Intolerance fyzické zátěže

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Intolerance fyzické zátěže  Úvodní stránka -> Trénink -> Intolerance fyzické zátěže
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 12:34 am    Předmět: Intolerance fyzické zátěže Odpovědět s citátem

Zdravím vespolek. Tento příspěvek berte jako zoufalou prosbu o pomoc člověka, který už 7 měsíců nemůže cvičit a jeho stav se nelepší.

Kde začít. V zimě minulého roku (zhruba od půlky října do silvestra) jsem se rozhodl do toho pořádně šlápnout. Cvičil jsem prakticky každý den těžký, na CNS náročný trénink se spoustou maximálek, základními cviky, přepáleným objemem práce v kombinaci se nevyváženou stravou (prakticky jenom maso, vajíčka + přílohy, žádné ovoce, zelenina, nic takového) a ne uplně dostatečným množstvím spánku.

1. ledna ráno jsem se vzbudil (na silvestra jsem pro jistotu dal ještě těžký trénink nohou) s nateklými uzlinami, bolestí svalů, kloubů, hlavy. Zkrátka jsem chytil chřipku. Bohužel jsem žil v přesvědčení, že musím cvičit dál a místo toho, abych lehl do postele, 2. ledna jsem opět cvičil. Po pár trénincích kdy jsem zjistil, že už to opravdu nepude jsem tedy konečně ulehl do postele a rozhodl se vyléčit, což se mi během asi týdne podařilo. Chřipka zmizela, zůstalo pouze škrábání v krku, které způsobuje mírné pokašlávání.

Toto škrábání v krku mě drží nepřetržitě 7 měsíců, od půlky ledna až doteď. Navíc, po jakékoli fyzické zátěži, která mi způsobí zadýchání a tep 100+ okamžitě nastává zvýšená bolest v krku, bolest při polykání, mandlí, bolest za hrudní kostí atd.

Prochodil jsem snad 10 doktorů, kteří mi předepsali antibiotika, vitamin A, E, D, prášky proti kašli, kloktadla, kapky proti zánětům nosohltanu - nic z toho nepomohlo. Dále jsem byl na kompletních krevních testech, včetně testů na chlamydie, mononukleózy a podobné libůstky, všechny výsledky byly v pořádku. Na snímku plic mi objevily cituji "slabou bronchitickou kresbu". Snímek srdce byl v pořádku. Doktorka mi řekla, že můžu mít doznívání únavového syndromu.

Upřímně, nevím co si počít. Den za dnem se probouzím se zarudlým krkem, pokašlávám a produkuju čiré hleny. Jakmile zkusím cvičit, můj stav se okamžitě zhorší (včera mi přitížilo 4x8 bench, 4x8 přítahy v předklonu v mírném tempu s minimálními váhami !!)

Prosím o jakoukoli radu, už jsem vážně zoufalý.

PS. Nekouřím, alkohol velmi zřídka. Věk 19 let.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Woko_O

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a už si zkusil slivovici s medem?
RoPaK

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

remineralizace: Dologran s jódem nebo něco podobného.
vitamíny: C, B komplex forte atd.
možná probiotika jestli je problém i s trávením.
zvážit i adaptogeny

cvičit jen když budeš mít chuť a energii navíc. v téhle fázi se do tréninku určitě nenutit.
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Woko_O napsal:
a už si zkusil slivovici s medem?

Nezkoušel, zkusím
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RoPaK napsal:
remineralizace: Dologran s jódem nebo něco podobného.
vitamíny: C, B komplex forte atd.
možná probiotika jestli je problém i s trávením.
zvážit i adaptogeny

cvičit jen když budeš mít chuť a energii navíc. v téhle fázi se do tréninku určitě nenutit.

Z vitámínů beru ted pravidelně nexgen od reflexu, z minerálů piju a kloktám jenom vincentku, což pravděpodobně nestačí.

Chuť a energie na cvičení je, bohužel, jakákoli aktivita mě neunaví, ale způsobí ty problémy které jsem popsal
RoPaK

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vitalita, libido a erekce je taky ok?
Meti

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáš nedoléčenou angínu? Zkoušel si prostě 1 týden ležet a vypotit to a dávat obklady?
Olejnas

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyhle sracky na pruduskach jsou zlo, muzou to byt i horni dychaci cesty. Pokud se ti po horke sprse okamzite spusti ryma, pripadne jde na tebe ten kasel od rymy, protoze se ti do krku vali hlen, tak je to jasne. Pomaha nahrivani, bud horskym, nebo opravdovym slunickem, pripadne inhalovat Vincentku. Pruser je, ze to casto byva chronicke a tak se to za cas zase vrati. Ja s podobnou legraci bojuji uz delsi dobu a tesim se, ze delsi doba u more (kombinace vlkeho vzduchu a slunicka) by mohla pomoci...
marzochi

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co třeba alergie? Já sem jednu dobu taky nemohl vylečit problemy s rymou a pruduškama a nakonec sem zjistil že jsem si vypěstoval alergii na roztoče a plísně protože bydlim v takovym horším podnájmu. A pokud jsem tady ty reakce neřešil tak mě to dřív nebo později přešlo do zánětlivé formy a to bylo peklo a furt dokola dokud jsem na to nepřišel a nezačal odstranovat alergeny a brat xyzal a sprej.
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RoPaK napsal:
Vitalita, libido a erekce je taky ok?

Naprosto. Proto si myslím, že doktorka je s tím únavovým syndromem trošku vedle
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 11:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Meti napsal:
Nemáš nedoléčenou angínu? Zkoušel si prostě 1 týden ležet a vypotit to a dávat obklady?

Zkoušel, pil jsem horké čaje (které mi spíš ještě přitížily), ležel, citron, med, mikiny doma ve 30 stupních, furt stejné : (
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Tyhle sracky na pruduskach jsou zlo, muzou to byt i horni dychaci cesty. Pokud se ti po horke sprse okamzite spusti ryma, pripadne jde na tebe ten kasel od rymy, protoze se ti do krku vali hlen, tak je to jasne. Pomaha nahrivani, bud horskym, nebo opravdovym slunickem, pripadne inhalovat Vincentku. Pruser je, ze to casto byva chronicke a tak se to za cas zase vrati. Ja s podobnou legraci bojuji uz delsi dobu a tesim se, ze delsi doba u more (kombinace vlkeho vzduchu a slunicka) by mohla pomoci...

Rýmu vubec nemám právě, pouze sem tam tahám hleny do pusy, nic víc :/ Vincentku momentálně pár dní kloktám, tak uvidíme :)
Viper007

PříspěvekZaslal: po červenec 14, 2014 7:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

LibovaKruta napsal:
Meti napsal:

Zkoušel, pil jsem horké čaje (které mi spíš ještě přitížily), ležel, citron, med, mikiny doma ve 30 stupních, furt stejné : (

ehm, angina je zanetlive onemocneni, nevyleci se lezenim, pocenim ani pitim horkeho caje s citronem a medem
zaberou jen antibiotika
muj laicky názor je podobny, nedoleceny zanet, par let zpatky jsem dostal rymu, kasel, teploty, doktorka mne poslala domu s paralenem at se vypotim, po tydnu zadna změna, tak krevni testy (asi bile krvinky, nevim, nejsem doktor), výsledek trochu nad normálem, ale stale OK, ale předepsala mi antibiotika a za 3 dny jsem byl zdravy, pry nejaky zanet

chápu ze uz jsi zoufaly, ale nevim co cekas ze se tu dozvíš, pokud mas přes pul roku stejny zdravotni problém, zkus jiného doktora, třeba te posle na nejaky vysetreni, kam te ten soucasny neposlal
allah

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2014 10:25 pm    Předmět: blabla Odpovědět s citátem

Napadá mě alergie a také stres, asi na to moc myslíš.... znal jsem člověka který studoval URL a po celý roky studování měl bolesti v krku a přitom byl zdravej, nakonec zašel k psychologovy a pak to zmizelo
Fesak

PříspěvekZaslal: po červenec 21, 2014 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne z neakého dovodu vyvoláva škrabanie v krku keď si dám med do čaju. Stačia tri hrnčeky s medom a hrdlo mám hneď na tri dni v háji,až nepochopitelné. Možno práve med ti robí zle,neviem ako často si ho dávaš.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Intolerance fyzické zátěže Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: