Zaslal: út březen 11, 2014 6:12 pm Předmět: Velké partie mi rostou, malé stagnují a teď co s tím?
Zdravím všechny příznivce bodybuildingu,
zároveň píši s prosbou o pomoc, ty z Vás co jste už nějaký ty desetitisíce tun v posilovně nazvedali :). Dotaz bude velmi krátký a jasný... Mám nepoměrné ruce k tělu, paradoxně mi velké partie rostou lépe než ty malé. Jelikož nejsem žádný sezonní pozér co chce mít jen velké ruce na léto, tak zde uvedu svoje míry, výška 186 cm, obvod hrudníku 121 cm a obvod paže 42 cm. Ti zkušenější si dokáží představit ten nepoměr. Proto se ptám, jsou nějaký zásady či pravidla nebo typy a triky na to, jak donutit růstu určitou svalovou partii pro kterou člověk nemá genetické předpoklady? Dokonce se mi teď stalo, že když jsem zvýšil počet opakování a dal triceps a biceps do super série, tak mi ruce spadli o půl cm : ( (přitom velký partie mi na vysoký počet opakování zareagovali kladně). Lidičky prosím Vás, poraďte mi co s tím...
Ten rozměr není žádný extra nepoměr. Necvičím a mám cca to samé (při trochu větší výšce) a necítím se, že bych nějak pažemi zaostával.
Zkus střídat cviky takto:
1. cvik triceps
2. cvik biceps
3. cvik triceps
4. cvik biceps
Vše s těžší vahou a nižším počtem opakování a trochu vyšším počtem sérií než jsi zvyklý.
Zmen cviky, soustred se vice na izolovane a samozrejme technika v prvni rade. Sam nejsem technik, ale u bicepsu jsme se az teprve nadavno naucil ten biceps v horni fazi poradne zmacknout a klidne i chvili podrzet, oprvadu to bere mnohem vice, jen to asi pujde na ukor vah, coz mne osobne vubec nevadi.
Cviky samozrejme stridej, stejne tak pocet opakovani s tim spojene i nastaveni vahy, zarazuj ruzne intenzifikacni metody (shazovaci serie, super serie, time under tention a dalsi a dalsi, je toho plno)
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
osobne odporúčam naprekvapenie odprostiť sa od váh a ísť striktné izolované cviky a podobne ako píše Draper, riadne to mačkať, držať, proste, čo najviac prepojiť a precítiť danú partiu, osobne s ruakmi problém nemám a to som ich cvičil prevažne pomenej, a možno aj to bolo správne, daj dva riadne izolované cviky viac sérií, maximálne to prekrv a prepumpuj, verím, že nejaká hypertrofia sa dostaví, ale zas nemôžeš čakať, že mesdiac, čo mesiac pribudne cenťák:).
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
osobne odporúčam naprekvapenie odprostiť sa od váh a ísť striktné izolované cviky a podobne ako píše Draper, riadne to mačkať, držať, proste, čo najviac prepojiť a precítiť danú partiu , osobne s ruakmi problém nemám a to som ich cvičil prevažne pomenej, a možno aj to bolo správne, daj dva riadne izolované cviky viac sérií, maximálne to prekrv a prepumpuj, verím, že nejaká hypertrofia sa dostaví, ale zas nemôžeš čakať, že mesdiac, čo mesiac pribudne cenťák:).
Presne tohle je jedna z nejdulezitejsich veci pri rozvoji svalu vubec. Sam s timhle mam trochu problem. Nejde ani tak o ego, je mi uplne jedno jake vahy oproti jinym pouzivam, ale jakysi vnitrni hlas mne porad nuti spise do tech vyssich, coz ma u nekterych cviku negativni vliv na techiku, kterou uz mam za ta leta zazitou a nekde neni uplne dobra : ( . Je ale fakt, ze ve srovnani s roky minulymi jsme se v tomhle dost zlepsil a vahy jsem ubral prave a ukor lepsi techniky, ovsem jeste na tom musim hooodne pracovat.
Ale zase cvicit jako Lukas Osladil, to by me asi nikdo nedonutil
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Souhlasím s draperem a turakamem. Je to přesně tak, jak píšou. I když dva cvičenci udělají každý stejný počet cviků a sérií i se stejnou vahou, může být ve výsledku obrovský rozdíl. Jde právě o to takzvané mind-muscle connection...Já jsem třeba dlouhou dobu měl problém taky právě s pažema, že jsem je po tréninku vůbec necítil. Od té doby co jsem se naučil dělat shyby podhmatem a soustředit se celou dobu na práci bicepsů a v horní pozici ten sval zmáčknout co nejvíc, tak je ten výsledek uplně jiný a druhý den si nemůžu ani vyčistit zuby
osobne odporúčam naprekvapenie odprostiť sa od váh a ísť striktné izolované cviky a podobne ako píše Draper, riadne to mačkať, držať, proste, čo najviac prepojiť a precítiť danú partiu , osobne s ruakmi problém nemám a to som ich cvičil prevažne pomenej, a možno aj to bolo správne, daj dva riadne izolované cviky viac sérií, maximálne to prekrv a prepumpuj, verím, že nejaká hypertrofia sa dostaví, ale zas nemôžeš čakať, že mesdiac, čo mesiac pribudne cenťák:).
Presne tohle je jedna z nejdulezitejsich veci pri rozvoji svalu vubec. Sam s timhle mam trochu problem. Nejde ani tak o ego, je mi uplne jedno jake vahy oproti jinym pouzivam, ale jakysi vnitrni hlas mne porad nuti spise do tech vyssich, coz ma u nekterych cviku negativni vliv na techiku, kterou uz mam za ta leta zazitou a nekde neni uplne dobra : ( . Je ale fakt, ze ve srovnani s roky minulymi jsme se v tomhle dost zlepsil a vahy jsem ubral prave a ukor lepsi techniky, ovsem jeste na tom musim hooodne pracovat.
Ale zase cvicit jako Lukas Osladil, to by me asi nikdo nedonutil
Váhy rieším len pri mt/b/d/mp a pod., ostatné cviky skoro všetky s podržaním kontrakcie, pižlikám klakdy s relatívne malými váhami, no cítim to ohromene, nie je to síce 3 minútová séria ala osladil, ale plný rozsah pohybu, podržanie, záber aj v negatívnej fáze atd.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru