Stravování - nový pohled

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stravování - nový pohled  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Stravování - nový pohled
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Davez

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 7:33 pm    Předmět: Stravování - nový pohled Odpovědět s citátem

Ahoj,

přečetl jsem několik článků a zhlédnul pár videí z jednoho vznikajícího fitness programu (nevím jestli bych neporušil pravidla fóra, tak nebudu konkrétní). Docela mě tam některé věci překvapili a doposud jsem si myslel něco jiného. Některé uvedu.

Vyhnout se na oběd přílohám - například rýže prý člověka "uspí" a proto je vhodnější si ji dát raději k večeři, než k obědu. Já jsem si myslel, že rýže k masu na oběd je takový základ a na večeři si dát jídlo bez přílohy.

Jako druhou večeři doporučují například plnotučný zakysaný mléčný výrobek. Já jsem zase žil v domnění, že druhá večeře = tvaroh.

Taky mě překvapilo, že do kávy si je lepší dát trochu smetany, než mléka...

Souhlasíte s těmito tvrzeními? Pro mě jsou to docela objevy..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2014 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Low carb útočí je z toho teď docela móda, vidím to všude kolem sebe.

A ty informace jsou vytržené z kontextu, nemají žádnou výpovědní hodnotu. Každý je jiný a pro každého jsou dobré jiné rady. Kdy mám a nemám jíst přílohy závisí na tom co mám za cíle, jaký dělám sport, jaký mám výdej, je toho hromada..
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 9:00 am    Předmět: Re: Stravování - nový pohled Odpovědět s citátem

Davez napsal:
Ahoj,

přečetl jsem několik článků a zhlédnul pár videí z jednoho vznikajícího fitness programu (nevím jestli bych neporušil pravidla fóra, tak nebudu konkrétní). Docela mě tam některé věci překvapili a doposud jsem si myslel něco jiného. Některé uvedu.

Vyhnout se na oběd přílohám - například rýže prý člověka "uspí" a proto je vhodnější si ji dát raději k večeři, než k obědu. Já jsem si myslel, že rýže k masu na oběd je takový základ a na večeři si dát jídlo bez přílohy.

Jako druhou večeři doporučují například plnotučný zakysaný mléčný výrobek. Já jsem zase žil v domnění, že druhá večeře = tvaroh.

Neviem ako ty, ale ja som podobné veci počul v rozhovore s jedným nemenovaným slovenským odborníkom na výživu.
-Musím sa priznať, že aj mňa v niektorých veciach zaskočil, no keď som si to poriadne v hlavne poskladal tak mi to aj celkom sedí. Ale aj tak zatial verím, overenej klasike. :D

A s tou kávou, no neviem. Možno je to aj pravda. No osobne kávu pijem hlavne kvôli chuti keďže to málo kofeinu čo v nej je mi už nič nerobí. :) A mlieko či smotana podľa mňa do kávy nepatrí.
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 11:12 am    Předmět: Re: Stravování - nový pohled Odpovědět s citátem

Davez napsal:
Ahoj,

ne :)
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 11:52 am    Předmět: Re: Stravování - nový pohled Odpovědět s citátem

Davez napsal:
Ahoj,

Máš 100 000 věcí které fungují a odborníci a "odborníci" to nějak zdůvodní. Důvod proč jsou lidé tlustí není v tom že by neexistovaly funkční systémy. Lidé jsou tlustí, protože se nehýbou a ty systémy dodržují tak měsíc či dva, než se vrátí ke starému stravování.
Když si vezmeš nějaký rozumný systém (rozumný systém není třeba mrkvová dieta) který frčel před deseti lety, když ho budeš dodržovat, uděláš si na něm dobrou postavu. Když ho budeš dodržovat ... . Jenže to nezní cool a blbě se na tom rejžujou prachy. Naše poznatky se samozřejmě za deset let kapku pohnuli, ale co fungovalo před deseti lety, funguje i dnes.

Člověka uspí jakákoliv velká porce jídla. Pokud si dáš rozumnou porci, neuspí tě prakticky nic (možná knedlíky, ty jsou skutečným zabijákem).

Druhá večeře je píčovina. Svaly ti neubydou když si jí nedáš. Pokud máš hlad, tvaroh je dobrý v tom, že tam není moc jednoduchých cukrů, takže ti to nejde do pupku.

Je úplně jedno jestli si dáš do kafe mléko či smetanu.
Mino830

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smí se ještě vůbec rano jist ovesná kaše nebo jenom vajicka už? Já už fakt nevím
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mino830 napsal:
Smí se ještě vůbec rano jist ovesná kaše nebo jenom vajicka už? Já už fakt nevím

nesmis protože te to uspí
kid

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mino830 napsal:

Žer, co chceš, to je tvůj interní problém. Jednomu vyhovuje to, druhému ono. Je každého věc jakým výživovým směrem se ubírá. Se už smiřte s tím, že doporučení i odborníků se mohou diametrálně lišit.
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Mino830 napsal:

Žer, co chceš, to je tvůj interní problém. Jednomu vyhovuje to, druhému ono. Je každého věc jakým výživovým směrem se ubírá. Se už smiřte s tím, že doporučení i odborníků se mohou diametrálně lišit.

spis si myslim ze kazdej hleda nejakou lehčí cestu k tomu aby něco nabral.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejezdis moc na kole?
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Mino830 napsal:

V tomto musim s tebou súhlasiť. Výživový poradcovia sú síce odborníci (až na výnimky), ale treba ich brať aj trochu z rezervou. Ich rady je dobre si zapametať, no nie sa do nich hneď bezhlavo pustiť. Treba skúšal a pozorovať telo ako reaguje na zmeny a typy jedál. :)
Mino830

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja sem pravě chtel zkusit trochu jinak tu snídani, taky se mi zdá, že mi vločky nedělají úplně nejlíp...omeletu si dělat nemůžu, ale co třeba protein + pomleté vlašské ořechy? Jednou jsem zkoušel a celkem zasytilo vic než koryto vloček a dalších 5 věcí. Jestli někdo dáváte takhle tak napište kolik tak těch ořechů, já dal jen asi 15g (bylo to na zkoušku), tak to je asi málo na snídani.
Tom3

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si dej namisto sacharidove snidane snidani jen tuky+bilkoviny+zelenina..
Samozrejme musis si to dopocitat do celkoveho prijmu kalorii, nejde jen vyhodit 100g sacharidu a nahradit je 7g tukama..
John Meadows - Vejce, sýr, špenát a to vše na kokosovém oleji. takhle napr. vypada jeho snidane.
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2014 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mino830 napsal:
No ja sem pravě chtel zkusit trochu jinak tu snídani, taky se mi zdá, že mi vločky nedělají úplně nejlíp...omeletu si dělat nemůžu, ale co třeba protein + pomleté vlašské ořechy? Jednou jsem zkoušel a celkem zasytilo vic než koryto vloček a dalších 5 věcí. Jestli někdo dáváte takhle tak napište kolik tak těch ořechů, já dal jen asi 15g (bylo to na zkoušku), tak to je asi málo na snídani.

spis sem napis o co ti vlasnte jde? jestly o to aby jsi vyrostl, udrzoval nebo hubnul pak ti treba nekdo poradi
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 5:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mino830 napsal:

Zrovna dneska jsem si dal výjimečně k snídani koryto vloček s mlékem a proteinem. Efekt je takový, že jakmile jsem dojedl, už jsem hledal, co bych do sebe ještě narval. Zkus třeba jogurt a ty ořechy či + třeba trošku tvarohu nebo cottage a sám uvidíš.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Stravování - nový pohled Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: