|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
thopter
|
Zaslal: čt květen 08, 2014 8:35 pm Předmět: o kolik navýšit kalorický výdej |
|
|
Zdravim, chci se zeptat o kolik mám navýšit kalorický příjem než výdej abych nabral svalovou hmotu . Podle webové stránky kalorické tabulky jsem si nastavil "Váš denní výdej" jako středně aktivní (ve fitku jsem 3x týdně).
A hodí mi to že abych si udržel svojí váhu musím do sebe dostat 12 288 kJ, a mě zajímá o kolik kJ musím příjem navýšit abych začal nabírat (mimochodem do nedávna jsem nevěděl že příjem musí převyšovat výdej abych nabíral a to už cvičim rok, ale tak každej je blbej jinak žejo). Jestli má převyšovat o 100 kJ nebo o 5000 kJ (což bych teda do sebe navíc nikdy nedostal) ? Vůbec netuším. Je samozřejmostí kvalitní jídelníček a kvalitní potraviny (což mi taky nějakej pátek trvalo sestavit správnej jídelníček ale to vim že mám správně, konečně).
Jde mi o to číslo o kolik převýšit výdej.
Díky za rady, snad jednotlivý hodnoty nebudou moc rozdílný.
P.S. - jsem EKTOMORF (74 kg)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt květen 08, 2014 9:01 pm Předmět: |
|
|
Kolik jíš teď Kcall nebo KJ? Přibíráš? Kolik za rok? Pokud chceš přidat, dal bych navíc 500 Kcall tedy cca 2000 Kj a po měsíci vyhodnotil. Pokud nepřibereš ani kilo, přidal bych znova a pořád dokola:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
thopter
|
Zaslal: pá květen 09, 2014 10:30 am Předmět: |
|
|
Teď za poslední měsíc příjmám průměrně 11 000 kJ. Ale ten správný jídelníček jedu tak týden (předtím sem tam měl piškoty, corn flakes, tatarku, sladký musli, raciolky atd což nebyly zrovna vhodný potraviny). To jsem teď vyházel a nahradil celozrnným pečivem, ovesnýma vločkama, arašídovým máslem atd.
Za asi tři měsíce té špatné náběrové stravy (piškoty, corn flakes, tatarku, sladký musli atd.) jsem babral asi 6 kg ale nahoru šel jenom tuk a svaly naopak dolů. Tuhle stravu nejim tak cca měsíc a už to jde zase naopak, tuk klesá a svaly jdou nahoru. Tak uvidím. Musím držet ten příjem nad výdejem, což sem do nedávna vůbec neřešil.
Dobře, budu se teda snažit převyšovat o 2000 kJ. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 09, 2014 11:57 am Předmět: |
|
|
Jak víš, žes nabral tuky a ubral ze valoviny? Absolvovals třeba inbody nebo něco podobného?
|
|
| nahoru |
|
 |
thopter
|
Zaslal: pá květen 09, 2014 2:25 pm Předmět: |
|
|
zaprvé jsem vůbec nerostl což je při 6 kg docela blbost a za druhé mi to psala domácí váha, ano, vím že nemusí být přesná ale údaje odpovídali realitě a i stravě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 09, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
ahaaa...psala váha:o))) Mám doma taky takovou (kupoval jsem ji jen proto, že byla kulatá, jinak je to naprd). Nerostls znamená, že sis změřil pas a tam bylo víc a pak třeba biceps a tam bylo míň? Pokud jsi nebyl na inbody nebo neměřil slušně kaliperem, tak jsou to spíš dojmy...no offense.
|
|
| nahoru |
|
 |
thopter
|
Zaslal: pá květen 09, 2014 2:47 pm Předmět: |
|
|
no tak nebylo to vidět žejo, a to sem nabral 6 kg nebo dokonce 7. Ale hlavně ta strava byla špatná i podle názorů tady na forum. Jako ektomorf jsem najednou nabíral strašně rychle což je blbost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|