Začátek cvičení aneb co a jak...

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Začátek cvičení aneb co a jak...  Úvodní stránka -> Trénink -> Začátek cvičení aneb co a jak...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GRyffiN

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 12:39 pm    Předmět: Začátek cvičení aneb co a jak... Odpovědět s citátem

Zdravím,
Je mi 25 let, měřím přibližně 180 cm a vážím kolem 98kg. Řekl bych, že jsem něco mezi endomorfem a mezomorfem. Od mala jsem sportoval, sport mám rád,ale v posledních letech jsem jaksi zlenivěl a váha začla narůstat. Jelikož jsem velký puntičkář, vždy když začnu cvičit, po měsíci či dvou mě to omrzí, jelikož když vím,že to nemá ten správný řád ztrácím ten zápal co jsem měl na začátku. Už to tak bylo několikrát.
Proto bych rád dostal zde rady, co a jak zlepšit, změnit apod. Vím, že by bylo lepší zajít do fitka, odchytit si tam někoho,ale nejdřív bych si vyslech zde vaše názory.
Můj hlavní problém je stravování, ohledně kterého mám jen zakladní znalosti, kde vím, že bych měl mít cca tolik a tolik bílkovin, sacharidů a dalších živin. Ale už nevím jak sestavit jídelníček. A stejně tak to je s cvičením, v posilce jsem už za těch několik let bylo tolikrát, ale správný postup pro mě opět nevím jak sestavit. Vím na které cviky bych se měl zaměřit,ale netuším jak to správně rozvrhnout do opakování,sérií či jak přidávat závaží.

V hlavě mám nějaký typ tréninku ,tak ho zde přikládám.

2 týdny cviky se zaměřením na „core“ + aerobní cvičení ( den cvičení + 2 dny volna)

Předklony s dlouhou činkou v ohybech loktů – 3x10
Kladka za hlavu – 3x12
Tři cviky na břicho – každý cvik 2x maximum opakování
Dřepy / Leg press – 3x10
Předkopávání – 3x10
Zakopávání – 3x10

Po 2 týdnech bych najel na toto, co bych jel přibližně 2-3 měsíce ( trénink Po – St – Pá )

Den 1
Výpady v chůzi s jednoručkami v rukou – 4x10
Předklony s velkou činkou drženou v ohybech loktů – 3x10
Stahování kladky na hrudník – 4x10
Tlaky s jednoručkami na rovné lavici – 4x10
Pullover s velkou činkou – 3x10
Vytáčení do stran s kotoučem v natažených rukách – 3x10
Sed-leh – 2x max

Den 2

Výstupy na lavičku s jednoručkami v rukou – 4x10
Hyperextenze – 3x10
Přítahy jednoručky v předklonu s oporou o lavičku – 4x10 (na každou ruku)
Tlaky s jednoručkami vsedě na lavičce s mírným záklonem – 4x10
Pullover s jednoručkami – 3x10
Kliky s nohama na lavičce – 3x15
Zkracovačky na míči – 2x max

Den 3

Dřepy s dlouho činkou – 3x10
Vysoké přítahy velké činky ( z předklonu do narovnání hrudníku)
Rozpažování s jednoručkami na šikmé lavici hlavou nahoru – 3x10
Bicepsové zdvihy s jednoručkami v sedě– 3x10
Tricepsové stahování kladky – 3x10
Krčení ramen a kubánský tlak – 3x10
Sedy lehy s nohama ve visu – 2x max
Metronomy – 2x max
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj osobní nazor je ten, ze by jsi mel sestavit trenink vyberem z komplexních cviků, které maji asi nejlepsi vliv na spalování a rust svalů.

-váhy bych hodne podstřelil a opakováni delal v pomalejsim tempu aspon par týdnu pro pochopení techniky.

-jidelnicek si bud nech sestavit nebo experimentuj. na internetu je tuna informací.
GRyffiN

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka24xx napsal:
Muj osobní nazor je ten, ze by jsi mel sestavit trenink vyberem z komplexních cviků, které maji asi nejlepsi vliv na spalování a rust svalů.

-váhy bych hodne podstřelil a opakováni delal v pomalejsim tempu aspon par týdnu pro pochopení techniky.

-jidelnicek si bud nech sestavit nebo experimentuj. na internetu je tuna informací.

Techniku jednotlivých cviků chápu, není to bohužel poprvé co "opět" začínám cvičit.

Děkuji jinak za poznatek, určitě se podívám po nějaké úpravě, tohle je to co jsem chtěl slyšet , osobní postřehy apod.

S jídelníčkem bude boj, než najdu ten správný pro mě.
Turakam

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

úprimne, ked vidím, že drepy 3x10 a pod. zápisy, tak automaticky nečítam dalej, tréning je to jeden paškvil, nečítaj toľko M and F
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krok 1: Stáhni si moji knížku.
Krok 2: Postupuj podle ní.
GRyffiN

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
úprimne, ked vidím, že drepy 3x10 a pod. zápisy, tak automaticky nečítam dalej, tréning je to jeden paškvil, nečítaj toľko M and F

kdyz to nectes dale,proc vubec reagujes? psal jsem tu ze chci slyset rady,jak a co zmenit apod. To,ze mas potrebu se jen vyjadrit,to mi bohuzel vubec nepomuze.
Balista

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nenapsal jsi, co je tvůj cíl, to se pak těžko radí..
Chceš zhubnout, to jde vyčíst mezi řádky. Je to jediný cíl, nebo chceš k tomu zesílit, nabrat svaly, zlepšit mobilitu, zrychlit, zlepšit kondici, vyhrát Olympii, závodit v ..., zlepšit výkonost v nějakém sportu, ...?
Pitkin

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:

Dovolil bych si to poupravit ;-)

Krok 2: Absolvuj seminář cvičení s kettlebell.
Krok 3: Postupuj podle knížky.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
GRyffiN

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
Chceš zhubnout, to jde vyčíst mezi řádky. Je to jediný cíl, nebo chceš k tomu zesílit, nabrat svaly, zlepšit mobilitu, zrychlit, zlepšit kondici, vyhrát Olympii, závodit v ..., zlepšit výkonost v nějakém sportu, ...?

To se omlouvám, psal jsem to v práci,tak je možné, že jsem to zapoměl zmínit.
Cíl, no jak říkáš, chci zhubnout, hlavne v oblasti břicha a boků, ale také zesílit, mít i nějaké ty svaly...prostě vypadat líp. Rád bych absolvoval Spartan race,buď už na podzim,nebo někdy v příštím roce. Vím,že než budu vypadat,tak jak bych si představoval je běh na dlouhou trať,ale chci to zvládnout.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GRyffiN napsal:
Balista napsal:

Cíl, no jak říkáš, chci zhubnout, hlavne v oblasti břicha a boků, ale také zesílit, mít i nějaké ty svaly...prostě vypadat líp. Rád bych absolvoval Spartan race,buď už na podzim,nebo někdy v příštím roce. Vím,že než budu vypadat,tak jak bych si představoval je běh na dlouhou trať,ale chci to zvládnout.

spartana davaji i 70 lete babicky, lidi bez nohou a podobne, takze to musis dat taky:-D
GRyffiN

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
GRyffiN napsal:
Balista napsal:

spartana davaji i 70 lete babicky, lidi bez nohou a podobne, takze to musis dat taky:-D

Tak je mi je jasné, že ho dá kdokoli,ale rád bych zvládl co nejvíc disciplín a nemusel se uangličákovat k smrti :D a ještě k tomu nedoběhnout poslední :D
MikTek

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Urči cíl
2. Sestav žrádelník
3. Sestav program na půl roku
4. Na půl roku prodej váhu
5. Začni něco dělat
6. Nevymlouvej se
7. A jestli to nevydržíš půl roku, tak se zeptej sám sebe jestli to má cenu?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
ZeleznaKoule napsal:

Zas jsem si nechtěl dělat takovou reklamu :)

Mimochodem, Tys u mě byl? :)
Pitkin

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 12:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Pitkin napsal:
ZeleznaKoule napsal:

Zas jsem si nechtěl dělat takovou reklamu :)

Mimochodem, Tys u mě byl? :)

Myslel jsem si to jo byl jsem u tebe na semináři

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
MSG

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je pro řadu lidí takovej cíl / necíl, i když to ve finále chce řada "normálních" (tj. posilováním neposedlých) lidí, třeba i já. :-)

Základ je dobře cvičit a jíst a pak být trpělivý. Není to ze dne na den.

Lehký problém je, že tu řada lidí bude mít za to, že se buď nabírá hmota (svaly+tuk) nebo naopak, ale chtít "vyměnit" tuk za svaly jde jen do určité míry a pomalu. Na to ale kašli :-) však nechceš být nějaký profi kulturista, ne?
(nebo možná jo, ale jsi určitě realista, že? .-)))

Pro dobré cvičení i stravování je potřeba mít určité know-how. Pokud to budeš "lepit" různě z netu, bude to trvat dlouho. Proč? Nikdo nepublikuje zdarma svou práci. V lepší případě ji sepíše do něj. knihy, v horším prodává své know how po kouskách v různých kurzech nebo individuálních trénincích / poradách. Doopručuju koupit něj. knihu, prostudovat a pak ev. si nechat ukázat ve fitku, jak se cvičí - techniku + jak cviky kombinovat. To samé se týká stravy.

GRyffiN napsal:

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Začátek cvičení aneb co a jak... Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: