Zaslal: ne březen 30, 2014 4:54 pm Předmět: thruster - jak dlouhá čínka?
Ahoj,
jednoduchý dotaz. Nikam cvičit nechodím, ale hodlám se vybavit doma. Vypadá pro mě zajímavý cvik thruster , mám 166cm a rád bych si na to koupil tyč/osu. Jak to má být dlouhé? Koukal jsem, že prodávají čínky od 120cm do 240cm, což je podezřele velký spread.
Děkuju
_________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
Zaslal: ne březen 30, 2014 5:29 pm Předmět: Re: thruster - jak dlouhá čínka?
2200mm je ofiko velká osa. Ale tenhle cvik můžeš jet i s kratší.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne ne březen 30, 2014 5:30 pm, celkově upraveno 1 krát
Olympijská osa má 220cm a ta se používá standartně.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zaslal: ne březen 30, 2014 5:44 pm Předmět: Re: thruster - jak dlouhá čínka?
Frozz. napsal:
2200mm je ofiko velká osa. Ale tenhle cvik můžeš jet i s kratší.
Tož pánové - právě jsem koukal na to co cvičí v CF a tohle mi přijde jako daleko kratší čínka než 220cm. Ale kolik si netroufnu říct. Rozhodně to nevypadá na nějakou čínku se kterou bych viděl cvičit lidi DL. Proto se ptám. Potřebuji funkční čínku akorád. Ofiko/neofiko bych jako nezávodník neřešil ;)
_________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
A standard osu máš? Jestli ne, tak bych sáhnul po ní.
Pozdě, už jsem to objednal ;) Co raději nebudu řikat aby jste se mi nesmáli - ale je to 160cm dlouhé. Ohledně standard osy - může být někdy v budoucnu proč ne, ale pokaždé když jsem viděl pana Frotinga (či jak se to píše) cvičit tak tam byl thruster - což je imho krásný komplexní CF cvik. Takže osa je směřována na něj - právě nevypadalo nikdy, že má nějakou extra dlouhou čínku. Od pohledu kratšejší než on sám. Někdy koupím nějakou benž lavic apod. A to pak asi budu volit podle toho.
oni tu kratsiu osu pouzivaju skor kvoli tomu,ze ich sekaju vela za sebou a nemusia to vyvazovat (plus je hrubsia). Standardna osa je uplne ok.
PS: Co to je benž??
To je takovej cvik, kdy ležíš na zádech na nějaklé lavičce a zvedáš čínku nahoru, je to hodně podobné floor-pressu na který ttby doporučuje oficiáně 1312x opakování.
[quote="Marky V."]No ty kokot, "kratšejší", protože jí používá Froning, a později "benž", ach jo [/quote Nebyl to spíš banj?...takový nástroj-asymetrická docela hrubá osa a nějaké pojistné lanko...tedy lanka k tomu (něco jako struna).
trénuje se na to nějak takto:
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru