|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
reegis

|
Zaslal: so červenec 12, 2014 12:36 pm Předmět: |
|
|
Tak si po nejakem mesici v Irsku pohravam s myslenkou odjet na Novy Zeland. Jeden kuchar z prace tam chce jet behem 3 mesicu, tak mi nasadil brouka do hlavy a velmi vazne premyslim o tom ze pojedu s nim.
Jeste musim pozjistovat info kolik stoji viza a dalsi veci. Jestli na to vubec stihnu nasetrit
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po červenec 14, 2014 12:13 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Tak si po nejakem mesici v Irsku pohravam s myslenkou odjet na Novy Zeland. Jeden kuchar z prace tam chce jet behem 3 mesicu, tak mi nasadil brouka do hlavy a velmi vazne premyslim o tom ze pojedu s nim.
Jeste musim pozjistovat info kolik stoji viza a dalsi veci. Jestli na to vubec stihnu nasetrit | Další víza budou vydávat až příští rok v březnu. Letos je to již uzavřené. Samozřejmě se tam dá dsotat, pokud tě tam pozvou, máš zajištěnou práci, napíšeš nějaký motivační dopisy a hromady takovýhlech věcí, ale víza už jsou letos rozdaná. Byla pryč za 50 minut. Minulý rok to trvalo snad den nebo dva a rok předtím několik dní. Příští rok to bude pryč za patnáct minut :o)
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: po červenec 14, 2014 12:30 pm Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | | reegis napsal: | Tak si po nejakem mesici v Irsku pohravam s myslenkou odjet na Novy Zeland. Jeden kuchar z prace tam chce jet behem 3 mesicu, tak mi nasadil brouka do hlavy a velmi vazne premyslim o tom ze pojedu s nim.
Jeste musim pozjistovat info kolik stoji viza a dalsi veci. Jestli na to vubec stihnu nasetrit | Další víza budou vydávat až příští rok v březnu. Letos je to již uzavřené. Samozřejmě se tam dá dsotat, pokud tě tam pozvou, máš zajištěnou práci, napíšeš nějaký motivační dopisy a hromady takovýhlech věcí, ale víza už jsou letos rozdaná. Byla pryč za 50 minut. Minulý rok to trvalo snad den nebo dva a rok předtím několik dní. Příští rok to bude pryč za patnáct minut :o) |
To myslis ty viza, ktere davaji na 1 rok? Nevim jak se jmenuji..myslim ze work and travel..jsem myslel ze tenhle typ viz zadna omezeni nema.
|
|
| nahoru |
|
 |
začátečnikova
|
Zaslal: po červenec 14, 2014 12:39 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Houdys

|
Zaslal: po červenec 14, 2014 1:52 pm Předmět: vizum |
|
|
| citace: | | Další víza budou vydávat až příští rok v březnu. Letos je to již uzavřené. Samozřejmě se tam dá dsotat, pokud tě tam pozvou, máš zajištěnou práci, napíšeš nějaký motivační dopisy a hromady takovýhlech věcí, ale víza už jsou letos rozdaná. Byla pryč za 50 minut. Minulý rok to trvalo snad den nebo dva a rok předtím několik dní. Příští rok to bude pryč za patnáct minut :o) | Je to přesně tak, jak napsal DAVID.LOPAN. Každý rok je určitá kvota na roční vízum work and travel. Např. na Nový Zéland, Kanada... Většinou to je do jednoho dne pryč a musíš si zase rok počkat, nebo to vzít jinou cestou. víza work and travel do Kanady letos zmizela během pár minut. Čekal jsem to, takže jsem si to pohlídal a vyšlo mi to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: čt srpen 28, 2014 9:42 am Předmět: |
|
|
Ahoj , Mam takový dotaz cca od ledna se stěhuju se ženou do Jižní Karolíny v USA. Máte někdo zkušenosti po jaké době je tam cca možné si vzít hypotéku? Nějaký doporučení na banku? Koukal jsem že se tam jede hodně na credit score atd máte s tím někdo nějaký zkušenosti? díky moc
|
|
| nahoru |
|
 |
Davson12
|
Zaslal: po září 08, 2014 2:55 pm Předmět: Re: Život v zahraničí |
|
|
| Petr Prielozny napsal: | | Ja doporucuju vsem mladochum, kteri jsou alespon trosku ambiciozni se svym zivotem aby si zbalily kufry a jeli do sveta. Evropa, Amerika, Australie, je to jedno, vsude bude asi lip nez v CR. Ziskate zivotni zkusenosti, zlepsite jazyk. Nejlepsi je odjet jeste mlady bez zavazku, pak uz to tak lehke neni. |
To si říkám, no. Zkusit něco nové jiné. jen se obavám, že za 3 měsíce tma neseženu nic a se zlou pak potáhnu zpět. Ale jinak je to supet o tom žádná jeto výzva.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st září 24, 2014 4:04 pm Předmět: |
|
|
Zdravím,
je to tak trochu na poslední chvíli, ale neplánujete někdo jet do UK? Potřeboval bych nějakého parťáka. A ještě jsem se chtěl zeptat, zda nevíte o nějaké např. agentuře nebo něco podobného, kde nabízí výhodné a dlouhodobé ubytování? O tomto http://bohemiaworld.cz vím. Na internetu jsem samozřejmě koukal, ale moc moudrý z toho nejsem. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 12:54 pm Předmět: |
|
|
Tak už jsem nějakou dobu v UK. Konečně jsem našel práci. Ale jestli jsem někdo plánujete jet, tak se vyhněte http://bohemiaworld.cz, hrůza!
14 dní možná déle jsem si s nimi dopisoval pomocí e-mailů, pár dní před odjezdem z nich vypadlo, že ceny na webu nejsou ROK aktuální. A ze singl pokoje od 65 liber za týden (tedy 260 měsíc) se vyklubal pokoj za 450 liber!!! Samozřejmě jsem do toho nešel a musel jít na double. Od prvního dne nám tvrdili, že nás dají dočasně na jeden dům a po týdnu se stěhujeme, tudíž jsem nějak nehledal práci v okolí, páč jsem nevěděl kam půjdu. Po 3 týdnech mi volali, že se stahuji. Teď bude trvat cesta do práce z práce o 30 minut déle (super 2,5 hodiny denně jako bych měl kupu volného času), z práce jezdím o půlnoci, není nic lepšího když je člověk utahaný a těší se do postele jít dalších 30 minut pěšky domu).
O tom jak jsou vybavené pokoje, že postel je snad polystyrenová a na tom je hozená pružinová matrace co se snad už od druhé světové války ani nevyrábí se radši nezmiňuji.
Jo Shooter bych taky mohl chudák vyprávět. Hnus velebnosti! _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 1:25 pm Předmět: |
|
|
no vy ste to oba vyhrali tvl, no holt neda se svitit, ja s nima mam treba zkusenost ja + 3 lidi a v pohode, ale ze bych se tomu zas nejak divil to ne, prijezd a prvni kroky v anglii to je cistej ojeb, dale zalezi na jedinci jak se zaridi po par tydnech mesicich a zaridi si ten zivot dal tak se drz a sem tam se ozvi na fejsicku _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st listopad 12, 2014 2:11 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Tak už jsem nějakou dobu v UK. Konečně jsem našel práci. Ale jestli jsem někdo plánujete jet, tak se vyhněte http://bohemiaworld.cz, hrůza!
14 dní možná déle jsem si s nimi dopisoval pomocí e-mailů, pár dní před odjezdem z nich vypadlo, že ceny na webu nejsou ROK aktuální. A ze singl pokoje od 65 liber za týden (tedy 260 měsíc) se vyklubal pokoj za 450 liber!!! Samozřejmě jsem do toho nešel a musel jít na double. Od prvního dne nám tvrdili, že nás dají dočasně na jeden dům a po týdnu se stěhujeme, tudíž jsem nějak nehledal práci v okolí, páč jsem nevěděl kam půjdu. Po 3 týdnech mi volali, že se stahuji. Teď bude trvat cesta do práce z práce o 30 minut déle (super 2,5 hodiny denně jako bych měl kupu volného času), z práce jezdím o půlnoci, není nic lepšího když je člověk utahaný a těší se do postele jít dalších 30 minut pěšky domu).
O tom jak jsou vybavené pokoje, že postel je snad polystyrenová a na tom je hozená pružinová matrace co se snad už od druhé světové války ani nevyrábí se radši nezmiňuji.
Jo Shooter bych taky mohl chudák vyprávět. Hnus velebnosti! |
Njn, je to tezke, kdyz veris podobnym blbostem. Co vim, single pokoj nesezenes pod stovku ani omylem.
Co se samotneho zprostredovani tyce, brat od tebe penize dle zakona nesmeji. Takze bud prekroci zakon a nebo te musi oskubat jinym zpusobem
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
Hm, me pokoj za 350 v trech a pak 250liber mesicne, kde jsem byl sam, pripadal jako normal cena, ale uz je to nekolik let z5, ceny jsou ted asi jinde.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: st listopad 12, 2014 4:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 11:53 pm Předmět: |
|
|
Takze taky pridam par vet do soudku. Hlasim se z Anglie, konecne se mi neseka mobil.
Odjezd do Anglie byl naplanovan na utery 21.10.2014. Letenky byly rezervovany 3 mesice predem, takze nas cesta vysla na cca 600kc + kufry 300kc Zezacatku jsme se rozmysleli kde budeme bydlet. Kubaz nam poradil spolecnost bohemiaworld
Tak jsme zavolali vyplnili rezervaci. 3 tydny pred odletem nam agentura rekla ze s nama pocita a chce zalohu 1000kc. Ok zaplatili jsme.2dny predem nam volaji zes nama pocitaji. Dalsi den nam volaji ze z kapacitnich duvidu nas nemuzou ubytovat. Rikame WTF? My jim zaplatime, reknou ze ok a ted ze ne? Tak jsme se s nema dohodli ze nas na jeden den ubytuji v hotelu a dalsi den se to vyresi. Ubytovna otres, hotel pro vsechny narodnosti a na patrech spolecny 3koupelny a 3 zachody. ČD jsou čiste.
Samozrejme ze dalsi den se nic nevyresilo, vzali jsme si od nich zalohu, dali nam par cisel na ubytovaci agentury. A sli jsme po svych. Obvolali jsme vsechny agentury v Londyne a vsichni meli plno. Nastesti u jedne jsme cekali snad 2 hodiny na verdikt jestli jo nebo ne. Meli jsme stesti v nestesti. Jedna agentura Easylondon se nas ujala, ale melo to jeden hacek. Ubytovani bylo volne jen v Doncastru, coz je 350km od Londyna i s praci ve sklade v Tesco. Rikame si zenemame jinou moznost a nemame kde prespat. Tak jsme se vydali smer Doncaster. Prijeli jsme do mesta autobusem, ktery nam jel ve 23:30. Takze noc jsme nastesti projezdili v buse  . Dalsi den jsme vyridili nove cislo, pohovor na NINkod coz je cislo pod kterym za vas budou platit soc. a zdr. pojisteni a taky to potrbujete k praci. Dale jsme si vyridili pohovor v praci ve sklade Tesco.
Na baraku bydlime celkem se 6slovakama +my 3 takze barak k prasknuti. Hlavne vecer v miniaturni kuchyni kde se nahrne celej barak lidi
Barak mame asi 30 km od prace takze nas vozi borec co nas ubytoval za £6 cesta tam a zpet. Casem si najdeme neco pobliz bo £6 je sakra hodne. Co se tyka ceny najmu tak se tu pohybuji od £ 60 tydne. Coz je £240 mesic. Ceny potravin vicemene stejne. Drahe je tu maso, orechy. A tvaroh tu tezko sezenete, jen v polskych obchodech. Cena benzinu £1,25, pojistka na auto kolem £1000 za rok, coz je masakr. Vyplaty se tu pohybuji od £ 800-1000 to je ta minimalka co tu je.
Jediny co je tu hrozna nevyhoda tak je to, ze potrebujete mit ucet v bance snad na vsechno i na VSTUP do posilovny. Zadnej cash tu neberou a tez chteji i hodinu zdravi a bezpecnost pred vstupem. Takze jsem jeste od te doby nebyl v posilce. Vyplatu bereme na sek kde chteji poplatek za vyber 10% z vybrane castky coz je taky hnus.
Kvalita potravin je ksakru lepsi nez v cesku. O vse se tu krasne staraji. Je tu milion obchodu s jidlem hlavne poundland kde je vse za libru.  casem se ozvu
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Prielozny

|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 3:56 am Předmět: |
|
|
| Vico napsal: | | Ahoj , Mam takový dotaz cca od ledna se stěhuju se ženou do Jižní Karolíny v USA. Máte někdo zkušenosti po jaké době je tam cca možné si vzít hypotéku? Nějaký doporučení na banku? Koukal jsem že se tam jede hodně na credit score atd máte s tím někdo nějaký zkušenosti? díky moc |
Tak credit si musis budovat dost dlouho, tim ze mas kreditky, pouzivas je a platis vcas. Ale to potrva roky. Banky jsou hoodne opatrny s hypotekama a bez prokazani o pracovnim trvalym prijmu, bez ssn, to proste nepujde. Drzim palce ale
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|