Salmonela

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Salmonela  Úvodní stránka -> Ostatní -> Salmonela
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

Tak to je průser - Shigella boydii / flexneri / dysenteriae ?...nevíš?
Tak to nebyl nedodržený technologický postup, ale opravdu závadné maso...Shigella je horší než Sammonella....co se průjmů apod. týká.

Takže ta se nezničí ani teplem? A jak se tam dostane - v chovu, při zpracování/skladování? V závodech na chov/zpracovábní masa jsou přece veterinární kontroly, tak tam by se riziko mělo minimalizovat, ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Psycho

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
U vajíček je nositelem salmonel často skořápka, nikoliv obsah vejce.
Přesně tak že kdyby človek měl dodoržet absolutně bezpečnej postup např při volských vočkách tak by si musel mezi rozklepnutím každeho vejce umýt ruce .
A nebo pred přípravou všem vejcím pečlivě omýt skořápku v nějaké desifekci
Psycho

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Psycho napsal:
Deadlift napsal:
Ehm...nedělal jsem u vyšetření, ale kuře a krvavý průjem, dehydratace, čtyřicítky apod. není skoro nikdy salmonela ale Campylobacter jejuni. Infekce tímto patogenem je v drtivé většině mnohem strašnější než Salmonella. Laická veřejnost má ale pod těmito projevy klasicky v povědomí salmonelu. U vajec neřeknu-ale kuřecí maso spíše ne.
Pravděpodobně to bylo nedostatečně tepelně upravené kuřecí maso a vzhledem k tomu, že 57 % českých kuřat je osídleno campylobacterem, tak by to nebylo nic zvláštního (chcete brutal průjem?...rozmražte kuře a ochutnejte tu vodu, co se rozmrazila z kuřete - úspěch je skoro jistý - zažijete to co nikdy...samozřejmě říkám s nadsázkou - proboha - doufám, že to nějakého blba nenapadne zkoušet:o)

Psycho - tobě opravdu diagnostikovali salmonelu??? Chodíš na opakované výtěry apod?

Byl jsem na opakovaných výtěrech a odběrech krve a konečně to upřesnili , nebyla to salmonela ale shigela. Ono je to ale ůplně šumák,všchno jso to střevní infekce!!! Ale jsem už celkem v poho jen na tréningy si stále netroufám vyčerpává mě zatim ještě bežnej režim natož tréningy:- (

Tak to nebyl nedodržený technologický postup, ale opravdu závadné maso...Shigella je horší než Sammonella....co se průjmů apod. týká.

No myslim že to byla flexneri . Pravdu máš masakr to byl. 2 hodiny po konzumaci začlo peklo a cca po 5-6 hodinách jsem byl tak dehydrovanej až jsem omdléval a jentak tak jsem si zavolal záchranku. Hned kapačka , naštěstí do voijenské nemo to mám kousek.........
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Deadlift napsal:

Takže ta se nezničí ani teplem? A jak se tam dostane - v chovu, při zpracování/skladování? V závodech na chov/zpracovábní masa jsou přece veterinární kontroly, tak tam by se riziko mělo minimalizovat, ne?
zničí...ale expozice musí trvat nějakou dobu a teplota musí dosáhnout nějaké hodnoty - což tady očividně nebylo dodrženo.

Kontroly sice jsou -ale ty jsou vzorkováním - nekontroluje se každý kus ...to je na dýl.
Prostě - tohle by se stávat nemělo - je to na pokutu.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shigella je dle projevů nejméně "příjemná", pak bych zařadil campylobactera a pak salmonellu - naštěstí jsem neměl nic, ale lidé kolem mě dost + s nimi běžně pracuji v laboratoři (pracujeme taky s Y. pestis - původcem moru - to by byl jiný fofr:o)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Salmonela Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: