Dobrý den, rád bych zde popsal svůj plán ke cvičení a stravě a potřeboval bych trochu poradit a zjistit par dobrých tipů od zkušených borců jako jich je zde určitě hodně :-)
Nuže začnu cvičebním plánem, cvičím obden celé tělo, jednou za 2 tydný si dám pauzu 2 dny kupřikladu. Cvičím momentálně cele tělo a rozpis je zde:
Bicepsy- zdvihy jednoruč- 5x12
-zdvihy obouruč- 5x12
-kladivove zdvihy - 4x10
Záda- mrtvý tah - 4x12
- zdvihy činkou v předklonu-4x12
Prsa - Kliky - 4x15
Rozpažování vleže - 5x12
Tlaky vleže - 5x12
Roztahovaní pružin - 4x10
Ramena - Předpažování - 4x10
Tlaky nad hlavou vsedě - 4x12
Upažování - 4x10
Triceps - Tric. kliky - 4x12
Zadní kliky - 4x12
Břicho- Sed-lehy - 4x25
Šlapaní na kole vleže - 4x30sex
Planky - 4x30sec
+předloktí s činkama, trapez atd
Toto je můj nejčastější cvičební plán za poslední 2 měsíce, na každy trénink mám zhruba 12-14cviků s pauzami cca 1minuta mezi cviky a 30 sekund mezi opakováním. Po zhruba hodince a pul sem hotov a jdu na kardio posilování s vlastní vahou nebo aerobic na dalších 45 minut. Necvičím najednou všechny cviky co jsem vypsal, vetšinou 2-3 cviky střídam obtrenink u nekterých partii ale je pravda že třeba bicepsy jsem nikdy nevynechal jelikož s jejich růstem mám největší problem. Cvičím totiž doma a mám jen 2
činky, jedny 7,5kg jednoruč a druhe 12kg taky
jednoručky.
Nyní k mé stravě. Cvičím a držím dietu nebo rýsování (myslím že jde o oboje) již 4 měsíce, vysledky jsou skvělé z hlediska váhy, shodil jsem již 15kg za 15 týdnu co mám tento plán. Takže jidelák:
Snídaně- Ovesné vločk 70g, bílý jogurt 150g, jablko 160g (cca 1800Kj)
Přesnídavka- Domací
protein tyčinka (750Kj) nebo jablko s bílým jogurtem nebo tvaroh s ovocem či zeleninou
Oběd- Kuřecí prsa 200g vařená, rýže vařená 200g + zelenina cca 300g (cca 2000Kj)
Svačina-
protein 80% 30g s vodou
Večeře- Tunak nebo tvaroh či vejce + zelenina a celozrný žitný chléb popřípadě žitný knackebrot (vetšinou okolo 1800Kj)
Tohle je přiklad jidelníčku, za ty 4 měsíce je můj denní přijem okolo 6400Kj-7200Kj. Bílkoviny denně cca 130-150g,
Sacharidy - 180-230g, Tuky 20g-40g
Mé hlavní dotazy směřují k tomu jak zlepšit trénink aby došlo k lepšímu svalovému růstu popřípadě co s těmi bicepsy? Je mi jasné že v rýsování moc svalů nenaberu ale treninky mám vážně celkem tvrde a popravdě za ty 4 měsíce mám svaly větší než kdy dříve :-) Taky pár tipu ják zlepšít jídelníček atd aby to lépe rostlo ale abych zároven nepřibral moc tuků. I když jsem hodně shodil tak na břichu mi celkem nehezky začíná přebývat kůže a tuky tam jsou ještě taky pořád. Taky jsem slyšel tip že bych měl jíst zhruba kolem 400g sacharidu a vynechat kardio jelikož pak to moc neroste ale přijde mi to jako strašně velké množství sacharidů a přebytek z nich jde jak vím do podkožních tuků. A když vynechám kardio a hiit tak se těch zbylých tuku taky asi moc nezbavím :-/ Děkuji mockrát ta jakekoliv rady a tipy jak si můžu ještě zlepšit výsledky