Jídelníček a bazální metabolismus

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček a bazální metabolismus
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Criss

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 7:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Ok, tak to musím vydržet bez toho. Vydržel jsem to na podzim tak musím i teď.
Otec do mě furt hustí a chce mi zařídit nějakého výživářského poradce at mi sestaví jídelníček. Už nevím jak mu vysvětlit, že je to zbytečné a že problém je jen u mě v hlavě.
Teď mi jde spíše o to, jestli nemáte někdo zkušenosti či tipy na jídelníček při zvýšené funkci štítné žlázy.

Pokud se ti potvrdí zvýšená činnost štítné žlázy, není na to žádný jídelníček..napíšou ti léky a přibereš hned, třeba i několik kg ;)
Ale stejně bych viděla problém jinde...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DevillHP

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zase oživuji, asi už jsem otravný a budete psát, že je to marný, ale stále nerozumím jednomu.
Minulý týden jsem najezdil na biku asi 380km (z toho 2x po sobě 70 a další den 95km v kopcích) všechno šlapalo v pohodě. V pondělí odpo hrozná chuť na sladké (dal jsem si zmrzlinu) nohy celkem mrtvé. Úterý nohy taky tupé (ponděli bylo bez treninku) a středa dobrá- cca hodina a půl na biku v kopcích.
Čtvrtek volno- mrtvé nohy, pátek lehké vyjetí před závodem a dneska jsem se vůbec nemohl na závodě rozjet a celkově jsem byl bez elánu a vůbec bez motivace.
A takovéto tydny se mi teď pořád střídají, jeden týden makám dobře, najedu toho hodně (bohužel neběhám protože mam furt odpálené nohy) ale další týden je peklo.
Jím už cca těch 2500kcal denně. (sice tabulkově málo, ale pocitově mi to stačí a přijde mi že žeru jak buldozer). Hlad ani nemám, už i někdy se musím do těch příloh nutit. Víc sladkého (mam i na něj víc chuť), i ořechů uzobávám, ale furt se mi střídají ty pocity a nálady.
Myslíte, že je to stále případ toho přetrénování/přetažení?
Často i když jedu na biku tak se musim zasoustředit abych jen netočil a pořádně do toho šlapal, jakoby tam chyběla síla v nohách. Hlavně při náhlém zrychlení třeba před prudkým kopcem to je nejhorší- ta výbušnost.
Snad jsem to trochu popsal a doufám, že se mi zase nevysmějete.
Už jsem fakt zoufalý, proč to jednou jde a dám si krásně do těla, druhý den taky, ale 3. a 4. jsou peklo kdy se nutím jen do vyjížďky "abych vyjel nohy".
Jezdím prakticky 6-7x týdně, dost často i dvoufázově a třeba kratší, aby to nebylo tak náročné: třeba 2x po 1,5 hodině.
PS: jak je teď brzo světlo tak se i furt cca od 4 ráno budím po půl hodině a těším na snídani.
eraZ

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

6-7 x v týždni najazdíš na bicykli 60 km každý deň, zješ za deň 2500 kcal a opýtaš sa, že či to, že ti nohy nevládzu je pretrenóvaním ? robíš si srandu ? však to čo ty popisuješ, že robíš každý deň, by neuregeneroval asi ani kôň...
DevillHP

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Né, těch 60km není každý den, to bylo takhle minulý týden 2x po sobě.
Jedu třeba 30,20-60-20-60-20. Ty dávky právě střídám, snažím se vždycky dát tak 3x týdně nějakou delší.
Taky nerozumím tomu, proč když přijedu z té dlouhé třeba kolem poledne tak chci odpo ještě někam vyjet a cítím se super- hlava má radost. Ale druhý den mi dělá problém i těch 20.
Jinak po těch dlouhých treninkách dávám cca 30min po BCAA a hodinu na to maso+rýži.
Teď v pátek odjíždím na 10 dnů na tréninkovou dovolenou na Lago a do Rakouska, tak snad to dám trochu do té doby do kupy.

Naposledy upravil DevillHP dne so červen 14, 2014 9:50 pm, celkově upraveno 1 krát
yura

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zavodaci bezne sedi na kole kazdej den 4-6 hodin, ale ten trening cyklujou, a presne jak pises ty treningy, kdy jen tocis nohama, tak ty jsou potřeba pro regeneraci. Je blbost kazdej zvih jezdit nadoraz. No a dostatek energie to je zaklad ze. Jak ses v minusu, tak je jasny, ze ti to pojede hur a hur..
eraZ

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

problém je v tom, že ty 7 dní v týždni urobíš na bicykli každý deň 20 km a viac v kopcoch... môžeš sa snažiť jesť akokoľvek tak, kedy majú tie nohy regenerovať ? keď nemajú deň oddychu ? ani jeden... dokopy to na dovolenke nedáš, možno si oddýchneš nohy zregenerujú a keď nabehneš potom na starý režim tak sa to vráti... dokopy to dáš keď si dáš dva týždeň oddych a potom si spravíš bicykel napríklad 3 x do týždňa alebo 4x... máš tam potom 4 alebo 3 dni na odpočinok a regeneráciu nôh a to už potom si myslím pôjde... navyše v takom enormnom výdaji čo dáš si nemyslím, že tých 2500 kcal je nejaké veľké číslo...
yura

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdej cyklista ti rekne, ze nejlepe regeneruje na kole. Pro ne je to denní chleba.. Kazdej den jezdit muze, ale musí zarazovat proste lehky treningy (roviny), kde jen ty nohy zahreje, rozproudi krev=zregeneruje.
DevillHP

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dny oddychu beru ty kdy jenom vyjíždím, ale i tak přijíždím domů s křečemi v žaludku a s únavou.
Já hlavně nerozumím těm výkyvům, proč se jednou jede skvěle a jindy zase nemůžu otočit nohou.
Prakticky 80% tréninků končím s bolestí břicha nebo lehkými křečemi nebo takovou otupěností v hlavě. Myslíte, že to mlže být tou nedostatečnou regnerací a vyčerpaným glykogenem?
Tuku mam na sobě 2kg, takže asi i to by mohla být ta příčina, protože jinak už fakt nevím. :/
Poslední dobou mě přepadají i strašné chutě- třba po jídle si "musim" dát lzičku hořčice nebo trochu wasabi.
Před dvěmi týdny zase hrozný nával chuti na sladké, chtěl jsem si dát 1 musli tyčinku a snědl jsem jich asi 15 + půlku tabulky mléčné čokolády. To taky souvisí s tím vyčerpaným organismem?
yura

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To musíš vedet ty jak dlouho uz jsi nemel nejakej odpocinek, muzes met rozhazenej kortizol, proste si dej aspoň tyden lehce a uvidíš jestli to bude lepsi.
RealMan

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neptej se ostatních, kde je problém, ale hledej ho sám v sobě. Jíš kvalitní jídlo? Máš dostatečný přísun živin? Bereš nějaké léky, prášky? Máš nějaké psychické problémy? Nebo problémy v životě? Všechno je propojené a když změníš jednu věc, může se změnit i to co nečekáš. Zkoušej dělat změny a sám pozoruj co se s tebou děje, potom už se nebudeš muset ptát ostatních na vlastní problémy.
Draper

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 1:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi dlouhodobe pretrenovny, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany,jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany,jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany,jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany,jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany,jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany, jsi dlouhodobe pretrenovany

+ jako bonus potrebujes k cvokarovi
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale já právě střídám ty lehčí a težší týdny (protože mi to jinak nejde, tak jsem právě myslel, že jsem se z toho dostal z toho přetažení)
Jinak, nevíte/nemáte někdo zkušenosti s tím, že někdy celý den vůbec nemáte hlad a nutíte se (třeba já dneska) a jindy máte hlad celý den a furt, popř. čím je to způsobeno.
Mam pocit, že vůbec nechápu tělo co chce po mě.
Právě dneska jsem si dal den úplného volna (hrozný pocit) a vůbec nemam hlad.
yura

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napis jídelníček jakej mas. Jinak dokaz ostatním tady, ze nejsi "nemocnej" a dej si tyden uplne bez kola (obecne sportovani) a jez normalne co ji rodina, neres proste vůbec stravu a trening ten tyden. Myslim, ze by ti to dost pomohlo..
jachym

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

že tě to baví, upřimně.... já bych už snad i byl pro to, aby ti dali BAN...

přečti si třeba všechno to co sem ti sem už napsal, je to pořád dokola, a ostatním doporučuju hlavně přečíst si tu pasáž, kde jsem psal o tom, jak těmto lidem hlavně dělá dobře, když je pořád někdo ujišťuje jak toho maji málo, jak cvičí moc atd... změna je nulová, on se jen zas na pár týdnů odmlčí a pojedeme odznova.... fakt je nejlepší toto ignorovat...

jinak jen snad mi to nedá opět podotknout, fajn, takže si se zas hnal jak ďas, z našich rad si nevzal nic, "dojedl" se nějakou zmrzlinou (tipuju vodovej nanuk) a celkový denní příjem bych tak viděl na svačinu lidí co třeba opravdu taky jezdí 3 týdny nonstop (Tour de France apod. - mimochdem někde si to najdi, tihle maji denní příjem kolem 30-40 tisíc kJ)

ZNOVU TO NAPÍŠU! IGNOROVAT! Jen mu škodíte když se mu snažíte pomoct, protože píšete to co chce slyšet, všichni tady ale po přečtení tohoto vlákna zjistíte, že problém vůbec není v nohách....

P.S.
Na závěr:

"Jím už cca těch 2500kcal denně. (sice tabulkově málo, ale pocitově mi to stačí a přijde mi že žeru jak buldozer)."

Psali jsme ti, že máš jíst cca 3-4 tisíce při své aktivitě, to jsi tehdy psal že budeě a najednou "už máš 2500".... čili jak kolovrátek

"přijde mi že žeru jak buldozer" - ano ptž jsi nemocnej psychicky - taky psáno už asi stokrát
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne vodovej fakt nebyl- Cornetto (ale dobrý nebylo), těším se do Itálie teď na pravou zmrzlinu a pastu.
Ok, takže pokud to chápu dobře, tak i když si myslím pocitově že mi to stačí, tak je to proto, že mam zabržděný metabolismus a vlastně tréninky jezdím jenom hlavou.
Když začnu jíst cca těch 3200 tak se mi nastartuje a půjdu více výkonově nahoru?
Je fakt, že žádný biker nevypadá jak slečinka se 63km/189cm. To už si taky uvědomuju, že je to kritická hranice.
Ale asi to mám nějak pojebané v té hlavě.
A opravdu si z vás srandu nedělám, jenom prostě moc nechápu co mi řiká tělo no.
Jídelák moc přesný nemám ale základ je:
snídaně: 100g ovesná kaše + protein, ovoce, ar. máslo 20g
oběd: kolem 100g rýže/bulgur/soba nudle, 170g maso (kuře, krůta, plechovka tunáka), rajče, ředkvičky, pár ořechů
svačina: hollandia, trocha vloček, trochu proteinu na ochucení, pečivo, rajče, ar. máslo lžička
večere: to samé co oběd
Teď často ujíždím na soba nudlích z Lidlu (80g) a taky na míchaných vajíčkách 2 nebo 3 celé+bílek.
Při tréninkách musli tyčinka, chalva, proteinové tyčinky.

Naposledy upravil DevillHP dne ne červen 15, 2014 5:13 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: