Život v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Život v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Život v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
reegis

PříspěvekZaslal: so červenec 12, 2014 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si po nejakem mesici v Irsku pohravam s myslenkou odjet na Novy Zeland. Jeden kuchar z prace tam chce jet behem 3 mesicu, tak mi nasadil brouka do hlavy a velmi vazne premyslim o tom ze pojedu s nim.

Jeste musim pozjistovat info kolik stoji viza a dalsi veci. Jestli na to vubec stihnu nasetrit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po červenec 14, 2014 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

reegis napsal:
Tak si po nejakem mesici v Irsku pohravam s myslenkou odjet na Novy Zeland. Jeden kuchar z prace tam chce jet behem 3 mesicu, tak mi nasadil brouka do hlavy a velmi vazne premyslim o tom ze pojedu s nim.

Jeste musim pozjistovat info kolik stoji viza a dalsi veci. Jestli na to vubec stihnu nasetrit
Další víza budou vydávat až příští rok v březnu. Letos je to již uzavřené. Samozřejmě se tam dá dsotat, pokud tě tam pozvou, máš zajištěnou práci, napíšeš nějaký motivační dopisy a hromady takovýhlech věcí, ale víza už jsou letos rozdaná. Byla pryč za 50 minut. Minulý rok to trvalo snad den nebo dva a rok předtím několik dní. Příští rok to bude pryč za patnáct minut :o)
reegis

PříspěvekZaslal: po červenec 14, 2014 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
reegis napsal:

Další víza budou vydávat až příští rok v březnu. Letos je to již uzavřené. Samozřejmě se tam dá dsotat, pokud tě tam pozvou, máš zajištěnou práci, napíšeš nějaký motivační dopisy a hromady takovýhlech věcí, ale víza už jsou letos rozdaná. Byla pryč za 50 minut. Minulý rok to trvalo snad den nebo dva a rok předtím několik dní. Příští rok to bude pryč za patnáct minut :o)

To myslis ty viza, ktere davaji na 1 rok? Nevim jak se jmenuji..myslim ze work and travel..jsem myslel ze tenhle typ viz zadna omezeni nema.
začátečnikova

PříspěvekZaslal: po červenec 14, 2014 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle me, vizum nepotrebujes protoze jsme visa waiver country. podivej se http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/visit/visitors/quickcheck.htm

btw vizum v zadne zemi neni podmineno poctem uchazecu. jde vzdy o rovnou prilezitost uchazecu. bud projdes kriteria nebo ne.

bohuzel, pokud je moc tech, ktery propadnou sitem, tak to zprisni.
Houdys

PříspěvekZaslal: po červenec 14, 2014 1:52 pm    Předmět: vizum Odpovědět s citátem

citace:
Je to přesně tak, jak napsal DAVID.LOPAN. Každý rok je určitá kvota na roční vízum work and travel. Např. na Nový Zéland, Kanada... Většinou to je do jednoho dne pryč a musíš si zase rok počkat, nebo to vzít jinou cestou. víza work and travel do Kanady letos zmizela během pár minut. Čekal jsem to, takže jsem si to pohlídal a vyšlo mi to.
Vico

PříspěvekZaslal: čt srpen 28, 2014 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj , Mam takový dotaz cca od ledna se stěhuju se ženou do Jižní Karolíny v USA. Máte někdo zkušenosti po jaké době je tam cca možné si vzít hypotéku? Nějaký doporučení na banku? Koukal jsem že se tam jede hodně na credit score atd máte s tím někdo nějaký zkušenosti? díky moc
Davson12

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 2:55 pm    Předmět: Re: Život v zahraničí Odpovědět s citátem

Petr Prielozny napsal:
Ja doporucuju vsem mladochum, kteri jsou alespon trosku ambiciozni se svym zivotem aby si zbalily kufry a jeli do sveta. Evropa, Amerika, Australie, je to jedno, vsude bude asi lip nez v CR. Ziskate zivotni zkusenosti, zlepsite jazyk. Nejlepsi je odjet jeste mlady bez zavazku, pak uz to tak lehke neni.

To si říkám, no. Zkusit něco nové jiné. jen se obavám, že za 3 měsíce tma neseženu nic a se zlou pak potáhnu zpět. Ale jinak je to supet o tom žádná jeto výzva.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st září 24, 2014 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím,
je to tak trochu na poslední chvíli, ale neplánujete někdo jet do UK? Potřeboval bych nějakého parťáka. A ještě jsem se chtěl zeptat, zda nevíte o nějaké např. agentuře nebo něco podobného, kde nabízí výhodné a dlouhodobé ubytování? O tomto http://bohemiaworld.cz vím. Na internetu jsem samozřejmě koukal, ale moc moudrý z toho nejsem.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak už jsem nějakou dobu v UK. Konečně jsem našel práci. Ale jestli jsem někdo plánujete jet, tak se vyhněte http://bohemiaworld.cz, hrůza!
14 dní možná déle jsem si s nimi dopisoval pomocí e-mailů, pár dní před odjezdem z nich vypadlo, že ceny na webu nejsou ROK aktuální. A ze singl pokoje od 65 liber za týden (tedy 260 měsíc) se vyklubal pokoj za 450 liber!!! Samozřejmě jsem do toho nešel a musel jít na double. Od prvního dne nám tvrdili, že nás dají dočasně na jeden dům a po týdnu se stěhujeme, tudíž jsem nějak nehledal práci v okolí, páč jsem nevěděl kam půjdu. Po 3 týdnech mi volali, že se stahuji. Teď bude trvat cesta do práce z práce o 30 minut déle (super 2,5 hodiny denně jako bych měl kupu volného času), z práce jezdím o půlnoci, není nic lepšího když je člověk utahaný a těší se do postele jít dalších 30 minut pěšky domu).
O tom jak jsou vybavené pokoje, že postel je snad polystyrenová a na tom je hozená pružinová matrace co se snad už od druhé světové války ani nevyrábí se radši nezmiňuji.

Jo Shooter bych taky mohl chudák vyprávět. Hnus velebnosti!
kubaz

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no vy ste to oba vyhrali tvl, no holt neda se svitit, ja s nima mam treba zkusenost ja + 3 lidi a v pohode, ale ze bych se tomu zas nejak divil to ne, prijezd a prvni kroky v anglii to je cistej ojeb, dale zalezi na jedinci jak se zaridi po par tydnech mesicich a zaridi si ten zivot dal tak se drz a sem tam se ozvi na fejsicku
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Tak už jsem nějakou dobu v UK. Konečně jsem našel práci. Ale jestli jsem někdo plánujete jet, tak se vyhněte http://bohemiaworld.cz, hrůza!
14 dní možná déle jsem si s nimi dopisoval pomocí e-mailů, pár dní před odjezdem z nich vypadlo, že ceny na webu nejsou ROK aktuální. A ze singl pokoje od 65 liber za týden (tedy 260 měsíc) se vyklubal pokoj za 450 liber!!! Samozřejmě jsem do toho nešel a musel jít na double. Od prvního dne nám tvrdili, že nás dají dočasně na jeden dům a po týdnu se stěhujeme, tudíž jsem nějak nehledal práci v okolí, páč jsem nevěděl kam půjdu. Po 3 týdnech mi volali, že se stahuji. Teď bude trvat cesta do práce z práce o 30 minut déle (super 2,5 hodiny denně jako bych měl kupu volného času), z práce jezdím o půlnoci, není nic lepšího když je člověk utahaný a těší se do postele jít dalších 30 minut pěšky domu).
O tom jak jsou vybavené pokoje, že postel je snad polystyrenová a na tom je hozená pružinová matrace co se snad už od druhé světové války ani nevyrábí se radši nezmiňuji.

Jo Shooter bych taky mohl chudák vyprávět. Hnus velebnosti!

Njn, je to tezke, kdyz veris podobnym blbostem. Co vim, single pokoj nesezenes pod stovku ani omylem.
Co se samotneho zprostredovani tyce, brat od tebe penize dle zakona nesmeji. Takze bud prekroci zakon a nebo te musi oskubat jinym zpusobem
Judson

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm, me pokoj za 350 v trech a pak 250liber mesicne, kde jsem byl sam, pripadal jako normal cena, ale uz je to nekolik let z5, ceny jsou ted asi jinde.
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimavy co jsem pred rokem dojel z NZ tak stejne WHS viza do Australie nebyli, ale ted tady ctu, ze asi jo??.... http://australie.informationplanet.cz/viza-do-australie/working-holiday-viza
shooter

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 11:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze taky pridam par vet do soudku. Hlasim se z Anglie, konecne se mi neseka mobil.
Odjezd do Anglie byl naplanovan na utery 21.10.2014. Letenky byly rezervovany 3 mesice predem, takze nas cesta vysla na cca 600kc + kufry 300kc Zezacatku jsme se rozmysleli kde budeme bydlet. Kubaz nam poradil spolecnost bohemiaworld
Tak jsme zavolali vyplnili rezervaci. 3 tydny pred odletem nam agentura rekla ze s nama pocita a chce zalohu 1000kc. Ok zaplatili jsme.2dny predem nam volaji zes nama pocitaji. Dalsi den nam volaji ze z kapacitnich duvidu nas nemuzou ubytovat. Rikame WTF? My jim zaplatime, reknou ze ok a ted ze ne? Tak jsme se s nema dohodli ze nas na jeden den ubytuji v hotelu a dalsi den se to vyresi. Ubytovna otres, hotel pro vsechny narodnosti a na patrech spolecny 3koupelny a 3 zachody. ČD jsou čiste.
Samozrejme ze dalsi den se nic nevyresilo, vzali jsme si od nich zalohu, dali nam par cisel na ubytovaci agentury. A sli jsme po svych. Obvolali jsme vsechny agentury v Londyne a vsichni meli plno. Nastesti u jedne jsme cekali snad 2 hodiny na verdikt jestli jo nebo ne. Meli jsme stesti v nestesti. Jedna agentura Easylondon se nas ujala, ale melo to jeden hacek. Ubytovani bylo volne jen v Doncastru, coz je 350km od Londyna i s praci ve sklade v Tesco. Rikame si zenemame jinou moznost a nemame kde prespat. Tak jsme se vydali smer Doncaster. Prijeli jsme do mesta autobusem, ktery nam jel ve 23:30. Takze noc jsme nastesti projezdili v buse . Dalsi den jsme vyridili nove cislo, pohovor na NINkod coz je cislo pod kterym za vas budou platit soc. a zdr. pojisteni a taky to potrbujete k praci. Dale jsme si vyridili pohovor v praci ve sklade Tesco.
Na baraku bydlime celkem se 6slovakama +my 3 takze barak k prasknuti. Hlavne vecer v miniaturni kuchyni kde se nahrne celej barak lidi
Barak mame asi 30 km od prace takze nas vozi borec co nas ubytoval za £6 cesta tam a zpet. Casem si najdeme neco pobliz bo £6 je sakra hodne. Co se tyka ceny najmu tak se tu pohybuji od £ 60 tydne. Coz je £240 mesic. Ceny potravin vicemene stejne. Drahe je tu maso, orechy. A tvaroh tu tezko sezenete, jen v polskych obchodech. Cena benzinu £1,25, pojistka na auto kolem £1000 za rok, coz je masakr. Vyplaty se tu pohybuji od £ 800-1000 to je ta minimalka co tu je.
Jediny co je tu hrozna nevyhoda tak je to, ze potrebujete mit ucet v bance snad na vsechno i na VSTUP do posilovny. Zadnej cash tu neberou a tez chteji i hodinu zdravi a bezpecnost pred vstupem. Takze jsem jeste od te doby nebyl v posilce. Vyplatu bereme na sek kde chteji poplatek za vyber 10% z vybrane castky coz je taky hnus.
Kvalita potravin je ksakru lepsi nez v cesku. O vse se tu krasne staraji. Je tu milion obchodu s jidlem hlavne poundland kde je vse za libru. casem se ozvu

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Petr Prielozny

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 3:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Ahoj , Mam takový dotaz cca od ledna se stěhuju se ženou do Jižní Karolíny v USA. Máte někdo zkušenosti po jaké době je tam cca možné si vzít hypotéku? Nějaký doporučení na banku? Koukal jsem že se tam jede hodně na credit score atd máte s tím někdo nějaký zkušenosti? díky moc

Tak credit si musis budovat dost dlouho, tim ze mas kreditky, pouzivas je a platis vcas. Ale to potrva roky. Banky jsou hoodne opatrny s hypotekama a bez prokazani o pracovnim trvalym prijmu, bez ssn, to proste nepujde. Drzim palce ale
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Život v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: