|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Big Muscle

|
Zaslal: st květen 14, 2014 4:35 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si sehnal knihu o CKD, co doporučuje Boris Orava ve svém videologu a je to v ní, o tom měření, i zmíněno:
| citace: | | BIA can be severely affected by hydration state. Due to changes in hydration during ketogenic diets (especially cyclical ketogenic diets), BIA is not recommended. |
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MikTek
|
Zaslal: čt květen 15, 2014 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Big Muscle napsal: | Tak jsem si sehnal knihu o CKD, co doporučuje Boris Orava ve svém videologu a je to v ní, o tom měření, i zmíněno:
| citace: | | BIA can be severely affected by hydration state. Due to changes in hydration during ketogenic diets (especially cyclical ketogenic diets), BIA is not recommended. | |
Nad hlavou mí do ted lítat růžvej mráček kterej se usmíval...ted tam není, dík
|
|
| nahoru |
|
 |
jirkovac

|
Zaslal: pá květen 23, 2014 10:30 am Předmět: |
|
|
co byste doporučili snídat před tréninkem?
chodím na 6 a vstávám v 5.20, což je dlouhá doba, abych šel nalačno. když jsem nejel CKD, tak jsem hodil banán, lžičku arašídového másla a BCAA.
když mám volno, snídám vajíčka, ale 40 min. před tréninkem mi to připadá těžké jídlo.
dík
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 10:42 am Předmět: |
|
|
Já bych s klidným srdcem snídal vajíčka - po nich odcvičím bez problémů.
(Osobně bych ale dal hydro a tuky dohnal v průběhu dne).
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 11:14 am Předmět: |
|
|
Zdar CKDáci.
Rozhodl jsem se vyzkoušet tuhle dietku, ale nějak mám problém se v ketóze udržet. Zatím to zkouším 5.den
Kostra jídeláku vypadá asi takto.
5-6 vajec, 50g anglické slaniny
100g cottage, 100g avokádo, nějakej oliváč
200g vepřová krkovice , zelaninovej salát (ledovej salát, salátovka, tak 1rajče, oliváč, lžíce majonézy)
125g 45% camembert, zelenina oliváč
1ks uzená makrela.
semo tamo trošku mandlí
Někdy dám mozzarellu
Dá to nějakejch 150g B, 200g, tuku
Třeba včera (volnej den bez treninku) jsem asi v 16:00 naměřil ketozu 2 (KetoPhan) pak jsem si dal mozzarelu a na večeři makrelu, žádné cukry nic.
Ráno jsem ale měl kétozu hodně slabou 1.
Kde by mohl být problém. Myslel jsem ,že ráno bývá většinou ketoza nejvyšší a já jsem zatím ráno skoro nic nenaměřil.
Ubrat bílkoviny? Přidat tuk? Přidat spíš nasycené tuky? Jít do většího deficitu?
Váha 90kg
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
Pokud máš provblém udržet ketozu - řešením je aerobní trénink nalačno nebo kruhový trénink kdykoliv:o)
Někdy pomůže stáhnout bílkoviny a pak taky někdy hrají roli takové blbosti, že si dáš něco co obsahuje skrytě sacharidy a pak se divíš:o) Jinak - není to tak, že čím tmavší papírek, tím lépe. Stačí v kezoze být. Klidně na první pole. Jinak oproti standardnímu rozpisu doporučuji zařazovat aerobní trénink-dost to pomůže.
|
|
| nahoru |
|
 |
Antonn
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 7:43 pm Předmět: |
|
|
Mě přijde, že je tam hrozně zeleniny teda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 8:14 pm Předmět: |
|
|
Okurky a ledového salátu může klidně kilo. Do 20 - 50 g sacharidů denně celkem je to fuk.
Já můžu v CKD např. i jedno pivo typu radegast, gambrinus apod. a nevyhodí mě to z ketozy.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 8:18 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Okurky a ledového salátu může klidně kilo. Do 20 - 50 g sacharidů denně celkem je to fuk.
Já můžu v CKD např. i jedno pivo typu radegast, gambrinus apod. a nevyhodí mě to z ketozy. | Nehlede na to, ze teda podle me je zelenina v CKD hodne dulezita, aby to traveni slapalo jak ma a pekne se to uvnitř cistilo od tech tucnych mas, sejru atd..
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 8:43 pm Předmět: |
|
|
Přesně - pořád lepší než si kupovat vlákninu v tabletách nebo prášku (a to je zase lepší než nebrat nic). zelenina bez přílišného množství sacharidů do CKD patří.
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: so květen 24, 2014 12:31 pm Předmět: |
|
|
Dík za radu borci.
Tak včera jsem hodil trénik se supersérkama na vyšťavení glykogenu. Na konci jsem teda byl už polomrtvej. Začal jsem cukrovat. V plánu mám jít jenom 1,5 dne carb up, v neděli zase na LowCarb. Přes týden se nevážím a včera než jsem začal cukrovat tak -4kg za 1. týden. Samo to bude v drtivé většině voda. Uvidím o kolik se to zvedne po CarbUpu.
Po 1. týdnu musím teda říct, že mi to hodně vyhovuje. Cítím se výborně. Žádná únava, čilej pěkně od rána. V podstatě jím věci které mi chutnají.
Jak je to s LowCarb stravováním dlouhodobě? Nemyslím přímo dlouhodobě se stravovat na bůčku a klobásách, ale v podstatě to co se snažím teď jíst ani nepovažuju za nějakou tragédii.
Takže kvalitní věci s vyšším obsahem tuku. Jak by měla taková dieta vypadat dlouhodobě?
Jakou úroveň sacharidů je potřeba držet. Klidně mě nasněrujte na nějakej link.
Co se týče zeleniny tak myslím, že ta je u mě v pohodě a to co konzumuju by mě nemělo z ketózy nijak vyhazovat. To jedno rajče denně snad paseku neudělá a jinak jím samou zelenou.
V plánu je brokolice, chřest, fazolky nějakou cuketu ať to trochu zpestříme ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 24, 2014 4:17 pm Předmět: |
|
|
Mrkni na variantu CKD - hledej SKD. Dá se tak prý fungovat dlouhá časová období - pokud si najdeš dostatečně pestrý jídelníček.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so květen 24, 2014 5:23 pm Předmět: |
|
|
Já bych CKD taky ráda zkusila...už potřebuju hubnout...ale trénink na půlmaraton + triatlon atd. asi není moc vhodné že? Nebo dá se to zvládnout? Běhání 2-3x týdně + split trénink. A co síla, jde dolů moc? :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 24, 2014 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Tsunami napsal: | | Já bych CKD taky ráda zkusila...už potřebuju hubnout...ale trénink na půlmaraton + triatlon atd. asi není moc vhodné že? Nebo dá se to zvládnout? Běhání 2-3x týdně + split trénink. A co síla, jde dolů moc? :-) | Měj de síla v CKD narozdíl od vln nahoru. Na vytrvalostní disciplíny to ale asi nebude to pravé. Pokud potřebuješ hubnout - orientoval bych se na navýšení objemů na triatlonu a běhu na půl maraton. tím shodíš více než se trápit dietou. Vytrvalci cukr prostě potřebují.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so květen 24, 2014 9:09 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Tsunami napsal: | | Já bych CKD taky ráda zkusila...už potřebuju hubnout...ale trénink na půlmaraton + triatlon atd. asi není moc vhodné že? Nebo dá se to zvládnout? Běhání 2-3x týdně + split trénink. A co síla, jde dolů moc? :-) | Měj de síla v CKD narozdíl od vln nahoru. Na vytrvalostní disciplíny to ale asi nebude to pravé. Pokud potřebuješ hubnout - orientoval bych se na navýšení objemů na triatlonu a běhu na půl maraton. tím shodíš více než se trápit dietou. Vytrvalci cukr prostě potřebují. |
No hele běhám jak blázen, začínám zas plavat, kolo, rotoped... pořád jen vyšší čísla na váze, v posilovně miliarda opakování a stejně přibírám, už jsem na 70kg a obvod stehna 69cm, dnes jsem sháněla nové kalhoty do práce a bylo to k zlosti... :D pohybu mám dost i v práci, jím celkem přiměřeně a jde to pořád nahoru, asi to chce drastický zásah nebo ze mě bude metráček :D jinak o jídlo se snažím kvalitní - jím hlavně hovězí, vločky, vejce, celozrnné těstoviny, rýži, občas teda peču, ale do ničeno nedávám cukr, místo toho tam rvu protein a sacharidy večer nejím (hodnoty za den cca: 120-140g B, 50g T, 150-200g S) což mi nepřijde jako nějak moc ani málo jídla.. jsem z toho jelen :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|