|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dr. Manhattan
|
Zaslal: po květen 19, 2014 10:25 pm Předmět: Gainer - vhodné dávkování a nabírání obecně |
|
|
Zdravím, je mi 18, mám 183cm a 65Kg. Posiluju 4 měsíce. Můj cíl je nabrat tak 15kg svalů během řekněme dvou let. Mám ale problém s nabíráním svalové hmoty. Do teď jsem používal jen protein (instant whey od reflexu) vždy po tréninku a na snídani s mlékem a vločkami. Byl mi doporučen gainer, který by mi mohl s nabíráním pomoct. Koupil jsem si tedy MYOTEC ROYAL MASS. Zajímalo by mě, co byste mi doporučili za dávkování a jak k tomu brát protein. Na dopolední svačinu to pít nemám možnost a dostanu se k tomu až odpoledne. Předpokládám tedy, že si dám gainer po tréninku. Otázka je ale, stačí to? Klidně bych si ho dal i dvakrát denně. Klidně bych ho zakomponoval do snídaně, třeba do toho hodit ty vločky, ale to by asi nebylo ideální, ne? Samotné to zase nechci, po ránu nemám problém normálně jíst. Dál, je dobré si ho třeba i v menší dávce dát před treninkem? Bývám tam občas unavený nebo se mi točí hlava, četl jsem, že by to mohlo být nedostatkem sacharidů. Jak byste mi teda doporučili dávkování? Zase to nechci moc přehánět, mám tendenci přirozeně nabírat tuky. Pokud se nehlídám, tak prostě nabírám do špeků. Nicméně i podle trenéra bych měl mít už o dost větší výsledky co se týče svalů, ale bohužel to neroste. Po 4 měsících skoro nic. Trenink mám 2+1, takže 4x až 5x týdně. Takže radši aspoň nějaký objem a tuky pak nějak vyrýsuju. :D Popř. mám do toho pořád brát protein, nebo ho gainer nahradí a nemělo by to smysl? Děkuji moc za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pitkin

|
Zaslal: po květen 19, 2014 11:05 pm Předmět: |
|
|
V dávkování ti nikdo poradit nemůže když neznáme tvůj stravovací plán .
Mimochodem při tvé váze 65kg žádný gainer nepotřebuješ. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út květen 20, 2014 6:09 am Předmět: |
|
|
Možná bych trochu přehodnotil cil, jestliže jsi za 4 měsíce posilování nabral nula nula nic, tak neni rozumný očekávat 15kg svalů za dalších 6x nula nula nic
Na gainer se vyser, respektive jestli ho uz mas tak si přečti doporučené dávkování na obalu, urcite se tam dozvíš, ze je treba ho upravit podle denního přijmu. Je dobry ale do sebe dostávat kvalitní sachry - ryze, vločky, těstoviny, připadne i pečivo (fanatičtí dietáři polibte si prdel  ).... Potom je potřeba zapracovat na kvalitních bílkovinách - maso, jogurty, mléko, tvaroh, sýry, kvalitni šunka, proteiňák .... V neposlední radě je treba zapracovat na trpělivosti a zkoušení novych a novych tréninků/cviků/stravování ...ektomorf nebudeš, takže s gainerem opatrně aby z 15kg svalu nebylo 15kg špeku _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: út květen 20, 2014 8:17 am Předmět: |
|
|
ono nahradit 1-2 jidla denne tekutou vyzivou neni problem, ale chce to komplexnejsi vec nez royal mass, idealne nejake MRP (smartlabs treba dela jednoduchou zalezitost mixlych vlocek + protak)
gainer pred treninkem ti nepomuze s unavou - telo si bere energii z dne predesleho, ne ztoho, co snis par hodin pred,, kazdopadne si ho dat muzes, ale neni zas vhodne tam moc tech sacharidu poslat, v tvem pripade bych davkoval 30-40g sacharidu (ne prasku) hodinu pred treninkem a pak tak samo ihned po skonceni
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út květen 20, 2014 8:41 am Předmět: |
|
|
napis semka jidelnicek a na gainer se vyser _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Pozemštajn
|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:19 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | ...ektomorf nebudeš, takže s gainerem opatrně aby z 15kg svalu nebylo 15kg špeku |
Típek má 183cm, k tomu 65kg, a ty píšeš, že nebude ektomorf ???
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:24 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Možná bych trochu přehodnotil cil, jestliže jsi za 4 měsíce posilování nabral nula nula nic, tak neni rozumný očekávat 15kg svalů za dalších 6x nula nula nic
Na gainer se vyser, respektive jestli ho uz mas tak si přečti doporučené dávkování na obalu, urcite se tam dozvíš, ze je treba ho upravit podle denního přijmu. Je dobry ale do sebe dostávat kvalitní sachry - ryze, vločky, těstoviny, připadne i pečivo (fanatičtí dietáři polibte si prdel ).... Potom je potřeba zapracovat na kvalitních bílkovinách - maso, jogurty, mléko, tvaroh, sýry, kvalitni šunka, proteiňák .... V neposlední radě je treba zapracovat na trpělivosti a zkoušení novych a novych tréninků/cviků/stravování ...ektomorf nebudeš, takže s gainerem opatrně aby z 15kg svalu nebylo 15kg špeku | Z tebe někdy vyplují rady..Kluk chce přibrat na váze a ty mu pořadíš aby se vysral na gainer.Je to po tréninku jedna z nejdůležitějších věcí.No a potom mu radíš bílkoviny a nejlepší mu neřekneš.Domácí nebo bio vajíčka.O tukových rohlíkach cos mu psal ani nemluvím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:25 am Předmět: |
|
|
"Zase to nechci moc přehánět, mám tendenci přirozeně nabírat tuky. Pokud se nehlídám, tak prostě nabírám do špeků. "
To ze je "típek" na svou vejšku lehkej neznamená ze je ektomorf, jen bych viděl spis chybu v jídelníčku, odkud nejspíš i pramení to, že nevidí žádný vysledky :) gainer ho bohužel akorat víc zalije _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:29 am Předmět: |
|
|
| Irminsul napsal: | | Grimley napsal: | Možná bych trochu přehodnotil cil, jestliže jsi za 4 měsíce posilování nabral nula nula nic, tak neni rozumný očekávat 15kg svalů za dalších 6x nula nula nic
Na gainer se vyser, respektive jestli ho uz mas tak si přečti doporučené dávkování na obalu, urcite se tam dozvíš, ze je treba ho upravit podle denního přijmu. Je dobry ale do sebe dostávat kvalitní sachry - ryze, vločky, těstoviny, připadne i pečivo (fanatičtí dietáři polibte si prdel ).... Potom je potřeba zapracovat na kvalitních bílkovinách - maso, jogurty, mléko, tvaroh, sýry, kvalitni šunka, proteiňák .... V neposlední radě je treba zapracovat na trpělivosti a zkoušení novych a novych tréninků/cviků/stravování ...ektomorf nebudeš, takže s gainerem opatrně aby z 15kg svalu nebylo 15kg špeku | Z tebe někdy vyplují rady..Kluk chce přibrat na váze a ty mu pořadíš aby se vysral na gainer.Je to po tréninku jedna z nejdůležitějších věcí.No a potom mu radíš bílkoviny a nejlepší mu neřekneš.Domácí nebo bio vajíčka.O tukových rohlíkach cos mu psal ani nemluvím. |
Milý irminsule,
jestli si dáš praci a přečteš si ještě jednou muj příspěvek, patrně zjistíš, pokud ovládáš jazyk česky, že slovo rohlík, ani slovo tukový tam není ;) ...borec píše, že nemá problém nabírat špek, takže sám přijde na to, že gainer urcite nebude to pravý ořechový, vajíčka jsem zapomněl, ale furt si myslim, ze maso je lepsi ;) takže než tu začneš psát cosi o vyplouvání rad, přečti si pozorně kazdej příspěvek třikrát a pokud mu ani potom nerozumíš, popros někoho jestli by ti to nevysvětlil ;)
Edit: ja měl compress big a i tak šlo nejvíc do tuku.... A to jsem jel posilku i aerobku....takže za me gainer opravdu ne _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Pozemštajn
|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:36 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | "Zase to nechci moc přehánět, mám tendenci přirozeně nabírat tuky. Pokud se nehlídám, tak prostě nabírám do špeků. "
To ze je "típek" na svou vejšku lehkej neznamená ze je ektomorf, jen bych viděl spis chybu v jídelníčku, odkud nejspíš i pramení to, že nevidí žádný vysledky :) gainer ho bohužel akorat víc zalije |
Nečítal som pozorne, sorry.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dr. Manhattan
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:06 am Předmět: |
|
|
No jídelníček u mě vypadá převážně takto: Snídaně protein v mléce a vločky, dopoledne svačina ovoce - většinou banán, jablko. Oběd kdykoliv to jde, tak kuře s rýží a zeleninou na vodě, když to nejde, tak celozrnné pečivo se šunkou. Odpolední svačina teď ten gainer po treninku, někdy třeba i něco sladkého před treninkem pro více energie a večere vajíčka s celozrnným pečivem, kousek kuřete, zelenina. Samozřejmě to i různě obměňuju, tohle je takový příklad. Nabrat do tuků mi ani tak nevadí, když s tím bude i trocha svalů. Pohyb a běhání mám moc rád, takže to pak zase shodím, doufaje, že k tomu bude menší množství svalů, než co jsem právě nabral. Přemýšlím, zda by v tom nemohlo být genetika. Pár spolužáků začalo posilovat cca před 3 měsíci s tím, že do té doby nic nedělali. Dají tomu tak 2-3 týdně, ani necvičí nohy, obědvají denně kfc a večer chlastají a už to jde na nich slušně poznat, viditelný tripecs a biceps bez zatnutí apod. Mně by se o tomhle mohlo jen zdát. 2 různí trenéři už se mnou procházeli trenink a řekli že momentálně dělám to nejlepší, co můžu, co se týče cvičení. No takhle, když nic nezatnu, tak ten rozdíl není skoro žádný, při zatnutí tam nějaké svaly jsou (dřív nic), nicméně není to nijak znatelné, kdyby to člověk nezkoumal. Cvičení mě baví, tak s tím nehodlám přestat, ale je frustrující vidět, jak vypadají jiní lidi, po stejné době cvičení. :D
Jinak moc děkuji za odpovědi.
EDIT: Ještě bych doplnil, že tak zlé to zalévání tukem u mě není. Momentálně jsem hubený, podkožní tuk v řádu několika procent. Kdybych měl vytvořené břišní svaly, jdou mi vidět. Vycházím z toho, že než jsem začal cvičit, tak jsem zhubl přes 20Kg. Ale to jsem nic nedělal a cpal se vším možným. Hubnul jsem s intervalovým běháním a hádám, že už se mi asi zrychlil metabolismus (celé hubnutí, ačkoliv jsem to nijak nepřeháněl trvalo asi jen 2-3 měsíce).
Naposledy upravil Dr. Manhattan dne út květen 20, 2014 11:14 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:11 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Dr. Manhattan
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:17 am Předmět: |
|
|
No mně ty vločky jen s mlékem nechutnaly a bylo mi doporučeno, ať si to dělám s proteinem, že to tím příjemně ochutím a nic tím nezkazím. Rozumím ale tomu, že s mlékem to asi tak dobře nefunguje. Nechci zas ale snídat rohlík s nutelou jako dřív. :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:24 am Předmět: |
|
|
Můžeš si například dát racio chlebíčky rýžové,to je skvělý zdroj sacharidů.K tomu hrušku nebo banán.Vajíčka klidně i s platkem slaniny.Protein si dej pěkně s vodou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:26 am Předmět: |
|
|
sice tam nemas gramaze, ale mi ten jidelnicek prijde spis do diety
jinak pokud ted mas jidelnicek stejny jako v dobe, kdy jsi zhubnul 20kilo, a jeste si pridal posilovnu, tak necekej ze naberes nejaky svaly ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|