Zaslal: čt červenec 17, 2014 9:25 am Předmět: Jak nahodit jednoručky
Zdravím, mám takový problém (už delší dobu :D), že jakmile se při klasických tlacích jednoruček vleže dostanu k vahám, se kterými udělám tak kolem 5ti opakování (38 kg cca.), tak si to prostě nenahodím nahoru sám a je mi už blbý vždycky někomu říkat o pomoc. Proto bych byl vděčný, kdyby jste mi někdo dal nějakou radu jak na to, případně jak to děláte vy nebo tak :) Předem díky
sednout si s jednoručkama na stehna (co nejblíže ke kolenům) a švihem se překulit na záda ... na youtube je určitě i video.
Na tlaky v sedě to bohužel nefunguje
Jojo, tak to dělám normálně, ale jak to švihám na prsa a nahoru, tak instinktivně dávám ruce k sobě a skončí mi to na hrudi jakoby paralelně vedle sebe, místo klasické polohy rukou při tlacích, kdy jsou ty činky daleko od sebe (snad to je pochopitelný, moc to neumím popsat) takže do těch 32 kg to odsud nahoru dostanu, víc už ne. Asi bych se to musel snažit přeučit, ale třeba bude mít někdo nějakej trik, v což doufám
kamarad mel ve sklepnim fitko super vecicku na tohle - clovek si lehnul na lavicku a z drzaku nad sebou si ty jednorucky proste jen vzal a mel je v napnutych rukach
kamarad mel ve sklepnim fitko super vecicku na tohle - clovek si lehnul na lavicku a z drzaku nad sebou si ty jednorucky proste jen vzal a mel je v napnutych rukach
Přesně něco takovýho by se mi hodilo!
No, počkám, jestli ještě někdo s něčím nepříjde, ale asi se budu muset naučit to dělat správně a potlačit ten instinkt dávat ruce k sobě, do čehož se mi zrovna nechtělo :D
Dřív jsem to dělal, tak že když jsem si je nahodil, tak jsem začínal v dolní pozici a dost mě to vyčerpalo to dostat nahoru. Teď to dělám podobně jako postnul Člověk a zatím bez problému.
- taky mi nejspíš pomohla taková drobnost - trochu si například zařvat (samozřejmě neřvat jak magor), ale trochu se nahecovat ( v rámci možností, ať nikoho neotravuješ!)
_________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
Díky, za videa, zvlášť od člověka, tam je to rozebraný pěkně podrobně, což se mi hodí, obecně samozřejmě vím, jak to dělat, ale budu na tom muset pracovat s malýma váhama přesně podle toho videa, abych to dělal tak, jak to má být a zpravil ten blbej pohybovej vzorec, co jsem se naučil :)
Když si to člověk nezvládne nahodit tím způsobem na videu, tak by to neměl cvičit, protože je moc slabej a koleduje si jenom o zranění
Tak cvičím to takhle dva roky a v pohodě, zase tak slabej si nepřipadám, i když oproti většině fóra... :) Problém je v tom, že jsem si navykl dávat ty ruce k sobě a pak to vytlačit nahoru z hrudi, když jsem měl těžší váhy, tak jsem prostě někomu řekl, aby mi pomohl.
Když si to člověk nezvládne nahodit tím způsobem na videu, tak by to neměl cvičit, protože je moc slabej a koleduje si jenom o zranění
100% souhlasim, co si nepodam, s tim necvicim
(znamena to, ze mas nekde slabej clanek!)
ja si kolenem nahoru vyhodil bez problemu i 40 na tlaky na ramena
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
1) Jezdíte ruce rovně nebo je máte "vytočené?
- cca 1:20
- někde jsem četl, že to vyřadí ramena (?), zítra to chci právě ozkoušet, protože mám problém, že tam hodně zapojuji ramena, která mám silnější jak prsa
2) Pohyb/dráha - jezdíte to u těla (jednoručky se vám dotýkají hrudníku) nebo na široko (jednoručky cca mimo hrudník) - samozřejmě chápu, že 60tky se budou dotýkat hrudníku.
https://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1345321451_1.jpg
3) JČ incline - jednoručky máte rovně nebo si je nakláníte na dotyk (každá strana jednoručky v jiné výšce)?
¨
_________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru