Ahoj, byl bych rád, kdybyste mi zkontrolovali můj jídelníček, prosím.
Základní údaje: Věk 21, výška 183, váha kolem 80kg. Tuk asi kolem 22%. Tipuju se na něco mezi endo a mezomorfem.
Se cvičením jsem začal již před nějakými 3 roky, ale bohužel většinu z toho času jsem necvičil, nebo cvičil s velkými pauzami. Na prvním místě u mě byla škola, proto trénink šel stranou. Ale hlavně jsem pořádně (hodně a správně) nikdy nejedl, proto taky nic moc nenarostlo. Pozn. ještě, než jsem začal chodit do posilovny, tak jsem zhubnul necelých 30 kg, takže jsem vypadal předtím podstatně jinak.
Můj cíl je tedy nabrat už konečně nějakou svalovou hmotu. Prosím, jestli byste se mohli na můj návrh jídelníčku podívat. Nechci se nějak extra vyžrat, spíš abych tak nabíral nějak rozumně.
Ještě pozn. koupil jsem si One Stop Xtreme od
Reflexu jako doplněk, i když zjišťuji, že bych se asi obešel i bez něj, ale tak když už ho mám, tak ho využiju.
Jídelníček:
8:00 snídaně: ovesné placky - 150g ovesných vloček, 2 vajíčka
9:00 před tréninkem: 70g One Stop Xtreme
10:00 trénink
11:30 po tréninku: 70g One Stop Xtreme, 100g rozmixovaných ovesných vloček
13:00 oběd: 100g kuřecího masa, 130g rýže
16:00 svačina: 130g rýžových chlebíčků (1 balení)
19:00 večeře: 100g kuřecího masa, 130g rýže
22:00 na noc: 125g tvarohu (půlka tvarohu)
Snažil jsem se to spočítat a vyšlo mi to na nějakých 185g bílkovin, 544g sacharidů a 48g tuků. Celkem mě překvapilo, že tam je tolik bílkovin už, proto jsem radši ubral na mase během dne a přidal na vločkách, aby bylo víc sacharidů. Na noc jsem zvolil už jsem půlku tvarohu, právě kvůli bílkovinám. Doufám, že jsem to spočítal zhruba dobře.
Jinak do jídelníčku jsem nepsal zeleninu a ovoce, nějak zvlášť se na to nesoustředím, ale co je doma, to sním. Jako trénink jsem zvolil klasický kulturistický těžko-lehký split (4 tréninky týdně). Těším se na něj, korte třeba zas někdy jindy. Vzhledem k tomu, kolik mám na sobě svalů, tak to musí růst po všem
Byl bych rád, kdybyste mi napsali nějaké připomínky. Nevím, jestli není těch bílkovin zbytečně moc (rozhodně se chci držet pod 2,5g na kg). A taky nevím, jestli stačí počet sacharidů. Nevím jak líp to nakombinovat.
Děkuji za všechny rady a připomínky.