Jídelníček na přibrání

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček na přibrání  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček na přibrání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:12 pm    Předmět: Jídelníček na přibrání Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěla bych se vás zeptat. Pročetla jsem už moře stránek a rad o tom, jak se stravovat a přibrat. Prošla jsem i plno příspěvků tady ve foru a přímo na Ronnie. O jídle a výživě toho vim troufám si říct opravdu hodně, nicméně mám jeden docela zásadní dotaz, na který jsem nikde odpověď nenalezla.

Dotaz zní, jsem teď ve stavu, kdy chci přibrat. Dokážu si na základě těch různých rad apod. spočítat, kolik bych měla přijmout B/S/T, kolik energie atd. a stejně tak jaké zhruba by mělo být složení - složené sacharidy, zdravé tuky, dostatek bílkovin atd atd. Tohle všechno se člověk dočte, ale mě zajímá jedna zásadní věc. Mám nějakým způsobem ten jídelníček nebo složení, načasování atd. změnit v případě, že budu přibírat bez fyzické aktivity (pokud nebudem počítat běžné chození do školy, po městě atd. - ale prostě bez nějakého cvičení ať už posilování nebo kardia doma nebo ve fitku?) Znamená to, že bych měla třeba jíst víc toho a toho nebo prostě měla bych se řídit normálním jídelníčkem na přibrání nebo bych měla něco upravit? A s jakým váhovým přírůstkem bych měla počítat? Dívala jsem se, že tak je možné cca 1-2 kg/měsíc, ideální by bylo co nejrychleji, ale nechci to "uspěchat" a pak rychle zhubnout nebo naopak nabrat 10 kilo tuku během měsíce...

Díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DEXCORE

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako že chceš přibrat špeky, ale ne moc rychle?
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moc to nechápu

tak prostě jez hodně a necvič, časem určitě přibereš

ale každý tělo přibejvá po stejném jídle jinak.
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslela jsem to tak, jestli prostě když tělo nemá nějakou fyzickou aktivitu nad normální denní fungování, jestli třeba bych měla něco dělat jinak. Potřebuju prostě zvýšit váhu bez pohybu, je mi jasný, že 100% svalů takto nenaberu a to konec konců ani není účel, ale přesto bych chtěla přibrat co "nejzdravěji" a nejefektivněji v rámci možností.
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s pohybem tj. posilováním to bude určitě zdravější způsob přibrání, navíc bys asi přibrala víc svalové hmoty.

píšeš, že o výživě máš přehled.....tak prostě bašti dostatek bílkovin, zdravých tuků a nakonec i ty sacharidy musíš....hlavně komplexní.

asi sis to někde spočítala, ne? kolik bys měla zhruba jíst.....
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spočítané to zhruba mám, prostě jsem jen myslela jestli má někdo nějaký tip jak v rámci možností co nejzdravěji přibrat bez fyzické aktivity
Viper007

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taaakze chces tip, jak nabrat svaly, abys krome zvykani a polykani jidla nemusela hnout ani prstem?
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neber to prosím tak že jsem líná nebo něco. V podstatě ano - jde mi o to jak co nejlépe nabrat váhu, pokud možno co nejkvalitněji - byť je mi jasné, že tuky naberu taky (ale to konec konců částečně taky chci, vím že pokud člověk chce nabrat hmotu, tuky jsou součástí, ale ráda bych docílila co nejefektivnějšího přibrání v rámci možností (bez pohybu).
STAKOCMA

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to bych rád také, dejte sem prosím takový jídelníček
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a proč chceš přibrat? to seš taková tyčka??
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co by za to jiný holky daly

chce to prostě jíst, nejlíp i posilovat a uvidíš......ale kolik přibereš např. za měsíc nebo za dva při určité stravě to nevím, zda ti někdo odpoví.
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře, doufala jsem že se podobným reakcím vyhnu, ale z toho co jsem napsala vás víceméně chápu - nějaká líná kráva, co chce vypadat dobře a nic nedělat....

takže jinak...
bohužel jsem v posledních 5 letech prošla mentální anorexii a v nejhorším stadiu měla BMI 10.5 a ležela na kapačkách. Psychicky už mi snad nějak přecvaklo, ale jsem teď čerstvě z nemocnice doma a samozřejmě už nemám tak kritickou váhu, ale musím dál doma přibírat, s tím že moje váha je pořád tak nízká, že sice už můžu být doma a aspoň chodit do školy apod. ale dokud nepřiberu dalších min. 10 kg, tak nesmím nic dělat kvůli tomu, že by to nadměrně zatěžovalo srdce a jiný orgány a navíc musím nabrat a tohle by to i zpomalilo. S tím že celkově bych měla do normální váhy přibrat v podstatě 20 kg a těch dalších 10 už pak budu samozřejmě i cvičit - sport miluju a dřív jsem ho dělala (možná právě až moc...) a pak nějak snad i to co teď naberu hlavně do tuků přetvořím na svaly, s tím číslem na váze už problém nemám... teď jen nějak překonat tohle přechodný období. Samozřejmě člověk ví že musí a chce přibrat, aby byl normální a navíc současná váha je pořád krajně "nezdravá", zas ale mi to nedá jíst jen fast food a vidět, jakým způsobem přibírám...

V nemocnici mi akorát doporučili nutriční, která toho o jídle podle mě věděla míň než já a nic kromě toho, že mám mít pestrou a pravidelnou stravu jsem se v podstatě nedozvěděla, proto mě napadlo napsat sem.
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to by ti právě měl poradit fakt nějaký odborník.

já být tebou prostě normálně jim, nemůžeš se zase přežírat a cpát do sebe kde co.

jak jsem psala, jez, jez kvalitní potraviny, ovoce, přílohy, prostě všechno a pomalu polehoučku uvidíš.

nemají v lékárnách takový "tekutý jídla"? to by se ti třeba dobře trávilo a tolik nezatěžovalo ze začátku zažív. systém......

rychle nabrat nemá smysl.

když budeš normálně jíst, časem zesílíš a přibereš....tohle je běh na dlouhou trať, tak držím pěsti
janca.bor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasně... Nutridrinky a Resource... těch jsem pila tolik, že se mi z toho už dělá zle jen na to pomyslim.... ono ale já jsem si třeba řikala, možná zkusit i nějaký ten protein/gainer, ono totiž to obsahuje v podstatě to stejné co ty nutridrinky, jen s tím rozdílem, že nutridrinky jsou schopné kompletně nahradit stravu, čili obashují i všechny vitamíny a minerály atd. - a proto taky stojí 5x tolik... to ale já nepotřebuju, já už jim i normálně

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček na přibrání Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: