|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bombay

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 2:00 pm Předmět: Cestování (s cestovkou i bez) |
|
|
Čau, jak je to s cestováním stylem: vyberu destinaci, koupím letenku, najdu tam po netu ubytování, doletím, užiju si to tam, přiletím domů?
Spousta lidí okolo mě takhle občas cestovala, já to nikdy nezkusil a přemýšlím nad tím. Rád bych s drahou polovičkou někam na pár dnů vypadnul, třeba jen na pátek/neděle (dítko necháme u babiček) a eurovíkendy se mi sponzorovat nechce, bo jsou celkem finančně náročné.
Určitě tady bude někdo, kdo to praktikuje/praktikoval, tak by mě zajímalo, jak na to. Zatím mě napadají otázky:
Jaké jsou nejlepší stránky na výběr letenek v české republice?
Jsem moravák, je šance najít letenku třeba z Ostravy, nebo je jen Praha?
Jak je to s hledáním ubytování?
Máte nějaké osvědčené "tripy", které by jste doporučili (letenka třeba do Milána, tam ubytování v hotelu XY, dobrá večetě v restauraci AB,...)?
Prostě bych rád nabral do začátku nějaké informace. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Seva98

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 2:04 pm Předmět: |
|
|
Na ubytovani ti muzu doporucit: http://www.airbnb.com/ da se tam najit ubytovani ve velkych evropskych mestech uz od 10$ na noc
A na levne letenky je hodne vyhledavacu, ktere ti nabidnout perfektni ceny na last minute lety, apod. Jinak krome letist v CR, se muzes orientovat i na letiste ve Varsave a nebo ve Vidni
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 2:15 pm Předmět: |
|
|
na ubytovani po evrope muzu doporucit booking.com - dobry ceny a spolehlivost
po usa hotwire.com nebo priceline.com
co se tyce letu z ostravy tak ano, muzes letet z ostravy do prahy _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 3:17 pm Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) |
|
|
| Bombay napsal: | Čau, jak je to s cestováním stylem: vyberu destinaci, koupím letenku, najdu tam po netu ubytování, doletím, užiju si to tam, přiletím domů?
Spousta lidí okolo mě takhle občas cestovala, já to nikdy nezkusil a přemýšlím nad tím. Rád bych s drahou polovičkou někam na pár dnů vypadnul, třeba jen na pátek/neděle (dítko necháme u babiček) a eurovíkendy se mi sponzorovat nechce, bo jsou celkem finančně náročné.
Určitě tady bude někdo, kdo to praktikuje/praktikoval, tak by mě zajímalo, jak na to. Zatím mě napadají otázky:
Jaké jsou nejlepší stránky na výběr letenek v české republice?
Jsem moravák, je šance najít letenku třeba z Ostravy, nebo je jen Praha?
Jak je to s hledáním ubytování?
Máte nějaké osvědčené "tripy", které by jste doporučili (letenka třeba do Milána, tam ubytování v hotelu XY, dobrá večetě v restauraci AB,...)?
Prostě bych rád nabral do začátku nějaké informace. |
Co se letenek týče, prohlédni si více portálů
http://www.studentagency.cz/ - občas mají slušné akce
http://www.amadeus.net - jeden z nejlepších vyhledávačů letenek
http://www.levneletenky.org/ - možná budou lepší vyhledavače low-costových letenek, moc se v tom nevyznám, ale tohle by mohlo službu udělat
Jestli chceš na pár dní, nechceš si rovnou udělat 9 dní? Když v pátek odletíš, v neděli přiletíš, budeš to mít ideál. Pak už se ti vyplatí vypadnout někam dále. Např. do Thajska nejsou letenky tak brutálně drahé (i když, jak pro koho )
Co se ubytování týče, já vždy vyhledával levné varianty, které by ti asi nesedly
Rayair ti lítá z Brna, takže by jsi se možná mohl podívat na jeho akce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 3:39 pm Předmět: |
|
|
9 dnů je moc. jde o to, že necháme dvouleté dítě u babiček a vypadnem třeba na dva, tři dny. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 3:47 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | 9 dnů je moc. jde o to, že necháme dvouleté dítě u babiček a vypadnem třeba na dva, tři dny. |
tak se jednoduse domluv se zenou kam chcete jet, zaplat letenky, najdi si vhodny ubytovani a jedte..nebo to udelej naopak..podivej se, do kterych destinaci jsou ted levny letenky a ubytovani a jedte..neni nic jednodussiho.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 8:27 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Bombay napsal: | | 9 dnů je moc. jde o to, že necháme dvouleté dítě u babiček a vypadnem třeba na dva, tři dny. |
tak se jednoduse domluv se zenou kam chcete jet, zaplat letenky, najdi si vhodny ubytovani a jedte..nebo to udelej naopak..podivej se, do kterych destinaci jsou ted levny letenky a ubytovani a jedte..neni nic jednodussiho.. |
Proto jsem taky založil tento topic, abych se více dozvěděl o postupu, jak to provést, kde je nejlepší hledat _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá duben 13, 2012 9:36 pm Předmět: |
|
|
A co někam, co je v dosahu autem? Berlín, Drážďany, Budapešť,...?
Pokud nejedeš za něčím konkrétním, jako třeba vidět Eifelovku, tak si myslím že je celkem jedno jaké město - kde si ještě nebyl.
Nebo i nějakej pěknej penzion v Čechách, na slevomatech bývají různé akce na tyhle zážitkové víkendy...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so duben 14, 2012 7:20 am Předmět: |
|
|
Taky nápad, to je fakt. Německo je sice trochu z ruky (zlínský kraj), ale polsko, rakousko, madarsko by se dalo. Dík. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po květen 05, 2014 9:39 am Předmět: |
|
|
Zdar, někdo zkušenost s Islandem? Plánuju se tam toto léto podívat, co jsem se tak díval, tak letenky nejlevnější kolem 11.000kč (zpáteční), půjčení auta kolem 600e na 7 dní  . Ono prý i stravování není vůbec levné. Jaká místa stojí určitě za shlédnutí? Jak je to s kempováním? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po květen 05, 2014 12:40 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po květen 05, 2014 12:49 pm Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) |
|
|
Bombay:
Proběhly tu celkem fajn rady, tak jen přidám.
na ubytování www.booking.com - tušim, že jsou často levnější, než kdybyste to brali přes stránky hotelu. Koupíte, zaplatíte kartou, kde vám buďto jen zkontrolují částku a nebo i strhnou-nicméně vše ok.
letenky nejlépe hodně dopředu pokud to jde a nejlépe mít v merku více destinací (je to pak prostě levnější a variabilnější). Přes německé cestovky na delší destinace ještě lepší-levnější...
Jinak bych pak skáknul do Budapešti, protože píšeš, že to máš celkem blízko a Budapešť je docela fajn...
Frozz: nevim jestli to sleduješ, ale občas vyskočí nějaké akce na www.akciletenky.com Island třeba za 5000 zpáteční-ale chce to sledovat s předstihem...Nicméně občas neletíš z čech, což je podle mě super, protože jukneš i do jiného města a uděláš si to zajímavější...
Jinak bez cestovky mi to přijde lepší, ale třeba přes němce, občas vyjde cestovka levněji, než kdybyste nakoupili jen letenku a pak hotel (spíš vzdálenější destinace např. Srí lanka)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po květen 05, 2014 1:29 pm Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) |
|
|
Jasně, já spíš počítám s odletem z Mnichova, Berlína apod. S cestovkou určitě ne, zbytečné peníze navíc. Ten server znám a budu sledovat, třeba se tam nějaká akce ukáže. Island je nádherný a už dlouho se na něj těším :-). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|