Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlakos

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 7:49 pm    Předmět: Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout? Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,

mám problém s postavou. Na výšku cca 180 cm vážím asi 97 kg ve 20 letech!!! Je to děs, protože jsem za poslední dva roky přibral přes 20 kg. Chodil jsem běhat, plavat, jedl střídmě a bylo to dost v poho.

Každopádně posléze se objevily nějaké osobní problémy, stěhování kdy jsem na sport neměl možnosti a čas, poté maturita, stěhování znova a pak dořešení zbylých problémů. Za tu dobu jsem přibral cca 15 kg. A přes tuto zimu jsem se "dožral" na dalších +6 kg, odhadem.

V čem je problém? Pracuji v dopravě, konkrétně jako vlakvedoucí/průvodčí u ČD. Takže bohužel nemám pravidelný režim. Příklad: v pondělí vstávačka ve 3 ráno, první pauza třeba kolem 8, poté další pauza kolem poledne. Konec odpoledne, doma jsem v cca 19 nebo 20 hodin. Úterý třeba vstávačka v 5, přes den obdoba, konec ve 20 hodin. Středa práce od 15 hodin do 21 hodin. Čtvrtek, pátek a sobota volno. Neděle třeba od 7 do 20 hodin, pauza kolem 13. hodiny. Pak 2 dny volna. A takhle se to nepravidelně pořád točí...

Nemohu pravidelně sportovat, nemohu si pravidelně připravovat jídlo a když už by ano, rozhodně ho není kde tahat, chladit apod. Jsem v podstatě závislý na jídle, co koupím nejčastěji na hlaváku v Praze v Bille. Jenže pečivo apod, to mi postavu fakt nezlepší.

Nemáte někdo třeba nějakou radu, jak se stravovat? Nechci návod, ale nějaký nápady, který by prostě mohly mít smysl...

Problém ještě, že tímhle blbým způsobem jsem se dostal do fáze, kdy mám pocit, že jsem závislej na cukru. Prostě den vydržet, ale pak jsou tady takový ty chutě a hrozný nutkání si něco dát. Myslím si, že jsem prostě oběť chutí a tohodle stylu, do kterýho jsem se částečně dostal sám a částečně bohužel k tomu vedly starosti. Co si v taovémhle režimu prostě koupit k jídlu? Co na svačinu? Jak eliminovat závislost na cukru? Díky za nějaké prospěšné rady, nechci se dožrat na půl tuny a ve 30 zdechnout na infarkt.

Kdo dočetl sem, díky a každé rady si cením!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 8:20 pm    Předmět: Re: Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout? Odpovědět s citátem

vlakos: první jsem říkal, podle čeho máš ten nick, ale pak mi to docvaklo :o)
máš to sice těžší, ale nemusíš jíst stračky. V den kdy nepracuješ můžeš pěkně cvičit a zdravě jíst a pořádně se na to zaměřit. V dny kdy vstáváš ultra brzo ráno a jsi celý den na nohou, můžeš hodit lehkou snídani, pak koupit nějaký ořechy, mandle, kešu-nezkazí se ti to v kapse, můžeš ujídat-díky tomu nebudeš mít takový inzulínový návaly a pude to lépe. Na oběd si kup nějakej salát a slupni ho s celozrňákem. Na sváču hoď tvaroh nebo cottage který se ti taky za pár hodin nezkazí a doma si dej pěknou večeři.
Samozřejmě máš ale víc možností jak se stravovat. Musel bysi taky napsat co jíš doteď - aspoň pár dní jako vzorový jídelníček. Ale já bych se zaměřil na to, aby si v dny kdy máš volno pěkně cvičil a zdravě jedl a v dny kdy to máš nabouchaný dal pěknou snídani, ujídal ořechy, prolil to proteinem nebo mlékem a občas zakousnul třeba jablko když přijde chuť na sladké. Neni to ideální, ale nebudeš muset běhat s krabičkama na jídlo, kde se ti bude kazit kuřecí maso s rejží .o)) Pij taky hodně vody aby si neměl hlad. Když mám velkej hlad a nebo chutě, dám kafčo s mlíkem, pár ořechů a je to ok...
Co se týče cvičení tak když máš tři dny volna dej jeden den vršek, jeden den spodek pak volno, jdi do práce a až budeš mít odpolední skoš zacvičit celé tělo. Takhle si dáš 3xtýdně a to už je v pohodě...Samozřejmě tohle jsou jenom nápady, nevim jak to máš přesně, jak cvičíš nebo necvičíš a jak chceš nebo nechceš cvičit, ale počítám že jsi prostě normální člověk co nemá závodní ambice, ale jen chce krapet shodit a cítít se dobře...
MikTek

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje oblíbené motto :

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody...

Ano máš těžké povolání, nepravidelné atd., ale to neznamená, že si nemůžeš o 15-20 minut přivstat a připravit si kvalitní a nejdůležitější jídlo dne...snídani, to neznamená, že si před spaním nemůžeš urvat 20-30 minut televizního času a připravit si svačinu a popřípadě i oběd na druhý den do krabičky...čas na sport si najdeš vždycky když chceš, neříkej mi, že nemáš hodinu denně+30 min na strečink, plánování?

Pokud budeš mít tréninky a stravu jako prioritu, tak na to čas mít budeš určitě, na to vsadím levý malíček.

Sedni, naplánuj žrádlo na celý měsíc, naplánuj tréninky na celý měsíc dle pracovní doby, pořádně se namotivuj a máš z 80% vyhráno...nevěříš?Tak to zkus!

Mám to obdobně na hovno jako ty, jsem záchranář, takže denní / noční...někdy klidně přes 12 hodin, totálně nepravidelně...a pauzy na jídlo...tak to je výsměch, slovo pauza na jídlo neznám...jím když je čas a když čas není, tak dlabu za jízdy tvaroh a banán nebo něco obdobně rychlého a instantního (ale ne sračky typu mekáč, benzínkové bagety jako kolegové), ale prostě svůj denní režim a příjem živin dodržím vždycky bez vyjímky, dřív to tak taky nebylo, sice jsem to měl naplánované a nakrabičkované, ale řikal jsem si..přece nebudu ukusovat za jízdy kuřecí prso a cpát se rejží z krabičky....ale za poslední rok neznám přítele v tomhle směru.

Jěště ti poradím pomůcku...máš manželku / přítelkyni?Tak jí řekni svůj záměr a uhrj to na city, namotivuj jí at ti pomáhá a drží při tobě, podpoří tě....v praxi to znamená, ať ti vaří to co si předepíšeš a připravuje svačiny, odměnou jí bude tvoje sexy tělo ne (který jí naslibuješ)?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v dny kdy makas, pij koktejly, kdyz mas volno, var
co se tyce cviceni, mas volno cvic, nemas volno, dodrzuj jidelnicek
simply clever
jedine, kde je zadrhel, je v tom, jestli chces a nebo nechces
Spazik

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miktek to napsal dobře. Nevymýšlej si, že nemáš jako průvodčí ve vlaku 10minut na snědení svačiny A pokud netaháš syrový maso, tak žádnou lednici nepotřebuješ Svačina nebo dvě se vejdou do nějaký brašničky, co průvodčí stejně tahají.
Ano asi nemůžeš chodit do posilovny každý úterý v 18h, ale posilovna není kolektivní sport, aby si tam musel být každý den ve stejnou dobu.
yura

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hosi neblbnete, vzdyt to je tak casove narocny si udelat na panvicce vajíčka a posnídat s pecivem nebo hodit do hrnce prilohu a do trouby maso a rozkrabickovat na x dni. To se neda prece stihat, to proste nejde to je nemozny. Nebo si na svacu místo vlasaku s rohlikem dat proteinak s banánem nebo vlockama vzdyt to zabere tolik casu do sejkru s vlockama a proteinem napustit vodu , zatřepat a vypit. Neblbnete, vzdyt na to aby clovek potreboval 2 kuchare a tyden casu na pripravu.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlakosi, nezlob se, že ti to napíšu takhle na plnou hubu, ale seš jen pindal co se sem přišel vybračet! Tím co jsi napsal jsi ze sebe udělal úplně neschopnýho blba!

Jeden můj dobrý kamarád dělá průvodčího možná 15 let a dopracoval to na několik titulů mistra čech, čr a tuším, že má placku i z evropy a MS v trojboji. Ty ho prosím tě děláš jak dlouho, když ti je 20 let? Nebo spíš jak dlouho vůbec pracuješ?

A znám plno jiných a mnohem horších povolání při kterých by sis asi ani vůbec nedovadl představit, že jde nějaký sport provozovat.

Sám jsem jezdil víc jak 5 let s kamionem v mezinárodní dopravě, domů jen na víkend a to ještě jen občas. Jak by sis podle svých představ připravoval jídlo zde? Asi bys byl závislej pouze na MC, motorestech atd jako spousta dalších, kteří jen hledaj důvod proč to nejde.

A jak bys řešil trénink, když by ses dostal z kamionu jen třeba na 30 hodin o víkendu?

A představ si, že i při tomhle povolání to jde a ne jen se připravit na soutěž v powerliftingu, kde jsem udělal při tomhle povolání mistra čech, ale jde to i v kulturistice, co se povedlo mému kolegovi!

Nestěžuj si na nesmysly a začni makat! V první řadě musíš chtít, ale jak vidím, jsi jen jeden z těch, kteří si zatím v životě dokáží jen na vše stěžovat a při tom sami pro výsledek neudělaj nic!!!

a tohle na konec si neber osobně, ale nemám rád líný neschopný prasata!

*peace*
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:
Vlakosi, nezlob se, že ti to napíšu takhle na plnou hubu, ale seš jen pindal co se sem přišel vybračet! Tím co jsi napsal jsi ze sebe udělal úplně neschopnýho blba!

Jeden můj dobrý kamarád dělá průvodčího možná 15 let a dopracoval to na několik titulů mistra čech, čr a tuším, že má placku i z evropy a MS v trojboji. Ty ho prosím tě děláš jak dlouho, když ti je 20 let? Nebo spíš jak dlouho vůbec pracuješ?

A znám plno jiných a mnohem horších povolání při kterých by sis asi ani vůbec nedovadl představit, že jde nějaký sport provozovat.

Sám jsem jezdil víc jak 5 let s kamionem v mezinárodní dopravě, domů jen na víkend a to ještě jen občas. Jak by sis podle svých představ připravoval jídlo zde? Asi bys byl závislej pouze na MC, motorestech atd jako spousta dalších, kteří jen hledaj důvod proč to nejde.

A jak bys řešil trénink, když by ses dostal z kamionu jen třeba na 30 hodin o víkendu?

A představ si, že i při tomhle povolání to jde a ne jen se připravit na soutěž v powerliftingu, kde jsem udělal při tomhle povolání mistra čech, ale jde to i v kulturistice, co se povedlo mému kolegovi!

Nestěžuj si na nesmysly a začni makat! V první řadě musíš chtít, ale jak vidím, jsi jen jeden z těch, kteří si zatím v životě dokáží jen na vše stěžovat a při tom sami pro výsledek neudělaj nic!!!

a tohle na konec si neber osobně, ale nemám rád líný neschopný prasata !

*peace*
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Tom.K. napsal:

a tohle na konec si neber osobně, ale nemám rád líný neschopný prasata !

*peace*

doufám, že mě nepozoruješ oknem jak se válím na gauči přežrán chlebíčkama jak vyvrženej vorvaň! Kvalitní nacukrování před soutěží nesmí chybět!
vlakos

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 11:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chlapi, diky moc za rady. Ale asi vsichni vite, jak se clovek snadno dostane do zacarovaneho kruhu typu junk food, unava, s tim pak i spojena pohodlnost a kdyz se pridaji starosti a clovek je v tomhle stylu, kde jidelnicek tvori hlavne jednoduchy cukry, tezko z toho ven.

Docela jste me panove vyhecovali a vidim, ze jsou na tom lide s povolanim jeste hure, co se tyce casu. Jeste se chci zeptat, snidane a svaciny bych chapal, obedy taky v poho, ale jak zahanet efektivne vecerni navaly chuti a hladu, kdyz nechci nabirat? Sezrat celej salat, to me nezasyti teda a ne vzdy je ta moznost.

Nejhorsi je, ze mam docela nacteno, ale nejak jsem se nedokazal nahecovat... Diky tady vsem.

PS: Psano z tabletu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2014 6:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli mas tenhle problem, zkus si precist neco o warrior diet
(v brutalni zkratce:pres den orisky a zelenina a vecer se nazeres masa, vajicek a zeleniny)
Marky V.

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2014 8:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
(v brutalni zkratce:pres den orisky a zelenina a vecer se nazeres masa, vajicek a zeleniny)

Dobrý tip a já ještě přihodím další pro někoho, kdo nemá čas na snídani a chce hubnout: nastuduj si dietu Leangains.
A k tomu času: když jsem pracoval u Městské policie, tak jsem měl směny všelijak a vždycky jsem si našel čas na cvičení. Vždycky musíš něco obětovat, něco zorganizovat, ale jde to. Spánek jenom 4 hodiny? Doma dvě děti a rodinné povinosti? Nemocná maminka, co furt s něčím otravuje? Buď to chci zvládat nebo ne...
Znám borce, kterej je schopnej jít cvičit po noční, nebo večer po odpolední po 21. hodině. On chce, tak prostě jde. Nehledá výmluvy, ale cestu. A věř mi, taky na to vypadá!
yura

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2014 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Jezisi neblbnene lidem hlavu temahle hovadinama. Když bude jist poradne během dne, poradna snidane, svaciny, obed, vecere, tak nebude met zadny navaly hladu a chuti. Je jasny, ze když přes den neji, nesnida a dava tam jednoduche cukry, tak mu inzulin skace nahoru, dolu a ma proste chute je unavenej.. Staci se zacit stravovat normalne a bude to OK.
flew

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2014 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Peter Ustinov napsal:
Jezisi neblbnene lidem hlavu temahle hovadinama. Když bude jist poradne během dne, poradna snidane, svaciny, obed, vecere, tak nebude met zadny navaly hladu a chuti. Je jasny, ze když přes den neji, nesnida a dava tam jednoduche cukry, tak mu inzulin skace nahoru, dolu a ma proste chute je unavenej.. Staci se zacit stravovat normalne a bude to OK.

opravdu? unavenej ve WD? a teď tu o červené karkulce..
já na ořechách vydržím měsíc... ty bez sacharidů den a je ti blbě

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
yura

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2014 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nauc se cist..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nemožnost pravidelného režimu, nemožnost zhubnout? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: