|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 9:21 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Tak to je průser - Shigella boydii / flexneri / dysenteriae ?...nevíš?
Tak to nebyl nedodržený technologický postup, ale opravdu závadné maso...Shigella je horší než Sammonella....co se průjmů apod. týká. |
Takže ta se nezničí ani teplem? A jak se tam dostane - v chovu, při zpracování/skladování? V závodech na chov/zpracovábní masa jsou přece veterinární kontroly, tak tam by se riziko mělo minimalizovat, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Psycho

|
|
| nahoru |
|
 |
Psycho

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 11:11 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Psycho napsal: | | Deadlift napsal: | Ehm...nedělal jsem u vyšetření, ale kuře a krvavý průjem, dehydratace, čtyřicítky apod. není skoro nikdy salmonela ale Campylobacter jejuni. Infekce tímto patogenem je v drtivé většině mnohem strašnější než Salmonella. Laická veřejnost má ale pod těmito projevy klasicky v povědomí salmonelu. U vajec neřeknu-ale kuřecí maso spíše ne.
Pravděpodobně to bylo nedostatečně tepelně upravené kuřecí maso a vzhledem k tomu, že 57 % českých kuřat je osídleno campylobacterem, tak by to nebylo nic zvláštního (chcete brutal průjem?...rozmražte kuře a ochutnejte tu vodu, co se rozmrazila z kuřete - úspěch je skoro jistý - zažijete to co nikdy...samozřejmě říkám s nadsázkou - proboha - doufám, že to nějakého blba nenapadne zkoušet:o)
Psycho - tobě opravdu diagnostikovali salmonelu??? Chodíš na opakované výtěry apod? |
Byl jsem na opakovaných výtěrech a odběrech krve a konečně to upřesnili , nebyla to salmonela ale shigela. Ono je to ale ůplně šumák,všchno jso to střevní infekce!!! Ale jsem už celkem v poho jen na tréningy si stále netroufám vyčerpává mě zatim ještě bežnej režim natož tréningy:- ( |
Tak to nebyl nedodržený technologický postup, ale opravdu závadné maso...Shigella je horší než Sammonella....co se průjmů apod. týká. |
No myslim že to byla flexneri . Pravdu máš masakr to byl. 2 hodiny po konzumaci začlo peklo a cca po 5-6 hodinách jsem byl tak dehydrovanej až jsem omdléval a jentak tak jsem si zavolal záchranku. Hned kapačka , naštěstí do voijenské nemo to mám kousek......... _________________ Měníme rok,měníme sny,měníme touhy,měníme názory,měníme požadavky na výkupné.Měníme auta,měníme zásobníky,náboje i zbraně.Ale nikdy neměníme svoje kamarády,kteří stojí při nás! (AL CAPONE 1936)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt červen 05, 2014 11:35 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Deadlift napsal: |
Takže ta se nezničí ani teplem? A jak se tam dostane - v chovu, při zpracování/skladování? V závodech na chov/zpracovábní masa jsou přece veterinární kontroly, tak tam by se riziko mělo minimalizovat, ne? | zničí...ale expozice musí trvat nějakou dobu a teplota musí dosáhnout nějaké hodnoty - což tady očividně nebylo dodrženo.
Kontroly sice jsou -ale ty jsou vzorkováním - nekontroluje se každý kus ...to je na dýl.
Prostě - tohle by se stávat nemělo - je to na pokutu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt červen 05, 2014 11:37 am Předmět: |
|
|
Shigella je dle projevů nejméně "příjemná", pak bych zařadil campylobactera a pak salmonellu - naštěstí jsem neměl nic, ale lidé kolem mě dost + s nimi běžně pracuji v laboratoři (pracujeme taky s Y. pestis - původcem moru - to by byl jiný fofr:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|