Home made TRX

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Home made TRX  Úvodní stránka -> Trénink -> Home made TRX
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Woko_O

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2014 10:12 am    Předmět: Home made TRX Odpovědět s citátem

Ahoj.. Poprosila mě slečna jestli bych jí nedal návod na výrobu TRX který jsem si dělal. Když už sem to psal do mailu, tak to dám i sem. Třeba se to někomu bude hodit..

Tak takhle. Original TRX jsem si za 3 tisíce nechtěl kupovat,tak jsem hledal nějaký řešení.. Samotný TRX jsou vlastně taky jen nějaký popruhy akorát trochu propracovanější a líp to vypadá..Ta cena je ale trochu moc. Proto jsem si to udělal sám. Funguje to úplně stejně...
Jak na to? Koupil jsem si ve firmě www.vazaci-technika.cz vázací popruh v délce 5 metrů (pro jistotu): http://www.vazaci-technika.cz/product.php?id_product=224 a k tomu jsem ještě koupil dva rychloupínací popruhy http://www.vazaci-technika.cz/product.php?id_product=525 s tím klipsem aby se dala regulovat délka. A jednu karabinu http://www.vazaci-technika.cz/product.php?id_product=933, nevím ted jakej průměr,ale něco většího.. Akorát ty popruhy s klipsem mám oranžový a ne černý. Je to do 500kg, takže na tom můžete dělat cokoliv.. Samozřejmě, pokud tomu nebudete věřit, můžete si koupit popruhy silnější. Tohle co mám je tloušťka 25mm.
Ted samotná výroba. Home made TRX mám uchycený na hrazdě, která je přidělaná do zdi. Kam si to upnete vy, je na vás. Třeba si udělat nějakej hák nebo oko do zdi..nebo to přivřít do dveří. Pak jsem udělal z kousku jednoho popruhu oko kolem hrazdy a udělal pevnej uzel..na tom to všechno visí. Dal na to karabinu. Popruh jsem rozstříhl v půlce, takže jsem měl 2x 2m popruh. Na konci každého popruhu jsem udělal oko a sešil to na stroji (šít neumim takže sem to tam prošil co to šlo). Tyhle dvě oka se pak přivřou do tý karabiny. Samotný madla jsou na popruzích s klipsem. Jako madlo pro ruce jsem využil dvě plastový trubky, z nějakýho starýho přípravku na cvičení. Můžete ale použít obyč PVC trubku o vhodným průměru. Popruh protáhneš skrz a uděláš si oko (madlo) o potřebným průměru a zase zašijete co to dá. Drůhý oko zkuste udělat stejně velký.. Pokud byste chtěli využívat popruhy i pro zavěšení nohou,tak si musíte udělat ještě oko směrem dolů... No a nakonec ty popruhy zavěšený v karabině protáhnete klipsem na konci madel, nastavíte si jakou chcete délku a můžete cvičit..Regulovat si to pak můžete v těch klipsách.

Není to nic složitýho.. :) Přikládám fotky a ilustrační obrázek z malování.

At se podáří a ať jde cvičení..

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
peix

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2014 11:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je super, to si udělám, něco takového jsem hledal, budeš tady na tom topicu aktivní? Než mi všechno přijde domů atd, abych se potom mohl ptát :D
Woko_O

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jo..občas sem zajdu, tak odpovim..
Chadzi

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Originál TRX za 3000,-? Nevím kde ses díval, ale já kupoval originál TRX za 1000,- z druhé ruky (nepoužité, jen dotyčnému leželo ve skříni)...nové stálo 1200,-. Je k tomu nějaká brožura, dvd, obal na cesty, atd ...
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já dal za TRX tehdá skoro 2 tisíce... originál nebo ne.
Dneska je na trhu hodně napodobenin, divné, pokud si je někdo kupuje.
mirus

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 12:43 pm    Předmět: TRX Odpovědět s citátem

Komu se to neche dělat doma, koupí tu za litr

**

--
edit, viz pravidla fóra

Rychle na stránku:

Přejdi na: