|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
yura
|
Zaslal: út červen 10, 2014 9:46 pm Předmět: |
|
|
| EddieCz napsal: | Slibil jsem, ze sem dam nejakou zkusenost, drzel jsem tyden CKD, s 0 sacharidu, vse na bilkovinach a tucich.
+ opravdu sly 2 kila dolu, nezaznamenal jsem zadny ubytek vykonnosti.
- citil jsem se opravdu psychicky nedobre, jako po flamu. Myslim, ze kdo pracuje hlavou a potrebuje premyslet ci resit problemy, muze mit zrovna tady celkem problem.
Opravdu brutalni zacpa, sveho proktologa mam rad, ale porad ho taky videt nemusim.
Takze jsem zkusil nasledujici upravu : Energeticky soucet stejny (u me nejakych 1800 kcal), ale pridani 60 g sacharidu, z toho 20 g ranni obilna kase a predtreninkove vlocky, zbytek kokosova voda + maliny, boruvky.
Jinak celkovy progress 10.5. 88 kg 10.6. 82.9 kg. |
Tak telo se musí na to CKD prepnout a tyden je hrozne kratka doba... Jinak ty 2 kg byla jen voda, která ti odtekla, protože jsi v sobe nemel sacharidy, které by tu vodu podrzely. Proste delat zavery po tydnu CKD je nesmysl... A to ze si mel zacpu je fakt divny. Vetsine lidem se na low carbu prave traveni a kadeni zlepsi. Mel si malo tekutin, nebo malo vlakniny, tech pricin muze byt několik.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
EddieCz
|
Zaslal: út červen 10, 2014 9:57 pm Předmět: |
|
|
Je to mozny, ale curaci papirek signalizoval celkem solidni keto. Me hlavne vadilo to, ze jsem se nedokazal soustredit a ja si nemuzu dovolit delat v praci chyby.
Ale ted s tou upravou je to fajn. Uvidime co to udela s vahou a sadlem. _________________ Willst du dich von etwas trennen
dann musst du es verbrennen. (Rammstein)
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: st červen 11, 2014 7:40 am Předmět: |
|
|
S tou úpravou se podle mě budeš mít problém do ketózy dostat, ale pokud budeš v deficitu tak to půjde dolů stejně. Pojedeš takovej LOW Carb a to si myslím že je taky jedna z cest.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: st červen 11, 2014 11:20 am Předmět: |
|
|
| EddieCz napsal: | Slibil jsem, ze sem dam nejakou zkusenost, drzel jsem tyden CKD, s 0 sacharidu, vse na bilkovinach a tucich.
- citil jsem se opravdu psychicky nedobre, jako po flamu. Myslim, ze kdo pracuje hlavou a potrebuje premyslet ci resit problemy, muze mit zrovna tady celkem problem.
Opravdu brutalni zacpa, sveho proktologa mam rad, ale porad ho taky videt nemusim.
Takze jsem zkusil nasledujici upravu : Energeticky soucet stejny (u me nejakych 1800 kcal), ale pridani 60 g sacharidu, z toho 20 g ranni obilna kase a predtreninkove vlocky, zbytek kokosova voda + maliny, boruvky.
Nemůže to být tím, že jsi měl málo tuků nebo bílkovin? Lyle McDonald ve své knize doporučuje cca 12 cal/lb, což u tebe by vycházelo na nějakých 2300 kalorií.
|
|
| nahoru |
|
 |
EddieCz
|
Zaslal: st červen 11, 2014 12:55 pm Předmět: |
|
|
To bych zase nesplnoval podminky energetickeho deficitu a byli bychom tam kde predtim. Ale ja to uz neresim s tim malym mnozstvim sacharidu to funguje dobre. Chtel jsem to zkusit a zkusil. _________________ Willst du dich von etwas trennen
dann musst du es verbrennen. (Rammstein)
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st červen 11, 2014 1:09 pm Předmět: |
|
|
| EddieCz napsal: | | To bych zase nesplnoval podminky energetickeho deficitu a byli bychom tam kde predtim. Ale ja to uz neresim s tim malym mnozstvim sacharidu to funguje dobre. Chtel jsem to zkusit a zkusil. | CKD ale funguje jinak, tam ten deficit az tak potřeba není aspoň ze zacatku podle me teda..
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: st červen 11, 2014 1:56 pm Předmět: |
|
|
To by mě teda zajímalo jak jsi s 60g sachrů + nějaké ty skryté mohl být v ketoze...trošku blbost ne?Pokud tělu dodáš sacharidy, nemá potřebu brát energii převážně z tuků...
K dietě :
+ FUNGUJE
- Žádné jsem nenašel...jen první cyklus trošky nervy jak si okolo mě lidi dávají masíčko s přílohama atd a já nic...ale od druhého cyklu nádhera
Nálada dobrá a jak píšeš ty, že kdo pracuje hlavou atd...tak to je spíš o povaze a celkově schopnosti člověka...pracuju jako zdravotnický záchranář a za 5 cyklů CKD mi nikdo neumřel ani neměl neobvyklé komplikace spojené se špatným rozhodnutím, či medikací, postupem...
Podle mě tvoje nálady a nechopnost koncetrace pramení z toho, že jsi tu dietu držel špatně. _________________ Jakákoliv moje odpověď je kombinace doposud nashromážděných zkušeností, teoretického vzdělání a vlastního názoru...netvrdím, že je to vždycky správně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: st červen 11, 2014 4:43 pm Předmět: |
|
|
Já se spíš bojím toho, že i když se tu dietu budu snažit postavit pestře, tak to stejně skončí u maso + zelenina + dresink, k snídani vejce se slaninou. Zatím mě moc receptů nenapadá.
Jinak mě k tomu napadá ještě několik otázek:
- hromadu tuků normálně i v předtréninkovém a potréninkovém jídle?
- v knize se doporučuje začít páteční carb-up s 1,5g/kg jednoduchých sacharidů ihned po tréninku. Zatím si nedovedu představit, že do sebe naleju 140 g glukopuru.
- zatím jsem se nedočetl, co nastane, když má člověk low-carb, ale nedostane se do ketózy (logicky: není ketóza => nejsou látky, které využívají energii z tuku => využívá se energie ze sacharidů => těch je ale stále málo => je potřeba uhradit energii z tuku => ketózu není třeba řešit ... což mi ale ve výsledku zase vyjde jako blbost)
- kolik počítat tuky (a případně sacharidy) z avokáda? Všude se píšou hodnoty na celý plod, ale slupku ani pecku jíst nehodlam
|
|
| nahoru |
|
 |
jirkovac

|
Zaslal: st červen 11, 2014 6:07 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | | EddieCz napsal: | | To bych zase nesplnoval podminky energetickeho deficitu a byli bychom tam kde predtim. Ale ja to uz neresim s tim malym mnozstvim sacharidu to funguje dobre. Chtel jsem to zkusit a zkusil. | CKD ale funguje jinak , tam ten deficit az tak potřeba není aspoň ze zacatku podle me teda.. |
ano.. "v ketoze jednoduše jste nebo nejste"....
/z článku CKD dieta zde na ronnie/
|
|
| nahoru |
|
 |
jirkovac

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 7:32 pm Předmět: |
|
|
má na naměřený stupeň ketózy vliv 'hustota' moči?
chci říct, že když ji měřím třeba ráno proti měření v průběhu dne, kdy hodně piju, a tak se ta moč ani neohřeje :)
mě to zní docela logicky, ale jsem ekonom ne chemik :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 8:31 pm Předmět: |
|
|
Rikal jsem si to samé. Už pět dní i papírek vždy jen zrůžoví,ale vyložene fialový s ei ještě nepovedl :-/ Chodím ale často
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 8:55 pm Předmět: |
|
|
Já měl včera večer rudej a po ráno už to bylo zase slabě růžový, přes den hodně slaboučká růžová ačkoli za sacharidů jsem měl max. tak půlku avokáda, jinak nic.
Toto píše Lyle McDonald ve své knize:
| citace: | | Ketone concentrations tend to vary throughout the day and are generally lower in the morning, reaching a peak around midnight (6). This may occur from changes in hormone levels throughout the day |
| citace: | Generally ketone concentrations are smaller in the morning and larger in the evening,
reaching a peak at midnight. Many individuals report high ketones at night but show no urinary
ketones the next morning while others report the opposite |
| citace: | Since Ketostix (tm) only register relative concentrations, rather than absolute amounts,
changes in hydration state can affect the concentration of ketones which appear. A high water
intake tends to dilute urinary ketone concentrations giving lighter readings. |
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 9:05 pm Předmět: |
|
|
Diky ;-) a hned lepsi pocit. sachry by to ozna chtelo jeste ubrat,zeru vyrazne jen z tvarohu a burakovyho asla. kole 40g denne
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 9:21 pm Předmět: |
|
|
Jo já tvaroh radši vyřadil úplně, jinak mi ty sacharidy vyskočily docela vysoko, už takhle mám občas problém se vejít do 20-30 g a to zeleninu vůbec nepočítam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: ne červenec 06, 2014 5:21 pm Předmět: |
|
|
Mohl by někdo, kdo má vyzkoušeno, potvrdit nebo vyvrátit, že vyšší množství kofeinu může vyhazovat z ketózy? Všude ve fórech čtu, že kofein v CKD ne, ale Lyle McDonald píše ve své knize, že kofein způsobuje vyplavování jaterního glykogenu, takže by měl naopak urychlit nástup ketózy a nadále by ji už neměl nijak ovlivňovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|