Cvičení/hubnutí - rada

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičení/hubnutí - rada  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Cvičení/hubnutí - rada
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Darkdeath04

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2014 9:52 am    Předmět: Cvičení/hubnutí - rada Odpovědět s citátem

Nazdar mněl bych dotaz jestli to jak jsem cvičil doposud je ok,nebo jestli to neni kontraproduktivní. Momentálně se snažím hubnout ale i trošku cvičím silově, ale potřeboval bych poradit jestli to teda dělám dobře nebo jestli bych mněl cvičit jen např 4x týdně.

Doposud jsem to dělal tak že jsem 3x v týdnu 60 minut jezdil na rotopedu/běhal venku+ 20minut cvičil břicho . 3x v týdnu jsem pak posiloval celé tělo (činky,vlastní váhou). Takže jsem vlastně neměl regenerační dny.

Chci hlavně zhubnout, takže otázka zní jestli "silové" dny vypustit uplně nebo je zařadit do dnů kde "hubnu", nebo to jet jak doposud bez reg. dnů.

Děkuji za případné rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coder

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2014 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych si to dal dohromady tj. odcvicil bych cele telo a hned potom zaradil treba na 30 min rotoped .....20 min cvicit bricho je blbost.......hubne se hlavne v kuchyni
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2014 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám něco podobného, jedu 3x týdně fullbody - hlavní cviky jeden týden 5x5, 6x6 a druhý týden 3x4. Ve volné dny chodím ráno ještě před prací běhat, kolem půl 5, po práci se mi už tolik nechce. Vyhovuje mi to víc, než odcvičit a pak ještě na pás nebo rotoped. Spíš ale poslouchej tělo, jestli stíháš regenerovat, klidně bych tam třeba jen 10-20 minut po tréninku cardio dal.
Mablung

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2014 11:57 am    Předmět: Re: Cvičení/hubnutí - rada Odpovědět s citátem

Jak už bylo řečeno, pokud stíháš regenerovat, v klidu pokračuj. Člověk se jen tak lehce nepřetrénuje.
Darkdeath04

PříspěvekZaslal: čt červenec 03, 2014 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

děkuji za reakce, ještě jedna věc a to, že když budu cvičit vše v jeden den (15 minut rozehřátí kardio, 40 minut cvičení a cca 40 -60 minut na závěr kardio ) nebudu spalovat nakonci více "svaly" než tuky ?
Četl jsem že je optimální cvičit tak hodinu, nad hodinu že už se právě "ničí" svalová hmota , ale nevím jestli se do té hodiny počítá i to kardio.

Jsem v tomhle nováček raději udělám blbce ze sebe tady, než pak přijít zhuntovaný za poradcem
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červenec 03, 2014 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkdeath04 napsal:
děkuji za reakce, ještě jedna věc a to, že když budu cvičit vše v jeden den (15 minut rozehřátí kardio, 40 minut cvičení a cca 40 -60 minut na závěr kardio ) nebudu spalovat nakonci více "svaly" než tuky ?
Četl jsem že je optimální cvičit tak hodinu, nad hodinu že už se právě "ničí" svalová hmota , ale nevím jestli se do té hodiny počítá i to kardio.

Jsem v tomhle nováček raději udělám blbce ze sebe tady, než pak přijít zhuntovaný za poradcem

Posledni veta je spravne, zbytek ne:-).
Katabolismus je strasak ktery ma prodavat doplnky. Samozrejme, pri skutecne vysokem zaberu dochazi k rozpadu svalu, ale aby to melo nejaky viditlny dopad, musel by to byt minimalne dvojnasobek toho co ty planujes. takze to pust z hlavy
Darkdeath04

PříspěvekZaslal: čt červenec 03, 2014 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Darkdeath04 napsal:

Posledni veta je spravne, zbytek ne:-).
Katabolismus je strasak ktery ma prodavat doplnky. Samozrejme, pri skutecne vysokem zaberu dochazi k rozpadu svalu, ale aby to melo nejaky viditlny dopad, musel by to byt minimalne dvojnasobek toho co ty planujes. takze to pust z hlavy

Ok díky :)
Darkdeath04

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych mněl jeden dotaz, nebudu kvuli něj zakládat nový topic.

Když tedy to moje cvičení beru hlavně za učelem hubnutí, mám tedy navečer po cvičení (silové+aerobní) do sebe cpát jenom bílkoviny a zeleninu ( což jsem se hodně dočetl na internetu), nebo bych mněl jíst i sacharidy abych doplnil energii, protože jsem se zase jinde dočetl že z bílkovin se ta energie vstřebává pomalu.

Já jím podle druhé varianty ( v knížce Sportvoní výživa od Nancy Clark pořád opakuje že sacharidů se nebát, naopak když bych byl jenom na bílkovinách a zelenine tak bych zachvilku docvičil), ale internet je hlavně plný té první.
A ted babo rad
Princ

PříspěvekZaslal: út červenec 15, 2014 12:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvůj příspěvek vůbec nezmiňuje tuky. Víš, že tuky jsou také důležitou složkou stravy?

Jinak nějaké komplexní sacharidy (třeba hnědou rýži, ovesné vločky, trochu ovoce...) tam pošli, jen v přiměřeném množství.

Hodí se hubnout pomalu a pozvolna, a když se to zasekne, sacharidů lehce ubrat. Ne začít s brutálním, excesivním nasazením, a pak už nemít kam to posunout.

Rychle na stránku:

Přejdi na: