Snídaně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Snídaně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Snídaně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wombat napsal:
Jak byste třeba nahradili 100g vloček, 200ml mléka, 20g 90% proteinu a 10g kakaa na snídaní, aby to bylo sladký, dobrý a stejně výživný? Momentálně šetřím proteinem, tak do sebe hodím 2 vajca a pak si dám samotné OV s mlékem a nějakým ovocem. Jak tam ale doplnit rychlou bílkovinu ráno? Nějakej nápad? Vajca už mně totiž lezou i ušima. :D

Co třeba mléčná rýže a místo kakaa perníkové kořeni nebo skořice a k tomu banán? :) Nebo smíchej vajíčka s proteinem, trochou mléka a dej to na cca 10 minut do trouby. Bude to takový lehčí koláč, dělám takto muffiny - jen místo mléka dávám kokosové.
Tom3

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:
555SIMI555 napsal:
karlwanhov napsal:
wombat napsal:
Jak je to, prosím, s těma bílkovinama ke snídani? Bílkoviny z vloček se počítají jako plnohodnotné?

bilkoviny musis pocitat vsechny, telo vtom rozdil nedela - to podstatne je vyuzitelnost, ktera se odviji od esencialnich aminokyselin a jejich vhodnou kombinaci, prilohy obecne maji limitni lysin, lusteniny methionin atd,, takze zaverem, ano, bilkoviny z vlocek pocitat :)

Všechno moc teoretický... Samozřejmě že je můžeš počítat jako plnohodnotné pokud k tomu dáš třeba vejce, ale já ti řekno jedno, nepočítej je !!! Normálně počítej jen živočišný, rýže, tstoviny, vločky a buhví co nepočítej... Hlavně to nehroť, vše s rozumem a půjde to :-D

z pocatku doporucuju pocitat, at clovek dostane prehled kolik toho ma snist

jinak pocitat jen zivocisne je bullshit - kdyz si das 100g cocky a ktomu vajcka, bilkovina z lustenin se stava jiz dobre vyuzitelna a to je ji okolo 25g, takze slusny kotlik

Takze pocitat bilkoviny z ryze, testovin a takovych veci? Stejne tak treba sacharidy a bilkoviny z orisku? Ja teda takovyhle veci nikdy nepocital, rikal jsem si ze stejne nejsou plnohodnotny a nevim jak moc se vyuziji... takze pocitat "vse ze vseho" ? (krom zeleniny, tu pocitat nebudu)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dominik01

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vůbec neřeš nějaké neplnohodnotné a plnohodnotné... tam je tuším rozdíl jen v aminokys. spektru, kde u "neplnohodnotných" nefigurují všechny essenciální aminokys. nebo nejsou v "ideálním" poměru Pokud počítáš, tak počítej všechny :)
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a pokud to řešit chceš, tak na http://nutritiondata.self.com/ máš u každý potraviny i vyhodnocení jejího aminospektra, kde vidíš, která aminokyselina zaostává.
Lukáš Mužík

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dominik01 napsal:
Já si v poslední době dělám k snídani 100g ovesných vloček, s +- 200-250g bílého jogurtu, na to trochu medu, vločky ani není třeba mixovat

100g vloček? ale to nemáš objem ne?
Dominik01

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukáš Mužík napsal:
Dominik01 napsal:
Já si v poslední době dělám k snídani 100g ovesných vloček, s +- 200-250g bílého jogurtu, na to trochu medu, vločky ani není třeba mixovat

Podle gramáže vloček ke snídani poznáš, jestli zrovna jedu objem nebo ne?
Lukáš Mužík

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dominik01 napsal:
Lukáš Mužík napsal:
Dominik01 napsal:

Podle gramáže vloček ke snídani poznáš, jestli zrovna jedu objem nebo ne?

Tak já nevím jakej máš příjem denně ale jako jestli fakt objem tak 100 mi nepřijde moc :D

Rychle na stránku:

Přejdi na: