Dobrý prasata v tý hospodě, nechápu jak dělají ty křídla, vždyť na tyhle bakterie stačí asi 70st. C ne?
Hned bych na ně poslal hygienu, ať si to taky užijou....
No jo - ono je rozdíl mít teplotu v mase nebo jen na povrchu a třeba jen minutku - což oni neví. Dalším problémem je to, že ti nožem kterým krájí maso (a tudíž nepřejde varem) potom nakrájí třeba papriku nebo rajče jako oblohu a průser je na světě ( nebo varianta jiný nůž a stejné prkýnko).
Mě by zajímalo jak je možný, že pár let zpátky, když jsem byl ještě mladej a blbej tak vždycky když jsem si nakládal čínu tak jsem pak uždiboval to kuřecí maso syrový, protože mi to strašně chutnalo jak to bylo naložený a nikdy jsem z toho nic neměl.
No teď bych takovou prásárnu neudělal, kor po tom co jsem zažil minulý rok se nedodělanýho kuřecího bojím jak čert kříže.
No jo - ono je rozdíl mít teplotu v mase nebo jen na povrchu a třeba jen minutku - což oni neví. Dalším problémem je to, že ti nožem kterým krájí maso (a tudíž nepřejde varem) potom nakrájí třeba papriku nebo rajče jako oblohu a průser je na světě ( nebo varianta jiný nůž a stejné prkýnko).
No tak takovou základní věc si možná může dovolit nevědět Franta Vomáčka, ale ne lidi v gastro provozu, to je jak kdyby šofér neznal přednost v jízdě :-)
A zrovna kuřecí křídla nejsou minutka, ta by se měla péct/grilovat docela fest.
No jo - ono je rozdíl mít teplotu v mase nebo jen na povrchu a třeba jen minutku - což oni neví. Dalším problémem je to, že ti nožem kterým krájí maso (a tudíž nepřejde varem) potom nakrájí třeba papriku nebo rajče jako oblohu a průser je na světě ( nebo varianta jiný nůž a stejné prkýnko).
No tak takovou základní věc si možná může dovolit nevědět Franta Vomáčka, ale ne lidi v gastro provozu, to je jak kdyby šofér neznal přednost v jízdě :-)
A zrovna kuřecí křídla nejsou minutka, ta by se měla péct/grilovat docela fest.
Správně píšeš....mělo by to tak být, ale holt není. Proto pečlivě zvažuji kde jím a kde si to raději odpustím.
Ehm...nedělal jsem u vyšetření, ale kuře a krvavý průjem, dehydratace, čtyřicítky apod. není skoro nikdy salmonela ale Campylobacter jejuni. Infekce tímto patogenem je v drtivé většině mnohem strašnější než Salmonella. Laická veřejnost má ale pod těmito projevy klasicky v povědomí salmonelu. U vajec neřeknu-ale kuřecí maso spíše ne.
Pravděpodobně to bylo nedostatečně tepelně upravené kuřecí maso a vzhledem k tomu, že 57 % českých kuřat je osídleno campylobacterem, tak by to nebylo nic zvláštního (chcete brutal průjem?...rozmražte kuře a ochutnejte tu vodu, co se rozmrazila z kuřete - úspěch je skoro jistý - zažijete to co nikdy...samozřejmě říkám s nadsázkou - proboha - doufám, že to nějakého blba nenapadne zkoušet:o)
Psycho - tobě opravdu diagnostikovali salmonelu??? Chodíš na opakované výtěry apod?
Byl jsem na opakovaných výtěrech a odběrech krve a konečně to upřesnili , nebyla to salmonela ale shigela. Ono je to ale ůplně šumák,všechno jsou to střevní infekce který tě vycucou dehydrujou a vyplivnou!!! Ale jsem už celkem v poho jen na tréningy si stále netroufám vyčerpává mě zatim ještě bežnej režim natož tréningy:- (
_________________ Měníme rok,měníme sny,měníme touhy,měníme názory,měníme požadavky na výkupné.Měníme auta,měníme zásobníky,náboje i zbraně.Ale nikdy neměníme svoje kamarády,kteří stojí při nás! (AL CAPONE 1936)
Naposledy upravil Psycho dne čt červen 05, 2014 11:02 am, celkově upraveno 1 krát
Vytvori se ti po projiti takovyhle prasarny nejaka imunita, nebo se ti to muze opakovat stale, kdyz budes mit fakt smulu?
Nevytvoří se ti nic akorát z toho má člověk pekně rozmr....daný játra:- ( (
_________________ Měníme rok,měníme sny,měníme touhy,měníme názory,měníme požadavky na výkupné.Měníme auta,měníme zásobníky,náboje i zbraně.Ale nikdy neměníme svoje kamarády,kteří stojí při nás! (AL CAPONE 1936)
Ehm...nedělal jsem u vyšetření, ale kuře a krvavý průjem, dehydratace, čtyřicítky apod. není skoro nikdy salmonela ale Campylobacter jejuni. Infekce tímto patogenem je v drtivé většině mnohem strašnější než Salmonella. Laická veřejnost má ale pod těmito projevy klasicky v povědomí salmonelu. U vajec neřeknu-ale kuřecí maso spíše ne.
Pravděpodobně to bylo nedostatečně tepelně upravené kuřecí maso a vzhledem k tomu, že 57 % českých kuřat je osídleno campylobacterem, tak by to nebylo nic zvláštního (chcete brutal průjem?...rozmražte kuře a ochutnejte tu vodu, co se rozmrazila z kuřete - úspěch je skoro jistý - zažijete to co nikdy...samozřejmě říkám s nadsázkou - proboha - doufám, že to nějakého blba nenapadne zkoušet:o)
Psycho - tobě opravdu diagnostikovali salmonelu??? Chodíš na opakované výtěry apod?
Byl jsem na opakovaných výtěrech a odběrech krve a konečně to upřesnili , nebyla to salmonela ale shigela. Ono je to ale ůplně šumák,všchno jso to střevní infekce!!! Ale jsem už celkem v poho jen na tréningy si stále netroufám vyčerpává mě zatim ještě bežnej režim natož tréningy:- (
Tak to je průser - Shigella boydii / flexneri / dysenteriae ?...nevíš?
Tak to nebyl nedodržený technologický postup, ale opravdu závadné maso...Shigella je horší než Sammonella....co se průjmů apod. týká.
Dobrý prasata v tý hospodě, nechápu jak dělají ty křídla, vždyť na tyhle bakterie stačí asi 70st. C ne?
Hned bych na ně poslal hygienu, ať si to taky užijou....
No jo - ono je rozdíl mít teplotu v mase nebo jen na povrchu a třeba jen minutku - což oni neví. Dalším problémem je to, že ti nožem kterým krájí maso (a tudíž nepřejde varem) potom nakrájí třeba papriku nebo rajče jako oblohu a průser je na světě ( nebo varianta jiný nůž a stejné prkýnko).
tak tak, ja si nuz i prkynko vždycky peclive myju jarem a horkou vodou když dodelam něco se syrovym kurecim masem
u veprovyho a hovězího tak peclivej nejsem
ale michany vajcka si zasadne delam polosyrovy, jinak mi tak nechutnaj, musim zaklepat, ze mi z toho nikdy nic nebylo :)
Tak tak. Je potřeba dávat pozor, aby nespadl kus skořápky do rozklepnutých vajec a když už spadl, tak na jeho vyndání raději nepoužívat metodu ala Jamie Oliver. :)
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Tak tak. Je potřeba dávat pozor, aby nespadl kus skořápky do rozklepnutých vajec a když už spadl, tak na jeho vyndání raději nepoužívat metodu ala Jamie Oliver. :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru