Cestování (s cestovkou i bez)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cestování (s cestovkou i bez)  Úvodní stránka -> Ostatní -> Cestování (s cestovkou i bez)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bombay

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 2:00 pm    Předmět: Cestování (s cestovkou i bez) Odpovědět s citátem

Čau, jak je to s cestováním stylem: vyberu destinaci, koupím letenku, najdu tam po netu ubytování, doletím, užiju si to tam, přiletím domů?

Spousta lidí okolo mě takhle občas cestovala, já to nikdy nezkusil a přemýšlím nad tím. Rád bych s drahou polovičkou někam na pár dnů vypadnul, třeba jen na pátek/neděle (dítko necháme u babiček) a eurovíkendy se mi sponzorovat nechce, bo jsou celkem finančně náročné.

Určitě tady bude někdo, kdo to praktikuje/praktikoval, tak by mě zajímalo, jak na to. Zatím mě napadají otázky:

Jaké jsou nejlepší stránky na výběr letenek v české republice?
Jsem moravák, je šance najít letenku třeba z Ostravy, nebo je jen Praha?
Jak je to s hledáním ubytování?
Máte nějaké osvědčené "tripy", které by jste doporučili (letenka třeba do Milána, tam ubytování v hotelu XY, dobrá večetě v restauraci AB,...)?

Prostě bych rád nabral do začátku nějaké informace.
Seva98

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na ubytovani ti muzu doporucit: http://www.airbnb.com/ da se tam najit ubytovani ve velkych evropskych mestech uz od 10$ na noc

A na levne letenky je hodne vyhledavacu, ktere ti nabidnout perfektni ceny na last minute lety, apod. Jinak krome letist v CR, se muzes orientovat i na letiste ve Varsave a nebo ve Vidni

https://www.zonetraininglog.com
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
owar

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na ubytovani po evrope muzu doporucit booking.com - dobry ceny a spolehlivost
po usa hotwire.com nebo priceline.com

co se tyce letu z ostravy tak ano, muzes letet z ostravy do prahy
Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 3:17 pm    Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Čau, jak je to s cestováním stylem: vyberu destinaci, koupím letenku, najdu tam po netu ubytování, doletím, užiju si to tam, přiletím domů?

Spousta lidí okolo mě takhle občas cestovala, já to nikdy nezkusil a přemýšlím nad tím. Rád bych s drahou polovičkou někam na pár dnů vypadnul, třeba jen na pátek/neděle (dítko necháme u babiček) a eurovíkendy se mi sponzorovat nechce, bo jsou celkem finančně náročné.

Určitě tady bude někdo, kdo to praktikuje/praktikoval, tak by mě zajímalo, jak na to. Zatím mě napadají otázky:

Jaké jsou nejlepší stránky na výběr letenek v české republice?
Jsem moravák, je šance najít letenku třeba z Ostravy, nebo je jen Praha?
Jak je to s hledáním ubytování?
Máte nějaké osvědčené "tripy", které by jste doporučili (letenka třeba do Milána, tam ubytování v hotelu XY, dobrá večetě v restauraci AB,...)?

Prostě bych rád nabral do začátku nějaké informace.

Co se letenek týče, prohlédni si více portálů
http://www.studentagency.cz/ - občas mají slušné akce
http://www.amadeus.net - jeden z nejlepších vyhledávačů letenek
http://www.levneletenky.org/ - možná budou lepší vyhledavače low-costových letenek, moc se v tom nevyznám, ale tohle by mohlo službu udělat

Jestli chceš na pár dní, nechceš si rovnou udělat 9 dní? Když v pátek odletíš, v neděli přiletíš, budeš to mít ideál. Pak už se ti vyplatí vypadnout někam dále. Např. do Thajska nejsou letenky tak brutálně drahé (i když, jak pro koho )

Co se ubytování týče, já vždy vyhledával levné varianty, které by ti asi nesedly

Rayair ti lítá z Brna, takže by jsi se možná mohl podívat na jeho akce.
Bombay

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

9 dnů je moc. jde o to, že necháme dvouleté dítě u babiček a vypadnem třeba na dva, tři dny.
owar

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
9 dnů je moc. jde o to, že necháme dvouleté dítě u babiček a vypadnem třeba na dva, tři dny.

tak se jednoduse domluv se zenou kam chcete jet, zaplat letenky, najdi si vhodny ubytovani a jedte..nebo to udelej naopak..podivej se, do kterych destinaci jsou ted levny letenky a ubytovani a jedte..neni nic jednodussiho..
Bombay

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
Bombay napsal:

tak se jednoduse domluv se zenou kam chcete jet, zaplat letenky, najdi si vhodny ubytovani a jedte..nebo to udelej naopak..podivej se, do kterych destinaci jsou ted levny letenky a ubytovani a jedte..neni nic jednodussiho..

Proto jsem taky založil tento topic, abych se více dozvěděl o postupu, jak to provést, kde je nejlepší hledat
Spazik

PříspěvekZaslal: pá duben 13, 2012 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co někam, co je v dosahu autem? Berlín, Drážďany, Budapešť,...?
Pokud nejedeš za něčím konkrétním, jako třeba vidět Eifelovku, tak si myslím že je celkem jedno jaké město - kde si ještě nebyl.
Nebo i nějakej pěknej penzion v Čechách, na slevomatech bývají různé akce na tyhle zážitkové víkendy...
Bombay

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 7:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky nápad, to je fakt. Německo je sice trochu z ruky (zlínský kraj), ale polsko, rakousko, madarsko by se dalo. Dík.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2014 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar, někdo zkušenost s Islandem? Plánuju se tam toto léto podívat, co jsem se tak díval, tak letenky nejlevnější kolem 11.000kč (zpáteční), půjčení auta kolem 600e na 7 dní . Ono prý i stravování není vůbec levné. Jaká místa stojí určitě za shlédnutí? Jak je to s kempováním?
Judson

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2014 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Zdar, někdo zkušenost s Islandem? Plánuju se tam toto léto podívat, co jsem se tak díval, tak letenky nejlevnější kolem 11.000kč (zpáteční), půjčení auta kolem 600e na 7 dní . Ono prý i stravování není vůbec levné. Jaká místa stojí určitě za shlédnutí? Jak je to s kempováním?

Mozna trochu OT, ale toto by me na island nalakalo, http://www.novinky.cz/cestovani/330582-silena-jizda-islandem-trojice-cechu-projela-ostrov-na-furtoslapech.html
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2014 12:49 pm    Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) Odpovědět s citátem

Bombay:
Proběhly tu celkem fajn rady, tak jen přidám.
na ubytování www.booking.com - tušim, že jsou často levnější, než kdybyste to brali přes stránky hotelu. Koupíte, zaplatíte kartou, kde vám buďto jen zkontrolují částku a nebo i strhnou-nicméně vše ok.
letenky nejlépe hodně dopředu pokud to jde a nejlépe mít v merku více destinací (je to pak prostě levnější a variabilnější). Přes německé cestovky na delší destinace ještě lepší-levnější...
Jinak bych pak skáknul do Budapešti, protože píšeš, že to máš celkem blízko a Budapešť je docela fajn...

Frozz: nevim jestli to sleduješ, ale občas vyskočí nějaké akce na www.akciletenky.com Island třeba za 5000 zpáteční-ale chce to sledovat s předstihem...Nicméně občas neletíš z čech, což je podle mě super, protože jukneš i do jiného města a uděláš si to zajímavější...

Jinak bez cestovky mi to přijde lepší, ale třeba přes němce, občas vyjde cestovka levněji, než kdybyste nakoupili jen letenku a pak hotel (spíš vzdálenější destinace např. Srí lanka)...
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2014 1:29 pm    Předmět: Re: Cestování (s cestovkou i bez) Odpovědět s citátem

Jasně, já spíš počítám s odletem z Mnichova, Berlína apod. S cestovkou určitě ne, zbytečné peníze navíc. Ten server znám a budu sledovat, třeba se tam nějaká akce ukáže. Island je nádherný a už dlouho se na něj těším :-).

Rychle na stránku:

Přejdi na: