Korte změna

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte změna  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte změna
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
wondra

PříspěvekZaslal: ne duben 20, 2014 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to zas každopádně
Esorius

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No dobre a co kdybych to dal 1 tyden 2 MT a jednou shyby a další týden naopak 2 shyby jednou MT a pak zas takhle to střídat..
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Nevím, třeba proto, že od někoho slyší, jak je to úžasnej trénink a chce ten úžasnej trénink cvičit taky?
Akorát si třeba taky pak uvědomí, že některý cviky pro něho ještě nejsou vhodný. Ikdyž tady se pak dá polemizovat o tom, jak je na tom technika dřepu nebo benchpressu.

Já vždycky bral, že Korte je trénink pro trojbojaře a je rozdělený do dvou fází po 4 týdnech, kde v první fázi se cvičí 8x5 (příp. 8x6 u BP) a v druhé fázi pak víc silově. Ale když jsem nedávno viděl v posilovně kluka, který měl tak 50 kg i s postelí a nebyl schopný zvednout na MT ani vlastní váhu a v průběhu tréninku ještě do telefonu vykládal, jak má teď suprový trénink (a popisoval korte), tak jsem se zamyslel, proč lidi volí tento trénink, když ho pak stejně modifikují a co nejvíc zlehčují, protože ho nezvládají.

Přece, když chci cvičit Korte, tak budu cvičit Korte. Jestliže nechci cvičit Korte, tak si zvolím jiné schéma. Myslím, že existují spousta jiných rutin, které navíc nejsou tak monotónní. Když chci cvičit 1x týdně MT a 2x týdně shyby, tak si najdu takový trénink, kde se to tak cvičí, ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Esorius

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
madball napsal:
Nevím, třeba proto, že od někoho slyší, jak je to úžasnej trénink a chce ten úžasnej trénink cvičit taky?
Akorát si třeba taky pak uvědomí, že některý cviky pro něho ještě nejsou vhodný. Ikdyž tady se pak dá polemizovat o tom, jak je na tom technika dřepu nebo benchpressu.

Já vždycky bral, že Korte je trénink pro trojbojaře a je rozdělený do dvou fází po 4 týdnech, kde v první fázi se cvičí 8x5 (příp. 8x6 u BP) a v druhé fázi pak víc silově. Ale když jsem nedávno viděl v posilovně kluka, který měl tak 50 kg i s postelí a nebyl schopný zvednout na MT ani vlastní váhu a v průběhu tréninku ještě do telefonu vykládal, jak má teď suprový trénink (a popisoval korte), tak jsem se zamyslel, proč lidi volí tento trénink, když ho pak stejně modifikují a co nejvíc zlehčují, protože ho nezvládají.

Přece, když chci cvičit Korte, tak budu cvičit Korte. Jestliže nechci cvičit Korte, tak si zvolím jiné schéma. Myslím, že existují spousta jiných rutin, které navíc nejsou tak monotónní. Když chci cvičit 1x týdně MT a 2x týdně shyby, tak si najdu takový trénink, kde se to tak cvičí, ne?

Hele tady nejde o to že si chci něco ulehčit a s MT problém nemám zvedám 110kg a važím 76 tady jde o to že nerostu do šířky v zádech proto ty shyby a střídalo by ste to 2x shyby 1x MT a naopak přečti si to pořádně. Jel jsem i pokročilý kulturistický objemový takže ne nemám fakt zapotřebí si něco zlechčovat :)
madball

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
madball napsal:

Ano, Korte je trénink primárně pro trojbojaře s vybavením.
Řekni mi kolik lidí tady na fóru v logách cvičilo Korteho a kolik z nich jsou trojbojaři a závodí v dresech. Já teda nevím o žádným.
Prostě je to provařenej trénink a dělá se z něj moc věda. Já bych ho třeba necvičil, protože je to moc nudný schéma, jak píšeš.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte změna Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: