Netradiční domácí trénink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Netradiční domácí trénink  Úvodní stránka -> Trénink -> Netradiční domácí trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Thomas88

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:44 pm    Předmět: Netradiční domácí trénink Odpovědět s citátem

Zdravím. Předem se omlouvám za založení nového tématu. Vždy se snažím přiučit čtením v již existujících diskuzích a článcích, tady bych ale chtěl přeci jen poprosit o radu zkušenějších k tomuto konkrétnímu případu. Díky za pochopení.

K věci. Co se posilování týče, nejsem úplný začátečník. Posilovnu jsem navštěvoval nejprve půl roku vkuse, poté asi tři měsíce, po další přestávce dva měsíce. Věci ohledně stravování a odpočinku znám, problémem jsou ty přestávky, které vždy nastanou vinou mého zaměstnání. Pracuji bohužel sedm dní v týdnu a mám nestabilní pracovní dobu, tudíž nedokážu dopředu předpovědět, kdy a v jaké rozsahu budu mít čas (pracuji jak z kanceláře, tak i z domu - prostě taková podpantoflácká kancelářská krysa pohybující se v on-line prostředí ) Poslední dobou bylo zase tolik práce, že jsem se zkrátka do posilovny nedostal (jsem z vesnice, do posilovny jsem dojížděl 8 kilometrů). Věřte nebo ne - není to o tom, že by mě to vždy po čase přestalo bavit, ale zkrátka kdo nepracuje v nejmenované firmě, nepochopí...

Proto jsem se rozhodl pro domácí posilování, které v názvu tématu popisuji jako "netradiční". Ono zase nejde o nic tak zvláštního, jen o to, že mám doma alespoň základní vybavení (na rozdíl od většiny internetových domácích tréninků založených na cvičení s vlastní váhou a pet láhvemi s vodou ). Rozsah cviků je tak o něco širší, než v případě běžných domácích tréninků.

Mám bench-press a tudíž i velkou činku s dostatkem závaží. Dále EZ činku a troje jednoručky (z nichž dvoje jsou montovací) - i zde s naprosto dostatečným závažím (jednoručky 15 a 22 kg, závaží jdou ale kombinovat a skládat i jiné váhy). K tomu mám klasickou univerzální polohovatelnou lavici a taky šikmou na břicho.

Obecně se říká, že by se měly upřednostňovat cviky s volnou váhou a nepoužívat příliš stroje, což se v tomto případě bude dít. Má tedy cenu toto domácí cvičení se zmíněným náčiním, nebo je to ztráta času? Je mi jasné, že posilovnu to plnohodnotně nenahradí, ale přeci jen... Pro dokreslení přidávám ukázku tréninku, který lze s dostupnými věcmi sestavit:

Trénink A

PRSA
Bench-press 4x8
Rozpažování s jednoručkami 4x8
Pullover 4x8
Kliky 4x10

BICEPS
Bicepsový zdvih s jednoručkami 4x8
Bicepsový zdvij s EZ činkou 4x8
Kladivové zdvihy 4x8

BŘICHO
Sedlehy na zemi
Zvedání nohou vleže

Trénink B

ZÁDA
Mrtvý tah 4x8
Pullover 4x8
Přítahy velké činky k hrudi 4x8
Pozdvihy s velkou činkou nebo jednoručkami (trapézy) 4x8

TRICEPS
Bench-press úzkým úchopem 4x8
Tricepsové tlaky s jednoručkou 4x8
Kick-back 4x8
Tricepsové kliky 4x8

Alt.: francouzské tlaky s EZ činkou 4x8

BŘICHO
Sedlehy na zemi
Zvedání nohou vleže

Trénink C

NOHY
Dřepy 4x8
Výpady s jednoručkami 4x8
Mrtvý tah s napnutýma nohama 4x8
Nadhozy 4x8

RAMENA
Tlaky na ramena vsedě s jednoručkami 4x8
Přítahy činky (jednoruček nebo velké) k bradě 4x8
Upažování 4x8
Předpažování 4x8
Tlaky na ramena s velkou činkou ve stoje (před hlavu nebo za hlavu) 4x8

BŘICHO
Sedlehy na zemi
Zvedání nohou vleže

Svůj klasický trénink, který jsem si jel v posilovně, samozřejmě jet nemohu (byly v něm zahrnuty i stroje). Když nad tím ale přemýšlím, vesměs jsem stejně asi nejvíc seděl na lavici s jednoručkami... domácí trénink by tedy vypadal nějak takhle. Od vás chci jen slyšet, zda to má v kombinaci s dodržováním pravidelné stravy a suplementace + odpočinku vůbec smysl...

Mockrát díky za názory, budu rád za jakoukoliv reakci. Podobný dotaz jsem položil před časem ještě v jednom fóru (místo tréninkového rozpisu jsem vepsal seznam všech dostupných cviků), ale obdržel jsem jen jednu reakci. Není mým cílem tím s prominutím zasírat internet, jen bych rád ještě nějaké názory... Díky za pochopení.[/u]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marek_kokso

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Má tedy cenu toto domácí cvičení se zmíněným náčiním, nebo je to ztráta času? Je mi jasné, že posilovnu to plnohodnotně nenahradí, ale přeci jen...

S tým, čo máš doma, sa dá urobiť plnohodnotný tréning, ktorý nahradí posilovnu.
Máš tam príliš veľa cvikov. Nerozumiem, prečo potrebuješ napr. 5 cvikov na ramená v jednom tréningu.

Poskladaj si tréning, kde budeš mať po tri cviky na veľké svalové skupiny (stehná, chrbát, prsia) a po dva cviky na ostatné menšie svaly.
CharlesWood

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2014 8:40 am    Předmět: Re: Netradiční domácí trénink Odpovědět s citátem

Od vás chci jen slyšet, zda to má v kombinaci s dodržováním pravidelné stravy a suplementace + odpočinku vůbec smysl...

[/u][/quote]

Tyjo vždyt to ti stačí, já chodím cvičit do školní posilovny, kde je jenom malá místnost, rovna lavice, stojan na benchpress ktery se da zvetsit i na drepy hodne hodne kotoucu a hodne zavazi, + rovna osa a EZ osa takze se tam da vymyslet vse...driv stroje taky nebyli a slo to,,,
Oddo

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2014 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Výsledky nejsou závislé na vybavení, asi tak
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
karelhlava

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2014 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na ty ramena pozor ,je to dost citlivá partie na přetrénování a následné zranění. Bohatě stačí 3 cviky na předek boky a zadek.. :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: