|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krajtamen
|
Zaslal: út květen 20, 2014 11:02 am Předmět: |
|
|
Zdravím, našel jsem si tenhle full body, celkem se mi líbí jak je jednoduchý. Jen bych chtěl poradit.
Potřebuji spíš sílu jak objem, dalo by se teda jet jen ten power week ? Nebo to nebude ono ?
Jde o to že 2x týdně mám i běhání - florbal. Nebo mám spíš volit jiný trénink?
Jídlo bez problémů, ale občas trénink vynechám porotože to prostě kvůli práci nejde.
183cm, 83kg (za poslední 4 měsíce jsem přibral cca 4kg, hlavně na tucích teda)
Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Air_force_one

|
Zaslal: út květen 20, 2014 6:42 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych se zeptat, je tento trénink vhodný pro bojové sporty?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st květen 21, 2014 9:01 am Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | Chtěl bych se zeptat, je tento trénink vhodný pro bojové sporty? |
Záleží jaké máš cíle ,jestli chceš cvičit v posilovně pro zvýšení výkonnosti v bojových sportech a nebo chceš cvičit a bojové sporty máš jen jako doplněk.
edit: blbě sem přečetl otázku ,trénink na kterej se ptáš jsem nečetl _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Naposledy upravil Pitkin dne st květen 21, 2014 9:58 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: st květen 21, 2014 9:46 am Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | Chtěl bych se zeptat, je tento trénink vhodný pro bojové sporty? |
nemyslim si,
v ramci predletniho hubnuti ( ) ted chodim na box, bojove sporty jsou podle mne o technice, vytrvalosti, vybusnosti a sile
silovo-objemovy trenink ti podle mne da jen tu silu, ale vytrvalost spis pujde dolu
je to muj pocit, vim ze par tydnu boxovani ze mne nedela experta
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: st květen 21, 2014 10:38 am Předmět: |
|
|
Kluci díky za odpověď na mou otázku :D
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st květen 21, 2014 10:43 am Předmět: |
|
|
| krajtamen napsal: | | Potřebuji spíš sílu jak objem, dalo by se teda jet jen ten power week ? |
Já osobně bych si spíš vybral trochu něco jiného, ale v zásadě proč ne. :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: st květen 21, 2014 11:06 am Předmět: |
|
|
Nezápasím v bojových sportech, dělám je sice 3x týdně (MMA + Muay Thai), ale čistě jen pro radost, což ale neznamená, že to flákám. Fyzičku bych řekl, že mám slušnou (kruhový trénink 2x týdně + hodně běhání), ale chtěl bych nabrat na svalech a na síle, tudíž hledám nějaký vhodný FB program. Jen se bojím, že kdybych dva měsíce jel jen posilovnu a do toho bojové sporty, abych neztratil kondici a techniku a ve výsledku skoro ani nepřibral. Má někdo zkušenost?
|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: st květen 21, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | krajtamen napsal: | | Potřebuji spíš sílu jak objem, dalo by se teda jet jen ten power week ? |
Já osobně bych si spíš vybral trochu něco jiného, ale v zásadě proč ne. :) |
Něco takového jsem chtěl slyšet, nepotřebuju se nafouknout, ale chci se zpevnit. Nenapadá tě nějaký pořádný FullBody?
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: st květen 21, 2014 11:51 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | .....Jenže základem pro výbušnost i vytrvalost je síla. |
S tou výbušností souhlasím, ale základem vytrvalosti je síla? Rád se něco přiučím, protože žiju v domnění, že síla a vytrvalost jsou dva protichůdný pojmy. Totiž chápu ten postup pro fightera, kterej potřebuje oboje, ale že by třeba maratonec stavěl výkon na těžkých dřepech? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 21, 2014 12:28 pm Předmět: |
|
|
jeste existuje pojem silova vytrvalost
treba shyby
na zacatku je treba urcita sila, ale (aspon podle me) od dvaceti opakovani je to spis kardio
to same muzou byt drepy
pro nejakou slecinku (damy prominou) je 90 kilo na drep nesplnitelny sen, ale podle me 90 (i mene)kilovy chlap s tim udela treba 5x20 a tam uz je to taky vic o vytrvalosti nez o sile _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: st květen 21, 2014 1:29 pm Předmět: |
|
|
Ano, ale já řeším něco jinýho, totiž jestli je/není síla ZÁKLADEM vytrvalosti. Takže v tvém případě, když chceš udělat víc jak 20 shybů, tak musíš/měl bys nejprve dělat série třeba po pěti se zátěží a potom teprve přejít na vyšší počty opakování? Nebo je rozumnější počty opakování postupně navyšovat a trénovat teda primárně to, o co mi jde?
Rozumím tomu, že fighter nebo člověk potřebující silovou vytrvalost, má v přípravě fázi silovou a vytrvalostní, ale rozhodně bych je mezi sebou nepodmiňoval, ba naopak!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st květen 21, 2014 1:46 pm Předmět: |
|
|
Jendo,
možná se Ti to nezdá, ale je to tak. Síla prostě JE základem i pro vytrvalost.
K onomu konkrétnímu příkladu se shyby: k 25ti shybům vede více cest, ale já bych vždycky volil cestu zvyšování 1RM. Člověk, co se přitáhne s respektuhodným závažím zpravidla nemá problém udělat celkem dost opakování s TH. Vytrvalost ale zpětný přenos k maximální 1RM nemá. Cvičit silově znamená dostat za svoje peníze (= čas) víc muziky (= rozvoj více kvalit). _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 21, 2014 4:18 pm Předmět: |
|
|
tady bych Zelezene kouli oponoval
vztah 1silovaho opakovani vuci opakovanim s procenty bude podle me fungovat jenom do urcite miry
muzes mit dva borce, co budou mit maxko 100kg, ale jeden bude zvykly delat v treningu 3 a 5, a druhy nepujde pod deset
pokud jim uberes treba na 80, tak prvni udela treba 10 opakovani ale druhy 15 a mozna i vice
mam to z praxe
slo o bench
oba s kamaradem jsme dali 10x10x100 (oka, me v poslendi serce jedno chybelo, ale to neni myslim uplne dulezite), ale muj rekord na max byl 130-135kg, zato jeho pres 150 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | oba s kamaradem jsme dali 10x10x100 (oka, me v poslendi serce jedno chybelo, ale to neni myslim uplne dulezite), ale muj rekord na max byl 130-135kg, zato jeho pres 150 |
Ono tohle ale moc nevypovídá nic o ničem :) Pořád to i pro toho kamaráda bylo 75% intenzity, což je celkem dost. Zajímalo by mě, jak by takový test dopadl v moment, kdyby jste šli někam k 60 - 80kg. Případně kdybyste oba cvičili se svým 50%1RM. Taky je otázka, jakou jste kdo šel technikou, úchopem, co jste dělali před tím, nebo taky den před tím...
Máš pravdu, že žádná poučka/pravidlo není 100%, ale orientačně většinou platěj ;) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|