| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
K-Gill
|
Zaslal: po červen 02, 2014 1:58 pm Předmět: Jak začít s fitness a tvarování postavy |
|
|
Zdravím,
Potřebovala bych takovou "menší" radu... Je mi 17, měřím cca 171, a vážím kolem 55. Problém je že většina mé váhy je tuk a ještě ke všemu na břiše (to je důsledek toho, že jsem za asi týden a půl přibrala 4 kg a všechno to bylo ze sušenek, cereálií a bohužel i čokolády...samozřejmě, že jsem jedla i normální jídlo). Teď bych chtěla nastartovat o něco lepší životní styl, vyposilovat nějaké ty svaly a trochu vyrýsovat. Pondělí a středu mám hodinový trénink kickboxu a v sobotu bych chtěla chodit běhat... Můžete mi poradit, jetli mám přidat ještě nějakou aktivitu a přihodit i třeba nějaký ukázkový jídelníček pro inspiraci. O hubnutí váhy mi nejde spíš se zbavit tuku a nabrat svaly. Za komentáře budu moc vděčná.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
JanaHn

|
Zaslal: po červen 02, 2014 2:29 pm Předmět: |
|
|
já myslím, že na začátek to úplně stačí.
časem si třeba najdeš další aktivity ....
+ teda k tomu pořádný jídelníček.
|
|
| nahoru |
|
 |
K-Gill
|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:20 am Předmět: posilování |
|
|
Ještě bych taky chtěla čtyřikrát do týdne posilovat 10min břišáky a 10min zadek. K tomu jídelníčku...nějak nevím kolik čeho bych měla sníst a jestli je dobré k večeři zařadit i sacharidy...
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:32 am Předmět: |
|
|
jí se všechno, i sacharidy, i když teda míň než dopoledne. odpoledne se snaž víc bílkovin.
jíst bys měla tak zhruba:
4g sacharidů na 1 kg své hmotnosti.......4krát 55...220*17.....3740kj přijmeš ze sachrů
1,2-1,5g bílkovin na 1 kg své hmotnosti....1122kj až 1402kj
1g tuků na 1 kg své hmotnosti.......55g.....z tuků přijmeš 2090kj
celkem 7232kj....což je myslím dobrý, nepotřebuješ hubnout, ale potřebuješ energii atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:51 am Předmět: |
|
|
neni lepsi posilovat cely telo nez jenom bricho a zadek ? a zacit s fitness asi neni 10minut bricho a 10minut zadek
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:51 am Předmět: |
|
|
Nedá se říct kolik čeho... každý funguje jinak a sedí mu jiné množství živin, od toho se může maximálně odpíchnout, ale ne se toho striktně držet. Počítáni kcal bych úplně vypustil...
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:57 am Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | Nedá se říct kolik čeho... každý funguje jinak a sedí mu jiné množství živin, od toho se může maximálně odpíchnout, ale ne se toho striktně držet. Počítáni kcal bych úplně vypustil... |
to máš pravdu, ale právě, aby se měla od čeho odpíchnout, pokud nemá vůbec představu, kolik čeho jíst......
upravovat může a určitě to nebude držet na 100%
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:59 am Předmět: |
|
|
| Pokedex napsal: | | neni lepsi posilovat cely telo nez jenom bricho a zadek ? a zacit s fitness asi neni 10minut bricho a 10minut zadek |
pondělí a středu má kickbox a v neděli bude běhat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: út červen 03, 2014 7:12 am Předmět: |
|
|
to ale neni fitness ne ? fitness postava si myslim ze je uplne nekde jinde to si spis musi sama vybrat co chce
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: út červen 03, 2014 7:58 am Předmět: |
|
|
| Pokedex napsal: | | to ale neni fitness ne ? fitness postava si myslim ze je uplne nekde jinde to si spis musi sama vybrat co chce |
já fitness beru jako životní styl....zdravě jíst a k tomu cvičit, ať už cokoliv a udržovat se v kondici
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út červen 03, 2014 8:50 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: út červen 03, 2014 9:09 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Hlavně ať se hýbe:o) |
tak nějak.....
|
|
| nahoru |
|
 |
K-Gill
|
Zaslal: út červen 03, 2014 3:56 pm Předmět: |
|
|
No k tomu čeho bych chtěla dosáhnout asi takto: zdravý životní styl+pevná postava (kvůli kickboxu-od podzimu bych chtěla začít soutěžit)+vyrýsovat trochu břicho (o six packu sní asi všichni). Jinak s fyzičkou na tom díky kickboxu nejsem úplně nejhůř...dnes jsem uběhla asi 7 km za 40min  . Jinak jestli mi poradíte co a kdy nejlépe posilovat budu ráda...
Zkusím dodržovat jídelníček:
6:30 snídaně: ovesné vločky s 300ml vody (mám dát spíš pol. mléko?) a 10g proteinu/ nebo bílý jogurt s vločkama a ovocem/ tvaroh ovoce a skořice
9:30 svačina: celozrnná houska se šunkou a zelenina/ houska s cottagem a zelenina/ jogurt a ovoce/ knackebröt s arašídovým máslem
12:00 oběd: co dá školní jídelna/ rodiče...většinou maso a příloha/ na brigádu si vařím rýži se šunkou/šmakounem/kuř. masem/tuňákem
15:30 svačina: jako dopoledne nebo fazole se zeleninou a racio
18:30 večeře: 100g masa/tuňák/šmakoun/soj.maso + 60g kuskusu/80grýže/150g brambor/60g čočka
20:00 druhá večeře: když mám trénink tak si dělám casein, jinak tvaroh (mám zvolit polotučný nebo odtučnený??)
za připomínky dík
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: út červen 03, 2014 4:57 pm Předmět: |
|
|
| K-Gill napsal: | No k tomu čeho bych chtěla dosáhnout asi takto: zdravý životní styl+pevná postava (kvůli kickboxu-od podzimu bych chtěla začít soutěžit)+vyrýsovat trochu břicho (o six packu sní asi všichni). Jinak s fyzičkou na tom díky kickboxu nejsem úplně nejhůř...dnes jsem uběhla asi 7 km za 40min . Jinak jestli mi poradíte co a kdy nejlépe posilovat budu ráda...
|
Pokud jak píšeš chceš nabrat svaly a zbavit se tuku tak to bez klasického posilovacího tréninku nepůjde.
|
|
| nahoru |
|
 |
K-Gill
|
Zaslal: út červen 03, 2014 5:24 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | | K-Gill napsal: | No k tomu čeho bych chtěla dosáhnout asi takto: zdravý životní styl+pevná postava (kvůli kickboxu-od podzimu bych chtěla začít soutěžit)+vyrýsovat trochu břicho (o six packu sní asi všichni). Jinak s fyzičkou na tom díky kickboxu nejsem úplně nejhůř...dnes jsem uběhla asi 7 km za 40min . Jinak jestli mi poradíte co a kdy nejlépe posilovat budu ráda...
|
Pokud jak píšeš chceš nabrat svaly a zbavit se tuku tak to bez klasického posilovacího tréninku nepůjde. |
Ok. A to znamená přesně co??
|
|
| nahoru |
|
 |
| |