|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MSG
|
Zaslal: ne březen 16, 2014 6:31 pm Předmět: |
|
|
Má to pokrýt všechny druhy jídel - od snídaní po večeře. Součastně by to mělo být do diety. Mělo by se to taky dát jíst a ideálně se co nejjednodušeji připravit. V tomto to "jogurt + kakao" splňuje, a jestli vidíš nějaký plus v tom dělat o něco komplikovaněji, tak já v tom jako kuchař-nedouk vidím spíš mínus :-)
Čili velmi rád uvidtím pododobné triviální "recepty". Maximální jednoduchost je vítána. Nehrajeme si tu na kuchaře, ale na nutné zlo, jak vyřešit jídlo.
Mick994 napsal: | MSG napsal: |
ad recept "jogurt s kakaem" - jasně, že to recept není, na druhou stranu mám kvůli tomu k snídani dělat kachnu? :-) Prostě snídat potřebuju a čím je to jednodušší, tím plus. V jednoduchosti je síla. |
Tak mají to být "recepty" ... tak se rozmysli jestli to jsou recepty nebo jen tvůj Jídelní log, protože nikdo ti neříká že si máš dělat kachnu na snídani |
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Chadzi
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: ne březen 16, 2014 6:35 pm Předmět: |
|
|
oběd / večeře
Irish Stew / irský guláš (Ragů)
Předně hned uvedu, že název Irish Stew (čti: ajriš sťjů) je lehce zavádějící, ale jelikož jsme, jak se později ukázalo, vlastně přesně nevěděli, jak se náš výtvor jmenuje (asi nijak), pojmenovali jsme si ho doma interně takto. Přesnější termín by spíš byl ragů - dušené maso.
Základ je maso, cca 0,5-1kg. My používáme krůtí plátky - chutné, dietní, cenově přijatelné; ale šlo by i kuřecí nebo hovězí či jiné. Maso očistíme a nakrájíme na kostky jako na guláš. Dáme na pánev a na troše olejeme necháme "zatáhnout", aby nebylo nikde syrové a nepouštělo pak při vaření šťávu.
Současně do papiňáku*, již postaveném na mírně zapnutém vařiči, začneme krájet zeleninu. Základ je velká cibule, dále pak, co chceme. Mě osobně chutná gulášoidní nádech, takže rajčata, papriky, houby, nicméně v reálu je cena těchto druhů zeleniny po řadu měsíců v roce tak drahá, takže tam futruju kde co. Osvědčil se pórek, mrkev, cuketa, lilek, brambory (ty tedy trochu kazí GI, ale zase se tam hodí dobře chuťtově) či fazole nebo červená čočka. Zkoušel jsem i celer, kapustu, řapíkatý celer - to je slabší. Zeleniny by nemělo být zase moc druhů, tak cca 5 max, jinak to vycházelo chuťově horší než lepší.
Když máme zaplněno lehce pod 3/4 papiňáku, vložíme maso.
Následně zalijeme vodou a osolíme a okořeníme (dávám papriku, chilli a pepř), tak aby voda v hrnci přiměřeně chutnala. Přiklopíme víko papiňáku (o mě většinou se jedná o slisování obsahu :-), uvedeme do varu a následně vaříme cca 30 min.
"Stew" lze konzumovat samostatně - pak by mělo mít v sobě brambory a mělo být lehce vodové; nebo s např. s rýží, kdy by mělo být spíš hustší. Osobně to dělám tak, že v poledne vyberu ten pevný obsah a dávám to s rýží, večer to jím samostatně jako takovou hustší polévku.
* vaření v papiňáku značně urychlí čas, jinak by se to vařilo 1-2h.
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: ne březen 16, 2014 8:15 pm Předmět: |
|
|
svačinka
Pečeně na hořčici a medu
Základem je kvalitní maso, osobně dávám krůtí prsa. Koupím flák cca 0,5-1kg, obvykle je to v 1-2 kusech, takže je někdy i několik cm silné. To není za závadu, nepropečenosti se není třeba bát.
Maso se nejprve zbaví všelijakých flaks a pak je potřeba ho namarinovat. Co se týče marinády, hledal jsem různě na netu a pak zkusil pro začátek jednu docela jednoduchou (a přitom se slušným hodnocením). Potřebujete na ní: 1 velkou cibuli (nebé lépe několik šalotek), 1 velkou lžíci plnotučné horčiče, 1 velkou lžíci medu, 1 velkou lžíci oliv. oleje a trochu soli. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme se zbytkem. Tím vznikne marináda.
Marinádu je vhodné míchat rovnou v nějaké misce, kam pak vložíme maso. To oválíme v marinádě a misku zavíčkujeme (nebo dáme do igelitu) a dáme přes noc do lednice, aby maso nasáklo marinádou po celém povrchu. Marinády je tak akorád, takže miska by neměla být zbytečně velká, aby marináda byla všude na mase a ne jinde.
Druhý den dáme maso i s částí marinády do pečící misky (pekáče) s víkem a pečeme jej. Pečení je na málo stupňů, jen 120-150°C a trvá dlouho, cca 2,5-3h. V tom je právě ten vtip, maso je pak velmi křehké. Během pečení maso občas zkontrolujeme a ev. lžící polejeme marinádou, která se peče s ním. Poslední cca 30 min. je možné sundat víko pekáče, aby se lehce udělala kůrka.
Použití: osobně toto maso nechám úplně vychladnout. Pak jej vyndám z pekáče, sundám z něj zbytky marinády a používám jako studenou přílohu. Maso postupně krájím ostrým nožem na plátky jako svačinu k nějakému pečivu nebo nevařené zelenině.
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: ne březen 16, 2014 11:19 pm Předmět: |
|
|
MSG napsal: | 2x oběd
Tuňák s těstovinami
Uvařit těstoviny (idálně celozrné, kvůli GI) - špagety nebo jiný tvar. Na ně kydnout z konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (ne oleji!); tu šťávu předtím vylít, a zamíchat do těstovin.
Dochucení a la běžné špagety - kečup, sýr, olivy.
Lze kombinovat s vařenou zeleninou.
tuňákový guláš s těstovinami / rýží
Základem je konzerva tuňáka v tomatu "Tuna Pikant Dressing", kterou mají v Kauflandu (výrobce Vitae d´Oro, taková oranžová), má 90g masa.
Konzerva se vyklopí do hrnce / na pánvičku a ohřeje se; doporučuju ochutit - paprika sladká, pálivá, chilli...
Příloha je rýře (idálně basmati nebo natural) nebo těstoviny (idálně celozrné, kvůli GI) -
Dochucení: sýr, kečup, olivy...
Pozn.: velmi vhodné např. do kempů, kde nemáte dost plynu na vaření plnohodnotných jídel a už se vám příčí instatní nudle a polévky (zde holt s předvařenou rýží) |
Sorry chlape, ale tys to vůbec nepochopil. Nešlo o to, že to co sem píšeš je na snídani apod. "špatně", ale o to, že je to naprosto o ničem psát toto jako recept. Konzerva s tunákem a k tomu těstoviny? To jako má být co? A když už jsem myslel že bude něco zajímavějšího v podobě guláše, tak se ukáže, že je to taky hotovka... jako sorry, ale to je jako kdybych napsal třeba kuchařku, kde by byla sekce "chleba" a tam bych psal:
Recept 1: Chleba s máslem, ingredience: chleba, máslo - namažeme chleba a podáváme, můžeme posolit
Recept 2: Chleba s lučinou, ingredience: chleba, lučina... atd.
Recepty jsou primárně založený na 2 principech:
1. málo ingrediencí, ale nějaká zajímavá úprava/způsob přípravy (třeba jogurt je taky vlastně jen mlíko, ale udělat ho neni nejsnazší...)
2. kombinace různých surovin a jejich přípravy
Bohužel to tvoje je sice určitě celkem vhodný jídlo, který doporučuju taky, ale rozhodně to nepatří sem, ale jak někdo psal, k tobě do food logu.
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: po březen 17, 2014 10:33 am Předmět: |
|
|
Změnil jsem název topicu a jeho popis. Snad to pomůže se s tím lépe identifikovat...
|
|
nahoru |
|
|
flew
|
Zaslal: po březen 17, 2014 2:35 pm Předmět: |
|
|
stejně to není pořád ono.. lidi zaujmou obrázky.. barevnost textu.. takhle házíš jen "nějakej text" a je to forum o fitness a kulturistice.. nevím ale guláš mi tu moc nepasuje.. Je to čistě můj názor...
Třeba takhle:
Aljašská treska s bramborami
4ks aljašské tresky
200g brambor
zelenina
Vejce
Tresku okořeníme a dáme na teflonovou pánev. Necháme zlehka ohřívat. Bokem si uděláme brambory. Tresku rozsekáme na kousky, a při vyšší teplotě mícháme..
Rychlé, jednoduché, chutné..
75g Bílkovin
30g sacharidů
- Rozdělíme na 2 porce /oběd, večeře/
_________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
nahoru |
|
|
Mick994
|
Zaslal: po březen 17, 2014 3:53 pm Předmět: |
|
|
Pořád je to spíše Nějaký druh logu kde píšeš co do sebe láduješ než přímo recepty , sorry ale mě to tak připadá. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
|
nahoru |
|
|
Číča
|
Zaslal: po březen 17, 2014 7:46 pm Předmět: |
|
|
Davesix napsal: | Ježiš a vadí vám to moc? Tak sem prostě nelezte a nečtěte si to... |
Přesně tak ;-)
Pravda je,že s tou grafikou by si zakladatel trochu pohrát mohl.
Co se týče ,,nereceptů" tohle kydnout tam,přidat tohle a je to hotovo,podle mě je to naprosto v pořádku pro inspiraci úplným začátečníkům.
Je to jako když někdo napíše na fóru o autech jak vyměnit vzduchový filtr. Samozřejmě bych mu mohl říct,že je idiot,protože otevřít kapotu a povolit 3 šroubky je easy,na druhou stranu si to třeba vygooglí mladičká studentka,se kterou se zrovna rozešel přítel,kamarády nemá,protože je v dívčí škole na dívčím intru, táta se na ni vykašlal,když jí bylo 5,sotva pozná naftu od benzínu a nutně to potřebuje udělat...
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: út březen 18, 2014 4:25 pm Předmět: |
|
|
Tak takhle jsem přesně na tom s tím jídlem... to jsi vysthl poměrně přesně....
Číča napsal: |
...
..
.
Je to jako když někdo napíše na fóru o autech jak vyměnit vzduchový filtr. Samozřejmě bych mu mohl říct,že je idiot,protože otevřít kapotu a povolit 3 šroubky je easy,na druhou stranu si to třeba vygooglí mladičká studentka,se kterou se zrovna rozešel přítel,kamarády nemá,protože je v dívčí škole na dívčím intru, táta se na ni vykašlal,když jí bylo 5,sotva pozná naftu od benzínu a nutně to potřebuje udělat...
...
..
. |
|
|
nahoru |
|
|
ALKAPONE
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
|
nahoru |
|
|
JanaHn
|
Zaslal: st březen 19, 2014 12:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|