|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vladimira

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 12:14 pm Předmět: Jak nepřibrat když nemůžu 2 měsíce cvičit |
|
|
Ahoj, čeká mě operace po které budu měsíc muset ležet, po měsíci můžu začít lehce cvičit (např. jezdit na rotopedu), po dvou měsících cvičit téměř vše naplno. Strašně se bojím toho že přiberu a budu tlustá jako prase, a taky že ztratím svalovou hmotu a budu jako na začátku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Poradíte,jak si sestavit jídelníček? : ( Snad má někdo podobnou zkušenost,jak to přežít
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 12:21 pm Předmět: Re: Jak nepřibrat když nemůžu 2 měsíce cvičit |
|
|
Jez dál tak, jak jsi zvyklá, příp. trochu méně, protože se nebudeš hýbat. Moc to nehroť, o svaly nepřijdeš a když, nabereš je zpátky (svalová paměť), až se vrátíš k pohybu. Nezapomínej na kvalitní bílkoviny (maso, vejce, ryby), zkus se vyhnout rychlým cukrům (z těch pak ty špeky rychle nabereš :-)). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 12:26 pm Předmět: |
|
|
A kdyby to nevyšlo tak můj osobní rekord po zranění (skoro půlroční nic nedělání) je 14kg  .Můžeš to zkusit překonat . _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: čt červen 12, 2014 2:02 pm Předmět: Re: Jak nepřibrat když nemůžu 2 měsíce cvičit |
|
|
| Frozz. napsal: | | Jez dál tak, jak jsi zvyklá, příp. trochu méně, protože se nebudeš hýbat. Moc to nehroť, o svaly nepřijdeš a když, nabereš je zpátky (svalová paměť), až se vrátíš k pohybu. Nezapomínej na kvalitní bílkoviny (maso, vejce, ryby), zkus se vyhnout rychlým cukrům (z těch pak ty špeky rychle nabereš :-)). |
Jez dál jak jsi zvyklá asi ne :) v nemocnici bude mít různé typy diet..předoperační a pak podle zdravotního stavu,chronických onemocnění atd.
Jinak z přibrání z nemocniční stravy bych se nebál...teda alespoň po Praze co vídám za "dobrůtky" a porce...snad jediný Motol má jídlo trošku na úrovni
Neřeš blbiny, důležitá je správná regenerace po operaci...až potom řeš co s vizáží...protože k čemu ti bude sexy tělo když nebude zdravé, popřípadě špatně zhojené, nefunkční nebo tak...to sexy tělo uděláš vždycky když tomu obětuješ čas a úsilí, základ je zdraví ne? _________________ Jakákoliv moje odpověď je kombinace doposud nashromážděných zkušeností, teoretického vzdělání a vlastního názoru...netvrdím, že je to vždycky správně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 4:11 pm Předmět: Re: Jak nepřibrat když nemůžu 2 měsíce cvičit |
|
|
Neviděl jsem někde napsáno, že by měla ležet v nemocnici  + autorka psala o "sestavení si jídelníčku", v nemocnici by toho moc nesestavila :-) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladimira

|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Vladimira napsal: | ano je to tak, v nemocnici budu max. 2 dny, ale dlouho budu doma a nebudu moct cvičit-ani chodit alespoň ten měsíc no... 14 kg snad nenaberu, hihi |
za ten měsíc toho moc nenabereš, pokud se nebudeš cpát. , ale je jasné, že se musíš trošku hlídat. hlavně udržet chutě, ty já mám, když nic nedělám s nějakým kilem počítat musíš, ale pak začneš chodit po tom měsíci a bude hned líp.....
přeji, ať se vše podaří, jak má a seš v pořádku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 12, 2014 8:04 pm Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | | Vladimira napsal: | ano je to tak, v nemocnici budu max. 2 dny, ale dlouho budu doma a nebudu moct cvičit-ani chodit alespoň ten měsíc no... 14 kg snad nenaberu, hihi |
za ten měsíc toho moc nenabereš, pokud se nebudeš cpát. , ale je jasné, že se musíš trošku hlídat. hlavně udržet chutě, ty já mám, když nic nedělám s nějakým kilem počítat musíš, ale pak začneš chodit po tom měsíci a bude hned líp.....
přeji, ať se vše podaří, jak má a seš v pořádku. |
Ne? Za měsíc či dva se dá přibrat zatraceně hodně.
Pokud někdo nemá disciplínu a je na štíru s vařením, asi bych uvažoval o krabičkové dietě. Sice se to prodraží, ale jako jako dočasné řešení by to podle mě pomohlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: pá červen 13, 2014 12:09 pm Předmět: Re: Jak nepřibrat když nemůžu 2 měsíce cvičit |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: pá červen 13, 2014 12:14 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | JanaHn napsal: | | Vladimira napsal: | ano je to tak, v nemocnici budu max. 2 dny, ale dlouho budu doma a nebudu moct cvičit-ani chodit alespoň ten měsíc no... 14 kg snad nenaberu, hihi |
přeji, ať se vše podaří, jak má a seš v pořádku. |
Ne? Za měsíc či dva se dá přibrat zatraceně hodně.
Pokud někdo nemá disciplínu a je na štíru s vařením, asi bych uvažoval o krabičkové dietě. Sice se to prodraží, ale jako jako dočasné řešení by to podle mě pomohlo. |
dyť píšu, že se musí hlídat a nežrat, kde co....což právě hodně lidí, i já dělám, když nemůžu ven a jen sedím doma.
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: pá červen 13, 2014 12:27 pm Předmět: |
|
|
Co ten čas využít na perfektní sestavení jídelníčku a tréninků do konce roku?S tím, že začátek stravování pojede už po operaci, zbytek volného času se dá strávit studií technik a cviků, postupů atd...té literatury je mraky, a já osobně třeba na ní nemám vůbec tolik času kolik bych chtěl, a v tréninkové pauze si pak jen chrochtám když mohu číst :)
Nehledal bych na všem to nejhorší, ale naopak...mám 2 měsíce nucenou pauzu?Tak se zlepším po teoretické stránce, krásně si náplánuju co budu jíst a co cvičit, nastavím si cíle, připravím si tabulky a o to víc se na to pak budu těšit...
A když za ty 2 měsíce přiberu?Tak musím o to víc makat, a mám o to větší motivaci ne?Protože mám jasně daný cíle a tím, že jsem se vyžral/a mám cíl o něco dál, takže mě čeká tvrdá práce.
Takže se vůbec nesouste na to jestli přibereš, nebo ne, jestli ztratíš hmotu...plánuj a plánuj :)
Ať už se rozhodneš jakkoliv, přeji hodně štěstí a šikovného lékaře _________________ Jakákoliv moje odpověď je kombinace doposud nashromážděných zkušeností, teoretického vzdělání a vlastního názoru...netvrdím, že je to vždycky správně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladimira

|
Zaslal: so červen 14, 2014 11:26 am Předmět: |
|
|
Děkuji všem :)
s disciplínou v jídle problém úplně nemívám. až na čokoládového lipánka...sakra,zase jsem snědla dalšího
ale dřív jsem byla oplácaná, cvičím už 4 roky a nevynechala jsem ani týden tréninku, tak mám panickou hrůzu z toho že se to zas vrátí... uff ať už je to za mnou! teď se snažím natrénovat ,,do zásoby"
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so červen 14, 2014 11:36 am Předmět: . |
|
|
| Vladimira napsal: | Děkuji všem :)
s disciplínou v jídle problém úplně nemívám. až na čokoládového lipánka...sakra,zase jsem snědla dalšího
ale dřív jsem byla oplácaná, cvičím už 4 roky a nevynechala jsem ani týden tréninku, tak mám panickou hrůzu z toho že se to zas vrátí... uff ať už je to za mnou! teď se snažím natrénovat ,,do zásoby" |
Tenhle přístup je zralej na to, abys skončila na psychině...vykašli se na to, tak si dáš nějakou dobu pauzu, tomu tělu to taky prospěje, i kdybys přibrala (což pravděpodobně nepřibereš, když nezačneš jíst jako prase), tak to zase potom za chvíli shodíš. Jak už tady někdo doporučoval, využij volnej čas k tomu, abys četla a vzdělávala se, nebo prostě četla něco lehčího, koukej se na filmy, seriály, dokumenty, můžeš číst i zahraniční články nebo zahraniční videology, pokud umíš anglicky (to ti dá hodně) nebo se zkus zabavit nějak jinak, život přece není jenom posilka :) (i když chápu, že je těžký mít takovou dobu pauzu)
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: so červen 14, 2014 12:11 pm Předmět: |
|
|
| Vladimira napsal: | Děkuji všem :)
ale dřív jsem byla oplácaná, cvičím už 4 roky a nevynechala jsem ani týden tréninku, tak mám panickou hrůzu z toho že se to zas vrátí... uff ať už je to za mnou! teď se snažím natrénovat ,,do zásoby" |
chce to trošku klid jsou důležitější věci než % tuku v těle apod.
to zdraví stojí za několik týdnů klidu....
budeš mít čas, klidně si napiš jídelníčky a nemívej nic doma....
ale fakt to nehroť, časem bude zase líp.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt červen 19, 2014 8:56 pm Předmět: |
|
|
Pozitivní je, že si to uvědomuješ dopředu. Pak se s tím dá něco dělat.
Hlavní je asi bdělost, pak vůle. Vyházej sladký, jestli máš doma a nekupuj si ho. Vař si a i když půjdeš do práce, tak si ber krabičky. Pokud mělas problém s nadváhou, a udržuješ si cvičením, tak něco asi nabereš.
Hlavní je ale se dát zdravotně co nejdřív do kupy, takže žádný hladovění!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|