen 30 minut ne hned hodinu.
|
Tady s tebou nesouhlasím. Hodinka kardia není moc. Záleží na intenzitě. Pokud si dáš tvrdý HIIT, hodinu asi nevydržíš, ale klasické kardio, proč ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: po březen 10, 2014 9:01 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Mick994 napsal: | Tak za mě:
|
Tady s tebou nesouhlasím. Hodinka kardia není moc. Záleží na intenzitě. Pokud si dáš tvrdý HIIT, hodinu asi nevydržíš, ale klasické kardio, proč ne? |
Podle toho co ctu, tak dotycnej s cvicenim a stravou a tim vsim zacina. S toho pohledu me prijde nejaka hodina kardia jako uplna hovadina a zbytecny trapeni. Uz jen kvalitni jídelníček bez nesmyslu ho posune sam o sobe. Když k tomu prida 3x tydne fitko (idealne jak pises par treningu s trenérem) tak pujdou tuky dolu a svaly nahoru bez debat. Bude leto, nejaky kolo, brusle a ani nemusi pridavat kardio...
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: út březen 11, 2014 5:14 pm Předmět: |
|
|
3x tydne fitko po fitku max 30 min kardio v netreninkovy den klidne ta hodina
|
|
| nahoru |
|
 |
Jantar43
|
Zaslal: pá březen 21, 2014 7:49 pm Předmět: Re: Jak zhubnout? |
|
|
| joker707 napsal: | Ahoj, jsem v tomhle nový a chci zhubnout! Je mi 21, 181 cm a 94 kg. Mým cílem je 80-83 kg. Chystám se chodit do fitka cca 4-5x týdně (běžecký pás, posilování). Jelikož jsem v tom nový, tak nevím co posilovat, ale chci se zaměřit celkově na všechno :D. Důležitější je ale pro mě zhubnout a až potom posilování. Rozvrhnul bych to tak, že bych 30 minut běhal potom 1 hodinu posiloval a na závěr zase 30 minut běhal.
Díky za odpověď. |
pokud chceš hubnout musíš omezit sacharidy. Takže cpát se vločkama, rýžovýma chlebíčkama či rýží je blbost.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 8:13 pm Předmět: Re: Jak zhubnout? |
|
|
| joker707 napsal: | Rozvrhnul bych to tak, že bych 30 minut běhal potom 1 hodinu posiloval a na závěr zase 30 minut běhal.
|
Ad jídelníček:
Jez hromadu zeleniny (především syrové), tučné (ale zdravé) potraviny - vejce, tučné maso, oleje, ořechy, avokádo, vynech ovoce, úplně vynech cukr a cokoli slazeného, stejně tak chlast. Vykašli se na rýžové chlebíčky, kuřecí a ovesné vločky. Jez jako chlap.
Ad cvičení:
Nauč se swing s kettlebellem a udělej jich 300 denně. Na začátku cca s 16kg, postupně se dopracuj na 24kg. Nejdřív si to rozděl třeba po 50 - 100 s dlouhýma pauzama, pozdějc to zvládneš namávat naráz. Zhubneš, zesílíš jak prase, budeš mít úplně směšný úchop a už nikdy se nezadejcháš :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 8:55 pm Předmět: Re: Jak zhubnout? |
|
|
Zrovna dneska jsem trávil celý den na 2LF a v Motole a strava-jako chlap- založená na tucích a bílkovinách tam byla hezky popsána proč je to nahovno. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 8:57 pm Předmět: |
|
|
Proto se nebavím s doktorama :)
Ale klidně to rozveď ;) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 8:57 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
eschaia

|
Zaslal: út březen 25, 2014 5:26 pm Předmět: |
|
|
No tak Pomaneeeee! Taky by mě zajímalo proč je to na hovno....
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út březen 25, 2014 5:34 pm Předmět: |
|
|
Jenže ono není...
Mimochodem, já nepropaguju stravu založenou na bilkovinách a tucích, nýbrž stravu založenou na hromadě zeleniny a střídmém příjmu všech druhů masa, vnitřností, vajec, olejů a ořechů + půsty. _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út březen 25, 2014 5:37 pm Předmět: |
|
|
Ve společnosti převládá zakořeněný názor, že doktoři mají vždy pravdu. Bohudík tomu tak často není. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|