Jak začít s fitness a tvarování postavy

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak začít s fitness a tvarování postavy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak začít s fitness a tvarování postavy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
K-Gill

PříspěvekZaslal: po červen 02, 2014 1:58 pm    Předmět: Jak začít s fitness a tvarování postavy Odpovědět s citátem

Zdravím,
Potřebovala bych takovou "menší" radu... Je mi 17, měřím cca 171, a vážím kolem 55. Problém je že většina mé váhy je tuk a ještě ke všemu na břiše (to je důsledek toho, že jsem za asi týden a půl přibrala 4 kg a všechno to bylo ze sušenek, cereálií a bohužel i čokolády...samozřejmě, že jsem jedla i normální jídlo). Teď bych chtěla nastartovat o něco lepší životní styl, vyposilovat nějaké ty svaly a trochu vyrýsovat. Pondělí a středu mám hodinový trénink kickboxu a v sobotu bych chtěla chodit běhat... Můžete mi poradit, jetli mám přidat ještě nějakou aktivitu a přihodit i třeba nějaký ukázkový jídelníček pro inspiraci. O hubnutí váhy mi nejde spíš se zbavit tuku a nabrat svaly. Za komentáře budu moc vděčná.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JanaHn

PříspěvekZaslal: po červen 02, 2014 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já myslím, že na začátek to úplně stačí.

časem si třeba najdeš další aktivity ....

+ teda k tomu pořádný jídelníček.
K-Gill

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:20 am    Předmět: posilování Odpovědět s citátem

Ještě bych taky chtěla čtyřikrát do týdne posilovat 10min břišáky a 10min zadek. K tomu jídelníčku...nějak nevím kolik čeho bych měla sníst a jestli je dobré k večeři zařadit i sacharidy...
JanaHn

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jí se všechno, i sacharidy, i když teda míň než dopoledne. odpoledne se snaž víc bílkovin.

jíst bys měla tak zhruba:
4g sacharidů na 1 kg své hmotnosti.......4krát 55...220*17.....3740kj přijmeš ze sachrů
1,2-1,5g bílkovin na 1 kg své hmotnosti....1122kj až 1402kj
1g tuků na 1 kg své hmotnosti.......55g.....z tuků přijmeš 2090kj

celkem 7232kj....což je myslím dobrý, nepotřebuješ hubnout, ale potřebuješ energii atd.
Pokedex

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

neni lepsi posilovat cely telo nez jenom bricho a zadek ? a zacit s fitness asi neni 10minut bricho a 10minut zadek
Chadzi

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedá se říct kolik čeho... každý funguje jinak a sedí mu jiné množství živin, od toho se může maximálně odpíchnout, ale ne se toho striktně držet. Počítáni kcal bych úplně vypustil...
JanaHn

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Nedá se říct kolik čeho... každý funguje jinak a sedí mu jiné množství živin, od toho se může maximálně odpíchnout, ale ne se toho striktně držet. Počítáni kcal bych úplně vypustil...

to máš pravdu, ale právě, aby se měla od čeho odpíchnout, pokud nemá vůbec představu, kolik čeho jíst......

upravovat může a určitě to nebude držet na 100%
JanaHn

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 6:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokedex napsal:
neni lepsi posilovat cely telo nez jenom bricho a zadek ? a zacit s fitness asi neni 10minut bricho a 10minut zadek

pondělí a středu má kickbox a v neděli bude běhat.
Pokedex

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to ale neni fitness ne ? fitness postava si myslim ze je uplne nekde jinde to si spis musi sama vybrat co chce
JanaHn

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 7:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokedex napsal:
to ale neni fitness ne ? fitness postava si myslim ze je uplne nekde jinde to si spis musi sama vybrat co chce

já fitness beru jako životní styl....zdravě jíst a k tomu cvičit, ať už cokoliv a udržovat se v kondici
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně ať se hýbe:o)
JanaHn

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Hlavně ať se hýbe:o)

tak nějak.....
K-Gill

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No k tomu čeho bych chtěla dosáhnout asi takto: zdravý životní styl+pevná postava (kvůli kickboxu-od podzimu bych chtěla začít soutěžit)+vyrýsovat trochu břicho (o six packu sní asi všichni). Jinak s fyzičkou na tom díky kickboxu nejsem úplně nejhůř...dnes jsem uběhla asi 7 km za 40min . Jinak jestli mi poradíte co a kdy nejlépe posilovat budu ráda...
Zkusím dodržovat jídelníček:
6:30 snídaně: ovesné vločky s 300ml vody (mám dát spíš pol. mléko?) a 10g proteinu/ nebo bílý jogurt s vločkama a ovocem/ tvaroh ovoce a skořice
9:30 svačina: celozrnná houska se šunkou a zelenina/ houska s cottagem a zelenina/ jogurt a ovoce/ knackebröt s arašídovým máslem
12:00 oběd: co dá školní jídelna/ rodiče...většinou maso a příloha/ na brigádu si vařím rýži se šunkou/šmakounem/kuř. masem/tuňákem
15:30 svačina: jako dopoledne nebo fazole se zeleninou a racio
18:30 večeře: 100g masa/tuňák/šmakoun/soj.maso + 60g kuskusu/80grýže/150g brambor/60g čočka
20:00 druhá večeře: když mám trénink tak si dělám casein, jinak tvaroh (mám zvolit polotučný nebo odtučnený??)

za připomínky dík
arkan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K-Gill napsal:
No k tomu čeho bych chtěla dosáhnout asi takto: zdravý životní styl+pevná postava (kvůli kickboxu-od podzimu bych chtěla začít soutěžit)+vyrýsovat trochu břicho (o six packu sní asi všichni). Jinak s fyzičkou na tom díky kickboxu nejsem úplně nejhůř...dnes jsem uběhla asi 7 km za 40min . Jinak jestli mi poradíte co a kdy nejlépe posilovat budu ráda...

Pokud jak píšeš chceš nabrat svaly a zbavit se tuku tak to bez klasického posilovacího tréninku nepůjde.
K-Gill

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
K-Gill napsal:

Pokud jak píšeš chceš nabrat svaly a zbavit se tuku tak to bez klasického posilovacího tréninku nepůjde.

Ok. A to znamená přesně co??

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak začít s fitness a tvarování postavy Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: