Dilema

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dilema  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Dilema
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yura

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jestli má 1700 na všechno jídlo bez nějaké dotace od rodičů apod., tak bych se na posku asi díval maximálně z rychlíku (a možná i ten rychlík bych si raději odpustil a šel pěšky ), s tímhle vyjít není prča ani pro neaktivního člověka. Jakmile do toho člověk přidá železo a náročný trénink, tak to neuregeneruje a časem se bude točit v bludném kruhu neprogrese a tím pádem demotivace. Navíc ani netušíme momentální kalorickou potřebu, ale tipuju to, že za 1700,- člověk nasytí maximálně tak bazál.
Takze me chces rict, ze je lepsi sedet u piva nez chodit cvicit, když nemá clovek 5000kc na jidlo? Ikdyby mel jist jako kazdej druhej, tak je furt lepsi něco delat. I bez nejake extra stravy se muze zacatecnik posunout jen tim cvicenim. Ale ono je to tezky radit, když dotycnej o sobe nic nenapise..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
eSko napsal:
Jestli má 1700 na všechno jídlo bez nějaké dotace od rodičů apod., tak bych se na posku asi díval maximálně z rychlíku (a možná i ten rychlík bych si raději odpustil a šel pěšky ), s tímhle vyjít není prča ani pro neaktivního člověka. Jakmile do toho člověk přidá železo a náročný trénink, tak to neuregeneruje a časem se bude točit v bludném kruhu neprogrese a tím pádem demotivace. Navíc ani netušíme momentální kalorickou potřebu, ale tipuju to, že za 1700,- člověk nasytí maximálně tak bazál.
Takze me chces rict, ze je lepsi sedet u piva nez chodit cvicit, když nemá clovek 5000kc na jidlo? Ikdyby mel jist jako kazdej druhej, tak je furt lepsi něco delat. I bez nejake extra stravy se muze zacatecnik posunout jen tim cvicenim. Ale ono je to tezky radit, když dotycnej o sobe nic nenapise..

kdyby se Jagr ridil radami Eska, tak jezdi jeste dneskaRychlikem Kladno Praha, pac jak rikal jeho sportovni kouc, jeho nejcastejsi jidlo jsou tatranky:-)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To neříkám, jen tvrdím, že bych to neviděl na nějaký veleúspšný tvrdý trénink ve fitku. Nápad jít si občas zablbnout na nějaký prolejzačky (shyby, simulace kliků na bradlech apod.), dát si např. dynamický výběhy, skoky, výpony do kopce aby se člověk zakyselil a tím pádem dal impuls tělu pro stavbu nový hmoty... jo proč ne, ale pokud mám 1700 měsíčně na jídlo, tak musím být blázen myslet si, že se budu snad pořád zlepšovat, ba dokonce že budu mít i za 3 měsíce energii na ty samé tréninky, co jsem měl na začátku. Tímhle si člověk akorát zadělává na vytvoření nových tukových buněk v období, až bude jídla dostatek. Žádný extrém není správný, yuro.
Nicméně můj prozatimní tip je ten, že o oběd má postaráno a 1700 je na vše ostatní. Navíc jak jsi řekl, je těžké něco radit, když nám byla položena jen tahle finanční otázka.

vlk: Jágr netlačí tatranky, ale karlovarský trojhránky a to ještě max. před či po výkonu. Zavři bulvár a radši otevři jeho dvě biografie, když už teda chceš být vtipnej. :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 10:50 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Pokud chce, aby to posilování ve fitku mělo alespoň nějaký výsledky, tak na to bude potřebovat víc peněz...můžu říct, že jakožto student, jsem měl nějakých 2200 kč na jídlo, jel jsem jen takovou udržovačku, a to jsem si kupoval fakt jen základní věci a můžu říct, že to stačilo jen tak tak + měl jsem to takhle jen 5 dní v týdnu (víkendy se najím doma), takže jestli to máš na kompletní měsíc, tak bych to viděl reálně tak s 2500 kč. Ono jídlo prostě v dnešní době levný není a zvlášť, pokud chceš mít alespoň trochu kvalitní...
jachym

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 4:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidi ono se to snadno píše, ale já mam taky 1500 na všechno na měsíc. Jako student... a to dělám na 1/2 úvazek a po večerech ještě jako přivýdělek překlady. Navíc za 2 týdny přesně státnice, čili času = 0. Prostě jen zaplatim nájem a v podstatě všechno je v tahu... Tohle neberte jako že tu nějak fňukám, jen chci ilustrovat, že i jako VŠ student se neflákám, absolutně za nic neutrácim a stejně tak tak vyjdu a to jak sem řikal si přivydělávám jak můžu. Jen pro info... bez praxe vám dneska jako začínajícímu s 0 letou praxí s magisterským titulem nabídnou cca 14 hrubýho... pokud máte to štěstí a dostanete vůbec nějakou práci.

x22: mám vyzkoušeno, že s těma 1500 vyjdu, ale to je naprostý minimum, těch 1250 vidim bledě, čili doporučuju variantu 1
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Tak prozrat 12 tisic je uz skoro zhovadilost ne? ale jo...kazdej to mame jinak :D
...tak já jak jezdím jím často v restauracích a to není za pusu. jinak když nakupuji jídlo domů, tak je to pro mě a dvě 50 kg ženy a jedno mrně za cca 18000 Kč měsíčně...z toho sním tak třetinu já....těch 6 a víc tisíc je za jídlo v SR.
blikk

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: Tak to jo, jestli jíš hodně na cestách tak to chápu, protože jinak jsem si už řikal, že dát 12 litrů měsíčně za jídlo... to vychází v podstatě na 500 denně - při průměru 5 chodů stovka na každý chod a to mi už přijde jako celkem snobárna... ale pokud člověk jí normálně a občas vysolí pár stovek někde v restauraci, tak se to dá pochopit.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 1:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Deadlift: Tak to jo, jestli jíš hodně na cestách tak to chápu, protože jinak jsem si už řikal, že dát 12 litrů měsíčně za jídlo... to vychází v podstatě na 500 denně - při průměru 5 chodů stovka na každý chod a to mi už přijde jako celkem snobárna... ale pokud člověk jí normálně a občas vysolí pár stovek někde v restauraci, tak se to dá pochopit.

Vem si, že jen blbá bageta a džus na benzince když spěcháš je daleko za stovku a to není jídlo na celý den ani náhodou.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 3:05 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Lidi ono se to snadno píše, ale já mam taky 1500 na všechno na měsíc. Jako student... a to dělám na 1/2 úvazek a po večerech ještě jako přivýdělek překlady. Navíc za 2 týdny přesně státnice, čili času = 0. Prostě jen zaplatim nájem a v podstatě všechno je v tahu... Tohle neberte jako že tu nějak fňukám, jen chci ilustrovat, že i jako VŠ student se neflákám, absolutně za nic neutrácim a stejně tak tak vyjdu a to jak sem řikal si přivydělávám jak můžu. Jen pro info... bez praxe vám dneska jako začínajícímu s 0 letou praxí s magisterským titulem nabídnou cca 14 hrubýho... pokud máte to štěstí a dostanete vůbec nějakou práci.

x22: mám vyzkoušeno, že s těma 1500 vyjdu, ale to je naprostý minimum, těch 1250 vidim bledě, čili doporučuju variantu 1

A to ti nic nepřispějí rodiče? :-O
x22

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za rady...

No je to přesně jak psal Jáchym, jsem na VŠ... rodiče něco jo, uplně sám bych neutáhl ani ten nájem a jídlo.

Jáchym: máš nějaký tipy jak třeba to krouhnut ideálně na těch 1500?

Ono totiž problém je.. .všude se píše, že zdravá strava neni drahá, že stačí nejíst drahý "blafy"... jenže problém je, že já žádný blafy nejim a dám příklad:
Abych pokryl třeba nějak tu energii a živiny, snim na večeři 3 bílý rohlíky - za stejnou cenu si můžu koupit kvalitní celozrnný... jenže pak budu mít jeden... můžu si koupit a sníst k tomu 10dkg tesco value šunky, nebo za stejnou cenu budu mít polovinu nějaké kvalitní 90%... jenže když tohle budu dělat, za měsíc budu o 20 kilo lehčí a permanentně hladovej...

No uvidim, zkusim něco vymyslet. Každopádně dík za rady.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když můžeš, je vhodné si najít nějakého kvalitního místního řezníka, který má většinou nějaké ty šunky a i masa levněji, než najdeš v Tescu apod. Osobně kupuji šunku s 96 % masa za 19 Kč/100 g. Chce to trochu pohledat, hlídat si akce a umět volit ty správné cenově přijatelné zdroje makroživin pro aktuální potřebu. Čím méně peněz, tím musíš být chytřejší. Zkus se na to dívat pozitivně, získáš tímhle hromadu zkušeností a znalostí. Nicméně těch 1700,- je v dnešní době opravdu velmi málo na nějaký kvalitní a pestrý jídelníček, chce to najít nějaký kompromis (např. kupovat pečivo minimálně, pokud je v přepočtu na počet makroživin dražší, než třeba vločky, rýže, kuskus apod. a zařadit ho jen na zpestření, aby sis pochutnal a nepřejedl se ostatních, těch cenově výhodnějších zdrojů živin)
Lunreal

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Jen pro info... bez praxe vám dneska jako začínajícímu s 0 letou praxí s magisterským titulem nabídnou cca 14 hrubýho... pokud máte to štěstí a dostanete vůbec nějakou práci.

Dost pomaha si udelat nejakou praxi uz behem skoly (formou stazi nebo brigad), ucastnit se nejakych projektu nebo se prihlasit do nejake souteze, cokoliv co souvisi s oborem. Anebo si vybrat obor s lepsim uplatnenim (techniku), kde ten nastupak je i na morave vpodstate dvojnasobnej co jsi psal (natoz v Praze), ale prijde mi ze otazku platu a uplatneni ty lidi neresi pred tim nez se na tu skolu prihlasi, ale az kdyz ji vystudujou, coz je trochu divny...
A co se tyce jidla, souhlasim s Eskem, pokud nema na jidlo alespon 2500 na mesic, tak vpodstate jen zatizi organismus a zpomali si metabolismus, vysledky zadne a po najeti na objemnejsi stravu si to ponese nasledky.
yura

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

x22 napsal:
Díky všem za rady...

No je to přesně jak psal Jáchym, jsem na VŠ... rodiče něco jo, uplně sám bych neutáhl ani ten nájem a jídlo.

Jáchym: máš nějaký tipy jak třeba to krouhnut ideálně na těch 1500?

Ono totiž problém je.. .všude se píše, že zdravá strava neni drahá, že stačí nejíst drahý "blafy"... jenže problém je, že já žádný blafy nejim a dám příklad:
Abych pokryl třeba nějak tu energii a živiny, snim na večeři 3 bílý rohlíky - za stejnou cenu si můžu koupit kvalitní celozrnný... jenže pak budu mít jeden... můžu si koupit a sníst k tomu 10dkg tesco value šunky, nebo za stejnou cenu budu mít polovinu nějaké kvalitní 90%... jenže když tohle budu dělat, za měsíc budu o 20 kilo lehčí a permanentně hladovej...

No uvidim, zkusim něco vymyslet. Každopádně dík za rady.
Ja jsem ještě snad nikdy ani nevidel celozrnny rohlik. Jinak ta zdrava strava je urcite levnejsi nez ruzne výrobky a polotovary. Musis kupovat JEN SUROVINY A NE VYROBKY A POLOTOVARY. Nechapu jak se muzes divat po nejakych sunkach, když mas 15 stovek mesicne na jidlo? Ty mas tak malo penez a ještě si dovolíš kupovat ty pomlete chrupavky, paraty a kuzi místo cisteho masa? heh... Za 15 stovek proste pestrej jídelníček nevymyslis na to zapomen. Nehlede k tomu když chces ještě cvicit a tim padem potrebujes vetsi podíl bilkovin nez clovek co ti na cviceni a svaly sere. Je to o tom co fakt chces. Clovek co ma takhle malo penez a chce i presto cvicit a nejak fungovat nebude nic vymejslet a bude kupovat ten naprostej zaklad rejze, brambory, kureci stehna, vajíčka, sem tam veprove, aspoň nejakou zeleninu, která není tak draha (kapusta, okurky...) a není co resit.
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych to udělal takhle : našel bych si brigádu (je leto takže je toho ted dost) vydelal penize , koupil bench lavicu k tomu tak 100kg zavaží. Mezitim bybch trenoval s vlastni vahou, shyby kliky se zavažím, dřepy s nejakym imrpovizovaným zavažím atd..
po prazdninach budes mit penize na jidlo a ´´posilku´´ doma
yura

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak k tomu co tu plno lidi pise, ze bude met nedostatek energie/kcal to je co za nesmysl? To je ten nejmensi problém do sebe dostat dostatek energie v podobe sacharidu a tuku to stoji pakatel. Tady jde hlavne o to do sebe dostat dostatek plnohodnotných bilkovin, coz se zase vracim k tomu co jsem napsal jako první. Vsechno utratit za MASO/VAJICKA ne sunky a hovadiny a na rejzi/vločky mu daj snad rodice par stovek, jestli ho nenechaji pojit hlady teda LOL

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dilema Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: