|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
qwasyx0
|
Zaslal: út květen 27, 2014 10:47 pm Předmět: Trénink bez zatížení beder a břicha |
|
|
Dobrý den,
asi tak měsíc chodím na různé rehabilitace, masáže, narovnávání páteře apod. cvičím doma na balanční podložce, fyzioterapeutka mi zakázala cviky jako mrtvý tah, přítahy dvouručky v předklonu, cokoliv zapojuje bedra.
Mohli byste mi poradit nějaké cviky (v naší posilovně nemáme stroje, jen horní stahovací kladku) na horní část zad aby se nenamáhala spodní část zad a břicho?
Dále bych pak z těchto cviků chtěl sestavit trénink. Masér mi nedoporučoval objemový trénink, prý na to nemám postavu (prý pořád budu hubenej s širokejma ramenama). Kdyžtak můžu poskytnout fotky postavy aby jste mohli posoudit i vy jestli by byl vhodný objemový nebo spíš rýsovací trénink.
Doteď jsem cvičil 4x týdně zhruba takto
Já osobně jsem nikdy nerýsoval tak asi nevím přesně co jaké jsou zásady, krom velkého počtu opakování s menší váhou.
Předem děkuji za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
karlwanhov

|
Zaslal: st květen 28, 2014 9:14 am Předmět: |
|
|
no ztech cviku na zada - shyby, pritahy v predklonu s operou hrudniku o lavicku (supr cvik), pullover, stahovani kladky, stahovani kladky natazenyma rukama, face pulls
trenink na 4x tydne zarad nejaky spodek/vrsek (neskladej si ho sam) a jen zamen ty cviky na zada nejak rozumne
| qwasyx0 napsal: |
Já osobně jsem nikdy nerýsoval tak asi nevím přesně co jaké jsou zásady, krom velkého počtu opakování s menší váhou.
|
bullshit - rysnes se i u komplexnich cviku na par opak - vse je o diete
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 28, 2014 9:24 am Předmět: |
|
|
"Masér mi nedoporučoval objemový trénink, prý na to nemám postavu..."
pobavils
objem i rysovani je o jidle, ne o treningu!
proc nemuzes cvicit komplexni cviky?
sam by jsi mel vedet, co chces, co je tvym cilem!
kdyz sam nevis, kam se chces dostat, jak ti mame radit, jakou cestou se dat? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
|
| nahoru |
|
 |
qwasyx0
|
Zaslal: st květen 28, 2014 11:52 am Předmět: |
|
|
karlwanhov,
děkuji za cviky rozhodně vyzkouším ty pritahy v predklonu s operou hrudniku o lavicku, vypadají hodně dobře.
Když jsi říkal nějaký trénink spodek vršek, mohlo byto být něco takového? -
I.
Prsa, horní záda
II.
Biceps,triceps, ramena
III.
Nohy, spodní záda - až budu moct
Peter Ustinov,
no neříkal to jen masér, i vystudovaná fyzioterapeutka, že se jen moc nadřu a výsledky takový nebudou jako u těch co mají větší vlohy - mezomorfové, já jsem rozhodně ektomorf.
Komplexní cviky nemůžu cvičit jelikož jsem měl v 5 letech nehodu, kde jsem si poškodil vazy v koleně, ta se zahojila ale cca 10 let jsem si na tu nohu ulevoval, že jsem chodidlo vytáčel do strany, dále pak by byla v 15 letech zjištěna skolióza, kterou jsem po dvou rocích skoro odstranil, ale jsem teď celý jakoby nakloněný doleva, tzn, celou levou stranu zad mám silnější, jak už jsem psal tady: https://forum.ronnie.cz/post1104690.html?highlight=#1104690
Musím cvičit správné prodýchávání na balančním míči, aby se mi uvolnily zatuhlé bederní svaly. Prý tahám celou váhu těla pouze bedrama a to musím odstranit, prý i když cvičím břicho tak zapojuju víc záda, proto musím tohle odstranit a pak najedu na klasický trénink se všemi možnými cviky.
Jo a co se týče mých cílů, viděl bych to nějak takto
[/img]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st květen 28, 2014 11:54 am Předmět: |
|
|
Z tech látek co bude potřeba nazobat / napíchat uvedu asi jen morfium nutný při aplikaci těch nožů do rukou.... Ostatní látky jsou zmiňovaný na jinejch kulturistickejch serverech :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: st květen 28, 2014 12:00 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Z tech látek co bude potřeba nazobat / napíchat uvedu asi jen morfium nutný při aplikaci těch nožů do rukou.... Ostatní látky jsou zmiňovaný na jinejch kulturistickejch serverech :)) |
Když si odmyslíš nože, tak se ti to zdá jako těžce dosažitelná postava?
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st květen 28, 2014 12:06 pm Předmět: |
|
|
Nevim uz ten ropovod pres pul bicaku mi prijde dost velkej.... nechci tu rozjizdet zas nejakej flamr tak me berte s rezervou :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st květen 28, 2014 12:30 pm Předmět: |
|
|
| qwasyx0 napsal: |
I.
Prsa, horní záda
II.
Biceps,triceps, ramena
III.
|
sam tedka jedu tohle, akorat v poradi I,III,II - ale ja jezdim 3+1.. pri treninku 4x tydne bych zkratka pritom splitu nesel pod 2x partii tydne - vtom pripade jezdim muj oblibeny nohy+paze / zada, hrudnik, ramena.. ale tech variant je vic
|
|
| nahoru |
|
 |
qwasyx0
|
Zaslal: st květen 28, 2014 2:03 pm Předmět: |
|
|
| karlwanhov napsal: | | qwasyx0 napsal: |
I.
Prsa, horní záda
II.
Biceps,triceps, ramena
III.
|
sam tedka jedu tohle, akorat v poradi I,III,II - ale ja jezdim 3+1.. pri treninku 4x tydne bych zkratka pritom splitu nesel pod 2x partii tydne - vtom pripade jezdim muj oblibeny nohy+paze / zada, hrudnik, ramena.. ale tech variant je vic |
Fajn, tak jaký bys mi doporučil cviky + počet serii, opakovani?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 28, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Nevim uz ten ropovod pres pul bicaku mi prijde dost velkej.... nechci tu rozjizdet zas nejakej flamr tak me berte s rezervou :) |
kdybys nebyl vyzranej, tak to mas taky
me to prijde jako postava kazdeho, kdo to s cvicenim mysli vazne
snad to nebude moc namyslene, ale rekl bych, ze do nej moc daleko nemam _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: st květen 28, 2014 7:58 pm Předmět: |
|
|
Cvicit tak aby se nezapojovalo bricho a bedra je dle meho nazoru nemozne. Tudiz bych se na to vysral a nejdriv se dal dokupy a az potom premyslel o treninku. A i kdyby se ti podarilo vymyslet trenink ve kterem by se bricho a bedra nezapojovaly tak s tim naberes absolutni prd.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st květen 28, 2014 8:25 pm Předmět: |
|
|
mas rech, bych se musel oholit celej a nalepit to na hlavu
ale to, ze ma postavu kazdeho lepsiho kondickare snad nezpochybnis
EDIT: dej mi zdraveho cvoka, co me bude rok poslouchat a bude vypadat jako WOlverine na promo fotkach _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st květen 28, 2014 10:28 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Musím cvičit správné prodýchávání na balančním míči, aby se mi uvolnily zatuhlé bederní svaly. Prý tahám celou váhu těla pouze bedrama a to musím odstranit, prý i když cvičím břicho tak zapojuju víc záda, proto musím tohle odstranit a pak najedu na klasický trénink se všemi možnými cviky. |
"zatuhlé bederní svaly" jsou v 99,9% případů následky problému, né příčina takže jejich uvolňování je samozřejmě totálně na houby,stejně tak tim i upravit postavemí pánve ktery se tim snaží určitě napravit.
Zvlášť když je problém v nižším segmentu těla.
Je to potřeba tam dostat spirální segmentální hybnost do no dolních končetin (zvlášť když vidim ten nástřel anamnézy), naučit se vubec vnímat pánev v jakym je nastavení a vubec být schopnej udělat extenzi (zanožení) v kyčelních kloubech což se vsadim že rozhodně neuděláš a ani bych to neviděl nadějně že tam vubec dostaneš neutrální polohu.
A necvičit břicho a bedra je kravina při všem. Tohle se naopak musí cvičit ve správný koaktivaci a hlavně některý svalový skupiny podporovat ve cvičení do excentrický kontakce.
A pak tyhle věci zapojit do normálního cvičení. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|