|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
70mMyW!53
|
Zaslal: po červen 16, 2014 12:29 pm Předmět: |
|
|
ciste teoreticky: Kdybych mel treba bolesti hlavy z toho jeho uderu sel s tim k obvodakovi, ten mne napsal doporuceni na rentgen s tim, ze by mne nasledek zreneni nenasli. Ma neco takoveho sanci uspet u te komise?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mikex2
|
Zaslal: po červen 16, 2014 12:48 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | 70mMyW!53 napsal: | Tak jsem byl na policii ze chci nahlednout do spisu, rekli mi ze vzhledem k tomu ze jsem obzalovany tak zatim nemuzu. Ale protoze byl policajt v pohode, tak se tam podival sam a rekl mi ze neni pravda to co jsem si myslel, ze bych ho mel kopat na zemi 10 minut. Je tam napsane, ze jsem ho 2x kopl do zadku a po te nasledoval vzajemny pestni souboj, kde to policajt oznacil jako 'fackovacku'.
Takze by me zajimalo, jak posoudi to jeho zraneni vzledem k tomu ze z obou vypovedi je patrne ze tim co jsem mu udelal, jsem mu takove zraneni zpusobit nemohl. Teda pokud nema kosti z papiru. |
Ale stejně člověk nepřestává zírat co je na světě za kokotky, že neváhají podávat žalobu za 2 kopance do zadku, nehledě na to že si je zasloužil
Možná kdyby ho lehce zvalchovali 2 Ukrajinci, tak by si to příště rozmyslel |
Na tyhlety rady radši pozor.
To 70mMyW!53: Já kdybych se zapletl s policajtama do něčeho, co se týká rvačky, tak neváhám a okamžitě vyhledám právníka. Nikdy nevíš, co ten vykuk tou žalobou vlastně sleduje. A ani neznáš všechny kličky a lhůty. Já jsem jednou jednu lhůtu propásl a pak jsem se už nemohl ničeho domáhat u soudu. Gauner teď bude mít klid až do soudného dne.
Hlavně o tom nepřemýšlej selským rozumem. Právníci to studujou 5 let a pak potřebují léta praxe, aby se v tom vyznali, tak jak se v té džungli chceš orientovat ty ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: po červen 16, 2014 12:49 pm Předmět: |
|
|
Četl jsem jen, že Tommy měl problém v práci s kolegou, co mu dělá problémy a píše mu jinak příchody a ten si to sním následně chtěl vyřešit strkancem z kola a tim, že mu řekl něco v tom smyslu, ať to nedělá nebo dostane.
No..můj názor je, že takle problém řešit nemusel, já vidím jinou cestu. Nešlo jendoduše jít za vedoucím nebo informovat někoho, kdo se tímto zabývá...třeba pracák nebo policie? Když mám 18 a vejš roků, nebudu se nikoho ani otýkat, když vím, že bych pak mohl mít z toho problémy akorát. Tyhle věci se musí řešit jinak prostě a né fyzicky.
Akorát si člověk koleduje o malér v budoucnu. Já řikám, nestojí to za to.
Šikana je ve fabrikách (nebudu jmenovat, ale osobní zkušenost z mé brigády a mamky zaměstnání) na denním pořádku, dávají se pokuty pomalu za nic úmyslně. Dělaj se naschvály. Ale člověk takle řešit nemůže věci.
Ty sis hubu otevřít mohl, ale mamka ve fabrice nemůže, protože práci nutné potřebuje, nemůže marodit apod..
Jestli jsem nějákou věc přehlédl a bylo to jinak tak se omlouvám a tenle příspěvek jednoduše přejděte.
Dodatek: Úplně nejlepší je, vyhábat se těmto problémům a když nastanou, řešit je s rozumem. Nedostat se do těchto problémů prostě, dělat vše proto, abys nemusel mít kamarády, co se i v tomle pohybujou ve rvačkách a problémech (myšlené s policií atd... nikoli finanční problémy..ty může mít každý). Pak nebude třeba řešit tyhle nepříjemný věci.
Doufám, že to pro Tebe dopadne pokud možno, co nejlépe. Je mi jasný, že zato nemůžeš. Naštve to, ale zkus se k tomu nějak postavit.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: po červen 16, 2014 12:57 pm Předmět: |
|
|
Samozřejmě, že je lepší se takovým věcem vyhnout, ale už se stalo. Teď mu jde o to, co teď s tím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 16, 2014 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | 70mMyW!53 napsal: | Tak jsem byl na policii ze chci nahlednout do spisu, rekli mi ze vzhledem k tomu ze jsem obzalovany tak zatim nemuzu. Ale protoze byl policajt v pohode, tak se tam podival sam a rekl mi ze neni pravda to co jsem si myslel, ze bych ho mel kopat na zemi 10 minut. Je tam napsane, ze jsem ho 2x kopl do zadku a po te nasledoval vzajemny pestni souboj, kde to policajt oznacil jako 'fackovacku'.
Takze by me zajimalo, jak posoudi to jeho zraneni vzledem k tomu ze z obou vypovedi je patrne ze tim co jsem mu udelal, jsem mu takove zraneni zpusobit nemohl. Teda pokud nema kosti z papiru. |
Ale stejně člověk nepřestává zírat co je na světě za kokotky, že neváhají podávat žalobu za 2 kopance do zadku, nehledě na to že si je zasloužil
Možná kdyby ho lehce zvalchovali 2 Ukrajinci, tak by si to příště rozmyslel |
Tak zaskoč. Já tě párkrát nakopnu do zadku a přidám ti pár facek. Nevím jestli se ti to bude líbit a budeš to považovat za něco, nad čím mávneš rukou.
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: po červen 16, 2014 2:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: po červen 16, 2014 3:07 pm Předmět: |
|
|
Podle mě tu řešíte blbosti prostě
1) ten borec žádnou žalobu nepodá, protože jedinej, kdo může v trestních věcech podat žalobu, je státní zástupce, takže takový ty kecy - ,,Já tě zažaluju za to, že jsi mě nakopal" jsou jen chvástání blbečků, kteří o tom nic neví
2) k soudu by to šlo až tehdy, pokud by si státní zástupce řekl - jo, tohle je prostě věc, která musí jít před soud, kvalifikuje to jako TČ a podá žalobu, protože ten čin je prostě tak společensky škodlivý, že tam není jiná cesta
3) jak jsem ti psal už v prvním příspěvku, presumpce neviny hraje ve tvůj prospěch (pokud by si nesehnal nějakého kamaráda, který by náhodou o půl páté ráno šel kolem a ,,viděl,, tě, jak ho mlátíš..
4) jak řekl i policajt, byla to ,,fackovačka,,. Takových fackovaček mají mraky, mám s tím vlastní zkušenost, kdy jsem byl u přestupkové komise kvůli tomu, že jsem borca, kterej mě předtím vyfakoval na ulici, strkl a on asi o metr poodletěl  . Ve výsledku to skončilo tak, že on si sehnal svědky, já jsem si sehnal svědky a všichni vypovídali proti sobě. Ve výsledku to prostě zastavili, protože mi to nemohli dokázat. Pokud by mi to dokázali, dostal bych pokutu a šel bych domů. A mimochodem borec přišel s ortézou na ruce od doktora, protože se do ní bouchl o auto, na které jsem ho strčil..
5) Do spisu jsi nemohl nahlídnout, protože ti ještě nepřišlo předvolání, tzn. nejsi ještě účastník řízení. V okamžiku, kdy by ti přišlo, tak už jsi tzv. obviněný z přestupku a můžeš do spisu samozřejmě nahlížet..
A pokud ti policie řekla, že nemůžeš nahlížet, protože jsi obžalovaný, tak je ten policajt blbec, protože obžalovaný nejsi. (Obžalovaný bys byl až v případě, že by ti bylo doručeno usnesen o zahájení hlavního líčení ve věci, tzn. poslal by ti to soud. Ale to už by bylo zase o něčem jiném, takže to teď neřeš..). Takže pokud ti příjde předvolání, tak se tam klidně na spis jdi podívat.. klidně hned ten den,co ti dojde..
6) Pokud ti i přes všechny rady/nerady svědomí a rozum nedovolí, vykašlat se na to, tak si zajdi do advokátní kanceláře, kde ti vysvětlí, jak na tom jsi, co ti hrozí a jak postupovat.
ufff..
EDIT: Bod 6) bych ti doporučil..
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: po červen 16, 2014 3:43 pm Předmět: |
|
|
Papaya: z tvojich prispevku jsem si odnesl nejvic, dik
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: po červen 16, 2014 4:02 pm Předmět: |
|
|
| papaya napsal: | Podle mě tu řešíte blbosti prostě
5) Do spisu jsi nemohl nahlídnout, protože ti ještě nepřišlo předvolání, tzn. nejsi ještě účastník řízení. V okamžiku, kdy by ti přišlo, tak už jsi tzv. obviněný z přestupku a můžeš do spisu samozřejmě nahlížet..
A pokud ti policie řekla, že nemůžeš nahlížet, protože jsi obžalovaný, tak je ten policajt blbec, protože obžalovaný nejsi.
EDIT: Bod 6) bych ti doporučil.. |
Policie může nahlédnutí do spisu odmítnout ze závažných důvodů a tyto důvody nejsou nikde upřesněny. Policie tento krok také poměrně často používá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po červen 16, 2014 4:02 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Tak zaskoč. Já tě párkrát nakopnu do zadku a přidám ti pár facek. Nevím jestli se ti to bude líbit a budeš to považovat za něco, nad čím mávneš rukou. |
No tak pokud bych někomu dělal takový naschvály jak tu popisoval autor, tak bych čekal něco horšího než pár facek, když na to přijde.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po červen 16, 2014 4:19 pm Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | Papaya: z tvojich prispevku jsem si odnesl nejvic, dik |
.
.
| papaya napsal: |
6) Pokud ti i přes všechny rady/nerady svědomí a rozum nedovolí, vykašlat se na to, tak si zajdi do advokátní kanceláře, kde ti vysvětlí, jak na tom jsi, co ti hrozí a jak postupovat.
ufff..
EDIT: Bod 6) bych ti doporučil .. |
.... pokud sis odnesl hlavně toto, tak lze napsat jen "Konečně!". A hlavně to udělej. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: po červen 16, 2014 4:40 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | 70mMyW!53 napsal: | | Papaya: z tvojich prispevku jsem si odnesl nejvic, dik |
.
.
ufff..
EDIT: Bod 6) bych ti doporučil .. |
.... pokud sis odnesl hlavně toto, tak lze napsat jen "Konečně!". A hlavně to udělej. |
Ano uz sem si nechal od jedne zname poradit co dela na soudu ktereho si vybrat
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: po červen 16, 2014 5:34 pm Předmět: |
|
|
Obžalovaný bys byl až v případě, že by ti bylo doručeno usnesen o zahájení hlavního líčení ve věci, tzn. poslal by ti to soud. Ale to už by bylo zase o něčem jiném, takže to teď neřeš..).
|
Obžalovaným by se stal okamžikem nařízení hlavního líčení §12 (8) TŘ. ( Po nařízení hlavního líčení se obviněný označuje jako obžalovaný. ). V §198 TŘ se můžeš dočíst, že obžalovanému se doručuje předvolání , ne usnesení o zahájení hlavního líčení. Ale to je spíš tak poznámka pro tebe. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: po červen 16, 2014 6:06 pm Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: |
Policie může nahlédnutí do spisu odmítnout ze závažných důvodů a tyto důvody nejsou nikde upřesněny. Policie tento krok také poměrně často používá. |
Podívej se na judikaturu ústavního soudu. Policie musí mít legitimní důvod a to dokonce i v případě jiných osob než uvedených v §65 (1)TŘ aby odepřela nahlédnutí do spisu. A navíc by takové jednání bylo v rozporu s EÚLP, podívej se na judikaturu ESPl. Jako první se podá stížnost proti odepření nahlédnutí do spisu. Další věcí je, že neplatí zásada rei iudicatae, žádost je možno podávat opakovaně. Důvody jsou upřesněny zejména v ÚS 239/04. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|