KRÚŽIVÉ rozpažovanie na prsia/hrudnk

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - KRÚŽIVÉ rozpažovanie na prsia/hrudnk  Úvodní stránka -> Trénink -> KRÚŽIVÉ rozpažovanie na prsia/hrudnk
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...a nevyspaný ...tímto se vzdávám další diskuze.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:10 pm    Předmět: Re: KRÚŽIVÉ rozpažovanie na prsia/hrudnk Odpovědět s citátem

Pozemštajn napsal:
Ahojte.
Nie každému na prsné svalstvo dostatočne dobre zaberá benčpres. Rovnako aj tlaky jednoručkami, či už na rovnej, alebo šikmej lavici, a dokonca ani klasické rozpažovanie nemusí mať dostatočný efekt.
Zistil som, že mne najlepšie na prsia zaberá rozpažovanie na protismerných kladkách, a - cvik, ktorý nikde neviem dohľadať - ROZPAŽOVANIE KRÚŽIVÝM POHYBOM ......
Tento cvik som nikde nikoho nevidel robiť, ani na videu, ani naživo.
1. varianta - Začíname s pažami v pozícii ako pri klasickom rozpažovaní na rovnej lavičke. Držíme jednoručky tak, aby keď cvičíme tvárou k zrkadlu, boli hánky dlaní (tá časť kde sú päste) smerom k zrkadlu. Prvý pohyb je teda smerom pred seba krúživo, ruky sa potom dostávajú pod úroveň dolného a horného chrbta (vtedy hánky smerujú k zemy a dlane k stropu a prsty do srán), a východisková poloha je akoby pullover s dvoma jednoručkami (dlane sú stranou k stropu, hánky sú smerom k zemi). CVIČÍME TAK, ABY NÁM TO BOLO PRÍJEMNÉ, A S VÁHOU, KTORÚ HRAVO ZVLÁDNEME, A V ROZSAHU TAKOM, ABY SME LOPATKY PRÍLIŠ K SEBE NETLAČILI . Každý má iný rozsah pohybu, a u tohto cviku by som nešiel do hraničiacich možností pohybu, aby to zbytočne nebolelo.
Tip : V hornej polohe, v akoby "mŕtvom bode" keď svalstvo hrudníka cítite minimálne, tak zrýchlite pohyb k bodu dráhy, kde znova cítite hrudník, aby prsia zbytočne neoddychovali.

2. varianta - Taká istá ako prvá, ale opačný pohyb.

Prečo píšem o tom cviku ? Lebo je perfektný......... Svalstvo hrudníka je pri ňom v napätí celý čas. Cítim pri tom rozhodne väčšie napumpovanie hrudníka, ako pri klasickom rozpažovaní či pulloveri.
Najlepšie sa ten cvik robí na každú stranu jednotlivo - vtedy je najlepší rozsah pohybu. Ale ja osobne na každú stranu jednotlivo nerobím, hlavne preto, že hrudník vždy cvičím v supersériách s chrbtom (cvičím fullbody).

SKÚSITE TO NIEKTO ?
Alebo to už niekto praktizujete ? Je niekde videjko na to ?
Ďakujem za odpovede.

edit : Práve mi napadlo...možno tak cvičia plavci motýlika.......

ne
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
...a nevyspaný ...tímto se vzdávám další diskuze.

Nehnevaj sa na mňa, ale ty si moderátor ? Za čo si si to vlastne zaslúžil ? Lebo ak nevieš o tom, že strečing efektívne (nevravím že 100%) zabraňuje zraneniam, a že napr. nevyspatosť má vplyv na horšiu koordináciu pohybov a tým menšiu opatrnosť, tak..... tak sa zamysli...

A keď dal taký Levrone ťažké benče, a potom rozpažovanie s jednoručkami do zlyhania, a možno bez strečingovania (ak to nerobieva, alebo to "šidí") a podobne, tak...........NIET SA ČOMU DIVIŤ predsa.....
člověk

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáš na mysli něco takového ?
(3 min.)

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
nebuzardar

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aj ked to robi winklaar, ktoreho trenuje jeho babka, neznamena to, ze to nie je pixovina
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

člověk napsal:
Nemáš na mysli něco takového ?
(3 min.)

Kámo, PRESNE TOTO !!!!!!!!!!!!!!
Len ja v tej hornej fáze v ktorej cítiť prsia najmenej,robím rýchlejší pohyb ako Roelly, to som už vysvetľoval že prečo, a inak to robím trošku pomalšie ako on (ale to je vec pocitu).
A ja to robím aj opačne (druhá varianta), ale takto ako to robí Roelly (ten smer), takým to robím radšej
Hmmm..... ako sa ten cvik vlastne volá ? Rád by som to videl demonštrované na youtube viac krát...

Naposledy upravil Pozemštajn dne čt květen 29, 2014 2:54 pm, celkově upraveno 1 krát
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nebuzardar napsal:
aj ked to robi winklaar, ktoreho trenuje jeho babka, neznamena to, ze to nie je pixovina

A ty si to nikdy neskúsil, a už to nazývaš p*čovinou..........To je mi teda znak zdravého rozumu.......
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rando...my jsme spolu neočuchávali zpocené ženy! ...tedy...husy nepásli.
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Rando...my jsme spolu neočuchávali zpocené ženy! ...tedy...husy nepásli.

Ehmmm.... úctu k niekomu necítim len tak, lebo to ten niekto chce.... ...ja sa sám rozhodujem, ku komu ju cítim a ku komu nie. A ty si to neber osobne, čo ty na to ?
A spotené ženy (pokiaľ sú zdravé, čiže často to znamená mladé) voňajú krásne, o tom ale tento topic nie je.... hoci by mohol byť
Petey

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty vzdy nabehnes sirit tie svoje jehovisticke pravdy v nejakych intervaloch, da sa to nejak zmapovat?
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
ty vzdy nabehnes sirit tie svoje jehovisticke pravdy v nejakych intervaloch, da sa to nejak zmapovat?

No neviem, zlatý môj, kto tu používa vlastný rozum, a píše o tom čo cíti a vníma (dokonca som nevedel, že ten cvik ktorý spomínam niekto cvičí), a kto uctieva len známe cviky z M&F, alebo to, čo cvičí Coleman.....
Inak, s tebou som sa už dobavil, nateraz v tomto topicu.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mf jsem necetl od roku 1998 a Coleman mě nikdy nezajimal. O Tvou úctu nestojím..,je jistý rozdíl mezi slušností a úctou.
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Mf jsem necetl od roku 1998 a Coleman mě nikdy nezajimal. O Tvou úctu nestojím..,je jistý rozdíl mezi slušností a úctou.

Vidíš, asi aj slušnosť je vec, ktorú každý vníma inak. Ja vnímam slušnosť tak, že keď som slušný, som úprimný.
A to s M&F a Colemanom som písal Petey-ovi.
Petey

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to ma byt urazka Marek? budem to niest velmi tazko,asi si zajdem M&F kupit aby mi nebolo smutno

Kde sa berie to sebavedomie...Vedomosti nikde, vykony a forma nikde,ale radi vsetkym a mysli si aky je guru...hlava mi to neberie
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
to ma byt urazka Marek? budem to niest velmi tazko,asi si zajdem M&F kupit aby mi nebolo smutno

Kde sa berie to sebavedomie...Vedomosti nikde, vykony a forma nikde,ale radi vsetkym a mysli si aky je guru...hlava mi to neberie

Píšeš, že vedomosti nikde, forma a výkony nikde, a že si myslím že som guru.......
Vedomosti mám, na to vezmi jed (môžeš ma brať doslova). Forma JE, to že som nedal foto neznamená, že nie je (daj foto ty ), výkony.....čo sú to výkony ? Ja necvičím na výkony, cvičím na estetiku....takže k výkonom sa nevyjadrujem.
A guru ? Aha, pardón, nie som tréner, a nemám za sebou slávne mená, takže to čo píšem musia byť jednoznačne výplody fantázie, nakoľko tak necvičí Coleman, Cutler, Lewis a podobne (možno, kto vie, jeho tréning som nevidel)...... Máš proste problém s tým, keď je niekto sebavedomý. V tom to bude. Ale potom môžeš byť aj chlap ako hora (čo sa svalovej hmoty týka), a vyznie to potom smiešne, keďže ti vadí sebavedomie iných. Ver mi, mám estetickú postavu, pekne vyváženú (samozrejme s obmedzenými objemami, nakoľko som napr. naturál a súčasne konzumujem len 2, zato veľké jedlá denne). To, že to berieš ako dríst len preto, že som tu nepostol fotky, to je tvoj problém =)........ Jendo viems istotou - mám jednu z najestetickejších postáv v našej populárnej posilňovni, ktorú navštevuje možno aj 100 ľudí (nie naraz :D), väčšina nad 18 rokov. A nejeden mladý (napr. 18 roční chalani) mi povedal, že by chcel takú postavu (dobre, do očí mi to vyslovene povedali dvaja - to je ale viac ako "nie jeden" :D)..... Zlepšujem svoju postavu každým rokom, napr. tento som zlepšil hrudník a ramená.... A to som NEPRIDAL NA OBJEME TRÉNINGU, len som zapojil svoj "guru rozum". Stačí sa nehnať za každú cenu za veľkou váhou, a človek potom aj MôŽE CVIČIŤ TECHNICKY SPRÁVNE, a správne k úžitku.... Napr. nebudem robiť cheating pri upažovaní s veľkou váhou, ale dám si menšiu váhu, a pekne to zaizolujem na bočný delt, bez zapojenia trapézu.
Uff...ale vidíš, odpísal som ti.... Asi preto, že to čítajú aj ostatní, takže sa mi to viac oplatí napísať, ako keby som to mal písať len tebe.... vtedy by som na to asi kašľal.....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - KRÚŽIVÉ rozpažovanie na prsia/hrudnk Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: