|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
flew

|
Zaslal: út duben 01, 2014 5:48 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spashett

|
Zaslal: út duben 01, 2014 9:11 am Předmět: |
|
|
taky mohu doporucit vyrazit nekam ven...
v letech 2009-2011 jsem zil v Australii.. pak rok a pul doma... a tedka uz to bude 10 mesicu co jsem opet v Australii, presneji Sydney..
dost zavisi co od toho clovek ocekava a kolik ma financi. co zeme, to jina pravidla. ... jako ze pocatecni vydaje jsou dost rozdilne.
Co znam lidi s Anglie nebo Irska tak rikali, ze par desitek tisic na zacatek (letenka, share ubytko a prace se najde).. Australie je bohuzel o neco horsi 1-2 stovky tisic.. ale jak rikam, dost zavisi co a jak clovek chce :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: út duben 01, 2014 9:33 am Předmět: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
Zdravim vsechny dobrodruhy a ty co nasli (nebo najdou) odvahu vycestovat. At uz za praci, studiem ci dobrodruzstvim.
Uz pres 2.5 roku ziji v Perthu v Zapadni Australii a musim rici, ze zivot je tu nahoru dolu a prosel (prosli, s manzelkou) jsem si tu hned nekolika ruznymi druhy pekel. Na druhou stranu zhruba pred rokem se nase situace dost zmenila, kdyz jsem nam vybojoval lepsi viza a take nasel praci v oboru (jsem stavebni inzenyr).
Na tema zivot v Perthu je stale co vypravet a kdyby se sem nekomu zachtelo, tak rad poradim. Kdyby nekdo hledal motivaci, ci resil kam jet, doporucuji se podivat na prumerne mzdy tady v AUS (a hlavne v Perthu). Ja zacinal jako kitchen hand (ten kdu myje nadobi). Bud vas zivot v zahranici polozi nebo z vas to vymackne to nejlepsi a budete spokojeni nez kdy drive.
Zda se mi vyhodne vyrazit v paru nebo aspon s kamaradem, protoze se to v tymu lepe tahne a je potreba se neustala motivovat a podporovat. Nicmene pro ty, co si chteji uzit to je take dobre misto, protoze se tu misi vsechny mozna narodnosti. Na ulicich nebo v klubech je nejen na co koukat.
Protoze jsou ve meste plaze, tak je hodne lidi vylozene posedlych vzhledem a dost se tu cvici, beha a sportuje obecne (nic to nemeni na to ze AUS ma problemy s obezitou).
Jak rikam, kdyby nekoho neco zajimalo, staci se zeptat :)
Good Luck!
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: út duben 01, 2014 9:38 am Předmět: |
|
|
| flew napsal: | | reegis napsal: |
A co se tyka zenskych, tak uz mam v merku 3 a to irku, slovenku a lotysku ..tak uvidme, ktera me vyhraje |
Kdyby si byl opravdu k čemu... tak nám pošleš fotky ..
1) jak ty jsi jen s lotyškou
2) jen se slovenkou
3) jen s irkou
4) lotyškou a slovenkou
5)lotyškou a irkou
6)se všema třeba
jinak ať se daří |
No tak kamo ta moznost cislo 6 vypada hodne zajimave, ale nevim jestli to klapne :D :D Jinak dik moc
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: út duben 01, 2014 10:23 am Předmět: |
|
|
Reegis kde si? Spat v Dubline?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: út duben 01, 2014 10:39 am Předmět: Re: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
| Bosi napsal: |
Protoze jsou ve meste plaze, tak je hodne lidi vylozene posedlych vzhledem a dost se tu cvici, beha a sportuje obecne (nic to nemeni na to ze AUS ma problemy s obezitou).
|
moc hezky receno.. i celej tvuj post. A asi jako jen lidi co Australii zazili pochopim spravne co mas na mysli tim nahoru/dolu viz vizove veci :) taky si pamatuju na KitchenHand pozici..
tak at se dari v Perthu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út duben 01, 2014 11:48 am Předmět: Re: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
| Bosi napsal: | | Zda se mi vyhodne vyrazit v paru nebo aspon s kamaradem, protoze se to v tymu lepe tahne a je potreba se neustala motivovat a podporovat. |
Když vidím polské kolonie v Anglii či US, nejsem si jistý jestli je to dobrá rada. Když člověk jede sám, mnohem rychleji se naučí jazyk a zapadne. Pokud nemá problémy navazovat známosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: út duben 01, 2014 1:07 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | | Reegis kde si? Spat v Dubline? |
Jsem ve Waterfordu. Mesto asi o 50 tisich obyvatelich. Je tu dobre, lidi prijemni, zatim se tu zije dobre a rozhodne nemam v planu vracet se do Ceska. Uvidime co prinesou dalsi roky
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: út duben 01, 2014 1:10 pm Předmět: Re: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
| Spashett napsal: | | Bosi napsal: |
|
moc hezky receno.. i celej tvuj post. A asi jako jen lidi co Australii zazili pochopim spravne co mas na mysli tim nahoru/dolu viz vizove veci :) taky si pamatuju na KitchenHand pozici..
tak at se dari v Perthu :) |
Ja taky do budoucna premyslim o Australii, ale jak jsem cetl ty vizove povinosti a co to obnasi, tak jsem premyslel jestli nebude lepsi zkusit na rok Novy Zeland a pak az jet do Australie. Sice tam ma otec zname co tam ziji uz 20 let, ale nevim jestli by mi to nejak pomohlo. Zadnou specializaci na urcity obor nemam, ktera by mi zarucila praci predem a tudiz jedno z viz, ktere jsou na to zamerene. Ale to je otazka tak 5 let, takze to ted resit nebudu, ale laka me to hodne.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út duben 01, 2014 2:08 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: |
A co se tyka zenskych, tak uz mam v merku 3 a to irku, slovenku a lotysku ..tak uvidme, ktera me vyhraje |
Fotky sem, hlavně mě zajímá Lotyška (nebo jak se to skloňuje :-))
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st duben 02, 2014 12:03 am Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | Po piatich rokoch poziadaj o obcianstvo v Irsku a potom dostat sa do Australie bude easy. Mam to v plane tento rok po svadbe, pocitam, ze Irsky pas otvori viac dveri ako ten slovensky |
Dostat se do australie je temer vzdycky easy. problem je s jakymi vizi. A moc si nefandi, Irske obcanstvi je stejne jako Anglicke z pohledu Australie. 1 rok working holiday viza, potom moznost obnovit na dalsi rok (co je porad velky prinos oproti slovenskemu obcanstvi).. a po dvou letech, papa lala. (mluvim o situaci, kdy neziskas jina viza typu sponzorship od firmy pro, kterou pracujes. Coz je samo o sobe velmi slozite).. asi tak..
reegis: to ze tu mas zname je bohuzel opravdu k nicemu. Dost zalezi z jakym cilem do Australie pojedes a s jakym pojedes na Novy Zeland. Pri zadani o pobyt v Australii se na tohle hodne prihlizi. Ale rikam, nechci strasit predem, jen je potreba opravdu vedet co a jak. Radsi bych volil spise Australii a na Novy Zeland klidne pozdeji - Pro Cechy a Slovaky funguje working holiday viza do 35let veku (myslim). Do Australie takova viza neexistuji....
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st duben 02, 2014 1:25 am Předmět: |
|
|
| Spashett napsal: | | xnewstedx napsal: | Po piatich rokoch poziadaj o obcianstvo v Irsku a potom dostat sa do Australie bude easy. Mam to v plane tento rok po svadbe, pocitam, ze Irsky pas otvori viac dveri ako ten slovensky |
Dostat se do australie je temer vzdycky easy. problem je s jakymi vizi. A moc si nefandi, Irske obcanstvi je stejne jako Anglicke z pohledu Australie. 1 rok working holiday viza, potom moznost obnovit na dalsi rok (co je porad velky prinos oproti slovenskemu obcanstvi).. a po dvou letech, papa lala. (mluvim o situaci, kdy neziskas jina viza typu sponzorship od firmy pro, kterou pracujes. Coz je samo o sobe velmi slozite).. asi tak..
reegis: to ze tu mas zname je bohuzel opravdu k nicemu. Dost zalezi z jakym cilem do Australie pojedes a s jakym pojedes na Novy Zeland. Pri zadani o pobyt v Australii se na tohle hodne prihlizi. Ale rikam, nechci strasit predem, jen je potreba opravdu vedet co a jak. Radsi bych volil spise Australii a na Novy Zeland klidne pozdeji - Pro Cechy a Slovaky funguje working holiday viza do 35let veku (myslim). Do Australie takova viza neexistuji.... |
Jsem rad za tvuj prispevek a potvrzuji tva slova. Irove maji stejne podminky jako treba italove a jejich jedina vyhoda je, ze maji anglinu jako matersky jazyk. Jinak povest tu nemaji i mezi australany moc dobry. prizvuk je desny, porad pijou a nakonec velmi casto bydli v hostelech a chodi od prace k praci. Ale poznal jsem par dobrych lidi z Irska.
Osobne mi moc nesedi ta strategie "dostani visa v zemi A abych mohl dostat viza v zemi B". Dokazu si predstavit ze nekteri lide nevedi co presne chteji a kde se jim bude libit a jinym zas nebude vadit zacinat porad od nuly (bydleni/prace/kamosi/sport?), coz vidim jako hlavni nevyhodu, ale ja bych to uz asi po druhe nedal...
Prijedes do Australie:
"Praxe z Cech (kratsi nez 3 roky, bez papiru) - hmm hezky, ale to nas nezajima"
prijedes z Australie do Anglie:
"Praxe z Australie (kratsi nez 3 roky, bez papiru) - hmm hezky, ale to nas nezajima"
Je to hloupe, ale je to tak .... (ja mam VS, takze mne zbytecne omezuji me ambice ....)
Naposledy upravil Bosi dne st duben 02, 2014 1:57 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st duben 02, 2014 1:37 am Předmět: Re: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
| Mablung napsal: | | Bosi napsal: | | Zda se mi vyhodne vyrazit v paru nebo aspon s kamaradem, protoze se to v tymu lepe tahne a je potreba se neustala motivovat a podporovat. |
Když vidím polské kolonie v Anglii či US, nejsem si jistý jestli je to dobrá rada. Když člověk jede sám, mnohem rychleji se naučí jazyk a zapadne. Pokud nemá problémy navazovat známosti. |
Kdyz prijedes sam a budes bydlet na sharehousu s brazilcema a korejcema, kteri maji anglinu na podobne urovni, tak to co odposlouchas bude odpad. Omlouvam se za to, ze jsem v kategorii lidi, kterym zalezi jak mluvi (ne ze by se to vzdy darilo ...).
Chtel jsem rici ale hlavne to, ze by se nemela podcenovat psychicka stranka veci. V paru vidim hlavne prinos prakticky. Levnejsi ubytovani, motivace a spoluprace. Jeden je v praci, druhy vari, jeden ma prace nad hlavu, druhej se o nej stara a chodi na nakupy a vari. jeden studuje, druhej pracuje a pak naopak.
Problem kolonii a co jsem slysel i treba Sydney je to, ze jednotlive narody bydli ve specifickych cvrtich. To tu v Perthu moc neni a zas tak to nesouvisi s tim jestli prijedes v paru nebo ne :).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st duben 02, 2014 3:02 am Předmět: |
|
|
Ja jsem tu pred tremi lety byl jenom kvuli jazyku... takze jsem to drtil co to slo, jak ve skole ruzne Cambridge zkousky tak mluveni v barech, venku, na online seznamkach, a hodne ve fitku... Slysel jsem tady o tecch koloniich ale vyhoda je v tom, ze je to svoboda volby. tzn. me to nikdy nezajimalo = ani nevim kde takove kolonie jsou. Krome toho ze vsichni Anglani bydli na Bondi :)
Tedka jsem tu s pritekyni z Cech a potvrzuju to co psal Bosi.. presne v techle bodech je to jednodussi. Zase chapu, ze je to trosku proti 'AJ' jelikoz vlastne doma mluvime Cesky,spolubydlici jsou manzele ze Slovenska. Takze pro pritelkyni jako, ze zacatek je to mnohem horsi. Semnou cesky, s nima cesky, anglicky jenom ve skole. Me se drivejsi leta vyplatily takze tedka je mi to fuk jestli cesky nebo anglicky. Jinak ta uroven na sharehousech je fakt bidna. to se musej maximalne potkat lidi co uz maji dobrou uroven, bo rovnou s nekym rodilym.
Myslim, ze co se tyce anglictiny tak obrovsky problem pro mnoho lidi je v tom, ze zijou v domeni ktere se casto slychava v CR. " to abys umel jazyk musis vyject a tam te to donuti".. to je absolutne blbost. Nevim kde jinde ale muzes prijet do Sydney, muzes tu zit 2 roky a odjizdet s Anglictinou na urovni zakladni/stredni skoly z Cech.. takze je to stejne vsechno jenom o vlastnim pristupu. Cist/mluvit/poslouchat/sledovat... heh akorat jsem prisel z pracovniho pohovoru, tak uvidime jak jsem zazaril :P
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|