|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červen 26, 2013 8:57 pm Předmět: |
|
|
| michal_n napsal: | | Peter Ustinov napsal: |
jeste mi rekni, jak dlouho to praktikujes a jak jsi se za tu dobu zlepsi: bud silove nebo kolik kg svalu jsi pribral
dekuji |
Proč tak jízlivě? Praktikuji to cca půl roku. Za ten půlrok jsem se zlepšil víc silově, podílem svalů i podílem tuku víc, než za posledních 4-5 let pomocí splitů, fullbody, cvičení do selhání atd. Při neustálém poklesu těl tuku jdu nahoru silově a přibývají mi svaly (ty svaly jako vedlejší efekt - můj cíl je max síla při minimálním podílu tuku zjednodušeně). Na jednu stranu není půl roku zásadně vypovídají, na druhou stranu mi to osobně výsledky i pocitově dokazuje, že je to (pro mě) správná cesta.
Na tom, co jsem psal výš (že je potřeba vědět CO, PROČ a JAK dělat a hlavně že je zásadní naučit se poznat reakce svého těla na konkrétní trénink, stravu a regeneraci) trvám ;)
Nikomu trénink 13 z každých 14ti dnů nenutím a myslím, že je to jako vše ohledně cvičení dost individuální. Kdyby tě zajímalo něco dál, tak PM, nebo si můžeme jít zacvičit když se sejdeme časově :) Diskuze na netu nevyhledávám a težko hodnotit trénink, který ten druhý neviděl.. |
chci konkretni cisla
verim ze to fungovat muze, ale pul roku neverim, mozna kratka perioda dvou mesicu
vim, ze treba CF takhle podobne cvici, ale tam jedou spis na kondici nez na vykon, (rekl bych ze je tam velmi nizka intenzita cviceni, brano pomerem k maximalnim vykonum v jednotlivych cvicih)prislis caste utoky na CNS nebo odcerpany vyssi urovne glykogenu bez dostatecne regenerace ( jidlo, spanek, ODPOCINEK, AS) zpusobi kumulaci unavy, pokles vykonu a pretrenovani _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
michal_n

|
Zaslal: st červen 26, 2013 9:05 pm Předmět: |
|
|
A přesně proto nediskutuju na internetu
Za vším hledejme steroidy..
Jako doplňky používám BCAA, creatin, maltodextrin, carnitin, vitamíny a minerály a občas proteiny. Nic víc.
Ale mysli si cokoliv, raw-e (podle sebe soudím tebe?  )..
Tím končím svou účast v diskusi a budu zase jen forum číst a filtrovat si pro sebe užitečné příspěvky od těch, kterých je většina. Měření pinďourů a dohadování a přesvědčování o vlastních pravdách nechávám těm, které to baví a kteří tím žijí
EDIT: psal jsem to před postem Petera Ustinova. Na ten ještě odepíšu ráno asi
EDIT2: doplnil jsem k suplementaci ještě maltodextrin, který dávám společně s creatinem
EDIT3: abych nepsal další a další příspěvky..
| Peter Ustinov napsal: | | chci konkretni cisla |
Posílám konkrétní čísla: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ... :) Ke konkrétním číslům (které se vztahují k mému tréninku) posílám PM.
| Peter Ustinov napsal: | | vim, ze treba CF takhle podobne cvici, ale tam jedou spis na kondici nez na vykon, (rekl bych ze je tam velmi nizka intenzita cviceni, brano pomerem k maximalnim vykonum v jednotlivych cvicih)prislis caste utoky na CNS nebo odcerpany vyssi urovne glykogenu bez dostatecne regenerace ( jidlo, spanek, ODPOCINEK, AS) zpusobi kumulaci unavy, pokles vykonu a pretrenovani |
Máš pravdu a souhlasím :)
Nikde jsem ale nepsal, že v každém tréninku zkouším maximální výkony na dané cviky, naopak, většinu tréninků v jednotlivých cyklech se k maximu nepřiblížím (přesto se maximum na konci každého cyklu posune výš proti předchozímu cyklu). Myslím, že je takový zažitý omyl, že pokud chce člověk říct, že měl tvrdý trénink, musí se zničit (ať už svaly nebo CNS). V tom je ta krása, že po tréninku mám víc energie než před ním i když jsem na něm zvedal víc, než 2/3 lidí, kteří byli ve stejnou dobu v posilovně.. V mém tréninku (a opakuji, který nikomu nevnucuji) jde o to necvičit do selhání, necvičit v každém tréninku s maximálními vahami a dodržovat rozpis, který jsem si stanovil (a je to občas velký boj s egem, které by rádo zkusilo maximálku, protože se na to v danou chvíli cítí), cyklovat tréninky, používat princip "2 kroky dopředu, 1 krok zpět", poslouchat svoje tělo a jeho zpětnou vazbu na trénink, stravu a "odpočinek" a pokud cítím únavu nebo cítím, že se blíží přetrénování, dát si volno (což u mě vychází v průměru jednou za 10-14 dní den volna). Poslední princip, který používám a souvisí i s tím 2 kroky dopředu a 1 krok zpět, je zařazování deload fáze po několika cyklech.
To je můj poslední příspěvek k tématu a k mému tréninku. Nepotřebuji ho nikomu obhajovat (určitě ne lidem na internetu, které neznám), protože na mě funguje a to je jediné, co je pro mě směrodatné. Trvalo mi dlouho, než jsem si tento trénink vyladil a pořád to ještě není finále, protože zkušenosti a informace z různých odborných publikací a od lidí, kteří vědí, co je efektivní, přibývají.. Jediné, co mě mrzí je, že jsem se k těm informacím nedostal (ano uznávám, svojí vinou) dřív. Mohl jsem už být úplně jinde..
Nešlo mi o to, aby si ti, kteří to budou číst, odnesli to, že nějaký vokurka z fóra trénuje 13+1, ale že je důležité (zásadně důležité) poslouchat reakce těla na konkrétní trénink, stravu a odpočinek a tuhle zpětnou vazbu brát na zřetel při plánování tréninku, stravy a odpočinku . _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: čt červen 27, 2013 8:10 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: čt červen 27, 2013 2:12 pm Předmět: |
|
|
michal_n: mna by zaujimal konkretnejsi rozpis tvojho treningu - ake cviky si vyberas a akym sposobom cyklujes - ak by si si nasiel cas ;] diky.
podla tvojho popisu mi to pripomina variantu PTP protokolu od Tsatsoulina..
|
|
| nahoru |
|
 |
Sasakr

|
Zaslal: út červen 24, 2014 10:28 pm Předmět: |
|
|
Co si myslíte o takovémhle tréningovém plánu? scoobysworkshop (tečka)com/advanced-workout-plan/ (nemůžu postovat odkazy, tak zatím takhle)
I když jedu tréning úplně do selhání, tak jsem druhej den úplně v pohodě, nic necítím. Tak si říkám, že bych FB 3× týdně vystřídal takovýmhle splitem skoro každý den. Časově to vyjde na stejno (3× týdně 1,5 h nebo 6× týdně 45 minut) a nějaká změna by mi nevadila. Momentální cíl je maximalizace objemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st červen 25, 2014 8:11 am Předmět: |
|
|
| Michalllll napsal: | | Já jen, že v motivačních videiích atd.. |
jak uz zminili, v tehle videich jsou profi borci, kteri maji profi podminky - od tuny suplementu, steroidu az po reznika v lednicce,, pro tebe, jako zacatecnika, by to bylo veeelmi kontraproduktivni, behem par dnu by ses odpalil
pokud chces chodit vickrat nez 3x, da se sestavit i rozumne 4x fullbody, pripadne rozdelit treba klasicky spodek/vrsek
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: st červen 25, 2014 8:33 am Předmět: |
|
|
Mám osobní zkušenost - minulý rok jsem cvičil od 1. ledna do března plán HIIT 100. Autorem je JIM SToppani a cvičí se 6x týdně. Split byl tuším prsa záda jeden den, druhý nohy tric a třetí ramena biceps a břicho, pak znova a den volna. Byl to plán na redukci tuku, což se podařilo. Jel jsem to ale bez doporučené suplementace, jen s proteinem a nestíhal jsem regenerovat. To se projevovalo buzením několikrát do noci, nic moc, pořád jsem byl utahanej. Doporučuji se držet rad o lidí tady a dát tam třeba 3 týdně FB nebo jeden den vršek, druhý spodek a třetí třeba fullbody, tenhle plán je i tady v jednom článku. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: st červen 25, 2014 2:41 pm Předmět: |
|
|
5 dní cvičím,víkend odpočívám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červen 25, 2014 4:21 pm Předmět: |
|
|
| michal_n napsal: |
| Peter Ustinov napsal: | | chci konkretni cisla |
Posílám konkrétní čísla: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ... :) Ke konkrétním číslům (které se vztahují k mému tréninku) posílám PM.
|
nejak nic neprislo _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červen 25, 2014 4:34 pm Předmět: |
|
|
Taky jde 7 svalových partiíí ,7 dní v týdnu, takže každej den jedna
po-prsa
ut-záda
st-biceps
čt-nohy
pá-triceps
so-ramena
ne- břicho
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: st červen 25, 2014 4:49 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Taky jde 7 svalových partiíí ,7 dní v týdnu, takže každej den jedna
po-prsa
ut-záda
st-biceps
čt-nohy
pá-triceps
so-ramena
ne- břicho |
si tam postav stan rovnou
|
|
| nahoru |
|
 |
Sasakr

|
Zaslal: st červen 25, 2014 5:12 pm Předmět: |
|
|
Kam bych chodil, vždyť je to plán dělanej na doma.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st červen 25, 2014 6:37 pm Předmět: |
|
|
| Mravenec1 napsal: | | arkan napsal: | Taky jde 7 svalových partiíí ,7 dní v týdnu, takže každej den jedna
po-prsa
ut-záda
st-biceps
čt-nohy
pá-triceps
so-ramena
ne- břicho |
si tam postav stan rovnou |
Mravenec vydechni a připaž
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|