|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MSG

|
Zaslal: čt listopad 14, 2013 11:51 am Předmět: |
|
|
Přítulku se budu snažit zapojit, to je dobrý nápad! Problém je, že sice proti sportu nic nemá, ale dělá ho jen jaksi pro zábavu, ale ne kondici. Čili v létě kolo, inline, v zimě lyže brusle, lyže, občas zaplavat, ale nijaký honění se. Párkrát jsem ji doma doslova věšel na hrazdu :-) aby se zkusila přitáhnout, ale posilování k fakt má spíš odpor. Ironie je, že oba její rodiče byli tělocvikáři (nyní v důchodu)... Zkusím jí aspoň donutit mi pravidelně a dietně vařit.
Nízkosacharidovou dietu právě jedu, no, kvótu mám aktuálně 200g... základ bude se naučit dobře vařit.
Víkednové aktivity - v zásadě co píšeš. Práce na chatě, turistika, kolo, lyže a když je hnusně, tak aspoň 2h rotopedu + úklid doma v aerobní intenzitě :-)
Dělám normálně v kanclu, 9-17h. Pak jdou tak 3-4x týdně po práci na 2h jógu. S ohledem na hubnutí to není bohužel taková ta cvičící jóga, ale spíš jen meditační.
| Mablung napsal: |
Motivace a s tím související disciplína je ten problém, proč většina hubnoucích pokusů končí po několika dnech/týdnech/měsících. Kdyby byl jednoduchý návod jak na to, potkával bys na ulici mnohem více štíhlých lidí než teď
Podle mě, tvoje jediná možnost je zapojit přítulu. Pokud jí tvoje vana vadí, mohla by být ochotná se zapojit. Zkus třeba nízkosacharidovou dietu. Jídelníčků předpokládám najdeš hodně. Bude to dražší než normální jídlo, zabere to více času a bude ho muset někdo připravovat. Pokud bude ochotná, bude jídelníček pod kontrolou a ty budeš dostávat přesně to co máš. Pak už to klidně můžeš jíst v metru :-)
Sobota a neděle. Co si představuješ pod pojmem delší aktivita? Ideální by bylo si dát s přítulou celodenní turistický výlet. V zimě pěšky, v létě na kole. Případně, pokud máš blízko trasy, dávat pár hodin na bruslích. Když ráno vyrazíš a večer se vrátíš, kila půjdou dolů docela slušně.
Cvičení. Pro motivaci je potřeba posilka a chodit tam s někým. Nejlépe s přítulou. Nevím odkud jsi a jaké máš časové možnosti, ale je tohle zatraceně pomáhá.
Na doplňky kašli. Raději si najmi trenéra v posilce. Zase, zefektivníš cviky a dodá ti to motivaci.
Co vlastně děláš že jsi pryč od nevidím do nevidím? |
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
Zaslal: čt listopad 14, 2013 12:13 pm Předmět: |
|
|
Sakra, dojdu, uz si delam chute na zajimavej log vedenej tou SM slecnou s avataru, a nic, nejakej spekatej chlap tu )
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: čt listopad 14, 2013 12:14 pm Předmět: |
|
|
trochu jiný úhel pohledu - http://fitplan.cz/11-mytu-o-hubnuti/
jen jako zamyšlení nad tím, jestli nízkosacharidova strava, jak ji máme zažitou, je to pravé...
a co se týká motivace - to za tebe nikdo neudělá. Prostě buď chci a nebo nechci, berličky nejsou a nefungujou _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt listopad 14, 2013 12:20 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Přítulku se budu snažit zapojit, to je dobrý nápad! Problém je, že sice proti sportu nic nemá, ale dělá ho jen jaksi pro zábavu, ale ne kondici. Čili v létě kolo, inline, v zimě lyže brusle, lyže, občas zaplavat, ale nijaký honění se. Párkrát jsem ji doma doslova věšel na hrazdu :-) aby se zkusila přitáhnout, ale posilování k fakt má spíš odpor. Ironie je, že oba její rodiče byli tělocvikáři (nyní v důchodu)... Zkusím jí aspoň donutit mi pravidelně a dietně vařit.
Nízkosacharidovou dietu právě jedu, no, kvótu mám aktuálně 200g... základ bude se naučit dobře vařit.
Víkednové aktivity - v zásadě co píšeš. Práce na chatě, turistika, kolo, lyže a když je hnusně, tak aspoň 2h rotopedu + úklid doma v aerobní intenzitě :-)
Dělám normálně v kanclu, 9-17h. Pak jdou tak 3-4x týdně po práci na 2h jógu. S ohledem na hubnutí to není bohužel taková ta cvičící jóga, ale spíš jen meditační.
|
Takže úkoly máš jasné
Jídlo pravidelně, rozumně dietní, předem připravené.
Začít chodit do posilovny. Čas máš, můžeš si vybrat jestli před prací a nebo po (asi před, když si čtu tvůj rozpis jogy). Domáci šmrdlání nemá cenu. A vezmi si na deset lekcí trenéra ať neděláš zbytečné chyby v technice. Poptej se po kamarádech zda někdo také nechce začít chodit.
SILNĚ bych ti doporučil nějaký pravidelný sport. Byl mi třeba chválen kickbox. Bylo mi řečeno, že tam polovina lidí chodí cvičit bojovat, polovina zhubnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: čt listopad 14, 2013 12:20 pm Předmět: |
|
|
nebo zkus pročíst tohle http://www.annajermarova.cz/blog/
je to překvapivě jednoduché, anit to vaření není pak složité...jen je to jiné než jsme byli po léta zvyklí.. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 1:48 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
pročetl jsem "11 mýtů o hubnutí" na Fitplanu + další věci od nich a docela dobrý! :-)
Ono ne že by o tom člověk slyšel poprvé, ale někdy neuškodí si osvěžit pamět a prohloubit znalosti.
Asi mě tam nejvíc zaujali teorie o intenzivní krátkém cvičení (HIIT), které nahrazuje třeba delší běh nebo rotoped. Má to cenu? A když - měl bych to mít jako doplněk, tj. třeba ráno jet 70-80 min. rotoped a večer dát třeba jeden HIIT tréning?
Blog Anny Majerové mi už přijde méně využitelný, i když souhlasím s tím, že jíst nadmírů obilovin, zejm. bílé pšenice, je nevhodné. Osobně se snažím kupovat chleba "bez éček", jen voda, mouka, kvas a sůl. Samozřejmě to někdy nevyjde ale dobrovolně si sám třeba "bílý" rohlík nekoupím. Ono bohatě stačí, že ho člověk vychytá všude na návštěvách atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 2:33 pm Předmět: |
|
|
Mluvila jsem o odlišném pohledu - na vše, na aerobky a na jezení pšenice jako takové. To je smysl těch odkazů. Ale chápu, že vystoupit ze zažitých stereotypů není pro každého :-) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 1:00 pm Předmět: |
|
|
Tak včera proběhlo vážení - 99,5 kg (předevčírem 99,0 kg).
Včera mě taky už naštvalo cardio na rotopedu, takže jsem začal HIIT! .
Co jsem zatím nastudoval ( prosím o komentáře mých začátečnických představ ):
- doba cvičení: 10-30 min.
- frekvence (doba cvičení vs. pauza) 1:1 - 1:3...
- délka jedné fáze: 20-30s
- typ cvičení: 1.) "cardio aktivity" - běh, rotoped, švihadlo.. ; 2.) s vlastní vahou: sedy-lehy, kliky, dřepy, přítahy... 3.) silové cvičení
Počítám, že bych nyní jel takto:
PO - činky, Út - HIIT, ST -cardio (rotoped), Čt - HIIT, Pá - činky, So nebo Ne - cardio
Vše ráno na lačno.
Vypadá to tvrdě, ale počítám s rezervou, kdyby to někdy časově nevyšlo a jeden den vypadl.
Co vy na to?
Sám pro začátek zvolil oblíbený rotoped :-), frekvenci 1:2 (30s vs. 60s), a celkem 30 min.
Po prvním kole jsem si říkal, jestli ještě nepřenastavým timer, pauza 60s se mi zdála moc.
Po třetím kole, jsem zkonstaoval, že 60s je úplně OK.
Po pátem kole jsem začal mít nutkán zvracet, ale bál jsem se, že bych vyzvracel i srdce, což by asi nebylo to pravé...
Po 15ti minutách jsem to chtěl zabalit po 20 min.
Po 20ti minutách jsem to chtěl zabalit fakt.
Takže nekecali, je to docela maso a to jsem si dal ještě celkem dlouhou pauzu.
Ještě mám takový dotaz - není lepší místo rotopedu, což je "jenom" o nohách dělat spíš několik cviků na celé tělo (aby mohli pak po cvičení pálit tuky všechny svaly)?
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: po březen 10, 2014 2:09 pm Předmět: |
|
|
Po delší době se odvažuji přidat další příspěvek do mého logu... jak již z tototo tónu zjevné, hubnutí se moc nevede, spíš naopak. Vánoce a svátky vůbec, u našich i u rodičů přítelkyně, byly docela rozežrané a rozchlastané. Bohužel leden taky; navíc v únoru jsem musel ze zdrav. důvodů vynechat na 3 týdny cvičení (a místo toho chlastal). Tím jsem se dostal zpět na cca metrák váhy.
Zlom přišel před cca 20dny, kdy jsem se rozhodl přestat chlastat. Více o tom píšu zde: https://forum.ronnie.cz/odvykacka-aneb-chlast-a-jak-se-ho-zbavit-t34047.html
Docela to jde a ani nemám nějaké velké nutkání se k tomu vracet.
Současně jsem zase nakopl cvičení. Poslední týden byl takovýto:
Po - posilování (záda, ramena), večer relax bazén (20 bazénů + 10x schody na tobogán :-)
Út - rotoped 1:10h
St - 10 min. HIIT (relax den)
Čt - rotoped 1:10h
Pá - posilování (kozy, břicho, ruce)
So - rotoped 1:20h, 2h úklid doma v dynamickém tempu, 4h práce na zahradě (řezání, sekání, úklid dřeva)
Ne - procházka 5km rychlým tempem, jsem celkově nějak K.O...
----
Po (dnes) - posilování (záda, ramena)
Váha klesla na 98,5 kg... tak je to snad na finální dobré cestě.
Naposledy upravil MSG dne st březen 19, 2014 1:26 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: po březen 10, 2014 2:16 pm Předmět: |
|
|
Další pozitiva a negativa:
+ vyzkoušel jsem u známých Nordic walking a docela fajn; koupil jsem pak v Kauflandu levné a těžké hůlky (na hory na nic, ale pro kondici zase naopak potěší) a asi se tomu trochu pověnuju
+ začal jsem si psát, kolik mám nandáno na činkách, abych zvýšil efektivitu cvičení (člověk sice má toho většinu v hlavě, ale i tak)
+ v pátek jsem koupil dva 10kg kotouče, na mrvolu už byl strop... další dva asi budou do měsíce-dvou následovat
+ je konečně ráno světlo, cvičit za tmy mě fakt nebaví
- i když jsem přestal chlastat, dávám obden večer jedno nealko... pořád zbytečný kalorie...
- už cca 14 dní mě fest bolí nárt... žádný náraz ani blbé šlápnutí, ale furt to víceméně bolí a praská v kontníku (bez bolesti). Včera jsem jel cca 200km autem a už jsem to skoro nevydržel na plynu. Včera jsem si vzpomněla na Fastumgel a zlepšení tam je, tak uvidíme.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po březen 10, 2014 2:21 pm Předmět: |
|
|
HIIT bych nehnal do nějakého maxima (časového), ideálně bych ho dával po cvičení, 8-15 cyklů (jeden cyklus 20s max, 40s volně). Podle mě je lepší když udržíš fakt maximální rychlost těch 8-15 minut, než když to dáš po dobu 40 minut, pochybuji, že v první a poslední minutě bude ta rychlost stejná, pokud ano, tak smekám, mě dneska osobně stačilo 8 minut a byl jsem K.O., ale taky jsem jel nohy předevčírem + aerobku a včera po tréninku hiit, takže si nohy moc neodfrkly, ale to je odbočka.
| citace: | | Ještě mám takový dotaz - není lepší místo rotopedu, což je "jenom" o nohách dělat spíš několik cviků na celé tělo (aby mohli pak po cvičení pálit tuky všechny svaly)? |
Těžko říct, řekl bych, že z vršku ten tuk půjde dolu lépe jak z nohou, nohy jsou svině, ty se drží. Jestli myslíš dělat několik cviků na celé tělo = kruháče, tak tím asi nic nezkazíš. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt březen 13, 2014 3:27 pm Předmět: |
|
|
No, ten "HIIT" na rotopedu byla moje kreativa, zpětně to vidím jako spíš úlet.
Dneska dělám normální HIIT - 4-5 různých cviků dokola (angličany, sklapovačky, kliky, dřepy...), 20s cvičení/10s pauza a celkem 10 min. A máš naprosto pravdu, po skončení cvičení se úpně motám.
Za 10 min. nelze čekat nic extra, ale zase když není čas, tak lepší než nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt březen 13, 2014 3:29 pm Předmět: |
|
|
Jinak od úterka zase rýmička (plnej nos, smrkám, škrábe mě v krku, bolí hlava atd.), takže už 3 dny bez cvičení bez cvičení :- (
Už mě ty nemoce fakt se*ou!
|
|
| nahoru |
|
 |
hypertenzia

|
Zaslal: čt březen 13, 2014 4:05 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Jinak od úterka zase rýmička (plnej nos, smrkám, škrábe mě v krku, bolí hlava atd.), takže už 3 dny bez cvičení bez cvičení :- (
Už mě ty nemoce fakt se*ou! |
Ako ide odvykačka? Vydržal si bez pijatiky?
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt březen 13, 2014 4:07 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: |
Za 10 min. nelze čekat nic extra, ale zase když není čas, tak lepší než nic. |
Neviděl bych to tak černě, sice za těch 10 minut toho tolik zase nespálíš, ale zvyšuje se bazální metabolismu na několik hodin. :)
Jinak ty nemoci jsou na h... mě to sejmulo po prvních 14 dnech diety, ale taky jsem se na to vykašlal a cvičit nešel, sice jsem týden ležel v poseli, ale kdybych šel cvičit, tak se mi to rozjede ještě více a skončím na ATB. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|