Rýsování - sacharidové vlny

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýsování - sacharidové vlny  Úvodní stránka -> Trénink -> Rýsování - sacharidové vlny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vity6

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 7:42 pm    Předmět: Rýsování - sacharidové vlny Odpovědět s citátem

Dobrý den,

už asi čtvrtým měsícem posiluji (před tím taky, ale zase jsem se k tomu vrátil), abych nabral svalovou hmotu. Hodně sacharidů apod. však to znáte. Teď jsem se rozhodl, že by to chtělo odstranit přebytečný tuk a vyrýsovat nabrané svaly. (mám dobrou genetiku a postavu, tudíž rychle nabírám)
Hledal jsem tipy na nejlepší hubnutí a známá mi poradila sacharidové vlny, dřív jsem o tom nic neslyšel, tak jsem hledal a našel jsem článek, konkrétně "Sacharidové vlny" na ronnie.cz. Mám podobné parametry, které jsou zmíněné. (18 let, cca 172 cm a 82,5kg).
Chtěl bych se zeptat jaký nejlepší trénink bych měl zařadit do téhle "diety" jelikož jsem nikdy nerýsoval, tak nemám ponětí, jak změnit počet opakování/sérií a o kolik snížit váhy. Dále bych se chtěl zeptat jestli můžu zmíněné rybí filé nahradit jinou potravinou a to jakou, protože nedokážu sníst ani kousek ryby už od mala. Ještě bych měl zmínit, že se věnuji také fotbalu (tzn. trénink a zápas za týden), ale chci k tomu ještě přidat běhání.

Předem děkuji za rady!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Č174

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 7:58 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Zpočátku se určitě obejdeš bez vlnění.. A mě osobně se osvědčilo rozdělit sacharidy na tréninkový a netréninkový den, kdy v netréninkový jsem přidal třeba na 2 násobek. Jako vlna to bohatě stačí.. Vůbec mi nesedělo mít třeba na trénink zad 100g sachrů a na ramena třeba 250. Nevidím v tom moc smysl. Zkus třeba ten trénink 5x týdně nebo 2+1, 3+1 a nech ty sacharidy vyšší, ale kvalitní..

Ryba v dietě vůbec nutná není.. Můžeš zařadit kuřecí, krůtí, hovězí maso, nízkotučný tvaroh, vaječné bílky ;))

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
Vity6

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýsovat chci, protože se chci trošku zbavit přebytečných tuků a vyrýsovat víc svaly, které jsem nabral v uplynulých měsících.
Spíš potřebuji poradit jak cvičit a zda můžu i běhat, jelikož mám 2x týdně k tomu ještě fotbal, kde toho taky hodně naběhám. V naší posilovně jsou stroje na běhání apod. špatné tak to chci dohnat běháním normálně v terénu.
Vity6

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady jsem si sestavil jídelníček, hodně podobný článku, ze kterého jsem čerpal zde na ronnie.cz

jari

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máte na zahradě banánovník?

Ten banán si dej maximálně tak v neděli, ten tam nemá během týdne co dělat. Nahraď to rýží nebo když už komfortnější variantou racio chleby. Ve dni kdy máš nejvíc sacharidů máš i nejvíc bílkovin a ve dni s 50 máš zase nejmíň. Mělo by to být uplně obráceně.

Co se týče tréninku, nevim kde jsi co četl ale navyšovat opakování a snižovat váhy v dietě je prostě mýtus. Jedeš furt stejně. Je to o stravě potažmo kardiu.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tvaroh s jogurtem, to musi byt chutovka

- z trochu zeleniny udelej hodne zeleniny
- jak rikal cezeta, jestli zacinas hubnout - ubral bych treba jen sachace na nejakou nizsi konstatni hodnotu, v rozmezi 200-300 a uvidis co to stebou udela,, hodit vlny hned ze startu je zbytecny, navic je mas celkem velky
- v podstate zadny zdravy tuk
- jidelnicek je jeden velkej hnusnej stereotyp,, nestavej to jen nate blbe ryzi, je tolik priloh, ktere jsou o tolik hodnotnejsi - tak samo kureci prsa, tak samo ta chutovka z tvarohu - chce to pestrost
Č174

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 9:52 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

dej tam kneckebroty, těstoviny i brambory.. ovesné vločky taky. ohledně toho jogurtu. Mě hrozně chutná selskej + pul doměrky proteinu, vločky a banán.. delikatesa

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
Vity6

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za rady :) chtěl jsem zkusit ty sacharidový vlny, když to má takovej ohlas, už to budu držet týden, tak ještě tak 2 týdny maximálně a pak bych zkusil jen omezit sacharidy na konstantní hodnotu.
- ten jogurt s tvarohem je náhodou lepší než samotný tvaroh :) aspoň pro mě
- banán tam mám po těch vajíčkách na spravení chutě :D
- s tou rýží..mně rýže strašně chutná a vyhovuje a je to nejrychleší příprava pro mě, možná to budu střídat s těstovinama
- a ten jídelníček jsem sestavoval podle tohoto článku: http://kulturistika.ronnie.cz/c-24-sacharidove-vlny.html

A opravdu ten trénink mám mít úplně stejný jak objemový trénink?
bolgi

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemovy trening charakterizuje skor viac serii, viac opakovani a nizsia vaha, cize vyssi objem prace na ukor intenzity. Pri "rysovacom" je podla mna lepsi skor nizsi objem a vyssia intenzita. Ja napriklad teraz idem tak 10-12 serii na velke partie, 8 na male, ale co najvyssie vahy (ale zlyhanie max v poslednych 2 seriach) na 6-8 opakovani. A kratke prestavky. A hlavne to spajam do superserii, takze trening kde je tak 25 serii trva do 45 minut a sup ho na 30 minut na kardio a hotove :)
Woko_O

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taková alchymie kvůli rýsovaní, to bych se posral.. Hodně se kondičně hýbej, víc opakuj a jez tak aby příjem kalorii nebyl větší než výdej..
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě na vyrýsování vlny nejsou potřeba (nemluvím o přípravě na soutěž). Jde to třeba i tak, že budeš jíst každý den stejně sachrů, na začátku nového týdne se zvaž/poměř/vyfoť a podle toho to přizpůsob. Samozřejmě taky záleží na bílkovinách a tucích, tréninku a případné aerobce.
Martys88

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdravim.taky chci zacit delat sacharidove vlny a
mam par dotazu. mam v planu drzet vlny
250,200,150,100,100,100,500.
pondeli- zada,biceps (45 min)+kardio 40min
utery-bricho +kardio 50min
streda-prsa,triceps,ramena (45min)+kardio 40min
ctvrtek-bricho+kardio 50min
patek-nohy,bricho+kardio 40min
sobota-kardio 50min
nedele- volno
chci se zeptat zda muze to byt takhle nebo mam
neco zmenit.take me zajima zda mam davat treba
po tezkem treninku zad sacharidy k
proteinu .dejme tomu 20g matodextrinu nebo k
veceri po treninku az.nebo zda jen zelenina s masem.nekde
sem cetl ze mam hladovet jeste po kardiu aspon
hodku .bcaa mam.ty beru pred fitkem.pak po hodce cviceni asi si dam dalsi davku pred kardiem a pak kardio a po kardiu hned protein bez sachru.bojim se ale aby se svaly
zregenerovaly bez tech sachru po treninku.davkuju
sachry spis dopoledne nez odpo.ale treninky mam az k veceru.dik za tipy
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pánové, jak to vidíte s efektivním úbytkem váhy? Kolik kg / měsíc je relativně rozumný?
cipinek

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 8:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli přimhouříš oko nad úbytkem svalů a nejenom tuku, tak 2-3 kg, jestli chceš sundávat "téměř" jenom tuk tak 1-1,5 kg, toto platí v případě, že nejsi supertlusté prase velkým % tuku, tj. nad 30%, pokud jsi prase nad 30% tuku, můžeš být na začátku trochu velkorysejší...
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: po leden 12, 2015 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

30% BF to je uz slusna obezita...
Teoria je jedna vec, prax druha. Pokial ide o BF na urovni 15-18%, tak by som sa drzal pokojne na urovni 2-3kg za mesiac. Pokial je BF povedzme okolo 12% asi by som to nastavil na pomalsi ubytok a tiez to bude zrejme o nieco tazsie.

Rychle na stránku:

Přejdi na: