Workout a solidni objem svalu?!?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Workout a solidni objem svalu?!?  Úvodní stránka -> Trénink -> Workout a solidni objem svalu?!?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
raw

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 11:24 am    Předmět: Workout a solidni objem svalu?!? Odpovědět s citátem

zdaar

Tak jsem si vsimnul, ze v posledni dobe tu hodne kluku zaklada logy s tim, jak cvici s vlastnim telem - neznam ty nazvy, ale co sem koukal na netu, tak je plno toho ,,poskakovani na tycich,,

No ...ale k veci: Jsem 20ti lety zastance opravdu tezkeho zeleza, vzdycky jsem sázel na trojboj a cviceni s vlastni vahou mi nikdy nic nerikalo ( i kdyz udelam kolem 50 poctivych kliku pri 95kg vaze a shyby taktez udelam peknou poctivou serii s dost velkym kotoucem u prdele) ...proste jsem vzdycky miril k tomu byt opravdu silny a velky, jenze v posledni dobe mam tzv ,,brouka v hlave,, - zacit s workoutem a zkusit prave v tomhle se stat tim ,,silnym a velkym,,

Nemam s timhle smerem zaadne zkusenosti, proto se obracim s otazkou na borce, kteri se tomu venuji nejaky ten rok: Da se udelat timhle stylem slusna forma (dejme tomu 90-95kg / 176 cm cca 8-10% bf)?? Mam ovsem na mysli tezke shyby, kliky na bradlech a pomalu se dostavat k nejobtiznejsim cvikum s vlastni vahou pro maly pocet op., zadne normalni kliky pro 50opakovani, dobre vim, ze tohle cesta k objemu svalu neni. + poradna strava jako u kult. treninku.

Nejspis se me par lidi zepta, proc chci skoncit s cinkama a jit timhle smerem, zatim o tom jen trochu uvazuji nic vic, ale duvod je ten, ze pri workoutu neni clovek tak zavisli na fitku a urcite se telo pri tomhle setri vic.

PS: ptam se pouze lidi co maji bohate zkusenosti s timhle stylem cviceni,
nikdo mi tu prosim nepiste o zakladnich cvicich a cinkach, i na svuj vek mam opravdu hodne natahano i nadrepovano a troufam si rict dost zkusenosti
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdar, sice s workoutem nemam mnoholety zkusenosti, ale zkusim ti rict muj nazor (venuji se tomu uz nejaky ten patek), tak to neber jako dogma, spis nazor
podle me jsou 2 druhy lidi, co se workoutu venuji - prvni jsou ti lehci, mensi borci jako rusaci a ukrajinci, kteri se venuji hlavne ""gymnastice"" (nevim jestli pro to existuje spešl nazev), kteri na tech hrazdach/kruzich fakt predvadeji vse mozny i nemozny
ale myslim, ze ty by ses radsi ubiral tim druhym smerem.. to jsou tezsi, vetsi borci, kteri sice nelitaji na hrazdach jako ti prvni, ale zase maji silu jak bejk, shyby a dipy delaji s xx zavazim na pasku.. poradil bych ti mrknout na youtube na Adama Rawa, ten ma myslim 185+-cm/95+kg, ten dela hlavne silove cviky, ale umi aji ty "paradicky" na hrazdach..
Co se tyce te tve slusne formy jakoz 90-95kg/176cm, to bude podle me celkem tezke, nechci rikat nerealne, ale fakt tezke, hlavne jak pises o pokrocilejsich cvicich, ta vaha tam hraje celkem dost roli. Dalsi veci je to, ze nez se dostanes k pokrocilejsim cvikum, budes je muset zkouset porad dokola, klidne i treba rok, tohle muze nekoho odradit, neni to jak zvednout cinku na bicak, no. Chce to se k nim dostat postupne po krocich, nejde vlizt poprve na kruhy a udelat iron cross.
Zaverem bych chtel rict, ze se tim da udelat hodne slusna postava, ktera by stacila minimalne polovine tohodle fora, ikdyz si to vetsina nemysli. Snad si neco z meho prispevku vezmes, ikdyz se asi nedozvis nic noveho.
raw

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 - super, diky, diky, takove prispevky potrebuji, abych si o tom vytvarel obrazek, snad se najdou i dalsi s ruznyma zkusenostma
Olejnas

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci hanit workout, ci spise posilovani s vlastni vahou, buh chran, ale neznam nikoho kdo by z nej ziskal nejaky vyraznejsi objem. Ani ten Adam Raw to nema z hrazd a kurete s ryzi, nebudem si nic nalhavat, i kdyz silu ma brutalni a patri k nejtezsim klukum, co tohle cvici, jinak vetsina z nich vypada jak kdyby slezly z voziku, byt ti zastanci posilovani s vlastni vahou budou cpat, ze drepy na jedne noze apod. Jako doplnek nekde v parku na vzduchu pro pestrost a vrsek tela super, ale jinak si to neumim predstavit..tim spis pri tve vaze.
Tom3

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bojim se ze tady vic nazoru nesezenes, tu jsou vsichny zaryti badybajldri
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to jenom otazka treningu
vlastni telo ti dodatecny odpor neda, pokud nejsi zacatecnik
ale treba takovej froning ma 88 kilo na 177cm, co z je podle me slusny
a v CF se cvici i drepy, i mrtve tahy
Petey

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vie tu niekto co znamena slovo workout?
pk1234

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem slabej a neumim to s cinkama ani s vlastni vahou... Ale rekl bych ze pokud jde o horni cast tela tak je vlastni vaha ok. Nez da clovek 8+ shybu na jedny ruce pri 90+kg, nebo 10 handstand pushupu na paralettech atd... to bude trvat hodne dlouho, jestli to vubec jde. To ani nemluvim o ruznejch izometrickejch pozicich...

Pokud jde o spodni cast tela, tak drepy na jedny noze a ruzny variace proste nejsou dost obtizny.

Podle me by uplne stacilo cvicit s cinkama drepy, mrtvy tahy aspon 1x tydne a jinak delat workout. Urcite to ale neni to optimalni pro nabirani svalu, a progress bude v tomhle smeru pomalejsi.
Tom3

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pk1234 napsal:
Podle me by uplne stacilo cvicit s cinkama drepy, mrtvy tahy aspon 1x tydne a jinak delat workout. Urcite to ale neni to optimalni pro nabirani svalu, a progress bude v tomhle smeru pomalejsi.

jojo s timhle souhlasim a taky to tak delam..
PU chtel jsi napsat asi pokud JSI zacatecnik ne? myslim ze pokrocilejsi cviky ti daji odporu az az
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
vie tu niekto co znamena slovo workout?

Holt je to slovo DOST BLBĚ v česku zaužívané....

Moje hypotéza je že lidi tam vidím to ''out'' tak si řeknou aha...práce venku, říkaj tomu při cvičení..tradá, cvičení venku...a venku se obvykle cvičí s bw ....tak říkají slovu ''workout'' posilování s vlastní vahou......

e: myslim ze to PU napsal dobře..... nebo ''vlastni telo ti ... odpor neda, pokud JSI zacatecnik'' ? Asi ne :-)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
pk1234 napsal:

jojo s timhle souhlasim a taky to tak delam..
PU chtel jsi napsat asi pokud JSI zacatecnik ne? myslim ze pokrocilejsi cviky ti daji odporu az az

nevim, ale nerekl bych, ano tam kde misto obou zacnes pouzivat jednu mozna,a le ten zbytek uz je jenom o rovnovaze
Tom3

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jezis, zase budeme slovickarit misto toho abychom napsali neco uzitecnyho, bravo..
petre neni vse jen o rovnovaze, vetsina cviku je spis o sile.. ale nebudu to tu zasirat, zdar
PS: tenze je to oč tu bezi
Oddo

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se něčemu podobnému už nějaký ten pátek věnuju (zatím bez nějakých výrazných výsledků, ale o tom to tu neni ne? ) a musím říct, že mě to fakt baví. Dřív jsem taky blbnul se železem a vyzkoušel všechno možné, ale myslím si, že cvičení s vlastní vahou, jinými slovy kalistenika mi opravdu svědčí.

1) můžu si cvičit kde chci, shyby se dají dělat skoro všude, kdo má gym. kruhy tak ty zavěsí taky skoro všude a to je snad jediná větší investice :) prostě když je venku krásně vyběhnu ven, zavěsím kruhy na strom, pocvičím si, dám si nějaké sprinty do kopce, stojky a sem spokojený :)

2) mohutná postava jako opravdu mohutná 120kg, 50cm paže, to už chce asi činky :) ale myslím si, že taková hezká atletická postava, kterou ti bude kde-kdo závidět se dá vybudovat uplně v pohodě, ale spoň co se vršku těla týče :) znám dost lidí co dělají jen kalisteniku a mají opravdu super těla :) určitě uslyšíš spoustu zlých jazyků, kteří říkají, že streetworkout dělají jen hubení borci, ale není to pravda :) je spousta heawy-weight borců a věř mi, že na ty se hledí uplně jinak :) je totiž obrovský rozdíl když udělá front-lever někdo kdo má řekněme 170cm/65kg a někdo kdo má 190cm/90kg :) já sám se chci do budoucna ubírat touto cestou ;-)

3) z té zdravotní stránky; asi si odpočinou hlavně spodní záda, protože ten tlak co způsobují těžké tahy a dřepy v kalistenice nehrozí, na druhou stranu jsou některé cviky, které zatěžují vazy a klouby opravdu hodně a možná i víc jak činky (namátkou třeba právě stojky, ironcross na kruzích nebo planche), ale pokud na to jde člověk s rozumem a pomalu a nezkouší hned ty nejtěžší prvky tak se dá všechno krásně natrénovat :)

4) poslední bod je pro mě asi nejdůležitější, pořád je se kam posunovat :) skoro každý den si pouštím na jůťub nějaké videa a když vidím co ti borci tvoří za kousky, tak si říkám, že na zvládnutí něčeho takového je jeden život málo mi třeba jen taková banální věc jako je muscle-up na hrazdě zabral celkem dlouho a třeba taková stojka bez opory, tu už trénuju pěkně dlouho a pořád padám a padám a padám ale vím, že jednou se to prostě zlomí a budu to prostě parádička :) navíc většina těch prvků, které když se naučíš vypadají opravdu dobře na takové to lehké "machrování" takže pokud umíš např. shyby s 60% přidané BW je vhodné začít se pomalu poohlížet po shybu na jedné ruce, a to si myslím, že už je celkem ultimátní skill a neumí ho kde-kdo :)

Tak snad se ti tady to moje večerní vylévání srdíčka k něčemu hodí, kdyby něco mrkni ke mně do logu nebo klidně PM, rád odpovím :)

Na závěr důkaz místo slibů

littlebeastM

Adam Raw

Tyson Edwards :) pusťte si to od 3:15, jestli tohle není ukazatel tělesné síly, tak už nevím co :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
GodlikeX

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja nevim ,ty 2 neznam ,ale adam raw cvicil dost dlouho se zelezem a rekl bch ze kdyby ne tak takovou postavu ted nema
Oddo

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GodlikeX napsal:
no ja nevim ,ty 2 neznam ,ale adam raw cvicil dost dlouho se zelezem a rekl bch ze kdyby ne tak takovou postavu ted nema

Tak se mrkni na jeho postavu, když ještě zvedal železo :)

zdroj: Adam Raw FB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Workout a solidni objem svalu?!? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: