Pečivo

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pečivo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Pečivo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Slamak

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 10:41 pm    Předmět: Pečivo Odpovědět s citátem

Čus. Jak tak sleduju fora tak vsude kazdy pise kdyz pecivo tak jen celozrnne. Zajimalo by me jake jite to "celozrnne" pecivo.
-Muj nazor je ze pecivo jako pecivo, sacharidu tam je stejne, jen mozna trocha vlakniny navic...to ale pokryju se zeleninou a jinymi jidly. Nebo se pletu?
Chtel bych konecne dostat poradnu odpoved jak to teda je...
Díík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
NumberSix

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, proč by to tady měl někdo znova sepisovat, když odpověď dostaneš už na první stránce po vygooglení "pečivo bílé tmavé", ale třeba se někdo najde
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 11:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty kupované sračky se nedají jíst, to bych nedal ani nepříteli :D ...není nad "domácí"
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 11:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jojo, domácí je super, velice přínosné...

Nedávno jsem se bavil s kámošem a on to taky řešil, že pečivo z obchodů je nanic atd a že si koupí pekárnu... Koupil, říkal, jak to je super, že má kvalitní chléb. Po nějaké době jsem s ním byl v obchodě a myslel jsem si, že si kupuje nějakou instantní polévku, tak se ho ptám, co to máš za šmakuládu? A on odpověděl, že tj chleba do pekárny... Takže opravdu výborné domácí pečivo :D
Fangorn

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Jojo, domácí je super, velice přínosné...

Nedávno jsem se bavil s kámošem a on to taky řešil, že pečivo z obchodů je nanic atd a že si koupí pekárnu... Koupil, říkal, jak to je super, že má kvalitní chléb. Po nějaké době jsem s ním byl v obchodě a myslel jsem si, že si kupuje nějakou instantní polévku, tak se ho ptám, co to máš za šmakuládu? A on odpověděl, že tj chleba do pekárny... Takže opravdu výborné domácí pečivo :D

Domácí pečivo neznamená z pekárny, doma si můžeš v troubě upéct i normální bochník chleba, na kterej ti stačí mouka, voda, sůl a trochu kvásku
OndraR

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jde o to, že díky té obsažené vláknině se sacharidy vstřebávají pomalejc, takže pokud si k světlýmu pečivu vezmeš nějakou tu zeleninu (s určitým obsahem vlákniny), tak bych v tom neviděl nějakej moc rozdíl oproti celozrnnému.
yura

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraR napsal:
No jde o to, že díky té obsažené vláknině se sacharidy vstřebávají pomalejc, takže pokud si k světlýmu pečivu vezmeš nějakou tu zeleninu (s určitým obsahem vlákniny), tak bych v tom neviděl nějakej moc rozdíl oproti celozrnnému.
A nebude nahodou celozrnne pecivo daleko bohatsi na mikronutrienty? Klasickej rohlik opravdu není nic jiného nez zdroj "prazdne" energie.. U vetsiny lidi je tohle zaklad k nemocem atd.. Vetsina lidi ji hlavne jen ty prazdne kalorie s takřka nulovou vyzivovou hodnotou a místo toho aby jim to něco dalo, tak ještě do tela s tou prázdnou energii prijmou kvanta chemie a to telo je na tom proste s touhle stravou postupem casu hur a hur. Tady lidi na foru se to asi moc netyka, ale je plno lidi co fakt nevideli zeleninu/ovoce, celozrnne výrobky atd.. ani z vlaku a ziji jen na tech polotovarech a vyrobcich které jsou z 90% jen mouka, cukr, ztuzene tuky, chemie..
Spazik

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celozrnné pečivo je takové, kde to je napsané :-) Houska obarvená karamelem na hnědo to není. Většinou ho jednoduše poznáš tak, že je to to nejdražší (chleba za 40-50Kč) a při pohledu na strukturu/v chuti.
Když řekneš že pečivo jako pečivo, tak to je stejné jako říct maso jako maso :)
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já kupuji snad kvalitní kváskový chleba, který je o něco menší než ty klasické v obchodě a min. o polovinu těžší . Zkrátka z malovýrobny
DEXCORE

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celozrnný pečivo je tak hnusný, že radši nežeru žádný :D Tím myslím to opravdu celozrnný, to smrdí jak šrot pro slepice a chutná to asi stejně. Ne takové ty chleby, které ač se jmenují celozrnné tak mají dle složení jen 50% celozrnné mouky.

Takže pečivo klidně celej rok nejím, ale když už na to přijde, tak si klidně nějakou dobrou křupavou bagetu z bílý mouky dám a pochutnám si na tom.
OndraR

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
OndraR napsal:
A nebude nahodou celozrnne pecivo daleko bohatsi na mikronutrienty? Klasickej rohlik opravdu není nic jiného nez zdroj "prazdne" energie.. U vetsiny lidi je tohle zaklad k nemocem atd.. Vetsina lidi ji hlavne jen ty prazdne kalorie s takřka nulovou vyzivovou hodnotou a místo toho aby jim to něco dalo, tak ještě do tela s tou prázdnou energii prijmou kvanta chemie a to telo je na tom proste s touhle stravou postupem casu hur a hur. Tady lidi na foru se to asi moc netyka, ale je plno lidi co fakt nevideli zeleninu/ovoce, celozrnne výrobky atd.. ani z vlaku a ziji jen na tech polotovarech a vyrobcich které jsou z 90% jen mouka, cukr, ztuzene tuky, chemie..
To je fakt, to máš asi pravdu.
Já to bral prakticky jenom z hlediska tý vstřebatelnosti sacharidů.
Spazik

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DEXCORE napsal:
Celozrnný pečivo je tak hnusný, že radši nežeru žádný :D Tím myslím to opravdu celozrnný, to smrdí jak šrot pro slepice a chutná to asi stejně. Ne takové ty chleby, které ač se jmenují celozrnné tak mají dle složení jen 50% celozrnné mouky.

Jojo, true story, jednou jsem si koupil ten fakt celozrnnej žitnej chleba a přesně jak popisuješ Jíst se dají jen ty co mají menší obsah 50% +- max.
Oddo

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pečivo jako taková nejím vůbec, nemá to žádné benefity a lepek není můj kamarád. Ale když jednou za čas udělá máma domácí chleba, tak si dám :) ale to se s těma kupovanýma nedá srovnat..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jachym

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

štve mě jak média prezentují některá jídla a jaká pak panuje ve společnosti představa.
Celé to totiž spočívá na nepochopení toho, že opakem "zdravé" potraviny může být jak "nezdravá", tak "ne zdravá" a je mezi tím hodně podstatný rozdíl.

Naše tělo potřebuje energii a dále vitamíny, minerály apod.
Veškeré potraviny bych rozdělil do několika kategorií:
I. - zdravá, bez energie - těch není moc, jsou to v podstatě doplňky stravy, možná některé druhy zeleniny.
II. - zdravé, energetické - tohle je asi "ideál" - potraviny co dodávají energii a zároveň mají "přidanou hodnotu" v podobě obsahu pozitivních látek jako jsou vitamíny, minerály, antioxidanty atd. - sem patří třeba ta rýže natural, celozrnné pečivo, ovoce atd atd.
III. - energetické potraviny - a jsme u toho. Toto jsou ty potraviny "bez přidané hodnoty", které "pouze" dodávají energii a jsou "ne zdravé". Nikoliv však "nezdravé"!!! A to je pořeba rozlišovat. Sem patří např. bílé pečivo, houskový knedlík atd. - jídla která jinak lidi často považujou za nevhodná, ale je to hloupost.
IV. - no a sem patří ty opravdu nevhodné potraviny, které obsahují něco, co našemu tělu škodí - ztužené rostlinné tuky apod.

Jak jsem již psal, řada jídel, která patří do kategorie III, jsou brána jakoby byly ve IV. Problém může být u někoho kdo třeba má přísnou dietu, protože pokud pokryje velkou energetickou část stravy III, pak těžko bude zbytek dohánět. Pokud ale nedržim dietu, nebo dokonce naopak, mám hodně velkou rezervu a můžu pokrýt všechny potřebné látky v menším E příjmu než kolik potřebuju celkově a v takovém případě jsou pro mě III víceméně i "zdravé", ptž brání deficitu energie, který taky neni v takovém případě žádoucí. Bílé pečivo prostě nikomu nic neudělá, stejně jako bílá rýže, ale dodá energii, což může a nemusí být žádoucí, ale to je zcela individuální.

A tohle by si měl uvědomit každý, hlavně ti co píšou ty bludy ohledně toho jak se z bílého pečiva přibírá apod. - uplně stejně jako z celozrnného - vlastně možná i míŃ :D Ty semínka mají často vyšší E hodnotu takže z celozrnného spíš přiberete... A neřikám že není lepší jíst rýži natural, to vůbec ne, naopak, ale stejně tak tvrdím, že řada potravin v kategorii III je v případě celkově vyvážené diety naprosto vhodných, pokud je tam vhodně rozpočítáme.
Grimley

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Pečivo jako taková nejím vůbec, nemá to žádné benefity a lepek není můj kamarád. Ale když jednou za čas udělá máma domácí chleba, tak si dám :) ale to se s těma kupovanýma nedá srovnat..

A co ty zákusky o víkendech?

Rychle na stránku:

Přejdi na: