rozdíly ve stravování muže a ženy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - rozdíly ve stravování muže a ženy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> rozdíly ve stravování muže a ženy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 6:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když hubneš, snažíš se cvičením a stravou co nejvíce vylepšit poměr kdy hubneš mix svalů a a tuku v prospěch toho, že jdou co nejvíce dolů tuky. Naopak při přibírání se snažíš nabírat co nejvíce svalové hmoty s co nejmenším množstvím tuku (někomu je to jedno a pak se v dietě snaží o to co popisuji v první části příspěvku).

Nabírat svaly a hubnout tuk současně mohou tzv. falešní začátečníci. Např. cvičils dva roky a dal si pár měsíců pauzu. Na začátu cvičení po nějakou dobu můžeš opravdu sledovat, že nabíráš svalovinu a lehce ubíráš na tucích. Dále to dokážou geneticky mimořádně disponovaní jedinci a pak lidé na dopingu. Proto se roční příprava cykluje. Nějakou část roku nabíráš hmotu, kterou pak pročistíš. Třeba 4 kg svalové hmoty za rok je super výsledek. I polovina je dobré číslo. Mluvím o svalové hmotě - ne o tělesné hmotnosti.

Pak jsou tu rozdíly mezi endomorfy a ektomorfy. Každý jinak nabírá tuk, svalovou hmotu a taky jinak ochotně tu hmotu v dietě drží - nelze proto aplikovat jediný "správný" přístup.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MSG

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bez ohledu na posuzování cvičení a jídelníčku muži prostě lépe hubnou a zejména lépe nabírají svaly. To je přirozené.
wombat

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG: něco takového jsem chtěl slyšet..tzn. neměl by být v jídelníčku přítelkyně takový problém?..zajímalo mě, jestli třeba větší množství bílkovin nebude pro přítelkyni špatná volba na dietu..apod. Pokud přirozeně hubne, ale pomaleji, tak si myslím, že ok..zajímalo mě právě, jestli prostě strava žen nemá nějaká specifická kritéria, co ano a co ne, nebo čeho větší a menší množství apod.

Deadlift: já su spíš endomorf a navíc teď cvičím po cca půlroční pauze, předtím jsem jel tak cca rok po asi 3leté pauze, kdy jsem cvičil hodně, tak 2-3 roky (5-6x týdně), ale nedodržoval vůbec stravu (tzn. celkem zbytečně)..momentálně se snažím stravu tak nějak na zlaté střední cestě..tzn. žádné extra suplementy..jen ptn a hlavně jídelníček, místo kloubní výživy občas jen kolafit a občas nějakej ten vitamín, ale to se snažím spíše zvýšenou konzumací ovoce, ale především zeleniny..jinak doping nepřipadá v úvahu, geneticky mimořádně disponovaný taky nejsu, takže to vidím na ten objem a dietu..zatím budu pokračovat v plánu, který jsem si dal tak nějak do léta a pak nasadím objem..:)) uvidíme jak to půjde..:)
JanaHn

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já ti napíšu, jak jsem zhubnula já:

cvičila jsem pomalu denně denně Jill, nebo nějakou svoji sestavičku z netu, co jsem našla, v rukou činky: hodně dřepuji, výpady, sem tam břicho: plank, s kolečkem posilování.
doma mám eliptical, takže na něm jezdím většinou před posilováním a po.

to mi zabere +-30-50 minut.

a cvičím, kdy mám čas, jsem doma s malým dítětem....většinou dopol. po snídani.

k jídlu: postupně jsem vyřadila uzeniny, sladkosti, brambůrky apod. potraviny.
piju jen vodu nebo neslaz. čaj-tak 2,5-3l denně
jím bílkovin hodně, dost i tuků-zdravých, málo sachrů....skoro žádné ovoce, sem tam grep 2krát týdně max.
vařím v parním hrnci, zeleniny mám tak 500-600g denně.
tak 4-5krát ryba v týdnu, zbytek kuřecí, hovězí, šmakoun, vajíčka
nejvíc rýži natural, pak brambor, pak celozrnné těstoviny
pečivo nejím poslední půlrok snad vůbec, max. dojím kousek po prckovi.

od vánoc 2012 do dneška mám dole asi 18 kg, 8 z toho bylo ještě potěhotenských. zbytek už bylo moje odjakživa

takže za mě: málo sacharidů, dost bílkovin a tuků, pohyb tak akorát, není nutný cvičit několik hodin denně, spíš to chce opravdu střídat kardio a posilko.
důležitý je odpočinek.
wombat

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 10:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

u nás je problém s rybama..:)) teď v sobotu jsme dávali pstruha a musím říct, že na dlouhou dobu zase budeme jen na tuňákovi z konzervy ve vlastní šťávě..:D jinak tak nějak s jídelníčkem souhlasím..;) já jím třeba maso jen na oběd..spíš preferuji vajíčka, tvaroh, sýry, šunka apod..2x za den bych asi maso nedal..:)) max třeba kuřecí a pak tuňák..
JanaHn

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wombat napsal:
u nás je problém s rybama..:)) teď v sobotu jsme dávali pstruha a musím říct, že na dlouhou dobu zase budeme jen na tuňákovi z konzervy ve vlastní šťávě..:D jinak tak nějak s jídelníčkem souhlasím..;) já jím třeba maso jen na oběd..spíš preferuji vajíčka, tvaroh, sýry, šunka apod..2x za den bych asi maso nedal..:)) max třeba kuřecí a pak tuňák..

maso mám k obědu-naštěstí mi ryby chutnají, střídám lososa, tresku, talápii, platýze..., večeře je buď omeleta se šunkou nebo mozzarella s rajčátky nebo Cottage s něčím a nebo toho tuňáka.

řekla bych, že bude problém v porcích, zkuste vážit, hlavně přítelkyně a ubrat ty sacharidy a přidat ten odpočinek....
ten pohyb bych změnila, můj názor je, že na těch bruslích prostě nehubne, protože kdyby ano....už je krásně štíhlá, jak toho najezdí tolik.

já si dám oproti ní pár cviků za 30 minutek a je to.

koukněte třeba na www.rutina.cz nebo zkusit zuzku light

třeba by to přítelkyni bavilo.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zuzku light doporucuju v jinych videich
JanaHn

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:

já nekoukala.

prostě pro holky je toho spousta
Spazik

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:

wombat

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vyřídím..:))
JanaHn

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wombat napsal:
vyřídím..:))

na tu zuzku koukněte, ale jen na cvičící.....

karlwanhov : hned mi to nedošlo
cipinek

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:

to by mě moc zajímalo a určitě nebudu sám, dej sem odkaz
Spazik

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
karlwanhov napsal:

to by mě moc zajímalo a určitě nebudu sám, dej sem odkaz

Google, aby si to neměl tak lehký
Petey

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja budem dnes ten dobry: Susana Spears
MSG

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To se to tu zvrhlo, teda... :-)

ad wombat: Asi by se dala definovat customizovaná strava speciálně pro muže a pro ženy, ale i tato optimalizace nezajistí, že žena stejného typu (endomorf, mezomorf...) jako muž bude na tom lépe s tuky (tj. bude jich mít méně) než a se svaly (tj. bude jich mít více než muž). To je všeobecná genetika. Podívej se třeba na profesionální sportovce - muže a ženy - v jednom určitém sport. odvětví.

Pak je samozřejmě individuální genetika - tj. že máš přirozeně hubený ženy a přirozeně tlustý chlapy a naopak, takže kdybys chodil s holkou, co má genetiku jako třeba Serena Williams, tak by byla silná a štíhlá i s min. cvičením.

Poslední věc je přístup - pochopitelně běžný kluk třeba nemůže konkurovat profi kulturistce, ovšem ta léta cvičí tvrdě a dodržuje stravu.

Tj. pokud jste oba stejný typ, vylaďte si stravu dle obecných zásad a mějte jednu pro vás oba. To, že holka hubne pomaleji je (v rámci jednoho těl. typu) podle mě normální.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - rozdíly ve stravování muže a ženy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: